icon

Pikošky zo zákazníckej podpory

12. feb 2026

Možno sa takí narodili... A možno naozaj hlúpneme. Niekoľko rokov pracujem na zákazníckej podpore. E-maily aj telefón. Mám prácu rada, každý deň je výzva. A to doslova 🙂

Moju pozíciu by som mohla opísať ako "sypač popola na hlavu."
Väčšinu schytáme prvú ranu, nahnevanej pani z Tešedíkova, ktorá ani netuší, odkiaľ si čo objednala.
Videla som to na tých internetoch...
Mám záujem... O čo? (No veď o "to". čo neviete, čo tam ponúkate?!)
Bolo to na tom fejzbúku...
Nedám svoj IBAN na refundáciu, lebo mi vykradnete účet...
Objednala som si to v roku 2023, môžem to vrátiť?
Pošlete mi to zadarmo? Ja potom poviem susedke, nech si to tiež kúpi a tá Vám urobí reklamu.
Tí odvážnejší pošlú do e-mailu fotku prirodzeňja (aj s uvedeným popisom fotografie), tí menej odvážni vás pošlú rovno do p..e.
Najťažšie oriešky sú ľudia s titulmi. Čím nižší, tým väčšie ego. Podpisujú sa titulmi, už som sa musela ospravedlňovať, že som niekoho neoslovila v telefóne pán bakalár pri úprave objednávky na záhradné hnojivo.

Občas sa stáva, že si pomýlia mestá, názvy dedín, nezodvihnú kuriérom, no vi
Dozvedela som sa, že existuje aj titul MM. Znamená to, že má človek "dve matury."
Veľa ľudí netuší, aké majú PSČ, pri zadávaní telefónneho čísla sa riadia: Čím viac čísel, tým lepšie.
Ľudia nechápu, že nie je možné reklamovať polovicu krému, či produkt, ktorý používali polroka. ("Veď ja sa sprchujem každý druhý deň, preto Vám to tielko vraciam. To ešte narobí parádu").

Ďalšou kapitolou sú cudzie jazyky.
Bežne na mňa zákazníci ručia nielen v slovenčine, ale aj v ruštine, ukrajinčine a v maďarčine. Keď ich poprosím o komunikáciu v slovenskom jazyku, odpoveďou mi je spŕška nadávok. Prečo v SR odmietame komunikovať v úradnom jazyku?

Na druhej strane je veľa milých ľudí, ktorí nám volajú aj preto, aby sa poďakovali. Sú radi, keď im pomôžem s otázkou. Poprajú všetko dobré. A to ma teší.

anonym_41e2e9
12. feb 2026

A otázka je aká?

agnes28
12. feb 2026

@anonym_autor nuž taká je práca s ľuďmi. Tiež by som mohla rozprávať za tie roky praxe. Ale akože fajn, pobavila som sa. O to išlo či?

sara07
12. feb 2026

pointa ?

autor
12. feb 2026
@agnes28

@anonym_autor nuž taká je práca s ľuďmi. Tiež by som mohla rozprávať za tie roky praxe. Ale akože fajn, pobavila som sa. O to išlo či?

@agnes28 Jasné, aspoň sa zasmejeme 🙂

maranco
12. feb 2026

* Nedám svoj IBAN na refundáciu, lebo mi vykradnete účet... *
Adresu dal? Lebo tam môžeš poslať zlodejov a ho vykradnú 🙂

Ako to máte s dobierkami koľko % z nich je takých čo si to "rozmyslia" a nepreberú?

anonym_b35569
12. feb 2026

Sorry, ale až ma rozboleli oči z toho prirodzeňja

tykat
12. feb 2026
@maranco

* Nedám svoj IBAN na refundáciu, lebo mi vykradnete účet... *
Adresu dal? Lebo tam môžeš poslať zlodejov a ho vykradnú 🙂

Ako to máte s dobierkami koľko % z nich je takých čo si to "rozmyslia" a nepreberú?

@maranco jasne, adresu dal, na tu mu pride dobierka za 32,80 a v nej v starej handre zabalene kilo soli.

anonym_87fcb7
12. feb 2026
@anonym_b35569

@anonym_b35569 prečo sorry? Veď to nenapísala autorka, ale nejaký zákazník.

beata_k
12. feb 2026

@anonym_autor Pobavilo 😁
Nuz, praca s ludmi je ta najhorsia. Iba chvilu som tak robila a prisahala som si, ze front office uz nikdy v zivote.

pr85
12. feb 2026

@anonym_autor Tak Maďari sú tu doma, takže tu maďarčinu chápem. Ale ukrajincina/ ruština to väčšinou Ukrajinci, čo sem prišli po roku 2022. A to chápem, že dokáže vytočiť, lebo oni sú tu prisťahovalci a oni by sa mali naučiť po slovensky.

anonym_83cf43
12. feb 2026
@pr85

@anonym_autor Tak Maďari sú tu doma, takže tu maďarčinu chápem. Ale ukrajincina/ ruština to väčšinou Ukrajinci, čo sem prišli po roku 2022. A to chápem, že dokáže vytočiť, lebo oni sú tu prisťahovalci a oni by sa mali naučiť po slovensky.

@pr85 aj Maďar má hovoriť po slovensky,ona nie je povinná hovoriť maďarsky

autor
13. feb 2026
@anonym_b35569

@anonym_b35569 myslím, že to bolo pochopiteľné, že to písal zákazník 🙂 No, asi treba vysvetľovať, že nie každému zákazníkovi ide gramatika ;)

autor
13. feb 2026
@pr85

@pr85 podľa mňa slovenčinu by mal používať každý. Ani ja nečakám, že keď idem do Budapešti, že mi budú odpovedať v slovenčine, pretože neviem po maďarsky

autor
13. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Pobavilo 😁
Nuz, praca s ludmi je ta najhorsia. Iba chvilu som tak robila a prisahala som si, ze front office uz nikdy v zivote.

@agnes28
@beata_k Baby, podelíte sa? Nech viem, že nie som sama 😁

pr85
13. feb 2026
@anonym_83cf43

@pr85 aj Maďar má hovoriť po slovensky,ona nie je povinná hovoriť maďarsky

@anonym_83cf43 Netvrdím, že nie, ale to použitie maďarčiny je tu pochopitelnejsie.