icon

Reborn babika

nelly00707
6. nov 2011

Dobry den 🙂 zalozila som tuto diskusiu aby sme sa podelili a svoje skusenosti s reborn babikami mate ju niekto ak ano tak piste 😀 tesim sa na Vas, NIKA

Reborn babika
elana
25. feb 2012

@nelly00707 úplně souhlasím s @petkave...teď jsi ještě hodně mladá, dočasně panenka nebude špatný nápad a za pár let uvidíš, jak se změní případně Tvoje postoje. Pokud vím, tak katolická církev nemá výhrady k IVF jako takovému, nemá problém s tím, že nový život vzniká (koneckonců jestli věříš, že jen a pouze Bůh dává život, tak kdo jiný ho dá dětem počatým uměle? to přece nikdo jiný nesvede, proto i děti po IVF jsou Božím darem, které tu na zemi chtěl 😉 ), ale má problém s nadbytečnými embryi, která takto vznikají. Tomu se dá ale zabránit, stačí si jen zjistit pár informací o různých modifikacích procesu, tj. např. minimální stimulace, kdy se cíleně píchají injekce (dokonce stačí pouze jíst tabletky!!), aby se vyprodukovalo 1-2 vajíčka, ta se pak odeberou, oplodní a vrátí a už není v lidských silách to ovlivnit, zda z toho bude nebo nebude dítě. A nebudeš mít žádné starosti s embryi, která nebyla dost kvalitní atd. Takže Ti držím palce, můj názor na panenku je takový, že se mi to nelíbí...vypadá jako mrtvý novorozenec, vadilo a trápilo by mě, že neroste, nevyvíjí se, nikdy se na mě neusměje...ale pokud to cítíš jinak a manžel Tě podpoří, jdi do toho. Hodně štěstí a třeba se stane zázrak...dokud má žena vaječníky a dělohu, tak NIKDY nebude 100% neplodná, i kdyby všichni gynekologové světa tvrdili opak.

vejinka
25. feb 2012

@nelly00707 uz som nechcela nic napisat ale musim...daj sa do poriadku skor ako bude neskoro ..kazdy den je nova nadej kazdy den vyjde slnko nepremarni sancu stat sa matkou dieta zive dieta ta stoji ovela menej v prvych mesiacoch ako babika za 750 eur ,..proste nech na to pozeram akokolvek cela vybava a starostlivost o novorodenca pri troske skromnosti nestoji tolko penazi ako ta tvoja vysnivana babika...ok niesi na dieta pripravena ..fain to tu kazda akceptujeme ale aspom sa daj do poriadku a ked bdues zdrava ci po psychickej alebo po fyzickej stranke tak babatko pride a neboj sa ho prijat ..dovtedy si uzivaj ale nie ako neplodny par ale ako buduca matka ako buduci rodicia ziadne stresy stres je najvacsi zabijak plodnosti to ti tu povie kazda mamicka ..daj sa do poriadku a venuj sa zivym stvoreniam a nie babike. tot asi vsetko z mojej strany

barbarka
25. feb 2012

@poleva tato tema nie je o mne ani o umelom oplodneni, ale je o babike, autorku temy som iba pochopila a slovne podporila v jej rozhodnuti neist na umele oplodnenie. tak klud, nejdem sa tu s tebou hadat. viera mi nekaze nikoho prestat lubit, pravze opacne 😉

martaska78
25. feb 2012

Já sama tuto panenku nemám a asi bych ji ani nechtěla, je to opravdu moc reálné. A pokud píšeš, že bys mimi chtěla,tak to může být pro tvou psychiku dost náročné. Pokud jde pouze o kontakt byl by možná lepší nějaký zvířecí mazlíček. Já mám 2 děti ale sestra měla dost problémů než otěhotněla, trvalo to 10 let, psychiku měla na maděru a kdyby měla v posteli nebo někde jinde takovou panenku, myslím, že by si šla rovnou hodit mašli. Raději o tom popřemýšlej jak by ti panenka připomínala reálné mimčo a jak by ti potom bylo. Za mě ne nekupovat pokud to opravdu nebudeš mít jako hračku.

katecameron
25. feb 2012

nechapem naco je taka babika dobra pre dospelu zenu? ale volila by som ako skvely darcek pre 14rocne dievcata ktore maju zaujem o chlapcov v tak skorom veku nieco ako antikoncepcia 😉 😀 mozno by bolo ovela menej nast rocnych mamiciek

vejinka
25. feb 2012

@katecameron to je skvely napad len skoda ze mam dvoch chlapcov 😀

ined77
25. feb 2012

@nelly00707 ...tak nějak pořád "narážím" na tvoji diskuzi a nedá mi to o tom nepřemýšlet.
nečetla jsem teda vše, ale....tak nějak mi z toho vyplývá spíš to, že jsi dostala takovou zpávu od dr.,která je teda fatální, ale stále myslím, že není potřeba se vzdávat.a připadá mi, že se to snažíš nějak rychle pořešit, zalepit...jsi mlaďoučká, krásně mlaďoučká a určitě není dobré házet flintu do žita, zvlášť s tím umělým oplodněním...promiň, nechci a nerada za někoho mluvím nebo podsouvám názory, ale myslím, že až tě skutečně přepadne touha mít dítě, bez obav , bez ohledů na vše ostatní, pak teprve to budeš řešit a věřím, že tě potom nezastaví ani tvá víra, ani pan farář a také nikdo jiný.
kdo dítě opravdu chce, zkusí vše...a když nezkusí, tak je to chyba....nevidím jiný smysl života než vychovat děti, které mě na moje staré kolena udělají štastnou svými dětmi....to sice taky nemusí vyjít, ale určitě mi rozumíš 😅 😉 ..
užívej si života, vždyť tohle není potřeba řešit teď!...dej tomu rok dva čas a uvidíš..věnuj se práci, manželovi, koníčkům, cestuj, dělej co tě baví....třeba si i tu panenku kup, ale věř mi...tohle nemá s opravdovým mateřstvím lautr co dělat 😔 ....
držím ti moc palečky ať svou cestu najdeš 😵 a ať jsi šťastná!

katecameron
26. feb 2012

@vejinka no ja teda mam dceru a fakt nadtym uvazujem az by mala take pohnutky a zmyslanie prílis skory zaujem o chalanov ale to jedine az by sa podala na svokru ta behala predcasne za chlapciskami pokial bude moja dcera po mne tak sa nemusím nicoho obavat ja som sa totizto s babikami hravala do 13rokov a potom kd som mala 14 sa narodil susede syn a zacala som som sa venovat jemu cize taka mlada AU-PAIRka susede zadarmo a moje myslienkove pochody boli daleko od didziny a chalapcisk 😉 kym moje spolutziacky prave naopak

vejinka
26. feb 2012

@katecameron ja tiez podovne este v 15tich som na vianoce dostala babu taka mala cca 20cm ale mala aj pohlavie a kopia novorodenca ..videla som ju v katalogu a velmi som po nej zatuzila tak mi ju mama kupila na vianoce o rok som posledny krat dostala babu a tentokrat kena lebo barbiny som mala a nemohla som sa hrat na jednoduchu mariu bez chuana carlosa 😀 😀 😀 no ja som sa teda vyhrala velmi dlho..a potom som chodila kocikovat tiez susede a maminej kamoske . a bola som spokojnaaaa.skoda ze v dnesnej dobe je to o inom ☹

katecameron
26. feb 2012

@vejinka a teraz ma ten chalan 18rokov a nadherne spomienky na detstvo minule sme spolu písali cez FB a písal mi na co vsetko si pamata co sme spolu robili na vylety som ho bravala na kupko a povedal mi ze som ho mala ako zivu babaiku 😀 ma pravdu bol ako moja babika venovala som sa mu cele 4roky naplno kazdí den ked plakal tak za mnou nie za svojou matkou a ked bol maly mna oslovoval mama 🙂 som stastna ze som sa mu podielala na krasnom prezitíé detstva myslím ze aj on

anina32
27. feb 2012

Tak jsem po pár dnech zase dočetla a tak nejak jsem z toho na rozpacích. Je tý holce vůbec 21????? pokud jo tak nutně potřebuje psychologa a možná i tu panenku, na hraní. Proč ji tu přesvědčujete, že může otěhotnět? Já si nemyslím že by o to stála. Radši nejde ani na laparko, tak jak by zvládla porod? Myslím že i to jeden z důvodů odmítání umělka, vždyt to by přece bolelo 😕 celý mi to příjde jako jeden velký fake, nebo možná reklama na ty panenky, vadí mi jenom to, jak je tu hovořeno o dětech z umělého oplodnění a jak to tu v "věřící" odsuzují. Znovu opakuji, že dítě které čekám považuji za požehnání navzdory tomu, že bylo počato ve zkumavce.

vejinka
27. feb 2012

@anina32 ale ta baba nieje len taky maly rozmar. Je to najdrahsia baba na trhu a zakladatelka pisala o brutalnych financnych problemoch. Takze o com je vlastne tato tema??! O nesplnenom sne? Je to ovela komplikovanejsie a toto je len spicka ladovca.

anina32
27. feb 2012

@vejinka vždyt říkám že potřebuje psychologa

petkave
28. feb 2012

A kdeže ju máme? @nelly00707 ? Hmmm???

nelly00707
autor
28. feb 2012

@petkave tu som len popri robote nestiham a je koniec mesiaca tak si nosim robotu aj domov

dagarka
20. máj 2012

Náhodou jsem se dostala na tyto stránky..... sama vyrábím reborn panenky. Nic na nich zvráceného nevidím a je spousta lidí, kterým dělají radost. I když jsou velmi realistické - pořád je to jenom panenka. Když držíte v náručí dítě, je to trošku jiné... Vychovala jsem dvě děti, vystudovala vysokou školu, jsem zaměstnaná, každý den musím plnit spoustu povinností a když si ve svém volnu vezmu do náručí moji oblíbenou reborn panenku, je mi úplně jedno, že to někoho pohoršuje. To je přeci jeho problém a ne můj...... Takže holky, jestli tyhle panenky milujete... směle do toho a neohlížejte se na okolí. Musí vás respektovat takové - jaké jste...a klidně i s rebornem...Když chlap miluje motorky a utratí za ni spoustu peněz, nikoho to nepohoršuje...tak proč by měly panenky....

tani10
16. jún 2012
silvia1983
16. jún 2012
ivka127
18. aug 2012

Aj mne učarovala krása reborn bábik a to mám už deti dospelé. Jednu som si kúpila a začala som sa venovať ich malovaniu. A môžem povedať že je to super pocit ked do každej bábiky vkladáte kus seba a každá bábika je originál.

lussy23
25. aug 2012

samozrejme obdivujem ľudí, ktorý dokážu niečo také vyrobiť.... Je to dar , takto modelovať .
No podľa mňa je to dosť morbídne, veď to vyzerá ako mŕtvé bábo☹
ale každému sa páči niečo iné, komu sa páči, nech si ju kúpi, nevidím nič zlé na tom, keď sa niekomu páčia takéto bábiky. 🙂 je to úplne normálne podľa mňa. A ak ju niekto berie ako ozajstnú, no a čo? Je to jeho osobná vec.

kinga86
10. okt 2012

Dobry den prajem. Aj ja mam reborn babiku akurat pred troma tyzdnami som dostala. Velmi je pekna,ma aj vlasky a pokozku ako ozajstne babatko. Mam este jednu reborn babiku chlapceka,ale toho chcem predat za lacno,lebo mi uz zavadzia. Prijemny den. 😉

kinga86
27. okt 2012

Ahojte.Mohla by som Vas poprosit ze ci nahodou nemate niektora kontakt na bylinkarku Kopacovu? Dakujem.Bolo by to surne. ☹

verads
5. nov 2012

@nelly00707 Prečo by si sa mala citit trapne ? práveže som čítala , že bábika nie hračka pre deti ale skôr pre dospelých , i ked ja som ju teraz objednala tiež pre moju vnučku... su nádherné...

nona710425
21. nov 2012

Tieto babiky su nadherne mam sice mamu rebornistku ale ona viraba krajšie 😀

2507
18. feb 2013

Dobry vecer chcela by som sa spitat keby som chcela babiku podla fotky mojej dcery ked bola malinka ci by ste vedeli spravit a aka by bola cena Dakujem

miminka350
3. mar 2013

@nelly00707 Nelly, mám takú istú, tiež sa mi veľmi páči, je zlatučká.

cellesta
24. nov 2014
smejkojm
1. apr 2015

@sinalina ak sa môžem opýtať, kde a za akú cenu ste si ju objednávala. Ďakujem

hotacka
25. okt 2020

Zhanam takuto babiku ak mate na predaj prosim napiste mi Dakujem