icon

Deti na športoviskách. Prekážajú alebo nevadia?

7. apr 2026

Dobrý večer, ja len tak informatívne, zaujímajú ma aj iné pohľady na vec. Ak ste tu také ženy-matky čo športujete, ako vnímate malé deti na športoviskách? Napr, deti na kolobežkách/bicykloch na korčuliarskom okruhu, deti čo sa hrajú v piesku na ihrisku pre beach volleyball, malé deti na odrážadlách na rampách pre skateboardistov a tď. .. prekáža vám to? Máte strach, že sa niečo stane aj keď sa snažíte byť opatrné? Alebo ste s tým v pohode a deti si nevšímate pri športe ?

anonym_0eadb2
7. apr 2026

@anonym_autor mne to vadí, ak sa mi pod nohami motá nejaké dieťa, čo tam nemá čo robiť. Nie pri každej situácii sa mu dokážem vyhnúť. Raz mi tak vletelo malé dieťa na odrážadle pod bicykel. Ja som išla hore kopcom po cyklotrase a z kopca sa rútilo dieťa a kľučkovalo. Ja som síce zabrzdila aj zastala ale ono nie. A ja som bola tá zlá, lebo veď to malé dieťa, či to neviem pozerať a predvídať. Alebo som chodila na zumbu a deti, ktoré nemali s kým zostať doma, chodili si kopať loptu "do rohu" no lopta bola vždy pri nás a dosť to vyrušovalo.

autor
7. apr 2026
@anonym_0eadb2

@anonym_autor mne to vadí, ak sa mi pod nohami motá nejaké dieťa, čo tam nemá čo robiť. Nie pri každej situácii sa mu dokážem vyhnúť. Raz mi tak vletelo malé dieťa na odrážadle pod bicykel. Ja som išla hore kopcom po cyklotrase a z kopca sa rútilo dieťa a kľučkovalo. Ja som síce zabrzdila aj zastala ale ono nie. A ja som bola tá zlá, lebo veď to malé dieťa, či to neviem pozerať a predvídať. Alebo som chodila na zumbu a deti, ktoré nemali s kým zostať doma, chodili si kopať loptu "do rohu" no lopta bola vždy pri nás a dosť to vyrušovalo.

@anonym_0eadb2 tu sa naskytá ďalšia otázka, kto je skutočne zodpovedný ak sa niečo takéto stane. Dalo by sa nad tým zamýšľať

anonym_0eadb2
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_0eadb2 tu sa naskytá ďalšia otázka, kto je skutočne zodpovedný ak sa niečo takéto stane. Dalo by sa nad tým zamýšľať

@anonym_autor ja som nebola navine, pretože som išla po svojej strane a dokonca keď som videla ako sa rúti a nevedela som ktorým smerom ide, keďže kľučkovalo, tak som zastala. Chcela som počkať kým prejdú, no ono rovno na mňa. Nestalo sa našťastie nič, len ho pretočilo z odrážadlá. Ale aj tak. Mohlo sa stať horšie.

autor
7. apr 2026
@anonym_0eadb2

@anonym_autor ja som nebola navine, pretože som išla po svojej strane a dokonca keď som videla ako sa rúti a nevedela som ktorým smerom ide, keďže kľučkovalo, tak som zastala. Chcela som počkať kým prejdú, no ono rovno na mňa. Nestalo sa našťastie nič, len ho pretočilo z odrážadlá. Ale aj tak. Mohlo sa stať horšie.

@anonym_0eadb2 chápem, že si v tomto prípade nebola na vine, ale veľa ľudí by to možno tak nevnímalo. Možno by si niekto povedal, si dospelá mala si predvídať, uhnúť a tď... Zaujímalo by ma ako to vnímajú iný.

a0
7. apr 2026

Za mna na také miesta malé deti patria výhradne, keď robia to, na čo je miesto určené, ak to ešte nedokážu, tak tam nemajú čo hľadať a sú len obrovským ohrozením pre seba, aj pre iných.

anonym_c05323
7. apr 2026

Tak minule vo fitku behalo ročné bábo, doslova ledva chodilo, takže určite ešte dva roky nemalo a samo bolo na prechádzke pomedzi cvičiacich ľudí. Mňa skoro trafilo, keď som ho zbadala. Samozrejme rodič nikde. Prišlo mi to extrémne nezodpovedné. Naozaj, čo keby vošlo niekomu rovno do rany, zabila ho činka a čia by to do hája bola vina? Po mega dlhej dobe sa zrazu zjavil otec a bábo odviedol. Riadny blbec.

prasiatko30
7. apr 2026

U nas konecne prisli na to, ze ked ku gymu otvoria aj priestor na odkladanie malych deti s najatymi animatormi tak sa im to oplati a vela novych fitiek tuto moznost ponuka. Cize matky a/alebo otcovia odkladaju deti na mieste na tom urcenom - u nas je to uplne oddelna miestnost, a deti sa hraju pod dozorom - rodicia si zacvicia a deti si vyzdvihnu. Inaksie na miestach kde su deti, ktore sa hraju by som sa nesla ani korculovat ani bikovat.

anonym_4eff61
7. apr 2026

Za mna to nie je v pohode. Je iné ak dieťa už vie čo ma robiť, po ktorej strane sa chodí a pod. Ale sama to zažívam často na cyklochodníku mimo mesta, idem primeranou rýchlosťou ako väčšina cyklistov a počas toho sa mi denne zamotá minimálne 4-5 deti pod kolesa, naposledy tak vyletel môj syn ponad bicykel, pretože nejaká drbnuta matka na prechádzke s telefónom nechala asi 2r decko kľučkovať kade tade a na mieste kde sme mali mat prednosť sa zrazu spoza múra vyrútil maly pinďo na odrážadle, syn ho nechcel zvalcovat lebo by ho asi poriadne narazil, prudko zabrzdil a letel ponad riadidla. Ta matka si až vtedy všimla že ma vôbec dieťa a hneď začala na môjho syna bliakat či nevie normálne chodiť (išla som
Hneď za ním čiže viem že išiel úplne normálnou rýchlosťou) som myslela že ju tam roztrham v zuboch, nakoniec ona aj decko odišla s plačom lebo som jej poriadne (slovne samozrejme) naložila, ale zodrane lakte, kolena a potrhane oblečenie mal môj syn.

prasiatko30
7. apr 2026
@anonym_0eadb2

@anonym_0eadb2 tak ja som raz isla s ditkom co este nevedelo dobre brzdit a spustilo sa uplne z maleho kopceka a ja som ho nejako nedokazala zachytit - na stastie si to vsimol jeden z okoloiducich a dietatu sa nesnazil len vyhnut, ale ho odchytil a vcelku ditko usetril od dobre narazenej drzky 😂😅😅

autor
7. apr 2026
@prasiatko30

U nas konecne prisli na to, ze ked ku gymu otvoria aj priestor na odkladanie malych deti s najatymi animatormi tak sa im to oplati a vela novych fitiek tuto moznost ponuka. Cize matky a/alebo otcovia odkladaju deti na mieste na tom urcenom - u nas je to uplne oddelna miestnost, a deti sa hraju pod dozorom - rodicia si zacvicia a deti si vyzdvihnu. Inaksie na miestach kde su deti, ktore sa hraju by som sa nesla ani korculovat ani bikovat.

@prasiatko30 tak odkladanie detí pri cvičení je niečo iné. Ja skôr myslím také prípady, že rodič proste príde s tým dieťaťom na športovisko a nešportuje ani jeden. Proste mu príde ako dobrý nápad vziať dieťa na bicykli na dráhu pre korčule. Alebo vezme lopatku, kýbel a zájde si s dieťaťom do piesku na volleyballove Ihrisko. Nemalo by to byť naopak, že na miesto kde sa športuje sa nepôjdem s dieťaťom hrať?

abbey1
7. apr 2026

Pamätám si smrteľný úraz cyklistu na cyklotrase, keď sa tesne pred ním zrazu malé dieťa na bicyklu začalo otáčať. Cyklista letel dolu brehom a chudák neprežil.

prasiatko30
7. apr 2026
@anonym_autor

@prasiatko30 tak odkladanie detí pri cvičení je niečo iné. Ja skôr myslím také prípady, že rodič proste príde s tým dieťaťom na športovisko a nešportuje ani jeden. Proste mu príde ako dobrý nápad vziať dieťa na bicykli na dráhu pre korčule. Alebo vezme lopatku, kýbel a zájde si s dieťaťom do piesku na volleyballove Ihrisko. Nemalo by to byť naopak, že na miesto kde sa športuje sa nepôjdem s dieťaťom hrať?

@anonym_autor neviem u nas existuje zvycajne velmi vysoka tolerancia na pritomnost deti. A potom je pravda, ze su miesta kde je v urcite casy a urcite dni naozaj velka koncentracia deti a ludia vedia, ze ich tam najdu a ak im to vadi tak sa snazia ist v case kedy tam tolko ludi nie je, alebo hladaju miesta kde tolko ludi nechodi

autor
8. apr 2026
@abbey1

Pamätám si smrteľný úraz cyklistu na cyklotrase, keď sa tesne pred ním zrazu malé dieťa na bicyklu začalo otáčať. Cyklista letel dolu brehom a chudák neprežil.

@abbey1 to je naozaj extrémny prípad. Ja mám vždy obavu, že niekomu ublížim, nie je to vôbec bezpečné. Ale zas nepôjdem ani ja na korčuliach medzi autá lebo deti si na korčuliarskej dráhe chcú kresliť kriedami.

tilly
8. apr 2026

Za mňa nie. Maličké deti nemajú čo robit na športoviskách Je to nebezpečné a otravné.

petamich
8. apr 2026

Za mna nie a to mam sama male dieta 🙂 ak zavadzia, ohrozuje (seba alebo inych), robi tam co sa tam nema robit, tak nie.

sense
8. apr 2026

Za mňa nie, obzvlášť keď je športovisko určené na určitý druh šport. A zodpovednosť má rodič za také dieťa. Za mňa žiaden princezny rodič nepôjde stavať hrad z piesku na ihrisko kde sa hrá volejbal. Alebo s odrazadlom na rampe pre skatebordistu. A teda ako sa ja poznám by som sa ozvala.

motylik2559
8. apr 2026

@anonym_autor Kam som chodila behat na jeden skolsky dvor, kde upravili povrch vyslovene pre bezcov (a rychlochodcov) vedla tohto okruhu z jednej strany spravili piesok na skok do dialky a pernamentne tam chodili dve matky so svojimi malymi ratolestami a tieto deti vzali kyblik alebo formicky a vysypavali piesok na drahu pre bezcov. Jeden chlap co prave bezal, aj napriek tomu,ze tam spomalil tam schytal na tom piesku taky smyk, ze si porad rozbil obe kolena. Samozrejme tieto matky uz mali vynadane od viacerích, ale bezvysledne. Pritom hned za plotom vedla tohto skolskeho arealu su 3 pieskoviska v ramci ihriska pre deti. Prestala som tam chodit kvoli takymto primitivnym matkam roka....

anonym_f28f48
8. apr 2026

Ano, ked sa hra na trave dieta vedla beach volejbalu, tak to nie je vhodne. Ani kolobezka na motocross drahe nema co robit. Ale, cyklohradza je pre vsetkych a idem tam s detmi, lebo sa nemusim bat, ze mi vbehne pod auto. Takze cyklisti, co si idu robit rekordy a nevnimaju svet okolo mi vadia. Kazdy ma svoju rychlost, ked chcu trenovat tour de france nech idu na samotu alebo respektuju, ze tam budu aj ludia, ktori bicykluju rekreacne. Z druhej strany, deti ucim po ktorej strane sa jazdi, ze nemozu zastat uprostred chodnika atd. Rovnako na klzisku su rozne urovne a kto si chce robit piruetky nech si zaplati plochu sam pre seba. Proste tolerancia z oboch stran.

tilly
8. apr 2026
@anonym_f28f48

Ano, ked sa hra na trave dieta vedla beach volejbalu, tak to nie je vhodne. Ani kolobezka na motocross drahe nema co robit. Ale, cyklohradza je pre vsetkych a idem tam s detmi, lebo sa nemusim bat, ze mi vbehne pod auto. Takze cyklisti, co si idu robit rekordy a nevnimaju svet okolo mi vadia. Kazdy ma svoju rychlost, ked chcu trenovat tour de france nech idu na samotu alebo respektuju, ze tam budu aj ludia, ktori bicykluju rekreacne. Z druhej strany, deti ucim po ktorej strane sa jazdi, ze nemozu zastat uprostred chodnika atd. Rovnako na klzisku su rozne urovne a kto si chce robit piruetky nech si zaplati plochu sam pre seba. Proste tolerancia z oboch stran.

@anonym_f28f48 máš pravdu. Cyklotrasy sú aj pre rodiny s deťmi aj pre tých, ktorí na niečo trénujú. Práve preto by si ty, ako matka mala svoje deti usmerniť, že majú jazdiť v jednom smere ideálne jedným tempom. Nie robiť slalom po celej ceste. Musia sa to naučiť aj kvôli sebe. Keď to zvládli moje deti a to jedno malo adhd a krásne sa naučilo, že musí ísť jednu lajnu, tak to zvládnu všetky bežné deti.
To je to isté ako jazda po diaľnici. Keď chceš ísť 110 km/h, choď si v klude, ale pekne v pravom pruhu, aby tí, čo chcú ísť rýchlo, mali priestor.
Normálna tolerancia.

anonym_05ba1a
8. apr 2026

@anonym_autor som zvyknuta, ze na cyklochodniku sa mi kadejake deti motaju pod kolesa. Beriem to tak, ze este nevedia poriadne jazdit.. viac mi vadia prechadzkujuci sa ludia, ktori si ani neuvedomia, ze su na cyklochodniku a maju komentare 😀

autor
8. apr 2026
@anonym_05ba1a

@anonym_autor som zvyknuta, ze na cyklochodniku sa mi kadejake deti motaju pod kolesa. Beriem to tak, ze este nevedia poriadne jazdit.. viac mi vadia prechadzkujuci sa ludia, ktori si ani neuvedomia, ze su na cyklochodniku a maju komentare 😀

@anonym_05ba1a áno, táto diskusia je skôr o tých čo si "neuvedomia "kde sú. Aj dnes sme mali zážitok, dráha pre korčuliarov a štyria chlapi vedľa seba vychádzkovým tempom 😀 a videli, že syn ide oproti nim na korčuliach, neuhol sa ani jeden . Musel zastaviť syn a ešte sa rozčuľovali oni 😀. Ja beriem, že nie každý sa rodí ako športová hviezda a trénovať musia aj detičky, to mne osobne neprekáža a viem sa povzniesť ak vidím, že rodičia si dieťa strážia, ale ak niekto vypustí dieťa hrať sa na športovisko to mi vadí. Je to nebezpečné .

julish
8. apr 2026

@anonym_autor vobec mi nevadia, naopak, tesim sa, ze napr aj single mamy maju sancu zasportovat si

lulamx
8. apr 2026
@tilly

@anonym_f28f48 máš pravdu. Cyklotrasy sú aj pre rodiny s deťmi aj pre tých, ktorí na niečo trénujú. Práve preto by si ty, ako matka mala svoje deti usmerniť, že majú jazdiť v jednom smere ideálne jedným tempom. Nie robiť slalom po celej ceste. Musia sa to naučiť aj kvôli sebe. Keď to zvládli moje deti a to jedno malo adhd a krásne sa naučilo, že musí ísť jednu lajnu, tak to zvládnu všetky bežné deti.
To je to isté ako jazda po diaľnici. Keď chceš ísť 110 km/h, choď si v klude, ale pekne v pravom pruhu, aby tí, čo chcú ísť rýchlo, mali priestor.
Normálna tolerancia.

@tilly stretla som sa neraz s tym, ze rodic necha decko jazdit po frekventovanej cykliceste slalom okolo stredovej prerusovanej ciary a este je aj spokojny s tym, ako dobre mu to ide. ze by mu slovkom povedal, nieco k jazde vpravo, to vobec.
deti urcite na cyklocestu patria, narozdiel od chodcov, ale treba do nich hustit pravidla, inak su nebezpecne sebe aj druhym.

autorka, s detmi ist na beachvolleyballove ihrisko stavat hrady, tak to ani nekomentujem. asi nikoho z nich netrafila este lopta.
a to je mozno aj hlavny problem. rodicia, co toto robia, nevedia nic o sportoch a ich rizikach, preto su kludni a spokojni, ze decko sa tmoli v cyklopruhu na odrazadle v protismere, lebo nema sajnu, ako rychlo vie druha strana reagovat.
myslim si, ze za dieta zodpoveda rodic. inak by teda muselo platit, ze tam, kde je decko na sportovisku, radsej nikto nesmie sportovat, lebo vsak predvidavo, nechce a nesmie dietatu ublizit.

tilly
8. apr 2026
@anonym_05ba1a

@anonym_05ba1a preto ich to musíme my matky naučiť. Chodci na cykloceste nemajú čo robiť.

tilly
8. apr 2026
@lulamx

@tilly stretla som sa neraz s tym, ze rodic necha decko jazdit po frekventovanej cykliceste slalom okolo stredovej prerusovanej ciary a este je aj spokojny s tym, ako dobre mu to ide. ze by mu slovkom povedal, nieco k jazde vpravo, to vobec.
deti urcite na cyklocestu patria, narozdiel od chodcov, ale treba do nich hustit pravidla, inak su nebezpecne sebe aj druhym.

autorka, s detmi ist na beachvolleyballove ihrisko stavat hrady, tak to ani nekomentujem. asi nikoho z nich netrafila este lopta.
a to je mozno aj hlavny problem. rodicia, co toto robia, nevedia nic o sportoch a ich rizikach, preto su kludni a spokojni, ze decko sa tmoli v cyklopruhu na odrazadle v protismere, lebo nema sajnu, ako rychlo vie druha strana reagovat.
myslim si, ze za dieta zodpoveda rodic. inak by teda muselo platit, ze tam, kde je decko na sportovisku, radsej nikto nesmie sportovat, lebo vsak predvidavo, nechce a nesmie dietatu ublizit.

@lulamx presne tak. Deti učíme pravidlá všade, aj na cyklochodniku l.

anonym_c2c407
9. apr 2026

dieta tam nema co robit ..ak sa daco stane v prvom rade nesie zodpovednost rodic ..ale pri dnesnom systeme by som sa ani necudovala ak by si to odpiskali sportovci a rodicia zas nevinny -lebo vsak deticky sa chcu len hrat - a na keru onu maju ihrisko detske?