icon

Reborn babika

nelly00707
6. nov 2011

Dobry den 🙂 zalozila som tuto diskusiu aby sme sa podelili a svoje skusenosti s reborn babikami mate ju niekto ak ano tak piste 😀 tesim sa na Vas, NIKA

Reborn babika
nelly00707
autor
24. feb 2012

@vejinka praveze uz mam vybratu a ked ju este nemam tak aj tak by som powedala ze som si uz k nej naviazala umely vztah

lucinocka
24. feb 2012

@nelly00707 nasa maltezacka ma 10 mesiacov, takze mam este stale z bytu velky chaos🙂 ponozky povesane na radiatori mi vydrzia 10 min a uz ich hladam po vsetkych miestach🙂
Ja som sa nikdy nezamyslala nad tym, ci budem dobrou alebo zlou mamou, mam predstavu akym smerom chcem viest svoje deti a co vsetko im priniest do zivota a ako to bude realne vyzerat to ukaze az prax..v kazdom pripade budu mat vzdy teply domov a milujucich rodicov a myslim, ze to je najdolezitejsie🙂

nelly00707
autor
24. feb 2012

@barbarka som tam na tom fore aka bola vasa cesta k babetku sa mi zda ze sa to tak vola moja sesterka si adoptovala nase slniecko malinkate ktore wellmo lubkame

vejinka
24. feb 2012

urcite by som zvazila adopciu v dnesnej dobe sa da adoptovat aj babo ale to musite mat stastie..ja keby nemohla mat deti urcite si adoptujem a nie jedno. tolko deti je opustenych a je dost krute davat lasku nezijej babike ked mozes dat skutocnu lasku skutocnemu dietatu

nelly00707
autor
24. feb 2012

@bambi2 mam aj ja taky pocit ale newiem co je to

barbarka
24. feb 2012

@suezana samozrejme preto som pisala nech to zvazia, nech sa o tom skusi porozpravat s maminami co maju adoptovane deticky 😉

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 ved prave, najdi si nejakeho psychologa, pomoze ti najst ten skryty problem...

lucinocka
24. feb 2012

@nelly00707 a mas potvrdene od viacerych lekaorv ze si neplodna? na jedneho sa urcite nespoliehaj... ja som uz vymenila troch...a aj tak sa spolieham viac na seba ako na nich, s nimi len prediskutujem veci, ktore si vyhladam sama..

nelly00707
autor
24. feb 2012

@lucinocka boze moj ked mal ten moj 10 mesiacov vratila by som ten cas naspet to bolo krasne ked obzeral si celi dom a ja som si zase hladala puce ked som isla podla trhancov ktore sa mi podobali na moje papuce nasla som si len podrazky z nich 😀

nelly00707
autor
24. feb 2012

@lucinocka od dvoch ked som mala od jedneho tak som isla k druhemu a ten mi povedal to iste

lucinocka
24. feb 2012

@nelly00707 sa mi zda dost surove vyhlasit v 21 ze nikdy v zivote nebudes mat deti 😒 keby si mala 35 a viac nepoviem, ked uz na tebe skusili vsetky lieky, injekcie, prefuky a neviem co este..ja by som sa nevzdavala, zazraky sa deju🙂

suezana
24. feb 2012

@vejinka na adoptovanie bábätka netreba šťastie, stačí len trpezlivosť - je na to poradovník - na biele bábo sa čaká zhruba 2-3 roky

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 ja na tvojom mieste by som skusila bylinkarku Kopacovu. mozno by ti pomohla. pomohla uz vela zenam otehotniet...

vejinka
24. feb 2012

@suezana fiha..tak moc? neverim ze ak matka odvrhne biele babo tak ho strcia na dva tri roky do decaku ked ho prakticky mozu okamzite dat nahradnym rodicom je to chore nie??

mexx
24. feb 2012

@vejinka To nie, tie 2-3 roky si pockas, kym prides na rad (lebo na take biele babo, co matka odvrhne, caka haffo dalsich ludi). 😉

vejinka
24. feb 2012

pozeram tie babiky a som z nich mimo nadherneeee http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13261174&tab=0
http://www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=4513650 ale toto ukazujem babam ktore by to chceli pre svoje deti ..ale niektore su fakt drahe jak slak

poleva
24. feb 2012

@barbarka zvláštny názor,vy veriaci to už prehánate,radšej ísť na umelé alebo adopciu a ľúbiť živé dieťa ako bábiku,čo je z umeliny

vejinka
24. feb 2012

@poleva ja som veriaca ale o umelom by som ani minutu nerozmyslala a sla do toho takze je rozdiel veriaci a veriaci 😉

poleva
24. feb 2012

@vejinka ved hej,,,kto ako...

barbarka
24. feb 2012

@poleva neprehanam, iba som vyjadrila svoj nazor a pochopenie zakladatelke temy 😉 kedze ma v tomto rovnaky nazor a a tu ju urcite vacsina bude presviedcat, ze je to oki
@vejinka som veriaca katolicka a teda je to proti mojmu presvedceniu, tak ako by som nesla na potrat.

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 mozno to bude nejaka trauma z detstva alebo nieco podobne.. nemoze byt??

poleva
24. feb 2012

@barbarka LEBO Môžeš otehotnieť,preto to takt vnímaš,nie si v takej situácii ako iné ženy,ktoré nemôžu otehotnieť.

vejinka
24. feb 2012

@barbarka ako mozes porovnavat dve uplne rozdielne veci???? umele oplodnenie nieje zabitie dietata.. potrat odsudzujem aj ja ale co je zle na umelom oplodneni ak zena nemoze otehotniet normalnym sposobom??

nelly00707
autor
24. feb 2012

@lucinocka to je zase moja chyba ja som sa zdala hned na zaciatku

nelly00707
autor
24. feb 2012

@suezana moja sesterka po dvoch rokoch lenze stalo to zato

lucinocka
24. feb 2012

@vejinka to preto lebo moze otehu bez problemov, tak sa stotoznuje s tym, co pan farar povedali..aj na potrat by sla, ak by bol ohrozeny jej zivot, alebo keby jej nasli vady nezlucitelne so zivotom dietata..ale najlahsie sa hovori len tak do vzduchu, kym nie je v danej situacii

vejinka
24. feb 2012

@nelly00707 a aky dovod ti dali ? muz ma malo spermii alebo nekvalitne alebo co? alebo ze chyba je v tebe? vies kolko dnes dokazu lekari vyliecit neplodnych parov? nieje skor chyba v tebe ze sa bojis materstva a baba ma byt taka naplast? prepac ze som taka priama ale podla mna si sa vzdala priliz rychlo ine zeny ak chu mat dieta robia mozne aj nemozne aby to dieta mali ale ty na zaklade potvrdenia dvoch lekarov si to uplne vzdala..hmm divny pristup 😖

vejinka
24. feb 2012

@lucinocka ja som nikdy nebola v takej situacii a vidim to dost triezvo..ci som divna? 😅

lucinocka
24. feb 2012

@nelly00707 v zivote sa nikdy nesmies vzdat! treba si ist za svojim snom, cielom, dovodom, preco zit, snazit sa, preco kazde rano vstat z postele..preco sa vzdavat hned na zaciatku, ked ti zivot moze priniest este tolko krasnych cvhil a zazitkov, len sa ich netreba bat, treba bojovat🙂

nelly00707
autor
24. feb 2012

@bambi2 z detstva si ani nie len v 15 som stratila starku ona jedina ma vedela pochopit ked som si zlomila ruku mama mi newerila ze klamem ze nechcem chodit do skoly ona jedina mi verila a podporovala ma vo vsetkom tak velmi my chiba no ja ako som bola v puberte som na nu kricala a hadala sa s nou nech sa domna nestara a tak a teraz by som ju tak objala a powedala jej ze ju lubim zapovedala som si ze uz nebudme skrivat city ale stala sa dalsia chyba ked mi svokra v 42 rokoch dostala porazku a bola na tom zle isli sme z manzelom ju pozriet ani jej som nedokazala powedat ze ju mam moc rada bala som sa jej ked som ju videla ako vyzera a na druhy den zomrela