icon

Znaky starnutia: Máte niečo na pobavenie?

16. máj 2026

Dievčatá, aké máte vy alebo vaši partneri znaky starnutia?
Ja teda zle spím, ráno som hore ešte pred svitaním a cez deň by som spala už pred obedom😬
A môj muž hovorí, že tiež asi starne, lebo jeho najobľúbenejšie čítanie je leták z Kauflandu a začal oblubovat prácu v záhrade, čo ho doteraz nejak extra nebavilo😁
A to nemáme ešte ani 50 🤦🤦
Kks, to som zvedavá, co bude o pár rokov neskôr 🤦🤦😬
Ako to máte vy? Máte niečo na pobavenie?

Strana
z3
anonym_90a6c1
16. máj 2026

Jaj a ešte... Kúpila som si už celé plavky 😵‍💫

oslo1
16. máj 2026

Tak aj ja.
Ked idem vybrat stichy z rany, tak prve 4 v pohode, potom zmurim.
Na krv oci nepotrebujem, to mi ide super.
Som pomalsia, strasne emocna, uz asi aj v perimenopauze, by som normalne niekoho ovalila.
Davam dlhe lekcie ohladom zdravia.
Viac vysivam a sijem.
Vela SA venujem zahradke, aj tam sedim a rozjimam.
Technicke veci nedavam, v robote to urobit srkretarka, doma syn, naposledy mi pomahal montovat kamery v aute.
Pocuvam oddychove audioknihy typu Pittnerova a Royova.
Milovala som krimi a horrors, to uz vobec nedam.
Mam tazku nespavost, ktora sa vracia,
ADHD mam ze vsade.
Mam rada ticho, tlmene zvuky a nie ostre svetlo.
Nemam rada navstevy u Nas, kazdemu je Tu prijemne a moja overstimulacia chce mat klud.
Nosim cele plavky a sukne po kolena.

tilly
16. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Stazovanie sa na mladu generaciu a ze za nasich cias to bolo lepsie 😃 A este som sa zacala pohravat s myslienkou, ze zacnem chodit na nakupy s taskou na kolieskach 🙂

@marianarem tašku na kolieskach mám
Dokonca dve. Také moderné, drahé, ale vždy sú to len tašky na kileskach

tilly
16. máj 2026

My sa s mužom na sebe navzájom smejeme, keď vstávame ráno z postele 🤭. Tie prvé kroky sú vždy hrozné, potom je to už ok.
A zabúdam. Bežne vojdem do miestnosti a neviem načo.
Minule som si nevedela spomenúť na výraz dovidenia, tak som použila iba pekný deň
O kilách ani nejdem písať, to je katastrofa.

anonym_90a6c1
16. máj 2026

Anooo, aj zabúdanie, zabudla som na neho 😁 vypadávajú mi mena, priezviská, tváre, bežné slová, vyjadrovanie niekedy jak z pomocnej školy. Ja keby som si mala potvrdiť alibi, tak som nahrata. Neviem ani, čo som robila včera, nieto ešte niekedy 16.3. Čo si nenapíšem, to sa neudeje.

anonym_6f905b
16. máj 2026

Čoraz viac sa správam ako moja mama🤣už nepozerám oblečenie, ale kvety v e-shopoch, viac bazirujem na vitamínoch, kolagéne, muža upozorňujem, že starneme a má sa lepšie stravovať.A ešte viac sa bojím o deti, rodičov

anonym_d0ae42
16. máj 2026

@anonym_autor ja mám síce pred 30 a vyzerám tak na 18-20 , ale na zdraví cítim, že už starnem. Často ma bolia kĺby a dnes ráno keď som vstala tak ma boleli kríže, že som sa cítila ako ježibaba z Mrázika.

oli18
16. máj 2026

Mám 72+ a som s tým ok. Baví ma život viac, než kedykoľvek predtým. Preto, že sa mi už výrazne skracuje. Beriem 7 druhov liekov. Ľahšie ich prehtám, keď si spomeniem na môjho otca, že bral 13 a dožil sa 90. Jeho mama bez liekov 101,5. Teším sa z každého dňa, užívam si stretká pri káve, prechádzky v prírode, sem tam wellnes pobyt, krátkodobé cestovanie, aj každoročne pobyt pri mori. Ešte šoférujem, móda má stále zaujíma, starám sa v rámci možnosti o svoj zovňajšok, vylepšujem si bývanie. Popri tom stíham mať domácnosť v poriadku, varím, pečiem, zaváram. Konečne som si t.r.zriadila až jeden kvetinový záhon. Trápia má veci verejné, aj sa za ne zasadzujem. Vlastný názor poviem hocikomu. Nezáleží mi už na tom, kto si o mne čo myslí. Prežila som v živote všetko možné, bolo by to na román. V podstate som dosiahla všetko, o čom sníva bežná žena. Ešte stále sú veci, ktoré mi robia radosť, hoci problémy nedajú pokoj ani v starobe. Vyriešim a idem ďalej. O tom je život.

bielasovicka
16. máj 2026

Táto téma sa mi veľmi páči. Taka kľudná, usmevná a aj "smutná" zároveň 😊. A hlavne, že tu nie sú žiadne hádky a urážanie a osočovanie ako v iných témach. Super👍😉
.

autor
17. máj 2026
@bielasovicka

Táto téma sa mi veľmi páči. Taka kľudná, usmevná a aj "smutná" zároveň 😊. A hlavne, že tu nie sú žiadne hádky a urážanie a osočovanie ako v iných témach. Super👍😉
.

@bielasovicka presne tak....ďakujem všetkým za vyjadrenie... Ja sa cítim stále dobre a to mám 45... Ešte som vám zatajila, že minulý rok sa mi narodilo bábätko, takže musím všetko zvládať, aj keby som nechcela...život sa zmenil o 180 stupňov, ale je to dar, ktorý nás síce prekvapil, o to viac si cením, že v tomto veku som zdravá, nemám žiadne zdravotne problémy...akurát toho spánku by som chcela trochu viac😍
Ďakujem všetkým za príspevky, aj za slušné komentáre a prajem vám všetko dobré🥰

anonym_55a757
17. máj 2026

@anonym_autor okrem všeličoho, čo sa tu už spomínalo, už neviem (alebo má to nebaví) tak robiť v domácnosti, ako kedysi. Všetko robím na etapy, ak varím nedeľný obed, keď má prísť syn s nevestou, tak polievku varím v sobotu, lebo akosi nestíham navariť komplet obed v nedeľu. Keď som bola mladšia, všetko som stihla a ešte som aj napiekla. Teraz nestíham

blanblan
17. máj 2026
@anonym_333fef

Lezu mi na nervy cudzi ludia. V podstate mi vsetci pripadaju dost tupi 😃. Namiesto kozmetiky kupujem doplnky vyzivy. Spat chodim o 21.00 najneskor, o 5, pol. 6 som uz hore. Nebavi ma vacsina filmov a serialov, mam pocit, ze vsetko som uz kdesi videla. Nenosim opatky. Je mi u riti, kto si co o mne mysli, niekedy som duplom zadrapciva, nech si pomyslia, ze hen jaka bosorka😃. V robote prva otazka - s tabletkou ci bez?😃 mame na mysli samozrejme liek na spanie, ziadnu antikoncepciu😃

@anonym_333fef to nie je pocit, to je fakt - IQ všeobecne klesá. A treba byť láskavý a tolerantný k tejto ľudskej hlúposti, ty bosorka!😂

anonym_adf5ca
17. máj 2026

Asi to teda bude znak starnutia, ale cely život som mala pocit, že sa každému treba zavdacit, prikyvovať atď. Ale po 40tke badám, že mi cudzie názory začínajú byť šuma fuk, do tohto štádia som sa vždy urputne snažila dostať a ono vlastne prišlo samo vekom

bielasovicka
17. máj 2026
@anonym_90a6c1

Jaj a ešte... Kúpila som si už celé plavky 😵‍💫

@anonym_90a6c1 aj ja. Ale kúpať sa už nechodím. Mam ich len ze keby náhodou.... Možno do kúpeľov s boľavými kolenami keď pôjdem 🫣🤭😁

klotildabazarik
17. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Stazovanie sa na mladu generaciu a ze za nasich cias to bolo lepsie 😃 A este som sa zacala pohravat s myslienkou, ze zacnem chodit na nakupy s taskou na kolieskach 🙂

@marianarem nahodu ta taska na kolieska, nie je zly napad ked nemas auto😂

bomba36
17. máj 2026

Deti aj teenageri na ulici mi hovoria dobrý deň keď idú okolo 😀 ešte nedávno som bola všade najmladšia.. už nie som 😄

anonym_c2dc83
17. máj 2026

No my ideme tento rok na Beats for Love s mužom a zhodli sme sa, ze jednoznacne potrebujeme aj hotel, lebo na spanie pod stanom sme uz starí a naše chrbtice to nezvládnu 😂 okrem toho, nemôžem jest niektoré jedlá lebo mi je po nich ťažko, napr paprika, cibula.Ja mam 34, muz 42.Uz druhy rok mam záhradku, sadim, pestujem, síce stale len nadávam na tu sprostá zahradu ze toto treba, tamto treba ale aj tak budem sadit o rok znova

anonym_dd26f7
17. máj 2026

Gradualny ubytok sil, mensia motivacia sportovat ci cestovat a vo vseobecnosti uplne zacinam chapat starych ufrflanych seniorov. Sice nemam este 40, ale moja tolerancia na imbecilov a ich "skvele" napady sa kazdym rokom znizuje cize toto uz ozaj nie je domena starych ludi.

Na druhej strane ocenujem pokoj, klud, relax v zahrade. V praci sa uz pretrhnut nejdem pretoze po rokoch som pochopil, ze huzevnatost je odmenovana pridanim dalsich povinnosti, nie zvysenim platu ci postupom vyssie.

Preferujem work-life balance, ale v sucasnosti viac life ako work. Peniaze do hrobu nevezmem cize nevidim dovod na to aby som si nicil dusevne ci fyzicke zdravie za par drobnych extra aby si moj sef mohol kupit dalsie auto ci byt 🤷🏻.

Life is beautiful, enjoy it...

beataxxx
17. máj 2026

Neblaznite tridsaťročné, že sa cítite staré,čo budete robiť v 70???

anonym_78473f
17. máj 2026

mám takmer 50 a nič z toho čo píšete nemám, z postele vstanem v pohode, nezabúdam, nemám problém ponocovať a ráno o 6.00 vstať ako rybička, športujem asi najviac zo všetkých svojich období, žijem takmer pohodový život, vytočia ma sem tam akurát tak rodičia, ale to už patrí k ich veku

anonym_6f905b
18. máj 2026
@bielasovicka

@anonym_90a6c1 aj ja. Ale kúpať sa už nechodím. Mam ich len ze keby náhodou.... Možno do kúpeľov s boľavými kolenami keď pôjdem 🫣🤭😁

@bielasovicka na toto som zabudla.Druhy rok mám celé plavky🤣a cítim sa v nich veľmi nekomfortne.A vidím ako mám ráno pokrceny dekolt tak viac sa kremujem.Plus nosím okuliare na čítanie a mám pocit, že chcem veľa zvládnuť toľko veci si naplánujem a potom to odkladám.Deti sú už skoro dospelé a všade chcem s nimi chodiť výlety, lyže, lebo viem, že za chvíľu nás vymenia za partnerov, kamarátov.Uplne mám z toho hrôzu, že budeme iba my a pár známych.Toto by som si mala v hlave usporiadať, že to príde budem to zle znasat

klotildabazarik
18. máj 2026
@beataxxx

Neblaznite tridsaťročné, že sa cítite staré,čo budete robiť v 70???

@beataxxx to budeme davno mrtvy pri tomto systéme 😂

bielasovicka
18. máj 2026
@anonym_6f905b

@bielasovicka na toto som zabudla.Druhy rok mám celé plavky🤣a cítim sa v nich veľmi nekomfortne.A vidím ako mám ráno pokrceny dekolt tak viac sa kremujem.Plus nosím okuliare na čítanie a mám pocit, že chcem veľa zvládnuť toľko veci si naplánujem a potom to odkladám.Deti sú už skoro dospelé a všade chcem s nimi chodiť výlety, lyže, lebo viem, že za chvíľu nás vymenia za partnerov, kamarátov.Uplne mám z toho hrôzu, že budeme iba my a pár známych.Toto by som si mala v hlave usporiadať, že to príde budem to zle znasat

@anonym_6f905b no, s tými deťmi to bolo tiež ťažké, keď som videla ze sa odo mňa už oddialuju, kamoši, kamošky, potom frajerky, hm, znášala som to dosť ťažko, 😏 ale stále som si hovorila ze to tak ma byt, s tým nič nespravím. To je život. Dá sa to prežiť.
Teraz sú už z domu preč, a už len vyčkávam kedy prídu. 😉

anonym_ae5cf3
18. máj 2026
@anonym_dd26f7

Gradualny ubytok sil, mensia motivacia sportovat ci cestovat a vo vseobecnosti uplne zacinam chapat starych ufrflanych seniorov. Sice nemam este 40, ale moja tolerancia na imbecilov a ich "skvele" napady sa kazdym rokom znizuje cize toto uz ozaj nie je domena starych ludi.

Na druhej strane ocenujem pokoj, klud, relax v zahrade. V praci sa uz pretrhnut nejdem pretoze po rokoch som pochopil, ze huzevnatost je odmenovana pridanim dalsich povinnosti, nie zvysenim platu ci postupom vyssie.

Preferujem work-life balance, ale v sucasnosti viac life ako work. Peniaze do hrobu nevezmem cize nevidim dovod na to aby som si nicil dusevne ci fyzicke zdravie za par drobnych extra aby si moj sef mohol kupit dalsie auto ci byt 🤷🏻.

Life is beautiful, enjoy it...

@anonym_dd26f7 Tie anglické výrazy v každej vete...cítiš sa lepšie? A taká super oddychovka to bola. Musel si to pokaziť, však?👎

hagshop
18. máj 2026

"vyzerate neskutocne mlado"...znie to sice pekne, ale az do chvile, kedy si uvedomite, ze mlademu cloveku by to nikto nepovedal.

simsalabim
18. máj 2026
@anonym_ae5cf3

@anonym_dd26f7 Tie anglické výrazy v každej vete...cítiš sa lepšie? A taká super oddychovka to bola. Musel si to pokaziť, však?👎

@anonym_ae5cf3 a ty sa citis lepsie, ked jej to vycitas? Co je zle na work-life ballance? Je to horsie ako software ci kengura?

o__o
18. máj 2026

Ja som na tom zatial dobre, ale ked som naposledy tlacila do seba o polnoci zemiakove placky a na druhy den ma uplne bolel zaludok, tak som si povedala, ze na toto som uz stara 😄

anonym_87eb33
18. máj 2026
@anonym_666f4a

@minenkaa priberanie ani nie, ale som si všimla že ten beh už nie je to čo pred x rokmi. Že mám akési ťažšie pudlo.
A to mám skôr podváhu ako nadváhu.

@anonym_666f4a presne! Ja mam nejake tazsie nohy kks. To mam 43 🤔. Ked bezim, akoby som na nich mala 5kg zataz a tak behala

Okrem toho zabudam vela, okolo 15:00 ma kompletne vypne. Q vtedy by som fakt velmi velmi potrebovala zalahnut aspon na 15 minut. Ked si vecer citam, dokazem vydrzat tak 1-2 strany a uz zaspavam 😁. Ked som unavena, dokazem niekedy zaspat aj v strede toho co mi niekto hovori 😂. No a viac pocuvam uz (volakedy absolutne nie, radio Slovensko), prestava ma bavit vypekat a vyvarat pre navstevy, (navstevy mam rada), no a uz sa mi tak moc nechce zohnut ked mi v kuchyni nieco spadne. Ach to je hrozne ako to po sebe citam. A ovela viac mi chuti jest, ale nastastie som stihla, ale brucho uz neni co byvalo 😁. A to chodim 1x do tyzdna do fitka

anonym_87eb33
18. máj 2026
@anonym_ae5cf3

@anonym_90a6c1 strašne sa smejem 😂😂😂
@anonym_ae5cf3 si uz naozaj stara, ked nerozumies tymto modernym vyrazom 😂😂

anonym_ae5cf3
19. máj 2026
@anonym_87eb33

@anonym_90a6c1 strašne sa smejem 😂😂😂
@anonym_ae5cf3 si uz naozaj stara, ked nerozumies tymto modernym vyrazom 😂😂

@anonym_87eb33 Nie...nerozumiem, ani nechcem! Staččí, že z každej riti počúvam ukrajinskú háveď, ešte tá akože "cool" angličtina mi dvíha tlak. Tak buď napíšem celý text anglicky, alebo slovensky. To striedanie je na zvracanie. A to "cool" som naschvál dala do úvodzoviek, aby si ma nechytala za slovíčka👎

Strana
z3