Najväčšie kuchynské trapasy
Aký najväčší trapas v kuchyni sa vám podaril?
Poďme sa spoločne zasmiať ☺️ Napíšte aký trapas sa vám v kuchyni podaril počas varenia/pečenia.
Piekli sme prvýkrát v živote kačku a až v polovici pečenia sme zistili, že je vnútri plastový sáčik s drobmi 😏
Mama bola na zahrade a poslala ma psovi zohriat maso z chladnicky. Tak som z neho odkrojila, len tak ho hodila do kastrolika, zapla sporak a sla sa hrat (mala som 12).
O polhodiny z balkona cierny dym, mama vletela dovnutra, prehnala sa okolo mojej izby, vzapati sa prehnala opacnym smerom s dymiacim kastrolikom a smarila ho z balkona rovno do krikov. Tam bol celu zimu az do jari a fakt to pomohlo. Pripalenina povolila.
Ja som sa chcela vytiahnut pred mojim drahym s prvym spolocnym nedelnym obedom, robila som kuracie stehna v paprikovej omacke. Ale kedze som kedysi doma pri maminom vyklade pocas varenia vnimala vzdy vsetko mozne ine, len nie ju, netusila som, ako spravne zahustit omacku. Tak som pridala muku, ako bolo v recepte, no zdalo sa mi to strasne riedke. Tak som pridala zas tu istu davku. Stale riedke. Tak dalsiu, a dalsiu. Az to konecne malo zelanu konzistenciu. Ibaze ono to zrazu tuhlo dalej a dalej a dalej… Nakoniec som musela stehna z omacky vypacit a tu omacku sme mohli podavat krajanu na platky. 😁
Moje dieta chcelo parky, tak som povedala, ze je to jednoduche. Nech da vodu do hrnca, do nej parky a da to varit. Ze to ma za chvilu hotove. Prislo o dvadsat minut so staznostou, ze to stale nevari. Tak som sla pozriet, kde je zrada. A nasla som na sporaku nas najvacsi kastrol, skoro po okraj plny vody (neviem, ako to tam dostalo bez rozliatia) a v strede na vrchu plaval jeden maly parocek. Tak si hovorim, ze toto bude fakt na dlho.
Dodnes mam odlozeny recept od mamy na slize s makom. Cakal ma cez prazdniny rano v kuchyni, rozpisany detailne na dvadsiatich riadkoch, lebo ja som bola na toto naozaj totalne poleno.
@oblecenie99 to sa ti ako zmestilo do tortovej formy, plnka z 2 a pol litra vody? 😃😃
@bolarazjedna bola to tá väčšia forma, a na bomby bola.po okraj... A tuším som stále uberala z jabĺk, lebo spomínam si, že som sa zapotila, ako som to robila a nadávala na ten recept, možno som napokon nenaplnila celú, už sa nepamätám,.len že strašne nadavam.. .Resp. Som dala liter a pol vody, ale určite oveľa viac ako 250 ml, lebo hneď mi doplo, keď som si prečítala ešte raz to zloženie 😄 bolo to pred desiatimi rokmi a odvtedy som veru tu tortu neurobila.
@t1nusa Pes nechcel jesť granule bez masla.
Tak sme mu každý deň rozpúštali maslo v maléj panvici a polievali granule.
Raz som nemala čistú panvicu. Hovorím si, dám to do keramickéj šálky, do toho maslo a varnú dosku zapnem na minimum.
Ja som na tú šálku zabudla, to sa tam ohrievalo asi aj 3 hodiny 😁
Pozerala som seriál a zrazu tá šálka normálne vybuchla a maslo bolo VŠADE, hlavne na strope.🤣
Len že, ja som najskor ani nechapala že čo to tak vybuchlo, až po minute som si všimla ten mastný strop 🤣
Inak, mastné to je stále aj po troch rokoch lebo sa tam farba nechce uchytiť😁
@cubos toto sa stalo kamoske. Tiez zabudla na vajcia. Spomenula si az po hodine. V kuchyni smrad a hrniec prazdny. Voda nikde, vajcia nikde.
Az potom ich objavila na strope.
Mne sa ináč nepodaria zvyčajne recepty na jedla, ktoré sú ľahké. Ale nepresné 🙈 Presne tie klasiky ako zemiakové placky a spol., kde sa dávajú veci "od oka". A hrnčekové, ja všetky obchadzam. Alebo keď vidím na konci receptu: " dáme do vyhriatej rúry a pečieme dovtedy, kým nebudú akurát/zlatisté/apod., každá si pozná vlastnú rúru". Vyhriatej na koľko? Kedy budú akurát? Určite každá poznáme tu svoju? 😅
Mala som 16 rokov. Isla som variť obed, dala som dusiť kapustu a sprostá som išla som do izby pozerať telku. 🤦Po asi hodine príde mama do kuchyne (spala po nočnej), kričí na mňa, že mi prihorela kapusta, v kuchyni obrovský dym, no mala som dosť 🤦 o pár minút na to počujem húkačky 🚒 pozriem z okna a tam asi 3 hasičské autá. Na to už zvonia ku nám že sme volali že u nás horí 🤦🤦 volal niekto zo susedov a my sme ešte dostali zje*anie od veliteľa zásahu že sme spôsobili zbytočný výjazd hasičov a budeme musieť zaplatiť výjazd, už ani neviem koľko tisíc korún. Odvtedy sa mi hasiči protivia
Ja sa tu tak strasne smejem 😅😅😅 uz som si raz aj malu zobudila 😅😅😅
Mne sa ináč nepodaria zvyčajne recepty na jedla, ktoré sú ľahké. Ale nepresné 🙈 Presne tie klasiky ako zemiakové placky a spol., kde sa dávajú veci "od oka". A hrnčekové, ja všetky obchadzam. Alebo keď vidím na konci receptu: " dáme do vyhriatej rúry a pečieme dovtedy, kým nebudú akurát/zlatisté/apod., každá si pozná vlastnú rúru". Vyhriatej na koľko? Kedy budú akurát? Určite každá poznáme tu svoju? 😅
@oblecenie99 no ja napr neviem robiť opekané z rožkov.... Chápem, že len zalejes rohlíky s cukrovou vodou, nič ťažké.... Ake koľko vody, aby neboli suché ani premočené? Som rada, že ich robí na vianoce mamina a nemusím ja....
Inak aj mne sa stalo, vze ako dieťa som chcela pomôcť mamine, opekala strúhanku k slivkovým guľkam... Ja ze to budem miešať.. Ona ešte ze ale musím to premiešať pravidelne, aby to nezhorelo. Ja ze jasne, môže sa na mňa spoľahnúť.... A ona išla tuším von robiť niečo iné.... Ja som na strúhanku zabudla a išla som sa hrať s barbinami do detskej... Takže to bolo nakoniec celé čierne.
@anonym_d0a689 si mi pripomenula ako som do deti tlačila krupicu. Tvrdili, že je hnusná. Som si myslela, že len vymýšľajú. Som si sadla, že si dám aj ja a fuj.. zabudla som ju ocukrit. Úplne bez chuti 😄
@malinkajozka aaaleeeee, ja som citala, ze kava (cierna, bez mlieka) je dobra s citronom proti bolesti hlavy. A raz som to skusila, nalacno, rano ma bolela hlava, sli sme s mamou na hriby. Tak reku skusim namiesto tabletky a mne to fakt pomohlo. Ale potom som to uz neskusala inokedy.
@lenkakravcova my vobec necukrime krupicu, ale teda potom na vrch si deti daju kakao, med, cukor, skoricu, podla chuti - tie starsie, mladsie mi krupicu vobec nechcu jest.
Mne nedavno syn robil kavu a hrdy, ze mi dal aj mlieko, ako to mam rada. A on rad zabuda veci na stole, vajcia, sunku, cokolvek, stale mu vravim, do chladnicky, odlozit...a teraz zabudol to mlieko a ja kukam a daka cudna ta kava a vedla zakysanka, este ze som neochutnala. Tak mi.robil druhu kavu. Ma 11 rokov. Snazi sa.
@oblecenie99 hrncekove recepty neznasam, mpj perfekcionizmus trpi tymto a zarucene sa mi to nepodari. Svokra rada pecie taketo kadejake jednoduche, od oka, bez plnky, take ako popraskance a s kyslou smotanou a co ja viem co este, no ja vravim muzovi, najradsej upeciem piskotu a spravim maslovu plnku, to ma skor ako taketo akoze jednoduche 🤣. Nechape ani on, ani svokra, ale chutia mu tie plnkove 😅.
Jedna baba na koniku v terminovkach mala pracku v kuchyni a 2 hodiny robila boršč a na zaver do neho vysypala praci prasok, tak ze si poplakala... vzdy si na nu spomeniem, ked robim boršč že fuu, aj ja by som si veru poplakala...
@t1nusa niekedy na prahu dospelosti som zohrievala na panvici kyslu kapustu, co bola k pecenemu masu uz udusena den vopred. nech ju trosku este pripecie. zdalo sa mi to nejake suche, tak som to kus podliala olejom a zrazu z toho vyslahli plamene. bezala som s horiacou panvicou na balkon. nakoniec z toho bola dobra flambovana kapusta. kuchyna je pre mna miestom utrap, takze o zazitky nie je nudza.
ešte keď som sa učila robiť segedin prvýkrát, tak som nepodliala vôbec mäso a potom bolo ako oškvarky riadila som sa presne receptom a keď som tam nevidela čierne na bielom že podlievať tak som tam vodu žiadnu potom ani nepridávala 😬 no a ešte za čias decka.Bola som sama doma a chcela som robiť vajíčka teda dala variť vajcia na platňu ale do umelého hrnca 😆 potom som s plačom utekala za susedou aby zachraňovala situáciu.Inak až také nič okrem týchto dvoch trapasov
Ked som dala variť vajcia a prizabudla som na nich . Našla som ich všade len nie v hrnci
@t1nusa varila som kukuricu a mi prihorela 😁
@t1nusa spomínam si ako som dala variť zemiaky v pivnici, nech si nerobím smrad v byte. Keďže sa mi nechcelo čakať kým sa uvaria, tak som vybehla hore niečo zatiaľ porobiť. Na zemiaky v pivnici som úplne zabudla. Keď som neskôr otvorila dvere do pivnice, hovorím si, že ako tu voňajú pečené zemiaky... No skoro som si nohy polamala dolu schodmi... A ešte jeden trapas. Moja mamina zvykla variť pred mnohými rokmi polievku pre psa (ešte neboli granule) z použitého oleja a zahustila to múkou. V ten deň varila aj guláš pre nás. Odišla na poobednú do roboty a nechala odkaz pre otca, že na sporáku má polievku. Večer sa vrátila a pýta sa otca, prečo nejedol guláš, lebo z hrnca nechýbalo. A on, že veď jedol. Ale polievku pre psa...
Ked som bola mala dedko struhal na struhadle tvrdy syr. Bola toho plna misa tak ja som potajme prisla a nabrala si plnu hrst do ust. Ale…bol to chren 😩😩😩 hned islo vsetko von 😁
Pfuuuu, tak čo si moja krátka pamäť pamätá 😅
Varenie spišských párkov cez polhodinu. Vôbec mi nenapadlo, že však som nezapla sporák, môžem ja na ne pozerať, prečo nevrú.
Keď som chcela trošku roztopiť maslo, reku dám do mikrovlnky. V obale. Ktorý začal v tej mikrovlnke horieť.
Vysávanie kuchyne tiež nejakých 10 minút. Lebo však slúchadlá na ušiach a nepočujem, že vysávač nefunguje a ja len dookola roznášať tú špinu.
Klasika výmena cukru a soli, octu a oleja. Vyhodenie vajíčka a vhodenie škrupiny na panvicu. Mlieko v umývačke a prázdny pohár v chladničke. Zabudnutie oleja/papiera na pečenie a potom zoškrabávanie cesta z plechu. Robenie ľadovej kávy počas leta pre návštevu a zabudla som pridať ľad (aspoň že zmrzlinu som dala).
A také podobné. V kuchyni mi často ide hudba alebo varím/pečiem, keď mám plnú hlavu myšlienok. Len vtedy tá hlava sa pozabudne a ... 😅
Robila som kremovu polievku a ked bola uvarena, preliala som ju do prave umyteho hrnca, mixla tycovym mixerom a chcela som dat naspat na plyn este nech to prevrie. Nevsimla som si že ta podložka od horúce sa mi nalepila na spodok hrnca (inak to bola taka slamena podlozka) a zapla som plyn. Ešte šťastie ze som neodisla... Pozeram...preco mi svieti hrniec? On totizto zospodu ta podlozka začala horieť 🤦🙈😆
Ked bol.prvotodeny syn malinke zakolikovane babo, musel byt vkuse na rukách, tak takto na rukach som s nim varila vianocnu kapustnicu, ked som sla dochucovat, chytili ho zasa koliky, tak rychlo rychlo, aby som sa mohla venovat len jemu, vezmem do ruky korenicku precitala som len ....ca mleta, tak samozrejme ze to musela byt rasca, nic ine, tak som nasypala pozehnane nech ju citit, ked mi hned udrela do nosa skoricova vona, ....ca mleta, bola totiz skorica🙂))))))) chutilo to zaujimavo🙂)))))))
Tak napríklad som dala variť vajíčka a šla som do záhrady robiť okolo paradajok. Keď som prišla asi po hodine nazad, vajíčka už boli všade,len nie v hrnci 😃 Manžel si tak raz dal variť klobásu, vyšiel von kosiť,potom ho ešte sused zavolal k sebe na pivko... led prišiel domov, takmer nevidel má krok od dymu v kuchyni, klobása na uhol, hrniec spálený, týždeň ešte bol smrad.🙈
Urobila som koláč,kde som zabudla dať cukor.
Chcela som ochladit čaj spôsobom,že ho budem prelievať do druhého hrnčeka. Vyliala som ho do drezu a uvedomila si to,až keď som držala druhý prázdny hrnček,kde som logicky nemala čo naliať..
@malinkajozka aaaleeeee, ja som citala, ze kava (cierna, bez mlieka) je dobra s citronom proti bolesti hlavy. A raz som to skusila, nalacno, rano ma bolela hlava, sli sme s mamou na hriby. Tak reku skusim namiesto tabletky a mne to fakt pomohlo. Ale potom som to uz neskusala inokedy.
@lenkakravcova my vobec necukrime krupicu, ale teda potom na vrch si deti daju kakao, med, cukor, skoricu, podla chuti - tie starsie, mladsie mi krupicu vobec nechcu jest.
@nevenka to je fajn 😄 len ja som si bola nejako automaticky istá, že je s cukrom a dala im ju bez granka 🤣 takže to bol kus humus. Keď som to zistila, tak či docukrili. 🙂
@t1nusa ešte jedno mi napadlo. Ako pubertiaci sme šli so spolužiakom a spolužiačkou na ryby. Oni mali ten taký rybársky lístok. Rybarčili už dlhšie. Po pár hodinách sa niekomu z nich podarilo uloviť v rybníku rybu. Boli sme nadšení, rybu vzali ku kamarátke domov a že upečieme.
Neviem ani koho už napadlo, ale dali sme na ňu soľ a cibuľu. Dodnes neviem prečo sme nedali aspoň korenie na ryby.. Ryba sa upiekla.. No a teda bola hnusná. 🤢 Ani ich pes to žrať nechcel. Chudák ryba. Zomrela zbytočne. 🫡😄
Bol to lieň, teda ryba, ktorá je sladkovodná a keď sa nenamoči do mlieka a dobre neokoreni, tak sa to nedá jesť, aj kvôli zápachu 😆 čiže toto neskúšajte.
@t1nusa ah9j, ked sme kupili a cerstvo prerobili od zaklafov byt, zaspala som vecer pri vareni perkeltu pri telke.paprikla prihorela a vyskocili sme s muzom naraz,on vzal hrniec zo sporaka a napustil tam vodu,co vypustilo strasnu smradlavu paru do toho spaleneho smradu, ktory tu uz bol.vsade dymu,museli sme vsetko otvorit dokoran,bolo asi23.00 takze sme buchali na cely dom.spali sme v bundach pri otvorenych oknach,vsetko som musela vyprat,aj veci v skriniach,aj riady v skriniach,nabytky a dvere,zarubne,vsetko som kazdy den niekolkokrat umyvala a aj tak to smrdelo,najhorsie boli napachnute steny, smrdelo to u nas ako v udiarni alebo spalovni, kazdy den po praci ma doma cakal sok zo smradu
Po 2 tyzdnoch sa to zacalo zlepsovat a potom to vysmradlo
Sol miesto cukru (nastastie len do kase a hned som na to prisla, lebo syn sa zatvaril zvedavo). Dala som studene maslo do rozpalenej panvice... maslo instantne zacalo horiet.
@reela Toto sa raz podarilo mamke.Varila rezance s makom a chcela ich pocukrovat,lenze nejaká dobrá duša vymenila dózy a keď mamka siahla po cukre, vzala sol.Och,kym ja som sa rehotala,mamka sa zlostila
@t1nusa Ja som vyrobca trapasov,a tak jeden za všetky:Pripravovala som čoko polevu podľa zbierky receptov mojej nebohej mamky zo stuzeneho tuku a kakaa.. Pridáva sa do nej aj práškový cukor.Podarila sa krásna lesklá, priam sa žiadalo olizat varesku,ktorou som polevu miešala prv, než som ju chcela hodiť do drezu.Vtedy prišiel šok.Malokedy má človek možnosť ochutnať niečo také hnusné ako polevu,kde sa miesto cukru použila soľ

@marianarem Mne sa to podarilo s hraskovou polievkou 🫣
Asi všetci poznáte tú nepečenu jablkovu tortu zo Zlatého klasu s piškótami. tak, ja som ju robila raz v živote. Videla som už v procese, že je nejak divná, ale bola som optimista, že do rána v chladničke zhustne. Ráno som dala preč boky tortovej formy, že idem nakrájať a celá sa mi vyliala na pult. Chytila som do ruky ten recept, že ho rituálne spálim, až mi zrak zostal na mnozstve vody...namiesto 250 ml som dala dva a pol litra..
@oblecenie99 to sa ti ako zmestilo do tortovej formy, plnka z 2 a pol litra vody? 😃😃