Ako správne zvoliť veľkosť prilby pre bezpečnosť?
Dievčatá (a chlapi), mame doma 3 prilby. Ani jedna nedrží na hlave tak, že sa nepohne. To je normálne že tá prilba na hlave lieta? Ako nie veľmi, ale dcéra s ňou vie hýbať do strán. Trošku. Nelieta že je uplne voľná ale proste pri páde si niensom istá či by tá prilba ostala kde má ostať.
Máme woom klasik, woom ready a nejakú smiešnu z decathlonu. Obvod hlavy zameraný, kúpená podľa tabuľky.
Ani mne prilba nedrží tak že sa nepohne.
Má sa trochu hýbať, alebo sa nesmie ani pohnúť?
@mamamasama vôbec? Ani s ňou nepohneš do strán?
@mamamasama zatahuješ poriadne aj pod krkom?
Prilba ti musí sedieť a nesmie sa hýbať ja mám aj taký systém že si ju viem dofuknut na lícach a drží pevne
@mamamasama možno ju len ja neviem správne nasadiť alebo ma moje dieťa malý oriešok?
@dandulla to je aká?
Poriadne posťahuj popruhy po stranach a hlavne stiahni vzdau to koliesko tak, aby prilba držala pevne
Nasaď ju na hlavu bez zapnutého remienka, potom nech sa dieťa predkloní a skloní hlavu dole. Prilba pri tom nesmie padnúť z hlavy. Že ju vieš jemne pohnúť rukou, je normálne. Prilba rozhodne nemá sedieť tak, že ňou ani o milimeter nepohneš - miera je asi taká, že pri snahe otočiť helmu, dieťa cíti, že mu to mierne ťahá kožu (neviem, aké staré máš dieťa, či to už vie popísať).
@annm81 ďakujem. Tá novšia woom ready drží tak že nespadne a myslím že teraz sa mi to podarilo poriadne dotiahnuť.
Ďakujem
@mamamasama áno už drží dik
Úplne povol to koliesko vzadu, nasad prilbu a dotiahni koliesko tak, aby sa prilba nehýbala. Potom zapni popruhy a dotiahni ich toľko aby si pod ne vedela dať pod bradou 2 prsty naplocho. Ak sa prilba nedá dotiahnuť tak aby sa nehýbala, tak je nevhodná - buď zlá veľkosť, alebo zlý tvar. Treba skúšať už v obchode a nájsť takú ktorá tvarovo vyhovuje, lebo niekto má hlavu viac gulatu, niekto viac pozdlznu, a ak nesadne tvar tak prilba nebude nikdy sedieť ani správne dotiahnutá.

Máme woom, aj skvelú z Decathlonu a nelieta ani jedna.