Vianočné darčeky pre 7 ročného školáka
Chcem mu kupit darceky a ma len 7 rokov.Chcem mu ikupit najmenej 5 veci.Mate neake typy,co ho zarucene potesia?
u nás bude lego,kniha,lyžiarky...pre tento vek máš milion možností,horšie u -násť ročných,tam sa ťažko strafíš 😉
Chcem mu kupit 5 veci ,lebo som mu uz dlho nic nekupila.Rozmyslam ze bicykel,kolieskove korcule s chranicmi,rukavicami a prilbou,dvojkolesovu kolobezku,spolocenske hry,pexeso ,sladkosti atd.Vies ked bol mikulas ,kupila som mu dve tasky plne sladkosti,trochu vela ale co uz.Som stedra 🙂
hm , nasa je tiez zatial sama bez surodenca, a dlho ocakavane a vytuzene dietatko....takze ma vsetko co potrebuje a nieco pre radost samozrejme tiez , aj ked je este malinka,ale zas tolko veci jednemu dietatku ako sa tu pise, sa mi nezda .....su aj ine moznosti , kde byt stedry, ked ma clovek na to peniazky a spravi to mozo ovela vacsiu radost niekde inde na svete,,, napr..
@ssisska teraz neviem ako to mám chápať 😕 Píšeš, že si štedrá a chceš 5 darčekov. Čiže to je podla teba vela? lebo podla mňa je to taky štandard. Taktiež píšeš, že je jedináčik, čiže máme rátať s tym, že mu kúpiš všetko lebo je sam? ... môj mal v 7rokoch dávno tieto veci ako su bicykel, korčule, kolobežka. To mi nepríde ako niečo viac, čo by dieťa nemalo, či tvoj nemá nič z tychto vecí? 😕
@ssisska urobit dieta stastnym je super věc, ale akosi menej je niekedy viac. Třeba mysliet na buducnost ak bude mat vždy vsetko co chce a vela moze sa to raz obrátit proti tebe ci skor jemu samotnému. Vazit si věci je niekedy viac ako mat vsetko na svete. A to nie zo zavisti ti to hovorim. Moje deti maju tiez kopu věci ale nie vsetko. vo svojich hlavickach maju vela snov a mnohe snami iba ostanu.
A to ze je jedinacik je irelevantne. Samozrejme je to na tebe. Tvoje dieta tvoja vychova. A hlavne na toto si sa nepytala
@katy1979 veď samozrejme, ja by som tiež takto nedávala všetko dokopy. Vždy jeden tzv. hlavný-väčší darček a potom také drobnosti.
No u ssisska mi príde, že sa chváli s plnymi igelitkami a pod. preto neviem ako mám tútu diskusiu vôbec brať, keďže je štedrá ako sama píše, pritom podla mňa takéto základné veci ako je bicykel jej dieťa nemá?
Samozrejme chápem aj to, že nie každý má na takéto veci, že sú aj deti ktoré žiaľ tieto veci nemajú, ale z jej príspevkov mi to tak nepríde ... 😅
@ssisska Je pekne chciet pre svoje dieta to najlepsie, ale darceky nie su vsetko ... trochu mam dojem, ze si sa chcela pochvalit, ale nejako sa v tom stracam-dost podobne ako @sashabb 😉 ... a nie je ani dobre, aby dieta dostalo vsetko, na co ukaze prstom ... takto si velmi rychlo na seba upleties poriadny bic, nehovoriac o tom, co to urobi s dietatom 😉 ... zlata stredna cesta nie je zla.
@ssisska A aby som Ti poradila, tak ja osobne by som vsadila na lego, pripadne inu stavebnicu-len tazko sa radi, ked my nevieme, co ho bavi 😉
Ja sa nechvalim, a to ze mu chcem kupit bicykel je normalne,rychlo rastie a povodny bicykel je uz maly.Do piatich rokoch som ho velmi rozmaznavala,mal vsetko,ale pride aj utlm,lebo nie je vzdy len hojno. a teraz so mu kupovala len sporadicky.To ma trapilo,preto teraz chcem kupit viac veci naraz.
@ssisska toto tiez nie je zle, len je z toho trochu bordel 😉
http://www.duhovehracky.cz/duhovehracky/eshop/1...
@ssisska bicykel a podobne veci by som nekupovala na vianoce, v zime to nevyuzije, len to bude volakde odstavene. korcule ak ich chce, ale na lad. ty najlepsie vies, co ho zaujima. knizka,ktoru si moze pocas prazdnin precitat. 3d puzzle ak rad sklada. nieco do skoly- pisacie potreby, oblecenie, nech sa moze niecim pochvalit : aha, co som dostal... kreativne hracky... treba pozriet letaky, eshopy spolu s nim a hned budes mat plno napadov.
Ale ako som pocula ,bicykle su cez zimu zlavnene,takze preco to nevyuzit?!
a rad sa bicykluje?
Stale tie iste otázky, co deťom na Vianoce? Každá matka by mala vedieť, po com dieťa túži, co ho poteší, lenže dnešné deti majú všetko a preto tieto starosti
U nás vždy pod stromčekom musí byť pekná knižka. Poteší určite aj Lego, pastelky, možno puzzle. To sú darčeky , ktoré sa u nás dosť točia a obmieňajú podľa aktuálnych záľub a potrieb. 🙂 Z praktického hľadiska je zase super nejaké oblečko a kozmetika. Ja to vždy nejako nakombinujem, aby boli všetci spokojní!!!!
@ssisska lego, teraz ich je take mnozstvo, ze ani deti si nevedia vybrat - ninjago, hero factory, choma atd.-atd. potom tablet napr. kniha, spolocenska hra - sachy a dalsich milion moznosti trh ponuka. a najlepsie je sa opytat dietata, co by chcelo.
@stanislavao presne, ja už to ani neriešim. Ono si stačí našetriť peniaze a potom tyždeň pred vianocami "nabehnuť" do dráčika a pokúpiť 😀 Robím to takto už 2roky. Kedysi som tiež kupovala popredu, ale je to v podstate zbytočné, teraz si deti niečo želajú a o mesiac chcu už niečo iné.
A zoznam resp. list ježiškovi u nás obsahuje, lego hero factory, lego chima, lego ninjago ... čiže samé lego a to určite nájdem v obchode kedykoľvek 😝
A aby to nebolo iba o hračkách tak Velkú Hrubú encyklopédiu 😀 a gumovacie pero (ktoré majú v škole zakázané používať, preto ho zatiaľ nemá a preto ho strašne chce)
@sashabb u nas gumovacie pera mozu pouzivat od druheho rocnika. a lego si tiez musi vybrat syn sam, lebo ja ani neviem, ktoreho Factoraka ma, ktoreho nie a s Chimou detto. ale tento rok mam darceny kupene od oktobra, lebo chcel autodrahu a druhy zas vlackodrahu, tak som sa zasobila popredu a uz mam pokooooj. tesim sa. tneto rok bude advent o pokoji a nie nahanani darcekov.
@ssisska U nás je to tak, že obidve babky dajú peniaze mne a dostane v podstate doma jednu hračku a oblecenie, a takisto u každej babky 1 hračka -aby bola radosť + oblečenie, alebo kozmetika ( napr. detsky parfem...) Tento rok chce transformera, lietadlo na ovládanie (z rozpravky Lietadla), a nejakú stavebnicu (geomag, alebo airbrush pre deti na malovanie textílií)No a navvyše bude tablet, ale ten je aj pre rodičov a mladšieho brata🙂. Minulý rok dostal playstation 3, ak chceš obetovať viac peňazí tak to je super darček a kúp mu k tomu nejakú hru ( vyjde ťa to aj 400€). Aj sa zblázni od šťastia. Aj my sme sa skoro do júla zbláznili, lebo dovtedy sme playstation splácali.🙂
@stanislavao môj si tie legá aj napíše a potom si aj nepamätá, že ktoré si vlastne písal 😀 čiže sa poteší každému 😝
@sashabb o nas Matus ked dostane take, co uz ma, tak sa vlemi hneva. cize musime presne vediet, ktore este nema a to si ja vazne nepamatam, ktore uz doma ma.
podla mna zbztocne rozmaznavanie dietata, raz sa vam to vypomsti, ale kazdeho vec ako si nauci svoje dieta
Kludne by staci bicykel a par drobnosti knizka, spolocenska hra a k tomu nejake oblecko .... a Vianoce nie su len o darcekoch 😉
@ssisska si vymenovala veci, ktoré mu chceš kúpiť, tak nerozumiem, načo potrebuješ radu od nás ... my tvojho syna nepoznáme, tak ani tušiť nemôžeme, po čom túži ... čo sa radšej porozprávať s ním a pekne zistiť, čo by si rád našiel pod stromčekom ... ja sa svojich deti na darčeky nepýtam, samé mi povedia, čo sa im páči ... a moja skúsenosť: vždy ich viac potešili drobnôstky, ako velikánske, drahé hračky

A preco zrovna 5? Moznosti mas vela. Bicykel, korcule, lyze, prilba, knihy, spolocenske hry, tablet,hlavolamy. Tych moznosti je nespocetne. Ty ho poznas a vies co ho potesi. U nas hry, gulickova draha hubelino, geomag, knihy.