icon

Modrá Hračka Hoogy Woogy

ajkaaaa2352
7. nov 2022

Dobrý deň maminky,chcela by som sa opýtať,či je tu niekto,koho dieťatko malo túto hru/hračku a bálo sa,popr.malo nočné mory a bálo sa.Ďakujem .Prosím Vás nejde o mi o diskusiu,či je to dobré,zle a pod.hľadám maminky,ktoré majú vyššie popísanú skúsenosť.Poprípade ak je tu niekto,kto to nechce riešiť verejne ozvite sa mi na 0915 439 380.Dakujem

Strana
z2
katkaseiner
7. nov 2022

@ajkaaaa2352 volat nebudem, moj ma tu hracku od 6 rokov... on stale pozera na youtube strasidelne veci a vzdy je hrdina a obcas ma v noci nocne mory... neverim ze to ma uplne totalny suvis... casto napr. viem ze sa prilis najedol na noc a v noci mal nocnu moru. Poslem ho na zachod, umyt tvar, vyvetram mu a ide spat... vie ze to funguje a nocna mora sa nevrati 😉

rachel36a
7. nov 2022

Aj moj ju ma a miluje ju...ale on ju bere ako plysaka, nevie aky ma vyznam q co robi

kittykat22
7. nov 2022

@katkaseiner deti ktore pozeraju strasidelne veci v detstve maju problemy s prehnanym strachom a obavami v dospelosti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
7. nov 2022

@kittykat22 neboj sa, ono to nie su ziadne horory ze by sme ho nechali pozerat... vedome to nerobime... obcas sa ale pritrafi... a neverila by si kolko strasidelnych rozpravok existuje... clovek si mysli ze rozpravka a je to strasidelne

river_song
7. nov 2022

Naše ju dostali, staršia 7 ročná to veľmi chcela, lebo ved to letí,.. a keď má staršia, chcela to aj mladšia, trojročná.. nemaju žiadne nočné mory, je to pre nich proste smiešny zubaty plyšák.. viem ze je to z hry, ale tú nehraju, ani nevedia asi ze nejaka existuje.. 🤷

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

@kittykat22 no tak to je ono je to tema na dlho a najma ake dôsledky to ma casom na dietatko,je velmi vela takych deti,ktore tie problemy maju,zial vela krat tym,ze sa o tom doma nehovori,hladaju pomoc inak a inde

doriiis
7. nov 2022

@kittykat22 ...ale prosím ťa.Tuto múdrosť si odkiaľ nabrala? Ja som z generácie,ktorá potajme kukala AKTY X....vtedy to bolo najstrasidelnejsie,čo telka ponúkala.A ako 12- 13 ročne sme pozerali upírske filmy.A nemám pocit,že by niekto trpel prehnaným strachom alebo niečím podobným.
Áno,máme doma aj Hugyho aj jeho frajerku Kissy...a žiadne nocne mory,nič.Dokonca sme nakukli aj do hry s nimi.A nič.
A okrem toho....ešte som aj z generácie,kde sme mali také babky ako Ratafak Plachta,Kuko,atď....vygoogli a vyhodnot,či tiež neboli trochu psycho.

3petka
7. nov 2022

@ajkaaaa2352 môj ju má. Pozná hru ale nehrá ju. Nemá s ňou nočné mory. Uplna pohoda. Nerieši.

kittykat22
7. nov 2022

@doriiis mam to z okolia a aj z osobnej skusenosti. V 12 rokoch som pozerala celuste alebo votrelca a v dospelosti som sa zacala v noci bat. Je to nejake posunutie strachu z neznameho - nejaka pomyselna hranica ktora sa prekracuje pri pozerani strasidelnych filmov. Mysel totiz berie strach ako strach - a je jedno ci si ho clovek predstavuje, vidi alebo zazije. Je to pre nu "to iste". Precitaj si o tom nieco. Je to vazne pravda.
Citala som namiesto romantickych knih horory a dnes sa v noci bojim. Mam obavy zo zvukov, z necakanych veci. A je na to celkom vela studii. Preto, mas aj filmy a hry oznacena od akeho veku su vhodne. Je to pre zdravy psychicky vyvoj dietata.

doriiis
7. nov 2022

@kittykat22 ...a si si istá,že to máš z toho?

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

Baby slo mi len o to,ak je tu niekto taky,kto s tym ma problem nech sa ozve.Paradox je,ze tych deti je viac nez dost,ale verejne sa k tomu malokto hlási,prave koli tomu,ze ma strach z toho ze ho niekto vysmeje zhodí a zvozi.Nejde mi tu o to,aby sme strachy niekoho spochybňovali,prave naopak,myslim ze tato baba presne vie o com pise.Pracujem s ludmi niekolko rokov a chcela by som na zaver povedat len jedno.Nie je u mna na mieste porovnavat ratafaka plachtu a tieto modre zubaté veci,skor by som sa na miesto výzoru zaujimala o zamer,pre ktory su postavy vytvárané a ako maju vplývať na deti.Je jedno ci toto zubaté,alebo ine ako napr.Granny a pod.lebo deje sa to,ze casom to deti hladaju cez google dostavaju sa ku súvisiacim hororový hram a potom hracky vyhodia,hry vymažú ale z hlavicky to uz nejde len tak lahko von.Verim,ze kazdy vychováva dieta ako najlepsie vie ale nie sme tu na to spochybňovať nieco alebo niekoho,kto tu pise a svojom strachu,kazdy sme iny a kazdy ma v sebe strach,kazdy z niecoho ineho,a vyzaduje to velmi silnu osobnost verejne pisat o svojom strachu(vdaka Kittykat22).Som rada ak doma aj tymto niecim mate klud a radost ale kazdopadne ak by niekto kto s tym ma problem,kludne piste.Dakujem este raz

doriiis
7. nov 2022

@ajkaaaa2352 ...a nebude to náhodou tým,že zatiaľ čo z Ratafak plachtu nikto vedu nerobil a nezakazoval deťom to pozerať z týchto dnešných hier práve rodičia robia strašiaka?

lenkadenisa
7. nov 2022

@kittykat22 😂😂😂 prosím ťa, to je americká štúdia? to ja by som mala čo? Akty x, jeepers creepers, ten čo vychádzal z pekla a mal špendlíky v hlave, čo som sa ja ako decko napozerala hororov a to veru bolo niečo, nie ako tie sračky dnes.

doriiis
7. nov 2022

@lenkadenisa ...presne.To bude zas taká ,,štúdia"

doriiis
7. nov 2022

Myslím si,že práve tým,že tieto veci stále riešite a omielate dokola tým deťom tieto vaše mantry tak len dosahujete to,že tie deti sa boja zbytočne.Same ich strasite svojimi dojmami.

doriiis
7. nov 2022

Možno keby ste im normálne vysvetlili,že to je LEN hra,film,hračka a reálny svet je úplne niečo iné tak by ste im pomohli viac.Ale vy miesto toho robíte drámu aj z obyčajného plyšáka

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

Urcite mile dámy myslim ze s tymto postojom by ste nemali sediet doma ale prezentovať ho niekde mozno zmeníte svet a urobite ho tymto krajším pre budúce generácie avsak zamyslite sa nad tym co by ste robili keby za vami prislo dieta,dva,tri,10 a mali by rovnaky problem.Tiez by ste ho takto podporili?popravde ani sa neni comu cudovat aka je doba kedze nasa spolocnost je o tom ze jeden druheho zhadzuje namiesto toho aby si ludia pomahali.Pripomina mi to inu menšinu ked sa rozpravame s jednym je ako baránok ked ich je desat trepú dve na tri a neda sa to pocuvat,este raz moj text pre tych menej inteligentných v tejto diskusii prečítajte si prvu spravu cim zacala,zvysne nazory si prezentujte v inej skupine,ked Vas niekto nežiada o nieco taketo nazvem to menej inteligentne tak radsej nepíšte.Ja chapem,ze za pc je kazdy kráľom ale vo vsetkej ucte,pozrite sa preco som to pisala,keby ma zaujimal nazor,ci to tak je nie je,ci je to zle alebo dobre,urcite to prediskutujem s ludmi,ktore maju ine vedomosti,zdroje a informacie,nie s mamičkami,ktoré nemaju prehlad ani o vlastnom dietati,tobôž nie o jeho vnútornom nastaveni.

doriiis
7. nov 2022

Aha...takže ty si nechcela počuť iné názory ako tvoj.Ty si chcela len aby ti pritakali a utvrdili v tvojich názoroch.Rozumiem

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

Napíšem to zrozumitelne.Poznas niekoho resp.dietatko,ktore ma hore uvedený problem?ak ano mozeme diskutovať ako nie rozhovor skoncil.Nic viac nic menej ;)zvysne veci nemam cas rozoberat ani to nema pre mna ziadny zmysel,ktory by niekomu v niecom bol prínosný.

doriiis
7. nov 2022

Osobne také dieťa nepoznám....ale poznám viacero matiek,ktoré sú presvedčené,že ich dieťa má nočné mory kvôli tej hračke.Na rozumne otázky,ako k tomu dospeli,k tomu ich názoru som zatiaľ normalnu odpoveď nedostala.Vsetky sú o tom len presvedčené,tvrdia to a hotovo.

vroni
7. nov 2022

Moje dieťa má ten "problém", ale z opačnej strany. Všade tu potvoru so sebou vlaci, lebo sa sám strašne boji (ten plysak). A zo slaného cesta sme mu museli vytvoriť rovnakú (ehm, no povedzme) bábiku, (plysakovi), aby sa nebál sam doma, kým je škriatok v škole.... Tak neviem....

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

A este jednu vec mila Doris vzhladom na to ze s vlastnými detmi nakukas do hry,vravi ti nieco ohrozovanie mravnej výchovy vlastného dietata?ok kedze mas tolko reci okolo toho tak ani sa nedalo cakat nieco mudre,ak su tu aj ine maminy a zaujima ich ta hra mozu sa pozriet a spravit si vlastny úsudok,kto a s akou inteligenciou sa zúčastňuje najviac tychto komentárov.Potom sa nečudujme ze z deti nam vyrastá,to co vyrastá a preco Vas to mila pani tak velmi zobralo ze musite prezentovať seba takto?co to vo Vas vyvolalo?ak chcete diskutovať kludne sa mo ozvite prediskutujeme spolu vychovu dietata a zakon,popripade psychologicke posudky.Mozme sa pobaviť ako to funguje,ake to ma dôsledky a teda ak si stojíte za tym,ze je to v poriadku nech sa paci mozme sa spojit ja Vam poviem svoje meno predstavim sa a vy mozte spravit to iste nech viem s kym mam ti česť.

doriiis
7. nov 2022

😀😀😀....si sa zbláznila? Ja ti absolutne nemusím nič dokazovať,ukazovať a vysvetľovať.Sa trošku ukľudni.A nebuď teatrálne.Nikoho to nezaujima

doriiis
7. nov 2022

A absolutne nemám potrebu s tebou diskutovat,nakoľko na moje otázky rozumnú odpoveď nemáš a len sa tu ohanas silackymi rečami.Pekny tyzden

ajkaaaa2352
autor
7. nov 2022

Doris mas moznost bud tukaj doma za pc hluposti,alebo svoj nazor prezentuj verejne ak si za nim stojis,nie je problem to zariadit.Ja si stojim za tym,co pisem.Kazdopadne tu nejde len o nejaku modru haraburdu ale o to co je za tym.Takze ja ti kludne napisem ano si vitaz tychto konverzácii poskarabkam ti ego?o to tu slo?kludne ale tu nejde o teba ani o mna ale o to aby duševne zdravie deti bolo v poriadku a tí,ktori potrebuju pomoc nech ju dostanu.Vies kolko deti a ludi ju potrebuje a ma strach hovorit o tom?alebo je v stave,ze si sam pomoct nevie?pomoc nie je trepat dve a hovorit o sebe to pomoze jedine tebe len ti napisem poslednu vec nevies ako tvoje deti budu zit o 10,20,30 rokov neviem to ja nevie to ziadna mamina,ale spytaj sa sama seba co si urobila preto,aby tvoje deti zili v inej spolocnosti ako my za tychto trápnych pandemii a výmyslov,este raz jeden modry plyšový neviem ak to nazvat je jedna vec,zamer vytvorenia dôsledky dalsia.To ze ty pozeras Akty X a podobne chobotiny to je vsetko ok kazdy po svojom ale tym nepomozes nikomu ze to tu pises.Urcite nie detom,ktore tie dôsledky maju.A ak uz mas potrebu sa vyjadrovat k niecomu tak v prvom rade citaj co druhí pisu a v druhom mozno niekedy neuškodí sa zdržať,zamysliet sa ci je to k teme a ak nie venuj svoj cas svojim blízkym.Zelam ti vela stastia a dufam ze kedze sme tu uz mali modru bielu a ja neviem este aku veľrybu,bábiku Moly,Toto modre dufam ze sa nenájde zas nejaky mudry chobot v zahranici, ktory vymysli nejaku novujuchuu bábiku ktora bude mat ako posledny výtvor pod nazov moj zivot za tvoj-urcite vzhladom na vekovú skupinu je to ,,na mieste,,.ok musim povedat ze som sa považovala za dost vyrovnaného cloveka ale s takou kravou som sa este nebavila:D ale kazda skusenost je skusenost.Pekny vecer

doriiis
7. nov 2022

Fuuuha.😀

doriiis
7. nov 2022

Tak snáď sa ti niekto ozve🤷...veľa stastia

ajkaaaa2352
autor
8. nov 2022

Vdaka preto som o to vyssie poprosila o nic ine neslo,pekny den

ivanazba3
10. nov 2022

@ajkaaaa2352 moja kamoška to v lete kúpila deťom ale keď si pozreli k tomu info presne mali takú reakciu nevedeli zaspať báli sa a druhý deň to išli vymeniť za inú hračku. Boli to divé. Môj syn napr nemá s tou potvoru problém.

Strana
z2