icon

Skúsenosti s chodítkami

suz2
11. mar 2013

Náš malý je veľmi živé a zvedavé dieťa, všetko chce vidieť, všade chce byť.... zatiaľ ho teda stále nosím na rukách, sám sa veľmi hrať nechce, ani pod hrazdičkou.... preto začínam uvažovať o kúpe chodítka. Bude mať v ňom rozhľad a bude sa môcť aj pohrať na pultíku, ktorý je súčasťou chodítka, Viem, ešte je priskoro, ale keď sa začne stavať na nohy, tak to bude aktuálne.... ale všade čítam protichodné názory - že chodítko je pre deti nezdravé a pod.... Máte s chodítkami skúsenosti? oplatí sa to kupovať? ďakujem za všetky názory

Strana
z2
majaga
11. mar 2013

@suz2 My sme chodítko nepoužívali, moje deti tiež nie a tu sme. Keď si pozrieš odbornú literatúru (ale aj z vlastných skúseností zdravotníka) Ti môžem povedať, že pre dieťa, ktoré nieje pripravené na takúto záťaž, je to KATASTROFA !!!!!!! Zničená chrbtica, bedrové kĺby, špičkovanie, nedostatočne vyvinuté chrbtové svalstvo, neskôr vývoj skoliózy, otrasy na chrbticu a mozog........Každé dieťatko, keď sa bude "cítiť" pripravené,samo prejde do polohy zvislej. Ale rodič, ktorý to chce urýchliť aj takýmito pomôckami, mu určite nepomáha a naozaj mu môže poškodiť na celý život! Chodítkom ho oberáš o potešenie z lezenia!Nechaj to všetko na prirodzený vývoj!!!

majaga
11. mar 2013

@suz2 A keď mu už chceš dopriať pohyb, tak s ním cvič (je veľa literatúry), gúľaj ho na fit lopte. Potom len uvidíš tú radosť z pohybu! A nezabudni ma masáž........

zuzanka410
12. mar 2013

jaj a to že si nemôžeš poupratovať byt,povesiť prádlo a tisíc ďalších vecí tak na to si treba zvyknúť ja to už ani neriešim periem a varím keď deti spia a keď sú hore tak sa im venujem na 300 percent . mala mi tak začala chodiť keď mala 11 mesiacov a to len preto lebo sme sa jej venovali a nechali všetko na jej vlastnom tempe, a tak to robíme aj pri našom druhom je to síce o hubu padám do postele mŕtva ale s pocitom že som pre nich urobila dobre a nie že som im mohla poškodiť bedrové kĺby ,chrbticu, nožičky..... 😉 😉 😉

zuzanka410
12. mar 2013

@jolinka bože konečne moja krvná skupina čo ma názory ako ja 😀
moja mala napr, neznášala byt na bruchu a po štvornožky mi neliezla vôbec, hneď sa postavila a začala chodiť keď mala 11 mes. bol to krásny pohlaď ,a mali je taký istí tiež nechce byt vôbec na brušku a svokra že to musí lebo deti v jeho veku už sa plazia a keď mal 5 mesiacov tak zas vravela že on musí už sám sedieť a on nevedel sám sedieť presne keď mal 5 mes. ale teraz ma 7 a sedí krásne sám bez pomoci , neznášam také reči lebo už ma toľko a už by to mal vedieť ,nie je zaostalí 😠 😠 😠 a také podobne keci
každé dieťa je individuálne a každé ide svojim tempom a netreba to siliť choditkom ani nie na chvíľku ako to tu spominaju.... 😉

inak tie problémy s klbami a chrbticou sa neprejavujú hneď mamini aby ste vedeli to ich môže začať trápiť aj keď budu už dospelí alebo školáci tak sa treba trosku zamyslieť a výhovorky smeru ved aj my sme v tom boli a nič sa nám nestalo ( no ktorú bolievajú kríže čo bola v detstve v choditku hmmm dobre na zamyslenie či?) 😅 😀

ivkake
12. mar 2013

my mame chodítko ale nedavala som ich 🙂 nieze by som nechcela ani neodsudzujem mamini kt. davaju ved ja som bola od 5 mesiaca v chodaku a zacala som chodit na 9 mes. ale ale. Neviem pre mna to bola zbytocna kupa a ohradka uzasna vec v nej sa drobec potrapil a v nej sa naucil aj postavit a aj par krokov urobiť.a Dcera nebola v chodaku aj preto lebo bola velmi drobunka a tak tam len vysela ako za trest :D a je pravda ze si moze ublížit sesre sa synček prevalil s chodakom rovno na hlavicku ☹ chudatko a hned na dalsí den ho odložila ale ja tiez odporucam ohradku je to uzasna vec 😀 tolko moj nazor

mariannan
12. mar 2013

@suz2 nečítala som všetky príspevky...ale ak nechceš chodítko zo zdravotného hladiska (ja som malú doň dala asi 3krát aj to už ako 11.mes a pár dní na to začala štvornožkovať..tak sme ho vrátili) a potrebuješ niečo robiť..malý je vnímavý, zvedavý..tak zváž šatku - nosíč ! ja s malou aj práčku vyvešiam, a to ju tam mám minimálne, k nám chodí babka tak sú vždy nejaké ruky voľné 😀

ankaevka
12. mar 2013

@suz2 moje staršie deti som dávala do chodítka, lietali v ňom ako strely...najmladšiu som už ale nechcela dávať, chcela som aby si celým tým vývojom prešla sama bez pomoci akýchkoľvek pomôcok...ak som potrebovala navariť, upratať robila som to počas toho ako spala a to som musela zapnúť vrtuľu lebo každý spánok trval najviac pol hodiny a znova 2-3 hodky hore...ak som už fakt potrebovala niečo spraviť, tak pomohol kočiar alebo neskôr postieľka (ako ohrádka, mala som ju v kuchyni), deka na strede izby a plno hračiek dookola....týždeň po 11m začala chodiť.....moji rodičia si ale aj tak postavili hlavu a chodítko malej kúpili, bola v ňom asi 5-6 krát a to len vtedy, keď prišli na návštevu a z veľkej iniciatívy ju tam dali..vydržala v ňom najviac 10min a ťahala sa na ruky...môj názor je, že ho nepotrebuješ 😉

mirasierra26
21. mar 2013

Ahojte, tak ja mam super skusenosti s tymto choditkom, dam aj fotky. Je to patentovany a certifikovany vyrobok, vyrobeny v EU, z kvalitnych a bezpecnych materialov, lahucky, skladaci a nasa mala s nim nielen chodi, ale dokonca sa s nim aj sama hra, chyti si ho sama a beha s nim kade tade ... chodime s tym vsade, ci doma po byte, ci na nakupy do obchodnych centier, ci na prechadzky do prirody, pred dom, ked nam nechce sediet v kociku tak vybalime choditko a je pohoda. Zide nam s tym aj z maleho kopceka aj si to vytlaci do kopceka sama. Je na tom velmi stabilna ... proste ho zboznuje. Su k tomu aj take bezpecnostne popruhy ale my ich nie vzdy vyuzivame, ale niekedy to je dobre vyuzit aby vam dieta neutieklo. A chvalime si to vsetci, lebo fakt sa k nej nemusime furt zohynat, a setrime si chrbat. Moj priatel ma vysku cez 185 cm a vobec sa k tomu nemusi zohynat. Navyse toto choditko ziskalo niekolko oceneni za inovaciu, bezpecnost atd.

mirasierra26
21. mar 2013
billam
21. mar 2013

@mirasierra26 super vecicka 🙂....a určite bezpečnejšie ako "pavuk"...nikdy v živote by som svoje deti nedala do choditiek.

mirasierra26
21. mar 2013

@billam Ved prave, ja som tiez zasadne proti klasickym choditkam a nikdy by som dieta nenutila do chodenia ... ale jedna znama mi odporucila tuto super vecicku, a strasne sa nam zapacila a mozem povedat ze sme s nou vsetci velmi spokojni ...

dasenka352014
17. okt 2018

@suz2 veď ked je zvedavý, vezmi ho k sebe ak nejde sam za tebou. Spolu vyberte pradlo z práčky, ty su na wc on je pri tebe...moj sa hra s toaletným, stupienkom, atd. A keď uz nic z toho, tak kúp drevenu ohrádku a daj ho tam s hračkami. Tam sa mu nic nestane. Nie mu nicit chrbticu v chodítku

beky1813
17. okt 2018

@dasenka352014 tema je stara 5 rokov

dasenka352014
17. okt 2018

@beky1813 aha, nevsimla som si...

Strana
z2