16 týždňový synček prestal po očkovaní blabotať
Nas 16 tyzdnovy syncek uz akosi neblaboce. Vsimla som si to pocas poslednych dvoch tyzdnov, asi odvety co bol ockovany. Predtym sa s nim dalo aj ,,pokecat,, no teraz ked sa mu prihovaram len otvara pusu ale nevyda zvuk. Ockovanie sme zvladli bez vaznejsich problemov, len trosku viac poplakal ale potom uz nic. Inac je ako predtym, smeje sa, aj nahlas ale to jeho blabotanie mi chyba. Zvuky vydava len ked je na brusku, aj to skor asi sa jeduje ze tak nechce byt. Stretli ste sa s tym niektora?
@denduska ved hej,to je pravda..ale rozdiel v MMS a vo vakcinach je,ze za vakcinami je solidny vyskum,kus prace a su vyrobene za sledovanych a regulovanych podmienok.na druhej strane, nuti ako nuti-su rodica co sa im podarilo odsunmi sa vyhnut pokute,alebo dostali minimalnu..v podstate sa z povinneho stava v urcitom aspekte "volitelny"..
@terus00 Môj malý prestal po tom treťom očkovaní chodiť asi na týžden... to boli najhoršie dni môjho života.. odvtedy už neočkujeme a druhé bábätko ani nebudeme a ľutujem všetky tri očkovania, čo som do neho napchala:((
@chovancova27 a to ti akoze uz chodil po tretom ockovani ako dlho?a akoze na tyzen prestal chodit?co sa stalo po tyzdni?nejaky zazrak?
@terus00 u nas to bolo rovnake....bohuzial,na chvilu sme sa vratili 😒
lekarka mi rovno povedla,ze je mozne,ze takto zaposobila vakcina
no...pri dalsich ockovaniach sa nic podobne nezopakovalo....ale dost som sa vtedy zlakla 😒
lebo krasne dvihal hlavicku,zacinal sa usmievat,prve nejake blabotanie a od ockovania par mesiacov niiiiic
@veriiii áno, našťastie zázrak. Nekomentujem🙂
@elizita ockovanie je nepovinne v UK , info dostanes na 14.den po narodeni babatka ,vtedy pride detska sestra,prevazit,premerat babo,a porozprava sa s rodicmi, ako ide krmenie,starosltivost atd a spyta sa aj na ockovanie, ci rodic uvazoval nad tym a da brozurku,kde su rozpisane choroby proti ktorym sa ockuje a zakladne info o ockovani a ockovacich latkach ,ako vedlajsie ucinky, potom temy,ktore odpovedaju na kontroverzne otazky okolo ockovania- okolo autizmu,tiomersalu, atd..ockovanie je dobrovolne.
zacina sa ockovat od 8 . tyzdna=Pentavalentna vakcina+Pneumokoky+rotavirusy -(tie od jula 2013)
dalsie ockovanie je v 12tyzdni=Pentavalentna vakcina+Meningitida C+rotavirus
dalsie ockovanie je v 16 tyzdni=Pentavalentna vakcina+pneumokoky+meningitida C
dalej v 12 mesiaci Meningitida C a HiB v jednej striekacke.
dalej v 13.mesiaci MMR +pneumokoky
v 40 mesiaci DTaP IPV +MMR
24,36,48 mes.chripka do nosa
12.-13. rok u dievcat HPV
13.-18. rok D T IPV =zaskrt,tetanus,polio
pentavalentna vakcina = zaskrt+tetanus+cierny kasel+polio+HiB ...
MMRko sa ockuje uz v 13 mes a dalsie v 3.roku..
cize- je toho ovela viac ako na Slovensku,este vynimka,ze Hepatitida B nepatri k zakladnym,treba si ju doplatit..
@chovancova27 a ako to komentoval neurolog?
@veriiii prosím ťa čo mal neurológ komentovať ,nožičky prestali bolieť a malé začalo lozkať ...keby chodili do školy zdr.zamerania by vedeli ,že pri bolesti hľadáme úľavové polohy a ak pohyb spôsobuje bolesť ,tak ho obmedzíme ,u detí to platí tiež ,na to neurologická dg.neexistuje ....tj buď si istá ,že záver neurológa sa nedozvieš ...
😕 😕 😕 od 16. tyzdnoveho dietata nemozme cakat,ze bude rozpravat, my sme presli tymto tiez, a nie kvoli ockovaniu ale prislo to zrazu- prestal gangorcit.......... a teraz? ma onedlho 1 rok a vrieska nie, mama, dada, atd. deti su uz raz take ked nieco od nich velmi ocakavas nepride to, a ked to necakas tak ako ja ......... zistis , ze sa trapis zbytocne........... lebo ten moj huncut opakuje po mne a uz vie otvorit Indulonu 😀
@veriiii gratulujem, ty musis byt lekarka alebo rovno tie vakciny vyrabas 🙂 kde mas istotu, ze tie vakciny su prisne kontrolovane a vyrabaju a roky rokuce pod prisnym dozorom, hm, no ale to je jedno, my sme v irsku, je tu nepovinne ockovanie a tak by malo byt aj na sk, nie lekar ma byt zodpovedny za rozhodnutie, ale rodic a inak ten hlinik, dobre citam, ze sa vyluci a nic neide do mozgu? hm a si si ista, mna len udivuje tvoja istota stopercentna dokonca, neziaduce ucinky vakcin su a vie sa aj to co spravi taky nevinny hlinik v mozgu dietata ze, moj maly ked zacal blabotat, tak blabotal stale, nemal ziadny regres vo vyvoji, ked zrobil kroky, kazdy den ich robil, ked zacal stvornozkovat, stale to robil atd. Ja si stojim za tym, ze instinkt matky je silny a ked si matka mysli, ze to je ockovanim, tak to zvycajne aj tak je. Vo vakcine su toxiny, je to dokazatelny a nevyvratitelny fakt a nikto nikedy ti nemoze zarucit co to zrobi s tvojim dietatom, nemusi nic, ale aj moze, je uz len na kzadej matke ci postupi toto riziko, ze jej dieta moze na to doplatit. A to, ze neziaduce ucinky vazne nie su caste to nemozes vediet, kolko z nich nahlasi matka? kolko lekar? a kolko sa dostane este dalej? preco sa tak strasne vyzdvihuje "bezpecnost vakcin"? a na margo toho, ze urcite vsetko je z ockovania, protistrana stale hovori, ze urcite to neni z ockovania, zomrie hned po ockovani dieta a lekarska sprava znie, ze sa nedokazala priama suvislost s ockovanim.. my zijeme v zahranici, plno ludi z roznych krajin a moje dieta stale zdrave a bolo aj v kontakte s ludmi z tretieho sveta. imunita dietata po narodeni sa ma vyvijat prirodzene a nie prostrednictvom chemie, skor vyzdvihnut chcem otuzovanie, zdravu stravu a cim najmenej chemie, tod moj nazor
@veriiii Tak ak to chceš, tu je náš príbeh, ktorým som prispievala do inej témy, smutnejšej, kde sa píše o vážnejších následkoch očkovaniach, bohužiaľ i smrteľných...:(
Keď čítam ostatné príspevky, tak tie naše príznaky ešte niesú najhoršie, ale veď prispejem...prvá vakcína nám spustila ťažkú formu atopického ekzému, silná porucha imunity, ekzém je z mesiaca na mesiac horší a horší, aktuálne chodíme doškriabaný do krvy po celom telíčku, nič nepomáha. Po druhej Hexe mi malý, ktorý už mesiac chodil, absolutne prestal chodiť a plakal pri pokusoch postaviť sa na nožičky, zakaždým sa mu podlomili. Viete si predstaviť, čo sme prežívali. Ostal alergický na vaj. bielok, MMR vakc. je pestovaná na kuracích embryách, čiže táto alergia je kontraindikácia na očkovanie. Bohužiaľ nie však na SK. SK lekárnictvo túto alergiu za kontraindikáciu nepovažuje, moja dr. nás oboznámila stým, že nevidí dôvod prečo by nemal byť zaočkovaný (dodávam, že po podaní vaj. bielku do dvoch hodín malý opuchol, opuchnuté ručičky, nožičky, očká a začínal mu opúchať krk, neznesiteľné svrbenie po celom tele a rev ani neviem opísať...). Očkovanie by prebehlo VŠAK na Kramároch, kde mi ho zaočkujú a bude sa čakať, čo sa stane. OKAMŽITE som odmietla a odmietam všetky ďalšie očkovania. Moje druhé dieťatko pojde na kilometre okolo očkovania, to viem už teraz:(
@chovancova27 nedaj sa vtiahnuť do ich provokačnej hry. nemajú problém sa vysmievať z inak poškodených detičiek, s farbistým opisom ako od citlivých mamičiek: krvička, nožíčenka, lozkať, bábätulienko a podobné slovíčka, len aby vyzerali ako citlivé. to, že sa tvária ako odborníčky, to snáď netreba písať. pekné vianoce všetkým, aj neprajníkom.
@bralilienka hej, hej, dakujem za upozornenie🙂 to bola moja posledná reakcia, je to tu hrúza a des... pekné vianoce 🙂
@elizita ak mozem odpoviem 😉
Mozes dat zaockovat vsetkymi vakcinami, alebo si vybrat ktoru ano a ktoru nie, v UK ta nikto do nicoho nutit nebude, kedze je tu ockovanie dobrovolne.
Vsetky ockovania su platene z verejneho zdravotnictva - NHS. Ockuje vyskolena zdr.sestra, ktora by mala predtym vyzistit anamnezu - ci dieta nie je chore a pod. Popripade ti da aj letak od vakciny.
@chovancova27 to ste akoze neboli u neurologa?a kedy ste mali 2.hexu, ved ta je 4-5 mesiac..
nepotesim ta, atopicky ekzem je vrodene a casto dedicne ochorenie koze, mutacia isteho genu, pisala si raz,ze manzel mal tiez....ano, mozno ockovanie spustilo skor ako by spustili ine spustatce,napr prikrmy-kravske mlieko, vajcia-bielok, orechy..paradajky, prikrmy,..kedze atopicke deti maju sklon k multi alergiam..bohuzial atopak je dedicny..,
su neockovane deti,ktorym sa atopicky ekzem rozvinie -ako zapalovy priznak pri prikrmoch.alebo pred, napr v case ockovania,po 3, 4 mesiaci najcastejsie sa rozvija AE.. ATOPIA=atopicky ekzem+alergie a intolerancie+sklon k astme...
prepac-povodne si pisala si,ze po 3. ockovani ti prestal chodit, teraz pises ,zo po druhej hexe, a to ste mali kedy?ved druha hexa je v 4-5mes..ste mali aky posun ?mne ak sa nepostavi dieta,v obdobi,ked uz chodi bez padov a opory,tak idem na pohotovost, a pytam sa na neurologiu.vy ste neboli?a to je aky vedlajsi ucinok,ako sa nazyva?.
a presne akom som tipovala,alergia na vajce, a zrejme aj kravske mlieko..vacsina atop.deti -ci ockovane alebo neockovane su alergicke na tieto najcastejsie alergeny,poznam osobne take neockovane..
k tomu ockovaniu a alergii na kravsky bielok, :
http://www.solen.sk/pdf/c17d8fdd07bc155e8c416d0...
@bralilienka prosim,nevkladaju mi tvoje slova ani mienky...dakujem/
@veriiii prosím ignoruj ma a ži si svoj život vo svojom svete, ja si žijem ten svoj 😉 len chcem poradiť ostatným mamičkám, ktoré o to majú záujem. Dovi dopo 😀 😎 😉
@kluska kazdy liek sa vyraba podla urcitych pravidiel-minimalne podla zasad Spravnej vyrobnej praxe, kazdy liek ma referencne hodnoty v liekopisoch, kazda vakcina ma svoj minimalny vyrobny popis aj stanoveny WHO..kazdy liek, pred schvalenum danym statom musi predlozit dokumenaciu, ktora zahrna aj klinicke skusania na roznych leveloch..podla tohto sa aj vyrobca musi zaviazat,ze liek bude podla tohto popisu..
A ty odkial beries taku isotu,ze to tak nie je? 😕 Potom to tak vyzera, tie komenty a dezinfromacie, niektore nevedia,kde je Sever 😀
nie,vsetok hlinik sa nevylucuje, pisem predsa ze sa male mnozstvo uklada v kostiach, slezine, atd a najmensie z nevyluceneho mnozstva do mozgu..aj hlinik zo stravy sa male mnozstvo nevyluci ..a uklada do tela,aj mozgu..
ja zijem v UK,tiez dobrovolne ocko..ale pocula som,ze rodicia mali poroblemy so socialkou pre nejaky problem,a veru, neockovanie im moc pritazilo....
@chovancova27 aha-takze tak je to🙂...takze to nechodenie bolo trochu inak,ze? 😉
Ach to ocko - neocko.... Este aj den pred Vianocami dokaze urobit rozbroje.... Ja som ockovala oboch a budem aj nadalej.... Ale myslim, ze aspon teraz to chce pokoj a nohy v teple.... Zime a nechajme zit.... Kazda ma svoju pravdu, za ktoru by zivot polozila,, tak nech si kazdy zije v tom svojom "spravnom" pesvedceni 😵 Inak tolko studovanych lekarov, ako je na MK nie je snad nikde 😉
Pokojne Vianoce vsetkym 😵 😵 😵
@kluska k tym NU, tie sa zistuju uz v klinickom skusani,plus kazdy novy liek je po uvedeni na trh v tzv monitoringu,kde sa musia a hlasia sa NU aj ine ako uvadza vyrobca..vacsinou to byva 5 rokov, ale mma dojem,ze u vakcin aj 3 roky..
ako,ked moje dieta ma teplotu a mierny opuch, spomeniem to lekarovi-to je jasne, ako robia ine mamicky,neviem...ci to lekar hlasi?neviem,viem vsak,ze tento Nu je uz v pribalovom letaku..co sa tyka tazsich reakcii, tak jane,ze tie mamicka hlasi, neviem ako mamicka @chovancova27,ci bola s tym u lekara..
moja mala velmi bolave nozky po injekciach.prebalovanie bolo pre nu neprijemne..viem si zivo predstavit,ze keby mala v case chodenia ocko do noh, tak by sa asi ani postavit na nozky nechcela..
len som chcela vediet co na to lekar, ako to zhodnotil,ci to bol neurologicky NU,alebo bolest svalov po vpichu alebo co to bolo?3x som sa pytala,mamicka zacala rozoberat ekzem,ktory ma maly zdedeny -po otcovi ..a nakoniec dovi dopo..takze asi tak to bolo...
vy asi neockujete,ze?
@ivkadracova V jednom komente uvádzaš, že si si kúpila odbornú literatúru a ideš študovať. Daj mi vedieť, prosím, k akému záveru si dospela. Lebo teda ja som rada, že som si prečítala, čo som prečítala, ale akurát ma to viac presvedčilo o tom, že aj dvojku dáme zaočkovať. Plus môžem odporúčať na nespavosť diskusie na youtube. Najdlhšia, čo som našla, s MUDr. Elekovou, má 4 hodiny. Ale stojí to za to, pozrieť si. Sú to diskusie odborníkov, jeden je za, druhý proti. Budem rada, ak napíšeš.

@veriiii akurat ti unikol jeden podstatny rozdiel, a to ten, ze NIKTO ta nenuti kupovat a uzivat MMS ani ine detoxy. A snad sa zhodneme aspon v tom, ze hocico si kupime napr.aj v potravinach, no nevieme co vsetko sa v tom skryva, vyrobca napise jedno, vo vnutri je nieco ine..napriek tomu, ze potraviny sa kontroluju priebezne, dovolim si tvrdit, castejsie nez vakciny.