icon

Ako vybrať správnu LP platňu ku gramofónu?

hopsas
11. nov 2025

Dámy prosím rýchlu radu, riešim vianočné darčeky a pre jedného člena rodiny chcem kúpiť LP platňu. Nikdy som to ale nepočúvala a nevyznám sa v tom. LP platne pasujú na všetky druhy gramofonov? Alebo sa to nejako špeciálne vyberá? Lebo vidím tu v eshope nejaké väčšie aj menšie veľkosti a som zmätená teraz. Vďaka za radu. 🙂

btus
11. nov 2025

áno, všetky lp platne pasujú ku všetkým gramofónom. 🙂

hopsas
autor
11. nov 2025
@btus

áno, všetky lp platne pasujú ku všetkým gramofónom. 🙂

@btus ďakujem za rýchlu odpoveď 🙂

biba_18
11. nov 2025

LP znamená long play - teda dlhé hranie - to je to celý album na platni. tie malé sú SP, single play - a to je jedna pesnička na jednej strane ... všetky sa dajú prehrávať na všetkých gramcoch ...

hopsas
autor
11. nov 2025
@biba_18

LP znamená long play - teda dlhé hranie - to je to celý album na platni. tie malé sú SP, single play - a to je jedna pesnička na jednej strane ... všetky sa dajú prehrávať na všetkých gramcoch ...

@biba_18 ❤️ veľká vďaka

tom_i
11. nov 2025

@hopsas podstatné je trafiť sa do hudobného vkusu 👌

hopsas
autor
11. nov 2025
@tom_i

@hopsas podstatné je trafiť sa do hudobného vkusu 👌

@tom_i posnažím sa....musím sa priznať priamo som sa opýtala radsej - aku platnu ti má ježiško doniesť? Lebo toto reálne celé je nad moje sily 😃

tom_i
11. nov 2025
@hopsas

@tom_i posnažím sa....musím sa priznať priamo som sa opýtala radsej - aku platnu ti má ježiško doniesť? Lebo toto reálne celé je nad moje sily 😃

@hopsas a čo dotyčná/ý počúva?

hopsas
autor
11. nov 2025
@tom_i

@hopsas a čo dotyčná/ý počúva?

@tom_i Michael Buble to bude