Najlepšia detská sedačka na bicykel
Dobrý deň, prosím odporučte kvalitnú sedačku na bicykel pre 14 mesačné dieťa cca 10 kg. Je prosím bezpečnejšia predná alebo zadná? Zatiaľ sme viac naklonený k prednej.
Ďakujem
14-mesačné už zvládne komunikovať zo zadnej. A so zadnou ak viac prejdeš. Ideálne polohivateľná, my máme Hamax. Predná je fajn, kým treba vidieť na dieťa, ale zhoršuje bicyklovanie. Aj malé stúpanie bude masaker.
mne ta predna strasne zavadzala. suseda si ju zase nevedela vynachvalit. mozno keby ste vyskusali, ak si mate od koho pozicita, co vam bude lepsie pasovat.
rozhodne zadna, dieta je ovela viac chranene, je ro rocne dieta, uplne v pohode do zadnej. mali sme hamax, kedze este spava, isla by som do polohovateĺnej
Osobne by som do prednej nešla a to najmä z bezpečnostných dôvodov - pri nehode je dieťa omnoho lepšie chránené v zadnej sedačke. A tiež ovládateľnosť bicykla, potenciálna dĺžka použitia, pohodlie pre dieťa aj pre teba, hovorí za zadnú sedačku. My sme sa rozhodovali medzi Römer a Hamax, nakoniec vyhrala druhá, lebo Römer mala veľmi ľahko otvárateľnú pracku na bezpečnostných popruhoch. S Hamax sme odbicyklovali dve deti (denne jazdíme bicyklami do obchodu, škôlky, na ihriská...).
Mali sme Britax Jockey, dala sa aj trochu polohovat
Urban iki predna pre mini babo (samozrejme je tu tema bezpecnost lebo uplne bezpecna nie je asi ziadna... ale co sa mi na hodinku povozime po dedine alebo prazdnej cyklotrase, tak nam to staci). zadnu mame Thule, ta je paradna, ale pre trosku vacsie dieta (tak 2-2.5+) lebo to 14m tam bude podla mna utopene.
A teda hlavne si pozri ci pasuje prave na tvoj bicykel lebo aj to je rozhodujuce.
Polohovanie my napr. nevyuzijeme lebo nepotrebujeme, pretoze sa snazime zabranit tomu, aby to dieta ukolisalo do spanku. Trasy planujeme tak, aby boli pocas BO a ak aj nahodou zaspia, tak rychlo domov. Tam uz by som sa popozerala po voziku.

Thule predná 👍