icon

Najväčšie kuchynské trapasy

t1nusa
25. aug 2025

Aký najväčší trapas v kuchyni sa vám podaril?
Poďme sa spoločne zasmiať ☺️ Napíšte aký trapas sa vám v kuchyni podaril počas varenia/pečenia.

Strana
z4
0silvia0
26. aug 2025
@xenia65

@t1nusa spomínam si ako som dala variť zemiaky v pivnici, nech si nerobím smrad v byte. Keďže sa mi nechcelo čakať kým sa uvaria, tak som vybehla hore niečo zatiaľ porobiť. Na zemiaky v pivnici som úplne zabudla. Keď som neskôr otvorila dvere do pivnice, hovorím si, že ako tu voňajú pečené zemiaky... No skoro som si nohy polamala dolu schodmi... A ešte jeden trapas. Moja mamina zvykla variť pred mnohými rokmi polievku pre psa (ešte neboli granule) z použitého oleja a zahustila to múkou. V ten deň varila aj guláš pre nás. Odišla na poobednú do roboty a nechala odkaz pre otca, že na sporáku má polievku. Večer sa vrátila a pýta sa otca, prečo nejedol guláš, lebo z hrnca nechýbalo. A on, že veď jedol. Ale polievku pre psa...

@xenia65 no my sme takto krmili mačku pred 30 timi rokmi vnútornosťami (už sa nepamätám, či boli či neboli granule), mama kúpila vnútornosti, zamrazila a postupne sme mačke odobrali, zaliali horúcou vodou do hrnčeka, aby sa rozmrazili. Keď sa rozmrazili, pokrájali sme mačke. A náš otec, všetko dojedal, dopíjal po nás čo našiel v kuchyni. Raz tam našiel rozmrazené zaliate ľadvinky pre mačku. Mysliac si, že to je čaj a pláva tam sáčok od čaju, vypil tú zaliatu vodu s vylúhovanými ľadvinkami. Viem, že ho naplo, ale je to rodinná historka o ľadvinkovom čaji.

t1nusa
autor
26. aug 2025
@0silvia0

@xenia65 no my sme takto krmili mačku pred 30 timi rokmi vnútornosťami (už sa nepamätám, či boli či neboli granule), mama kúpila vnútornosti, zamrazila a postupne sme mačke odobrali, zaliali horúcou vodou do hrnčeka, aby sa rozmrazili. Keď sa rozmrazili, pokrájali sme mačke. A náš otec, všetko dojedal, dopíjal po nás čo našiel v kuchyni. Raz tam našiel rozmrazené zaliate ľadvinky pre mačku. Mysliac si, že to je čaj a pláva tam sáčok od čaju, vypil tú zaliatu vodu s vylúhovanými ľadvinkami. Viem, že ho naplo, ale je to rodinná historka o ľadvinkovom čaji.

@0silvia0 preboha 😂😂

kicsilenka2
26. aug 2025

Ja som rano zalievala dcere Caro z rychlovarnej kanvice. Naliala som do toho mlieko z chladnicky, okamzite sa mi to zgrclo..vravim si fuj pokazene mlieko tak som cele skoro plne vyliala...kedze vody bolo v kanvici este vela dala som znova prehriat, nachystala dalsie Caro a otvorila nove mlieko..a zase sa mi to zgrclo..a vtedy ma napadlo, ze manzel vecer nalial do kanvice kyselinu citronovu na odkamenovanie..a samozrejme na to zabudol..tak som zbytocne dobre mlieko vyliala.
Ale minule sa to stalo aj mne ze som na tu kyselinu zabudla, celej rodine som zaliala čaje a az po ochutnaní čaju som zistila ze ho mame zaliaty kyselinou citronovou..esteze je to zdravotne nezavadne..🤭

aivli_l
26. aug 2025

No tak mne sa raz podarilo pripalit aj vodu 🤣, keď som bola menšia tak som mala dať variť vodu na cestoviny, no a keďže my doma najskôr dávame vodu do kanvice a až potom do hrnca, tak ja som tu vriacou vodou z kanvice naliala do hrnca, ktorý som už dala na zapnutý šporák. Ten strach čo som v ten moment mala, keď to všade začalo prskat a sycat, nezabudnem asi nikdy🤣🤣

kacka6
26. aug 2025

Keď som ešte chodievala na intrák, sestra sa vydala a bývala blízko mňa - na dedine. Často mi posielala po svojom manželovi (pracoval v meste) buď desiaty alebo nejaké jedlo. S kamoškou sme sa tomu furt potešili a podelili sa. Raz poslala niečo v dóze, čo vyzeralo ako fašírky, niečo také, guľaté, pekne obalené v strúhanke. My sme si na to kydli fajne kečup, zahryzli a hneď zistili, že to boli sladké plnené gule ovocím 😂.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinovka333
26. aug 2025
@t1nusa

@domak2 mne sa raz stalo, že som kúpila cream cheese, že z neho pripravím cheesecake, našla som nejaký nový recept… ešte že som ho pred tým ochutnala, bol to síce cream cheese, ale s pridanou soľou 😃 takže namiesto cheesecaku z neho bola natierka

@t1nusa ved crem chese sa sava normalne do kremov. Ked tam das cukor mas dobru plnku.ja som teda neochuteny este nevidela.

malinovka333
26. aug 2025

Napr pred vcerom isli moji na futbal.ja som chcela ist prec a ze este zjem polievku.tak som si ju dala zohriat do rajnice na indukciu.medzitym som si nanosila veci do auta a ja som na polievku uplne zabudla.isla som prec.este som stretla znamu tak sme kecali. Muz prisiel medzitym domov.polievka totalne vyvreta a nehorazny smrad v celom dome. 3dni som vetraka a 3dni som cistila hrniec.

t1nusa
autor
27. aug 2025
@malinovka333

@t1nusa ved crem chese sa sava normalne do kremov. Ked tam das cukor mas dobru plnku.ja som teda neochuteny este nevidela.

@malinovka333 samozrejme, že dáva, ale slaný určite nie 😃

elenita
27. aug 2025
@0silvia0

@0silvia0 toto som nemala citat pri ranajkach 🙈🙈

0silvia0
27. aug 2025
@elenita

@0silvia0 toto som nemala citat pri ranajkach 🙈🙈

@elenita prepac😂

evansova
27. aug 2025

Niektora dobrá duša z rodiny mi v kuchynskej linke zmenila poradie soli a cukru. Tak kvasok založila so soľou a divila som sa čo to mám za droždie, keď nekysne. Celkom som to skúsila tri razy, až potom mi napadlo ochutnať.
Priateľka chystala hody, poznáte to. Plné ruky práce. Zliala do dresu vodu z uvarených zemiakov, v tom momente si uvedomila, že vzala nesprávny hrniec a zliala do dresu hovädziu polievku.

sulavikova
27. aug 2025

@t1nusa smiali sme sa pred domom a ja že nič sa mi nestalo, zrazu také dve strely a v tom som si spomenula, že som dala variť vajcia🫣voda sa vyvarila a vajíčka vyskočili z hrnca von. Strela ako z bambitky💥💥💥

misulka22
27. aug 2025

Mala som 16 a chcela som uvarit priatelovi ked prisiel z intraku.kuracie stehna s ryzou.ryzu som uvarila rovno 2 sacky lebo mi to prislo malo.jedli sme to my,mamina,babka,dedko aj psovi sa uslo a babena z toho este urobila plnenu papriku.a aby som to vylepsila tak som upiekla tie stehna.az potommi mamina povedala,ze to bolo pre psa kupene.nastastie svokra varit nevie a od 15 bol na intraku takze ako si pochutil 😅🤣 aj si ma vzal za manzelku ( uz varit samozrejme viem)

nevenka
27. aug 2025
@kicsilenka2

Ja som rano zalievala dcere Caro z rychlovarnej kanvice. Naliala som do toho mlieko z chladnicky, okamzite sa mi to zgrclo..vravim si fuj pokazene mlieko tak som cele skoro plne vyliala...kedze vody bolo v kanvici este vela dala som znova prehriat, nachystala dalsie Caro a otvorila nove mlieko..a zase sa mi to zgrclo..a vtedy ma napadlo, ze manzel vecer nalial do kanvice kyselinu citronovu na odkamenovanie..a samozrejme na to zabudol..tak som zbytocne dobre mlieko vyliala.
Ale minule sa to stalo aj mne ze som na tu kyselinu zabudla, celej rodine som zaliala čaje a az po ochutnaní čaju som zistila ze ho mame zaliaty kyselinou citronovou..esteze je to zdravotne nezavadne..🤭

@kicsilenka2 joj, kyselina citronova je este ok. Sef odvapnoval kanvicu koncentrovanou kyselinou octovou a do kanclu chpdieval obcas jeho otec, vypomahal mu s kadecim, tak ten si tam s takou vodou zalial vifonku a zjedol to. Ze bolo to take kysle, ale si myslel, ze to take ma byt. Ja by som sa aj o zivot asi bala 😬. Ale ocividne to prezil a asi to bolo dost zriedene. Preto z kanvice vylievam pre istotu aj cistu vodu. A ked tam daco na dne je, tak to vylievam a vyplachujem kanvicu. Neviem, uz taky zvyk.

malinovka333
27. aug 2025
@t1nusa

@malinovka333 samozrejme, že dáva, ale slaný určite nie 😃

@t1nusa ale ano

anonym_056275
27. aug 2025

Môj manžel ako vyučený šikovný kuchár robil vždy palacinky naraz na dvoch panviciach štýlom hop, hop otočil vo vzduchu jednu palacinku jednou rukou druhú druhou a boli hotové. Samozrejme som si vravela však čo na tom môže byť ťažké. Raz som ho chcela prekvapiť že po príchode z práce budú na neho čakať palacinky. Samozrejme som si netrúfla na 2 panvice naraz, tak som vybrala len jednu a že to budem točiť dvomi rukami. Natriem panvicu olejom, dám cesto, chytím panvicu oboma rukami, spravím HOP, vyhodím palacinku do vzduchu..... a palacinka zmizla. Panvica prázdna. Celé popoludnie som ju zoškrabávala z digestora. Tá sviňa sa na spodok digestora prilepila tak dokonale, že som mala o zábavu postarané. Bolo to pred 25 rokmi. Odvtedy som palacinky nerobila. Robí ich len manžel. Ale doteraz sa na tom schuti zasmejeme. 🙂

maryetta
27. aug 2025

Urcite ich bolo niekolko. No nastastie to vypustam z hlavy.
Kazdopadne podarilo sa mi varit prazdny hrniec.
A tiez kysnuty kolac bez kvasku 😂😂😂.

Ale co tak citam tak zamena sol/cukor. A "vybuchbute" vajcia su ozaj caste.
Tu sol som aj ja zamenila-ked som brigadovala ako casnicka. A rovno veducemu som takto dala (ozaj omylom) sol do kavy 😂🙈

janaspa
28. aug 2025

@t1nusa no a este som si spomenula, zas tak v obdobi ked boli deti malilinke mam ich dist za radom, byvali sme v jednoizbaku. Vyprazala spm rezne a sucasne umyvala riad. Flase s jarou a olejom polozene vedla seba, naraz len pozeram preco tie rezne v tej panvici na sporaku kurnik tak penia???? Leteli krasne rovnomerne priamociaro do kosa🙂 No zamyslam sa nad patentom, aby sa riady umyvali same zarovno s varenim, kopec casu by to usetrilo a umyvacky riadu mozu ist do dochodku🙂)))))

t1nusa
autor
28. aug 2025
@malinovka333

@t1nusa ale ano

@malinovka333 nebudem sa hádať, ja by som slaný do dezertu nepoužila, bodka ☺️

orisker
28. aug 2025

Ako malé dieťa som pomáhal máme piecť kurča. A spomenul som si, že mi vravievala, že hydinové mäso je chudé a preto chuťovo nevýrazné a pri jeho príprav by sa mala použiť aj slanina.
Tak som na to kurča pripichol plátky údenej oravskej slaniny.
Plastovými šabličkami na chuťovky.
Tmavomodrými.
A výsledok?
Po upečení bolo kurča pokryté tmavomodrou plastovou škrupinou. Také šmolkové kurča.

handykate
28. aug 2025

Robila som karamel a miešala som ho umelou vareškou... samozrejme, vareška sa topila spolu a karamelom😂
Návšteve som urobila citrónovú vodu s čerstvou mätou , ktoru som mala v mrazničke...po čase sme zistili, že sa nejedná o mätu, ale o petržlenovú vňať 😂

katkaseiner
29. aug 2025

Moja prva torta upečená pre vtedy priatela (teraz uz manzela).Upiect tortu nebol problem, ale tu ktoru som chcela, bola potreta takym cukrovym niecim - z toho boli urobené take nepravidelne tvary na torte. Len akurat ten cukor som s bielkami len vymiesala (samozrejme ze s krystalovym cukrom). Kde som ja vedela v 24rokoch co je to miešať nad parou 🙈 Takze nam to chrumkalo riadne. Priatel mi hovori ze by bolo dobre dat dole to chrumkave z torty a spravit nad parou. Nepovedal ale ze urobit nove. Čiže to co som obrala z torty, som isla nad parou variť, jasne ze sa to nerozpustilo, ale teda pacla som to späť na tortu 😆 A zas chrumkave 😂 Netusim ci sme tu tortu celu zjedli alebo letela do koša ale bielkom s cukrom nad parou sa zdaleka vyhybam a na tuto tortu s usmevom spominame ako sme nou ponukli muzovho kolegu a zjedol ju do posledneho kúsku 😆😆

malinovka333
30. aug 2025
@t1nusa

@malinovka333 nebudem sa hádať, ja by som slaný do dezertu nepoužila, bodka ☺️

@t1nusa nikto sa nehada.mizem vediet ktoru natierku inak pouzivas ktora je neslana?

anonym_5de37c
8. sep 2025

Pred rokmi bola v telke reportáž, že pani uvarila špenát, a manželovi veľmi chutilo, tak si ešte pridal, no skončil v nemocnici so žalúdočnými problémami. Nakoniec vysvitlo, že špenát z mrazáku nebol špenát, ale tráva, ktorú si tam odložil ich syn.

anonym_3e29bc
3. dec 2025
@anonym_a4b438

Ja v puberte- mama ma poslala nakrájať kapustu na polievku... Dala som dole prvý list, druhý list, tretí list... Už som bola kdesi na konci kapusty keď prišla mama do kuchyne spýtala sa čo robím. A ja blbá s úplným zatmením mozgu vravím " no čo asi ,hľadáme tú kapustu, si kúpila iba listy" 😐😐😐 doteraz mi to vyhadzuje na oči ....

A ešte mi reálne prihorel čaj. Manžel vraví, že som prvá v histórii, ktorej sa to naozaj stalo.... Nešla nám kanvica, tak som postavila hrniec na sporák, dala dve vrecká čaju a odišla - zabudla som dať vodu, vrecká prihoreli o spodok hrnca...

A keď som varila kávu návšteve tak som sa dopredu pýtala kto akú pije, mlieko/ cukor... Kamoška povedala , že si prosí bez cukru a ja hluchá som počula päť cukru. Tak som jej tam šlahla 5 lyžíc cukru...

@anonym_a4b438 nie si prvá, co jej prihorel čaj 😀😀 to aj ja ako mladá.... aj varove natacky som uvarila na kašu 😀😀

anonym_12e0ec
3. dec 2025

V kuchyni sa mi celkom darí, spomínam si ale, že vo svojich začiatkoch som tak prekorenila kuracie krídla, že sa vôbec nedali jesť 🤭 čierne korenie, zázvor všetko som tam hojne dala 😄 No raz mi total zhorel hrniec, fakt niekoľko hodín hotel naprázdno 😩 Chvála Pánu Bohu, že nevznikol požiar 🙏
No a taká príhoda síce nie z varenia ale z detstva. Keď som bola decko tak sme chodili na dedkovu záhradku, ktorá bola v záhradkárskej osade. A tam bola mama mačka s malými mačiatkami 🐈‍⬛ V miske mali mliečko a mačka im ulovila myšku 🐁 No a ja som vo svojej detskej hlave dostala skvelý nápad! Mačky majú radi mlieko a myši, tak to skombinujem a dokopy to bude skvelá pochúťka pre nich 😽 Takže som myš hodila do mlieka... nechceli potom už ani mlieko ani myš 😾😂
A ešte jedna príhoda. Boli sme partia kamarátov pri mori v Chorvátsku. Ochutnávali sme domáce potraviny a alkohol. A kúpili sme od domácej pani vynikajúce biele vínko v pet fľaši 😁 Bolo sladučké ako sirupček, nebolo v ňom cítiť žiadny alkohol. Mohli ste to piť len tak pre chuť ako malinovku 😚 Ja som si toto dobručké vínko uchovala a doniesla ho na kamarátkinu svadbu o pár mesiacov neskôr ako najlepšiu špecialitu 👌 S veľkým nadšením som ho ponúkla hosťom, aj jej babke, ktorá už mala svoj vek. Avšak babka zahlásila, že je silné a zatvarila sa akoby som jej dala vypiť domácu borovičku 😖 Ochutnala som víno... a bol to hnus, úplný hnus velebnosti, to sa pomaly ani nedalo piť 😣🙂‍↔️ Nejakou záhadou sa to zmenilo počas niekoľkých mesiacov vo fľaši na tvrdý alkohol, asi nejakú vínovicu 😳😵‍💫 Takže som sa dobre strápnila naliala som im nejaký silný patok z fľaše a prezentovala to ako sladučké víno z Chorvátska 😂😅🙈

katkaseiner
4. dec 2025
@moonlight1210

@cubos toto sa stalo kamoske. Tiez zabudla na vajcia. Spomenula si az po hodine. V kuchyni smrad a hrniec prazdny. Voda nikde, vajcia nikde.
Az potom ich objavila na strope.

@moonlight1210 toto sa mi stavalo dost casto, na stastie vajcia neskončili na strope, ale uznavam, ze ked sa kompletne odpadi voda, tie vajcia proste strielaju. No a ked zacali, to uz bolo vbutro hrnca cierne 😆

Strana
z4