icon

Aký šport pre 13-ročnú dcéru, ktorá začala priberať?

echo
20. okt 2023

Ocením rady zo skúseností s podobným problémom a ak je tu niekto kto mi poradí odborne budem rada. Mám 13 ročnú dcéru a po prázdninách začala výrazne priberať (partie zadok, stehná). Cez prázdniny bola veľa vonku, viac pohybu. Teraz sedí doma, kamarátok má málo, a tie čo má sa venujú športu súťažne, na bežný športový krúžok nemá partáčku. Tak chcem-musím nájsť niečo kam bude chodiť so mnou. Teraz sa mi podarilo nahovoriť ju na aquaerobik , len to je len jeden krát do týždňa. Moja otázka znie aký šport by bol pre ňu najlepší, aby to čo nabrala nespevnila ale schudla a potom spevnila. Žiaľ rodinná predispozícia je nižšia postava (krátke nohy) tak neplatí že "ona sa ešte vytiahne". Čo sa týka diéty, ovocie je minimálne a zeleninu skoro vôbec, viem že vekom jej šaláty zachutia. Prosím o radu čo sa týka športu zameraného na chudnutie v spomínaných partiách. Napadlo mi k tej aque pridať korčuľovanie na ľade, behanie, steper? Ďakujem za všetky rady.

Strana
z2
echo
autor
20. okt 2023

@solange7 samozrejme že to chcem ja, veď to vidím, ze keď sa to nebude riešiť dopadne to zle. Určite chce byť chudá, zakaždým keď si chce kúpiť ničo pekné tak vyjde z kabínky smutná, že to na nej nevyzerá ako na tých dievčatách čo sleduje. Je v období puberty, hormóny, odvrávanie , tvrdohlavosť. Nemôžem to nechať až na ňu keď jej až niekto povie že má dva zadky. Ja som tu jedálniček riešiť nechcela, viem čo je doma zle nastavené, postupne to mením, nejde to zo dňa na deň. Potrebovala som poradiť aký šport by niekto odporúčal na konkrétne partie.

echo
autor
20. okt 2023

@michaela329 ona nechce chodiť s mamou, tetou...chcela by chodiť so seberovnou, no nemá kamarátky, jedna - dve čo má majú tie profi športy, s nimi chodiť nemôže. Tak aspoň sa snažím nech začne so mnou možno tam niekoho podobného nájde, verím.

solange7
20. okt 2023

@echo no tak skus kupit pas na chodenie/behanie. Ja na nho nedam dopustit. Najskor som mala obycajny a pred rokom som si kupila taky viac profi. Pouzivam ho rada. Moze si dat sluchatka, polozit si mobil na stojan a pozerat serial. Dobre na zadok a stehna. Mam nohy ako lusk.
Hlavne pred nou neprejavuj prilisne obavy z toho ze bude tucna. To fakt dokaze teenagera dost zdeptat.

echo
autor
20. okt 2023

@solange7 ďakujem veľmi pekne, včera som jej navrhla presne, že pôjdeme skúsiť bežecký pás do posilky a keď ju to chytí kúpime neskôr domov, súhlasila. Prosím poradíš akú rýchlosť a záťaž na začiatok? Či to nám poriadia aj v posilke?
A ak môžeš pošli link aký si si kúpila, nechám si poradiť 🙏

denkabemommy
20. okt 2023

@echo nedržať doma blbosti a finančne jej tiež tieto možnosti obmedziť. Skúsila by som na ňu tanec, v jej veku to veľa dievčat baví, prípadne ešte nejaký kruhový tréning- cross fit, cez víkend spoločnú aktivitu mama+dcéra plávanie a ešte to obohatí aj váš vzťah. Keď nebude mať prístup k junk food, tak hneď začne jesť normálne jedlo 🙂

solange7
20. okt 2023

@echo ja som si na zaciatok kupila uplne obycajny pas okolo 300 maximalne 400e stal. Uz som ho ani nenasla na nete. Ale ked si pozries tie pasy, tak v tej cenovej hladine ich je vela. Jedine co je dolezite pri tychto lacnejsich, je sirka pasu. Cim sirsia tym lepsia. Moj terajsi uz bol za 2700 ale to naozaj preto, lebo ma beh bavi a mam na to miesto.
Najlepsie skusit tu posilku a uvidis, tam ti vysvetlia vsetko.
Mat nastroj na cvicenie doma je pre niekoho lapac prachu, a pre druheho uzitocna vec. Jasne ze ked niekto byva v malych priestoroch nieje zrovna ok si tam zaobstrat taky stroj.. ale ked to cloveka bavi a ma miesto, preco nie.

deti95060810
20. okt 2023

turistika....aspoň do zimy každý víkend...
a potom v zime lyže, sem- tam dajte plaváreň....

lius
20. okt 2023

Ak by ste si vyhradili kazdy den pol hodinku napr vecer pre seba a dali si spolu rychlejsiu chodzu? Napr po veceri...porozpravate sa, budete travit spolu cas, otuzite svoj vztah, netlacila by som ju do sportu, podla mna treba zaradit prirodzeny pohyb

ivangeline
20. okt 2023

Beh. ^^

nikdenikto
20. okt 2023

Beh, bicyklovanie, korčule....To máš kardio cvičenia, z toho ti nespevnie - neboj. Možno by ste mohli spolu skúsiť jumping, je tam fajn hudba a dynamika cvičenia, mohlo by ju to baviť.

jakubkoanjelik
20. okt 2023

Jumping, korčule. ..

echo
autor
24. okt 2023

Ďakujem všetkým, zatiaľ som ju ukecala na 1x do týždňa korčuľovanie, aguafiteness a este skusime vo fitku bežecký pás.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2