Využili ste vankúšik na sedenie po pôrode?
Plánujem si to kúpiť tak chcem vedieť váš názor na to, či ste to využili a tak🙂.Čo sa kolotoča týka zaujímalo by ma, akú značku by ste mi poradili prípadne farbu(niektorí tvrdia že vhodnejšie sú výraznejšie farby ako pastelové)
ahoj.tak kolotoč a sedatko bola u nas najlepsia kupa 😉 kolotoc zapnem (no dakedy aj 15 krat za sebou,kiezby hral hodku v kuse 😀 )a dieta zaspi.a naozaj vyrazne farby su asi lepsie podla mna,viac zaujmu a este aj taky co su styri vacsie zvieratka alebo co uz.ja som chcela taky mensi ale tam su tak zbite zvieratka ze by ju to nazaujalo keby sa to miesilo len na jednom mieste ako napr toto http://www.mimibazar.sk/bazar.php/foto_detail.p... a my mame ten co je na fotke.
a vankusim myslis s tou dierou uprostred?to som nemala zálezi ako ta roztrhne 😀 pardoooon.mna nebolelo sitie ale zlata zila....
Ja som vankúšik mala , využila som ho a neviem si ho vynachváliť!!
V pôrodnici som bola jediná, ktorá si v jedálni mohla kľudne a pohodlne sadnúť. Super vec, naozaj, používala som ho potom aj doma, ale len pri sedení na tvrdej stoličke.
Inak, vankúšik sa volá "rektálny", z toho usudzujem, že je vhodný pri sedení z dôvodu nastrihnutia hrádze, ale aj napr. zlatej žily...
A kolotoč sme nemali, aj keď to mohlo byť fajn. My v postieľke nemáme žiadne hračky, okrem jedného maznáčika - v postieľke sa má spať, nie hrať a tak to u nás aj funguje.
Vankusik som nemala,podla mna zbytocne vyhodene peniaze.Ale na kolotoc v postielke som nedala dopusit,malej sa velmi pacil.Mali sme farebny so zvieratkami,doporucujem urcite ho kupit 😵
Ahoj. Na cviceni nam poradili kupit si detske nafukovacie koleso. je lacnejsie perfektne splni ucel a este ho vyuzijes aj v lete pri vode 🙂 kolotoc isiel do pol roka u nas denne. urcite sa oplati s pestrofarebnymi
zvieratami.
ja som nemala špeci vankúšik, ale obyčajné detské plávacie koleso 😅 ale bez toho by som si nesadla.
kolotoč sme nemali, tak to neporadím.
Ja som nemala nič, použivala som normalny maly vankušik, keď bolo treba. Kolotoč sme mali par krat zapnuty.. Skôr bil ako ozdoba..kolotoč sme mali len par krat zapnuty skôr bol ako ozdoba..
Ja tiez jednoznacne odporucam koleso na plavanie 😉 po prvom porode som ho dostala od kamaratky a doma na nom sedavala tyzden-dva, uz neviem presne. Pri druhom porode (tiez s nastrihom) som si ho rovno zabalila do porodnice a mala som ho na posteli, sedela som na nom hlavne pri kojeni, co bola velka pomoc. Do jedalne som ho nebravala 🙂 to som nejako vydrzala a doma som ho uz pouzivala len par dni, rychlejsie som sa dala dokopy, kedze som ho pouzivala hned od porodu.
Vankusik je o tom istom, mozno je este lepsi, len je to vacsia investicia.
Nase prve baby malo pozicany taky obycajny natahovaci kolotoc za par € a posluzil aj ten, ale pri druhom sme si zaobstarali pouzity, ale kvalitny s farebynmi zvieratkami, s dvoma hlasitostami a 4 roznymi peknymi (nie rapkavymi) melodiami a posluzil nam super. Naucili sa zaspavat pri nom obaja, babo aj dvojrocny. 🙂
Ahoj ja na vankus nedam dopustit, niekto povie zbytocna vec ale ja som bola tak dozasivana ze som normalne nevedela sediet este 3 mesiace po porode. Takze ja mozem len odporucit. 🙂
Ahojte tak ja som vankúšik používala a bolo to fajn. Aj keď možno by som vydržala aj bez neho - napočudovanie, lebo po pôrode ma šili hodinu a dostávala som kvôli tomu 2 dni antibiotiká cez infúziu a sedela som za 3 dni po pôrode bez nejakých väčších bolestí.
No a kolotoč...dostala som je jeden krásny plyšový s farebnými zvieratkami od mojich známych a používať ho nemôžem, lebo malá sa iba pozerá s otvorenými ústami a nezaspí pokým ho vidí. Tak ho máme teraz na vonkajšom okraji postieľky a zapínam jej ho keď je hore a ona to celá šťastná dočahuje...takže u nás kolotoč neplní pôvodný účel... 😀
Ja som mala super porod ja som sedela na ďalší deň na stoličke ôbec mi to netrebalo avšak si myslím že vždy keď sú na to peniaze je vhodné do toho investovat veď nevieš akýpôrod budeš mať držím palce aby bol skvelý 🙂
vankúšik určite áno. v pôrodnici aj potom doma... 😉 kolotoč sme mali len požičaný, takže v tomto neporadím...
ja som využila v pôrodnici také koleso z gumy, bol super i ked trocha tvrdší..domov nám odporučili nech si kúpime detské nafukovacie koleso do vody..síce mi moc nevydržal ale kým sa všetko zahojilo slúžil super
ja som ziaden vankusik nepotrbovala, napriek tomu ze mi robili aj nastrih hradze, ale ja som si vzdy sadla tak na pol zadku ale bolesti som vlastne nemala, len som citila, ze sa tam nieco robilo, to hej ,ale vankusik som nepostradala....
nemala som a ani som nevyužila. ani som nepotrebovala. mala som síce riadne šitie ale vždy som si vedela nájsť tú správnu polohu aby ma to nebolelo. a kolotoč-kúpili sme, používali sme ale nikdy to malú nezaujalo aj ked bol pestrejších farieb...vela vecí som nepoužívala po pôrode tak ako som myslela že budem, bez vela vecí som sa vedela bez problémov zaobísť.niektoré hračky a "pomôcky" (nemyslím teraz vankúšik) sú len takým malým výmyslom žien ktoré si nahovárajú že by to bez toho nezvládli 😉 a skôr ide o rozmar, o potešenie seba samej (opakujem nehovorím o vankúšiku).
Ja som si kupila taky nafukovaci vankus v tvare U co sa ma oficialne pouzivat pod krk na dlhe cesty... stal nieco cez 1 euro v ludovej predajni. 😀 Treba ju nafuknut len do polovice, ja som bola strasne zasita takze dlho som bez nej vobec nemohla sediet. Povodne som chcela koleso na plavanie, ale som ho nedostala, nakolko je to sezonny tovar a rodila som v zime... ale nakoniec som zistila ze ten cestovny vankus je ovela lepsi. Tie rektalne vankuse su podla mna zbytocne drahe, hlavne na to aby si ho pouzivala len 5-10 dni, pripadne vobec... poznam mamicky ktore so sedenim po porode nemali vaznejsie problemy a tiez boli prvorodicky.
Ja som ho nemala a ani by som ho nepotrebovala,ja som cca 4 dni po porode ani nevedela ze som rodila,co bolo dost prekvapujuce nakolko som mala tazky porod 😕 takze neviem ani odporucit,ale co odporucit mozem je kolotoc 😵 je to uplne skvela vec a viac farebny je isto lepsi viac uputa a zaujme dietatko 😉
nas od tohto fyzioterapeutka na cviceni dorazne odradzala, vraj to pri sedeni prave najviac namaha zasivane miesta, na ktorych pri takomto sedeni priam "visite" 😝 takze ja som nemala, podkladala som si makky vankus, uplne to stacilo.
Mne odporúčali a aj som použila detské nafukovacie koleso. Ajkeď som nemala šitie ani pri prvom ani pri druhom pôrode, so zlatou žilou som mala čo robiť.
pri vankusiku je len to "riziko", ze das zan vela penazi a nakoniec ho nemusis potrebovat... inak je to podla mna fajna vec, ja som sedela na podkove, takej co sa dava okolo krku pri dlhych cestach... splnilo to ucel podobne...
kolotoc u nas nefical... dostala som do daru taky lacny - skripal, hral strasne falosne, zasekaval sa, zverak sa mi odtlacil do dreva na postielke, ked som ho napevno pritiahla a co je najhlavnejsie, mala sa mi po nom nacahovala a strhavala ho na seba, takze asi ani drahsi a kvalitnejsi by nepomohol...
jejda a to je co? to "pocujem" prvy krat, ja som nic take nemala, ja som sedela polovicou zadku na stolicke a druhou polovicou "vo vzduchu", trvalo to tak cca 3 tyzdne, co sa teda dalo vydrzat, do 3 tyzdnov mi "odisli" stehy, a potom som uz bola v pohode, takze len tolko napisem k tejto teme, ze ak ten vankus stoji viac ako 15,- €, nekupovala by som.. stejne budes bud lezat pri babatku, alebo stat, ked budes nieco robit a vtedy to sitie necitis. ja som teda sedela minimalne, bud som sa pohybovala, alebo som lezala 😉
vankus som nemala, doniesli mi nafukovacie koleso, ale vobec som na nom nesedela, lebo ma to na nom bolelo viac ako bez neho...a kolotoc mal u nas velky uspech, mala sa nanho vydrzala kukat cele hodiny a naucila sa pri nom aj zaspavat 😉
ahoj, ja som namiesto vankusika mala nafukovacie koleso (take do vody). bez neho by som tazko niekde sedela take dva tyzdne :/
vankus (s dierou uprostred) mi priniesla sestra po porode (kupila ho priamo v zdravot.potrebach pri nemocnici), vzhladom na moj stav po porode to bola nevyhnutnost a pre mna vtedy najdolezitejsia vec a tou ostala aj dalsie dva mesiace, az po nich som si dokazala normalne sadnut..a kolotoc sme dostali - ale syncekovi sa nepacil, plakal pri jeho pusteni a celkovo sa radsej od malicka dotykal veci, hraciek..
vankusik bol moj kamarat, skoda ze som ho dostala az na 10 den po porode .. konecne som sa potom mohla naobedovat aj posediacky 😉 urcite odporucam, nabuduce ho beriem rovno do porodnice
Ja aj napriek "veľkému šitiu" som ho nepotrebovala. Niektoré baby mali koleso a práve ma napadlo, že by sa dal využiť aj ten vankúš do auta-také U-čko 😉
prvykrat pocujem, ze take nieco existuje 😉 mna sili (ale nic hrozne) aj hemace boli (tie boli hrozne), ale sedela som bez vacsich problemov, takze nebolo treba... ani kolotoc sme nemali, pre zabavu som nad postielku obcas zavesila tie maxijednoduche z ikea a krpata vykrikovala jedna radost 😀.. mne skor velmi pomohlo, ze mala spala prvy polrok v takom tom prutenom kosiku na kolieskach, tak ked nevedela v noci zaspat len som z postele natiahla ruku a posuvala ju hore dole 😀
nie nevyuzila, v nemocnici prvy den sa mi lepsie sedelo na kraji stolicky... inak uz pohoda

@lussy211 ja som vankúšik nevyužila, ale keby som o takom niečom vedela tak hned kupujem 🙂 a čo sa toho kolotoča týka tak výraznejšie farby dieťa viac zaujmú 😉