icon

Je lepší klasický bicykel alebo elektrobicykel?

2. aug 2025

Ahojte ja sa tomu vôbec nerozumiem tak sa pýtam tu uvažujem kúpiť si bicykel naposledy som ho mala ako dieťa teraz mám 30. Rozpočet nemám veľký Max do 500 eur ale zas som uvažovala či už nie je lepší elektrobicykel. Našla som niečo takéto čo myslíte je to vhodné pomer cena kvalita? Či radšej klasický lacnejší podľa vás

Je lepší klasický bicykel alebo elektrobicykel?
Strana
z2
zafir01
4. aug 2025
@tilly

@zafir01 to mal ešte ako kadet, takže dávno. Horské už pár rokov nejazdí. On dal cenu 960, ale tiež myslím, že tých 650 je asi taká normálna cena. Ďakujem

@tilly no zas, je toho na trhu dosť. A závisí od výbavy. Nech skúsi o 100vku znížiť. Ten moj ked bol nový s pororbwnymi a pomenenymi vecami mal hodnotu reálne tak cez 2 tis,ale to je ako s autami ,len vyjdem z autosalónu a hned 5%z ceny auta dolu . Skus pozrieť na nete na mtb biker bazari ,po koľko idú podobne modely .

slovakboy
4. aug 2025

@anonym_autor to je veľmi nízka cena ale motor ma v kolese čo je skutocne lacnejšie technicky. Na ľahké jazdy po meste by ti mohol stačiť. Prečo je e-bije super vec? Ja som šiel posledne s kamarátmi na bicykloch do 8-12% stúpania 9 kilometrov a bola s nami aj kamoška na e-biku. Ja mám merač výkonu aj tep srdca ona mala tep srdca tak sme si to mohli porovnať. Ja som do toho kopca šlapal s výkonom 250W a mal som tepovu frekvenciu 167 úderov za minútu. Ona šliapala vedľa mňa a rovnakou rýchlosťou a snažila sa udržiavať tep na 110 uderoch kľudne a voľne dýchala a krásne s nami vyšla kopec. Predpokladám že tlačila výkon 120W a 100W jej doložil elektromotor. Keďže je ľahšia stačilo jej 220W alebo aj menej na ten kopec. Takže ja veľmi schvaľujem elektrobicykel hoci ho nikdy nebudem vlastniť. Treba ale si uvedomiť, že je ťažší a pri nosení do schodov, alebo niekde do pivnice je proste ťažký. Rovnako na prevoz do auta nie je vhodný. Ale dá sa na ňom krásne zašportovať a dať si svoje watty koľko človek chce. Mimochodom kamarát ten kopec vyšiel rýchlejšie a s priemernými wattmi 340W. Je ale pravda, že wattmeter nemusia rovnako ukazovať hlavne keď sú od rôznych výrobcov.. dôležité je preto si porovnávať watty voči sebe samému a nie s inými cyklistami. 90W rozdiel ale nie je nepresnosť. Ten kamoš vie za hodinu prejsť 38km tak to je jasný rozdiel vo výkone. Sorry za vsuvku o výkonoch. Len chcem povedať aj to, že ty s minimom námahy môžeš vyjsť hocijaký kopec a po rovinke si ideš ako keby si nič neťahala. Ale kľudne aj športovec sa vi na e biku zadychčať a dať si do tela. Pôjde ale rýchlejšie akoby šiel na klasickom bicykli. Watty rozhodujú. Nie krútiacej momenty. Na tie nepozeraj. Tie sa menia prevodmi.

tilly
4. aug 2025
@zafir01

@tilly no zas, je toho na trhu dosť. A závisí od výbavy. Nech skúsi o 100vku znížiť. Ten moj ked bol nový s pororbwnymi a pomenenymi vecami mal hodnotu reálne tak cez 2 tis,ale to je ako s autami ,len vyjdem z autosalónu a hned 5%z ceny auta dolu . Skus pozrieť na nete na mtb biker bazari ,po koľko idú podobne modely .

@zafir01 tento bol tuším 3600. Ale už je starší

Strana
z2