Voskovky pre 2-ročné deti
Ahojte, aké prosím voskovk viete odporučiť pre čerstvo dvojročné dieťa ? 🙂 ďakujem
@2ivana5 tieto uz od roka, trenuje sa uchop https://babyknihy.sk/moje-prve-voskovky-6-ks
Ahoj, ja som mega bojazliva, takze by som dvojrocnemu urcite nedala voskovky. Lamu sa rychlo aj na male kusy, ktorymi sa moze udusit. Len obyc ceruzky a aj vrsky od per/fix som schovavala. Dokonca aj moj trojrocny doteraz skusa.
Do dobrych 4 rokov som nedavala nic male, ani cukriky a aj s lizatkami mozu len sediet - inac beriem.
@zara3 lebo si este nevidela uraz oka ani poranenie ust klasickou ceruzkou...a druha tak nebezpecna vec je tvrda slamka na pitie...
Vynechanie malych tvrdych jedal ako,arasidy,fazulky,drobne ovocie ,zuvačky to robis ozaj dobre a predchadzaš nestastiu.
Ale voskovky v pohode, su urcene pre male deti,ved mali by kreslit pod dozorom. Moji vnuci nimi kreslia a lamu sa minimalne,asi su uz kvalitnejsie ako ked boli male moje deti. A je uplne jedno akej znacky.
@2ivana5 za mna stabilo woody, nelamu sa, trojhranne dobry uchop, velke, ziadne ostre konce
Kreslia ako voskovky
Dlaňové pastelky
Ahoj, ja som mega bojazliva, takze by som dvojrocnemu urcite nedala voskovky. Lamu sa rychlo aj na male kusy, ktorymi sa moze udusit. Len obyc ceruzky a aj vrsky od per/fix som schovavala. Dokonca aj moj trojrocny doteraz skusa.
Do dobrych 4 rokov som nedavala nic male, ani cukriky a aj s lizatkami mozu len sediet - inac beriem.
@zara3 deti majú začínať kreslit od 10-12 mesiacov, sú na to špeciálne pastelky. Takže najprv naštudovať a potom stresovať. Neprospievaš tym ani sebe ani dieťaťu, nie je to zdravé takto stresovať.
@zara3 ahoj úplne chápem tvoj strach nakoľko mne samej sa dieťa takmer zadusilo jedlom a bolo to veľmi traumaticke ale vôbec ma toto nenapadlo o pastelkach, samozrejme chcem s nim kreslit pod dozorom
@2ivana5 tieto uz od roka, trenuje sa uchop https://babyknihy.sk/moje-prve-voskovky-6-ks
@monsterablue ahoj ďakujem krásne tieto konkrétne už mame
@zara3 teda voskovky by dom sa bala benej ako jocijakez farbicky 🙈
Este aj taketo prkotiny sa riesia? Pre boha kupila som kreslila a hotovo.ako kazde normalne decko
@zara3 ahoj úplne chápem tvoj strach nakoľko mne samej sa dieťa takmer zadusilo jedlom a bolo to veľmi traumaticke ale vôbec ma toto nenapadlo o pastelkach, samozrejme chcem s nim kreslit pod dozorom
@2ivana5 no prave, ze starsie deti mali voskovky zo skoly a maly mal len necele dva roky a videla som, jak si ich lame na kusy a pohadzuje s nimi... este, ze ho nenapadlo dat do pusy.
@zara3 deti majú začínať kreslit od 10-12 mesiacov, sú na to špeciálne pastelky. Takže najprv naštudovať a potom stresovať. Neprospievaš tym ani sebe ani dieťaťu, nie je to zdravé takto stresovať.
@anonym_6cad97 kolko veci je urcenych pre male deti, a nakoniec len pocujeme, jak sa tamto stalo dietatu a ja neviem co, treba pouzivat rozum a vediet predchadzat situaciam.
Ked viem, ze maly skusa davat do pusy a este, ked ho nikto nevidi, urcite nenecham ani mince lezat len tak. Nie vsetko, co je urcene pre deti a male deti je aj bezpecne. Kolko hraciek je vyrobenych z plastu, ktore ked dieta hodi, lame sa na kusky. A to hovorim aj hracky pre babatka. Uz aj moji starsi co 11 a 12 rokov vedia co a moze byt okolo maleho surodenca a co nie, este sami ma upozornuju, ked ideme kupit hracky ze mama to nie lebo ked to uvolnis moze to brat dat do pusy a tak.
@zara3 lebo si este nevidela uraz oka ani poranenie ust klasickou ceruzkou...a druha tak nebezpecna vec je tvrda slamka na pitie...
Vynechanie malych tvrdych jedal ako,arasidy,fazulky,drobne ovocie ,zuvačky to robis ozaj dobre a predchadzaš nestastiu.
Ale voskovky v pohode, su urcene pre male deti,ved mali by kreslit pod dozorom. Moji vnuci nimi kreslia a lamu sa minimalne,asi su uz kvalitnejsie ako ked boli male moje deti. A je uplne jedno akej znacky.
@janinah hahah moja moji ceruzky sami nikdy nemaju lebo viem o com hovoris. Ani pera nic a to nemyslim tiez farbenie na stenu ale bezpecnost.
podla veku som sa orientovala... zvacsa tu tie voskovky pre male deti tvrde, my sme mali take v tvare kociek, zvieratieak, dali sa na seba stavat ako "lego"... ale bola to blbost, strasne zle sa s tymi voskovkami kresli.. za mna = lepsi ekupit hrube klasicke ceruzky, pripadne su take ako keby gelove ceruzky v plastovom obale, siroke = s tym sa dobre aj kreslilo... pre mnesie deti su nejedovate atd, to je ak by obryzali.. kedysi to bolo oznacene na ceruzkach, fixkach... neviem ci aktualne tiez.
napr aj taketo su: https://www.skolske-tasky.sk/voskove-pastelky-p...
https://www.skolske-tasky.sk/voskovky-griffix-s...
https://www.pisaciepotreby.sk/eshop/pastelky-ju...
https://www.agatinsvet.sk/baby-pastelky/?gad_so...
pripadne tie tvarovane: https://www.agatinsvet.sk/kvetinove-voskove-pas...
V draciku za 3€ 16 ks hrubé voskovky
Od roka mal tieto https://www.preskoly.sk/p/706327-voskovky-maped...
a od cca 1,5 roka aj tieto hrube https://www.preskoly.sk/p/685012-voskovky-trojh...
Nelamali sa, su bezpecne, ale samozrejme aj tak kresli vzdy pod dohladom.
@zara3 urcite radsej voskovky ako klasicke ceruzky ci farbicky 🤷♀️ inak nas maly ma viacero druhov voskoviek urcenych vyslovene pre male deti a este ani jedna sa mu nezlomila. Videla si ty vobec tie detske voskovky? A samozrejme ze bez dohladu ho kreslit nenecham, ale zase netreba ist do extremu.
@anonym_6cad97 kolko veci je urcenych pre male deti, a nakoniec len pocujeme, jak sa tamto stalo dietatu a ja neviem co, treba pouzivat rozum a vediet predchadzat situaciam.
Ked viem, ze maly skusa davat do pusy a este, ked ho nikto nevidi, urcite nenecham ani mince lezat len tak. Nie vsetko, co je urcene pre deti a male deti je aj bezpecne. Kolko hraciek je vyrobenych z plastu, ktore ked dieta hodi, lame sa na kusky. A to hovorim aj hracky pre babatka. Uz aj moji starsi co 11 a 12 rokov vedia co a moze byt okolo maleho surodenca a co nie, este sami ma upozornuju, ked ideme kupit hracky ze mama to nie lebo ked to uvolnis moze to brat dat do pusy a tak.
@zara3 tak hádam si pri tom dieťati a nenechas ho kreslit samé, za prvé a za druhé, tieto dlanove pastelky nie sú zdravotne závadné, môže z nich aj odjesť, je to v poriadku. Extrémne to hrotiš, trochu kľudu a zdraveho rozumu…si hysterická zbytočne.
Stabilo woody 3v1. Su siroke, dobre sa drzia, kratke, velmi lahko zanechavaju stopu. A co je najlepsie, daju sa lahko utriet z okna, podlahy, kachliciek....
@zara3
@2ivana5 dvojročnému dieťaťu môžeš dať akékoľvek voskovky, ideálne hrubé, trojboké, štetec a farby, nožnice, papier, lepidlo, plastelínu, korálky...zásada je byť pri ňom. Tak malé dieťa dlhšie ako 10-15 minút pri tom nevydrží, po skončení to treba odložiť tak, aby si to nemohlo samé zobrať. Cvičenie jemnej motoriky je nesmierne dôležité a zároveň treba dieťa upozorniť na to, čo sa s tým nerobi
Hovorte si co chcete, jak budete aj vy trenovat prvu pomoc pre male deti a babatka a pochopite, jak mala nepozornost moze byt fatalna, tal tiez budete predbiehat situaciam. Dieta sa moze udusit, cimkolvek malym, co si este moze niekde (ucho, nos)strcit. A jak tu niektore, ze byt pri nim, ano to som a vzdy. Ale staci sa kolkokrat len otocit chrbtom.
Vam pripadnem ze sa velmi bojim, ja viem, co robim a ako mam doma bezpecno. Ja sa nemusim bat, ze ked mi maly ide do kuchyne, daco zje, alebo ked sa zobudi a pojde hoc aj ku starsim do izby tak sa mu nieco stane. Bola som vo vela domacnostiach s malymi detmi a velmi ma prekvapilo ako zeny nechavaju deti sa hrat s cimkolvek, len aby sa rozvijalo, a aj sa neboja okien, ked maju poschodove domy tak ani volnych stolcekov, stoliciek (lahkych) , ktore si dieta moze lahko pusunut ku zabradli a vyliest nan, alebo snazit sa preliest a spadnut dole.
Ja si len davam pozor, moje deti maju kopec hraciek na rozvijanie sa a sme tu my rodicia a surodenci, ktory sa na tom aktivne podielame. Moji skolaci su nadmieru inteligentne deti.
Stabilo woody 3v1. Su siroke, dobre sa drzia, kratke, velmi lahko zanechavaju stopu. A co je najlepsie, daju sa lahko utriet z okna, podlahy, kachliciek....
@vreckovka2 hehe super že sú tak ľahko umývateľné to najviac nemám rada na tvorení ten bordel potom 😁
@zara3
@2ivana5 dvojročnému dieťaťu môžeš dať akékoľvek voskovky, ideálne hrubé, trojboké, štetec a farby, nožnice, papier, lepidlo, plastelínu, korálky...zásada je byť pri ňom. Tak malé dieťa dlhšie ako 10-15 minút pri tom nevydrží, po skončení to treba odložiť tak, aby si to nemohlo samé zobrať. Cvičenie jemnej motoriky je nesmierne dôležité a zároveň treba dieťa upozorniť na to, čo sa s tým nerobi
@anonym_ef602b áno samozrejme, úplne súhlasím .. pracovala som v škôlke aj sme veľa tvorili len to už bolo pár rokov dozadu tak som chcela poradiť konkretnu značku pasteliek