icon

Sú elektrické autíčka vhodným darčekom pre deti?

smejko47
14. okt 2025

Dobrý deň, mali sme možnosť pred nedávnom vyskúšať elektrické autíčko na ovládanie na jednej akcii s našim 1,5 ročným synčekom a veľmi sa mu to páčilo. Bola som celkom proti takému darčeku, prišlo mi to zbytočné, nepraktické.. no keď sme videli ako veľmi si to užíva, vŕta nám v hlave, že by to mohol byť vhodný vianočný darček tento rok. Máte s týmito autíčkami prosím skúsenosť? Využívajú ho vaše deti? Oplatí sa do toho vraziť peniaze? Teraz by sme ho ešte využívali na ovládanie a teda ak by ho to bavilo neskôr ho môže ovládať sám na pedál.
Ďakujem za vaše názory a postrehy 🤎

petamich
14. okt 2025

Nas ho dostal ako nevyziadany darcek na 3-narodeniny (uz trosku neskoro ale nevadi) a teda on si to naramne uziva, mame tu ihrisko s cestickou vo vnutrobloku a tam si jazdi, obcas aj mensi susedov maly, ten nema ani 2-roky a vozil by sa stale. Uprimne sama by som to nikdy nekupila...ale teda nasho to bavi (ma 4- a kusok a uz mu je ltt) ale teda kupili mu pouzivane a vo vybornom stave a dobre spravili 🙂.

smejko47
autor
14. okt 2025
@petamich

Nas ho dostal ako nevyziadany darcek na 3-narodeniny (uz trosku neskoro ale nevadi) a teda on si to naramne uziva, mame tu ihrisko s cestickou vo vnutrobloku a tam si jazdi, obcas aj mensi susedov maly, ten nema ani 2-roky a vozil by sa stale. Uprimne sama by som to nikdy nekupila...ale teda nasho to bavi (ma 4- a kusok a uz mu je ltt) ale teda kupili mu pouzivane a vo vybornom stave a dobre spravili 🙂.

@petamich a aké prosím máte?

petamich
14. okt 2025
@smejko47

@petamich a aké prosím máte?

@smejko47 co ja viem 😬 myslim, ze taketo nejake https://elektricke-vozidla.heureka.sk/buddy-toy...

fkata
14. okt 2025

Moji mali obaja, páčilo sa obom a mladší ho využíva dodnes (3 ročný). Jediné, čo sa mi neľúbilo, že bolo doručené v kusoch a bez manžela by som ho asi skladala roky.

stvura
15. okt 2025

@smejko47 no nie su, tam si si uz odpovedala sama. Je to velka barabizna, nemas to kde skladovat, dieta bavi mozno pol roka (to som vela povedala) a potom sa toho nezbavis, len darujes dalej alebo sa ti povaluje doma kym neodovzdas na zberny dvor - ale tak toto je zo vsetkymi velkymi hrackami.

laskonka_lasky
15. okt 2025

Moje deti maju a naramne si auticka uzivaju..niekedy sa hraju len na mechanikov,niekedy jazdia...za mna ano

alenka58
15. okt 2025

naše deti majú od 1 roka, toto je ich 2 autíčko kvôli veľkosti je terénny jeep, je to obľúbená hračka aj deti ktorí prídu na návštevu, je v prevádzke okrem zimy stále

majlo1234
15. okt 2025

My mame, od susedov sme vzali po ich dievcatach, syn sa na nom velmi nevozil, ale deti z ulice si ho uzili. A teraz mladsia dcera. Pokial mas miesto, tak kludne.
Ja som bola proti, aby deti behali po vlastnych🤣

izabela181
15. okt 2025

@smejko47 môj syn dostal na 3 narodeniny od starých rodičov elektricky traktor s vlečkou. Vždy som to považovala za zbytočnosť, sama by som to asi nekúpila, ale teraz vidím že jw to super 😊 syn miluje traktory a do tej vlečky vkuse niečo nakladá a vykladá, aj šoférovať sa to naučil veľmi rýchlo.

luckajozko21
15. okt 2025

Nasi maju u babky. Dostalo to prve vnuca na 1. narodeniny. Vozia sa vsetci od roka po 7. Vsetky rohy poorazane u babky - lebo sa jezdi aj v dome aj v zahrade. Vozia sa hromadne, vozia sa hracky. Chodi sa na tom k prababke cez par ulic, na zrmzku. Soferuje babka/dedko, starsi uz samozrejme bez pomoci.
Uz provokujeme dedka, ze najblizsie im musi kupit stvorkolku, alebo nieco viac terenne.
Maju nejaku audinu a je vyzita na milion percent. Menili 2x baterku.

anonym_ba960a
15. okt 2025

Nasi maju 2 auta ani jedno sme nekupili niekto nam ich daroval, na dopravnom detskom ihrisku je to fajn inak na nich nejazdia....

smejko47
autor
15. okt 2025

Ďakujem za všetky odpovede, väčšina ho odporúčate 🙂 čo som aj rada, lebo zrejme som potrebovala presvedčiť že je to fajn, no každé dieťa je iné aj to chapem 🙂 aj máte prosím konkrétne odporúčania s ktorými ste spokojní? Alebo aspoň s akou batériou alebo podobne aby to niečo vydržalo nabité. Ďakujem