icon

Aké podcasty počúvate?

4. jan 2026

Alebo aké podcasty odporúčate všeobecne? Hľadám niečo " do pozadia" popri varení a pod. Preferujem slovenčinu/češtinu.
Hľadám niečo, čo mi rozšíri obzory resp. všeobecný rozhľad.

Ja počúvam a vrelo odporúčam napríklad Svetoví (cestovanie CZ) , miniseria od NYT Rabbit Hole, Zoom a Dejiny.

Veľmi by ma potešili tipy na témy napríklad na vedu/výskum, ľudskú myseľ, kritické myslenie, kultúru, AI, neuroveda, produktivita, niečo kľudne technického smeru, architektúra, dizajn, umenie... 🙂
Niečo čo dáva zmysel počúvať.

Strana
z2
zuzinka888
4. jan 2026

Troshkast, mozgovu atletiku, break the rules,...

sara07
4. jan 2026

vinohradska12

domkakvet
4. jan 2026

@anonym_autor nepocuvam ziadne, ale viem, ze niekto pocuva influencerky, co dnes robili, co nakupili, potom o vareni, psychologicke.

oceanahory
4. jan 2026

@anonym_autor Ja pocuvam hlavne podcast Ľudskosť 👍 za mna TOP, co sa SK podcastov tyka.
Rozhovory so zaujimavymi osobnostami, ci uz su to umelci, herci, spisovatelia, lekari, psychologovia, iny odbornici v roznych segmentoch alebo iba "jednoduchi" ludia so zaujimavymi osudmi, ci zivotnymi skusenostami.

anonym_c6cdee
4. jan 2026
bashka80
4. jan 2026
@oceanahory

@anonym_autor Ja pocuvam hlavne podcast Ľudskosť 👍 za mna TOP, co sa SK podcastov tyka.
Rozhovory so zaujimavymi osobnostami, ci uz su to umelci, herci, spisovatelia, lekari, psychologovia, iny odbornici v roznych segmentoch alebo iba "jednoduchi" ludia so zaujimavymi osudmi, ci zivotnymi skusenostami.

@oceanahory Ľudskosť je super, to som aj ja chcela odporúčať

@anonym_autor ja rada počúvam Archivárky na cestách a Ako ľudstvo objavovalo (a ešte Krvavý Dobšinský a Nezhasínaj! ale to sú strašidelné a hororové príbehy, takže asi nič pre teba) - tieto sú všetky na Spotify

didush27
4. jan 2026

Ja počúvam Money talk s Milanom Dubcom

jaskolka
4. jan 2026

Ja milujem Pod lampou,tak príjemný hlas a kultivovaný prejav som snáď ani inde nepočula.
Potom môj obľúbený je aj Nezhasinaj,pri tom sa mi perfektne skladá diamantová mozaika😀

anonym_4f2c46
4. jan 2026

@anonym_autor mne sa za poslednú dobu najviac zapáčili tieto

jaskolka
4. jan 2026
@bashka80

@oceanahory Ľudskosť je super, to som aj ja chcela odporúčať

@anonym_autor ja rada počúvam Archivárky na cestách a Ako ľudstvo objavovalo (a ešte Krvavý Dobšinský a Nezhasínaj! ale to sú strašidelné a hororové príbehy, takže asi nič pre teba) - tieto sú všetky na Spotify

@bashka80 Nezhasinaj je úžasný podcast,môj úplne top je ten trojdielny príbeh o Čiernom jazdcovi 👍👍(aj román Kliatba som už čítala 😀)

jazdkynaaa
4. jan 2026

žiadne, počúvam Mötley Crüe.

petamich
4. jan 2026

Ja som asi cudna ale rada pocuvam Vrazedne Psyche a Kriminalne spisy a celkovo true crime a potom este Doktor ma Filipa, Nevyhoreni a Jaau to bolelo (to je ale Polnisova a Evelyn a tie nie kazdy moze, je to taka moja oddychovka).

bolarazjedna
4. jan 2026
@oceanahory

@oceanahory pripájam sa, Ľudskosť je super

biba_18
4. jan 2026

ja nepočúvam, neviem niečo robiť a aj počúvať naraz. pri filmoch alebo seriáloch mi to nevadí, ale pri podcastoch mi unikajú dôležité veci, takže pre mňa to nemá zmysel potom 😏

a0
4. jan 2026

Urgenťáci, piatoček, buzzworld, break the rules s Nikou Vujisic, kriminálne spisy, vražedné psyché, vedatorský podcast, 50míľ pod humorom, profil zločinu, luživčák, anglické: diary Of CEO, everyone hates marketers,

anonym_578475
4. jan 2026
@jaskolka

Ja milujem Pod lampou,tak príjemný hlas a kultivovaný prejav som snáď ani inde nepočula.
Potom môj obľúbený je aj Nezhasinaj,pri tom sa mi perfektne skladá diamantová mozaika😀

@jaskolka pod lampou je najlepší podcast. Ona má neskutočný prejav, chcela by som ju vidieť, ako vyzerá. Niektoré časti som počula už x krát.
Ja počúvam samé krvaky a vraždy, čiže nič pre teba asi 😁 strašne dobre sa mi pri tom varí.

biba_18
4. jan 2026

ach ale hej, pozerám (nie počúvam) Nko, ako zachrániť demokraciu a sme. ale ako som písala, to sedím pri tom a sledujem to…

simca06022011
4. jan 2026

ja historiu (kedysi dejepis inak, potom tak bolo, dejiny sme.sk, archivarky na cestach par som vypocula) :DDD aj ked teraz nemam uz velmi co.. ale dakujem za temu, aspon si prejdem aj ine podcasty :DD ja mam rada take, kde sa nieco aj naucim... nebavia ma take iba "kecy". Este "Chod do... " v praci..

simca06022011
4. jan 2026
@a0

Urgenťáci, piatoček, buzzworld, break the rules s Nikou Vujisic, kriminálne spisy, vražedné psyché, vedatorský podcast, 50míľ pod humorom, profil zločinu, luživčák, anglické: diary Of CEO, everyone hates marketers,

@a0 Diary of CEO je perfektny

biba_18
4. jan 2026

@anonym_578475 nerozumiem, pod lampou ako vyzerá kto?

a0
4. jan 2026
@simca06022011

@a0 Diary of CEO je perfektny

@simca06022011 áno, mám ho rada, zlepšovala som si na ňom posluchovú angličitinu, až ma to chytilo, že počúvam takmer každú časť🙂

anonym_578475
4. jan 2026
@biba_18

@anonym_578475 nerozumiem, pod lampou ako vyzerá kto?

@biba_18 tá kočka, čo to rozpráva. Nemyl si to s pod lampou od hríba preboha 😁 ona rozoberá historické kriminálne prípady

biba_18
4. jan 2026

@anonym_578475 prečo preboha. ja iné pod lampou nepoznám. a teraz pozerám že mi ani iné pod lampou nenašlo 🤷‍♀️ vyslovene až keď napíšem krimi

simca06022011
4. jan 2026
@biba_18

@anonym_578475 prečo preboha. ja iné pod lampou nepoznám. a teraz pozerám že mi ani iné pod lampou nenašlo 🤷‍♀️ vyslovene až keď napíšem krimi

@biba_18 ja somto tiez pozerala.. je Pod Lampou, a .pod lampou... :DD prve je zenska a krimi a druhe je to druhe :D

anonym_a03f6e
4. jan 2026
@petamich

Ja som asi cudna ale rada pocuvam Vrazedne Psyche a Kriminalne spisy a celkovo true crime a potom este Doktor ma Filipa, Nevyhoreni a Jaau to bolelo (to je ale Polnisova a Evelyn a tie nie kazdy moze, je to taka moja oddychovka).

@petamich preco cudna? Ved true crime su najpocuvanejsie podcasty. Naozaj nic nezvycajne.

petamich
4. jan 2026
@anonym_a03f6e

@petamich preco cudna? Ved true crime su najpocuvanejsie podcasty. Naozaj nic nezvycajne.

@anonym_a03f6e 🙂 no viaceri ludia z mojho okolia sa cuduju, ze pri utierani prachu alebo behani pocuvam o brutalnych vrazdach alebo zlocinoch 😂 ale asi je to skratka o preferencii, moje okolie asi nema rado true crime

minenkaa
4. jan 2026
@petamich

@anonym_a03f6e 🙂 no viaceri ludia z mojho okolia sa cuduju, ze pri utierani prachu alebo behani pocuvam o brutalnych vrazdach alebo zlocinoch 😂 ale asi je to skratka o preferencii, moje okolie asi nema rado true crime

@petamich ja v práci počúvam takéto veci a aj muz

anonym_a03f6e
4. jan 2026
@petamich

@petamich nemusis ist na gauc, neboj 😉 ak vies po anglicky, tak Crime Junkie, asi najlepsi. Zacni nejakym notoricky znamym pripadom (Scott Peterson, Sylvie Likens, Chris Watts, Amanda Knox) a uvidis ako to ony maju dramaturgicky vymakane.

petamich
4. jan 2026
@anonym_a03f6e

@petamich nemusis ist na gauc, neboj 😉 ak vies po anglicky, tak Crime Junkie, asi najlepsi. Zacni nejakym notoricky znamym pripadom (Scott Peterson, Sylvie Likens, Chris Watts, Amanda Knox) a uvidis ako to ony maju dramaturgicky vymakane.

@anonym_a03f6e dakujem za tip! Skusim 😁😁

Strana
z2