icon

Aké máte skúsenisti s očkovaniami pre deti?

molli123456
13. apr 2011

moja malicka teraz to druhe znasa hrozne teploty sopliky

jankas87
13. apr 2011

@molli123456 ani nehovorte mi dnes ideme na to druhe ockovanie ☹

jankas87
13. apr 2011

no uz to mame za sebou, teploty zatial nie su a znasali sme to hrdinsky bez placu. Tak dufam ze sa ziadne neziaduce ucinky neobjavia

dannaniella
15. apr 2011

u nás je našťastie očkovanie dobrovoľné, keďže nechceme dať našu dcérku očkovať. odporúčam : www.ockovanie.org

molli123456
autor
16. apr 2011

no to mate super moja mala mala tri dni teploty a este aj sopoliky dostala

broonislava
17. apr 2011

to mas dobre, ze nemate ockovanie povinne. Ja idem teraz do boja s legislativou. Odmietam dat zaockovat moju trojmesacnu dcerku, ked urcite ochorenia moze ziskat len pri veeeeelmi zlej starostlivosti. Uvidim, ako to dopadne. Uz mam doma jedno dieta, ktore v roku ochorelo na epilepsiu, neurologovia nevedia, co mohlo byt pricinou, lebo nic zavazne sa do toho obdobia nestalo /okrem ockovania/. Teraz ma 9 rokov, je TZP, ma mentalnu retardaciu 3.stupna, nerozvinula sa u neho rec, ma crty autizmu a budeme sa o neho starat cely zivot /aj na zachod s nim budeme chodit az kym budeme zit./ A pritom do 1. roka to bol zdravy, zivy chlapcek, ktory sa zacal ucit rozpravat, komunikoval s nami, tesil sa zo vsetkeho a zrazu STOP a bolo po vsetkom. Pre taketo deti sa tazko hlada skolka, skola...., samozrejme, ze jeden rodic /vacsinou mama/ nema sancu ist do zamestnania na plny uvazok, lebo pri epilepsii nikdy neviete, kedy si musite ist pre dieta do skoly....Volny cas, dovolenky, cely rodinny zivot musite prisposobit tomuto jednemu dietatu.Je to ozaj velmi tazke, takze teraz si 100x rozmyslim, aku chemiu budem davat do organizmu takemu malemu miminku. Mame este 11 rocneho syna /ten je nastastie zdravy/, ale pri ockovani proti tetanu sme veru mali dva tyzdne velke problemy s miestom vpichu. Hrava aktivne hokej, este aj treningy musel vynechavat kvoli bolesti a opuchu v mieste vpichu!!! Takze uvidime, co zmozeme proti zakonom tohto statu!!!

molli123456
autor
15. máj 2011

ja som uz tiez pocula o tom ze zdrave dieta ochorelo po ockovani ale tam sa zistila zla vakcina tak boh vie ako to je mozno to bol aj tvoj pripad

zuzana357
15. máj 2011

@broonislava citala som tvoj pribeh so zatajenym dychom....musis byt silna zena... je mi luto co sa stalo syncekovi a drzim ti palce a podporujem ta v tvojom rozhodnuti neockovat dcerku. ja mam 6 mes dcerku a nastastie nema ziadne ockovania, tak uvidim, co nas caka....

broonislava
15. máj 2011

@zuzana357
Dakujem za reakciu na moj prispevok. Daj mi vediet, ked budes mat nejake reakcie od uradnikov, kedze si nedala zaockovat dcerku. Zijes na Slovensku? Moja pediatricka ma chape, nepresviedca ma, lebo ma pozna od mojho detstva, teraz chodim ku nej s mojimi detmi.

dannaniella
15. máj 2011

@broonislava je to veľmi smutné, že matka čo chce dať svojmu dieťaťu len to najlepšie a takto to dopadne. mna môj pôrodník odradil od očkovania, inak by som tiež ako mnoho ľudí dala svoje dieťa očkovať. a naozaj, keď som si lepšie prezrela informácie tak som zostala šokovaná aké sú prípady. Môj osobný priateľ má tiež choré deti ako následok očkovania. Pokuta za nezaočkovanie je 400eur na Slovensku, a na tej stránke www.ockovanie.org je uvedené ako postupovať v odvolaní. takže aspon nejaká útecha. Želám veľa síl !

filmuska18
16. máj 2011

Ahojte, tesim sa ze som tu nasla podobne zmyslajuce maminky. Tiez som proti tomu zbesilemu ockovaniu. Mam trojmesacneho synceka, tbc sme nedali, od januara sa ma aj tak zrusit, v eu je uz len sr, bulharsko a este jedna krajina, ktora povinne ockuje, cesi to uz davno zrusili.

nina88
16. máj 2011

Moj syn tiez neni ockovany, lebo sa bojim toho svinstva co by do neho pichli,len odkedy sa hrava vonku aj na zemi, mam trocha strach z tetanu. Ostatnych chorob sa nebojim,takze v najblizsej dobe idem co najviac studovat o tejto chorobe a uvidime ako sa rozhodnem... Kazdopadne je chore aby bolo nieco take v dnesnej dobe povinne... Preboha. Ved kto chce,nech sa ockuje, kto nie,nie... Smutne... ☹

sofia2008
16. máj 2011

ahojte, my sme dali ockovat, ale vakcinu MMR urcite nedam, zatial sme v Nemecku a tu to nie je povinne nastastie, ale ja keby som bola na SVK tak nedam..inac tu v Nemecku sa dr. cudovala, ze sa u nas babatka ockuju proti TBC uz v porodnici, vraj je uz davno vedecky dokazane, ze to nema nijaky efekt 😠

tara
19. okt 2012

@broonislava my tiez neockujeme, maly bude mat 2roky a zatial sa nam nikto neozval. a keby aj ano, sme pripraveni. nase dieta nebude nikdy ockovane, viem o com je ockovanie, viem ake pridavne latky obsahuje a viem ze vlastne ockovanie nefunguje. kamaratky, ktore ziju v zahranici, kde ockovanie nie je povinne, neockuju. funguje to tam takto roky a ziadne epidemie tam nie su. viem porovnat deti v nasej blizkosti ockovane a neockovane. je to velky rozdiel, ci uz po fyzickej, mentalnej a aj zdravotnej stranke. takze ani ty sa neobavaj ziadnej legislativy, pravo je na tvojej strane a ked pojdes pripavena, tak vitaz budes ty. 😉 obdivujem ta, ako statocne znasas syncekove postihnutie. musi to byt velmi tazke, a hlavne ked si uvedomujes, ze do roka bol uplne zdravy. drzim ti velmi palce a prajem hlavne rozumne rozhodnutia.

tara
19. okt 2012

@nina88 tetanu sa nemusis vobec obavat, ani ked sa hra na zemi. len pre zaujimavost, tetanove bakterie su vsade naokolo, ale preziju len v anaerobnych podmienkach - cize bez pristupu kyslika. takze keby sa tvoje dieta aj poranilo a rana krvaca, tak ver, ze tetanus nedostane, pretoze rana sa krvacanim cisti a hlavne je to proces za aerobnych podmienok - cize za pritomnosti kyslika. aj keby si sa ty sama napichala hrdzavymi klincami, tak tetanus nedostanes. nie je pravda, ze sa nachadza na hrdzi, spine a pod. tetanus sa prenasal napr cez konsky trus na vidieku, za vojny. kedy ked sa clovek poranil, ale velmi hlboko - kde uz nefunguje aerobny proces a boli v blizkosti kone, bolo pravdepodobne, ze v ich truse prezivali tetanove bakterie. takze muselo by to byt takto: poranit sa hlboko a strcit ruky do hnoja! 😅 laicky povedane. takze tvoj maly urcite tetanus na piesku, alebo vonku nedostane 😎

broonislava
19. okt 2012

@tara Vdaka za akykolvek dalsi prispevok, velmi mi to pomaha. Dcerka bude mat v januari uz 2 roky, zatial nebola chora! Tfuj,tfuj,tfuj, aby som to nezariekla. Ale je to vyrazny a viditelny rozdiel v imunite, nez pri mojich dvoch detoch predtym. Za rozhodnutim neockovat mam okolo seba dost silnu podporu, manzel, mama, surodenci, detska lekarka. A vas, mamicky, ktore mne a urcite aj ostatnym svojimi prispevkami veeelmi pomahate .

tara
19. okt 2012

som rada, ze som trocha prispela k tvojmu rozhodnutiu. my mame tiez silnu oporu od rodicov - podotykam ze ocino robi v zdravotnictve, cez svokrovcov a mojich surodencov a par znamych, ktori neockuju svoje deti a ani seba. som rada, ze vidis ten rozdiel v imunite, pretoze presne o tom vsetkom to je. 😉

nina88
22. okt 2012

@tara Dakujem za odpoved,ja uz to vobec neriesim. Najhorsi je strach... U mna bol vacsi z ockovania ako z neockovania a postupne ako vidim maleho rast a bojovat s chorobami,strach z neockovania uplne zmizol... Neda sa to ani porovnat so starsou (ockovanou) dcerkou... Mrzi ma,ze som nemala tieto vedomosti skorej a uchranila som ju len pred (vtedy povinnym) ockovanim v 3. roku a minuly rok v 6.... Mala je chora par krat do roka,deti vobec neoddelujem a maly okrem sopla nemal nic... klop klop klop 🙂

nina88
22. okt 2012

A este taku drobnost, kamaratka neockuje deti,maly jej dostal cierny kasel a pytala som sa jej,ci to nelutuje a po tych mesiacoch hrozy by nezmenila rozhodnutie a povedala ze nie... Ze to krasne vyliecili a malemu stupla imunita... takze tak..

tara
22. okt 2012

ja pridam novy poznatok. kolegynin syn ochorel na kiahne, samozrejme neockovany, kedze kiahne su nepovinne. presiel 1,5 tyzdna a vravela, ze kiahne boli po telicku minimalne, obisli uplne hrudnik, boli len na ruckach, nozkach a par na chrbatiku, na tvari minimalne. s hrozou ale zistila, ze jeho spoluziak bol ockovany a kiahne mal v neskutocne velkom rozsahu, vraj boli aj na pohotovosti raz v noci. takze opat sa potvrdzuje neockovane verzus ockovane. vidno to uz len na tychto priznakoch. potvrdila, ze deti v triede, ktore neboli ockovane, mali ovela mensi vyskyt kiahni na tele, ako deti ockovane, ktore este doteraz nie su v skole. staci? nam tu na tejto teme urcite 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tara
22. okt 2012

@tanapeta to mi luto... ☹

jarhal
26. feb 2013

vsetky povinne vakciny mame za sebou uz davno a ziadne neziaduce ucinky si nepamatame....sme zdravy a strasit teraz nerozhodne mamicky je teda dost ubohe... 😀 😀 😀 😀
zacina byt moda ..in..ak niekto sa postavi hrdo povie neockujem.. alebo to len pise....ale v ambulancii este stale nevie ci robi dobre... mysli si ze pomoze svojmu dietatu ze ho ochrani ak neda ockovat?
lutujem ze v dobe ked boli moje deti male nebola moznost podavat sirup proti rotavirusom....
my sme si teda odzili tu hrozu v nemocnici hrozne chvile..deti boli priviazene o postielku rucky aj nozky kvoli infuziam ....a museli zostat sami pretoze som uz nekojila....tyzden na infuziach ...
teraz urcite rotavirus odzeniem 😀
rotavirus nie je smrtelny ale ak si matka mysli ze vracanie a hnacky prejdu doma tak dieta to nemusi prezit...
a mamicky netreba sa bat pytat sa lekarov aj ostatnych nie citat len horory neociek ....tie zvacsa prehanaju a potrebuju najst vinnika za chorobu svojho dietata...
a rozhodnut sa musi kazdy sam..ja nikoho do ockovania nenutim.
.kazdy rodic je zodpovedny za dieta ..ak sa rozhodne neockovat musi znasat aj dosledky... a choroby ktorymi musi prejst....
a mozno ziadnu nedostane ak bude v kolektive -skolke kde je vela deti uz vakcionovanych
ale ak sa bude stretavat s detmi ktore nie su ockovane? zarucite mu ze chorobu nedostane?
lebo jedna pani povedala ze jej dieta ma trvale nasledky? a odkial berie istotu ze to bolo od vakciny? co ak dieta bolo uz ,malo znizenu imunitu aebo malo predpoklady a vakcina to len spustila? co tak rozmyslat nad tym kolko deti je vporiadku a kolko matiek choroby dietata pripisuje vakcine?

usiko
26. feb 2013

@jarhal myslim, ze je tu par mamiciek, ktore este pred par rokmi mali ten istry nazor ako ty a dali zaockovat proti vsetkemu co sa dalo.....a teraz prispievaju do tem ako odmietnutie ockovania a podobne a trhaju si vlasy,ze to detom sposobili..........pretoze maju deti so znicenou imunitou, alergiami, autizmom, diabetes 1. stupna......takze kazdy prechadza vyvinom a poznanim...zelam ti, aby sa tvojim detom od ockovania nic nestalo, tak ako sa stalo nasim detom.....a mimochodom, mnoho mamiciek to ma od lekarov cierne na bielom, ze je to od vakciny, takze tvoje silacke reci: len sa pousmejem a pockam si...skor ci neskor sa to u tych deti objavi,......v akejkolvek forme.....my, co mame nazor aky mame, mame za sebou mesiace aj roky studia knih od renomovanych lekarov/samozrejme nie takych co vydava IKAR😀/, treba hladat...studia materialov z netu, zo studiii a maju velainformacii, ktore ich utvrdzuju v tom, ze rozmyslaju dobre......mamicky,co nemaju ine informacie, len tie, co si precitaju na letakoch alebo na strankach sponzoorovanych farmaceutickymi firmami a statom, maju nazor ako ty...neodsudzujem, len sa pousmejem nad neinformovanostou a az chorobnym strachom pred chorobami, ktore povacsine nepredstavuju inu hrozbu ako to, ze mamicka nemoze ist tyzden alebo dva do prace a dieta ma nepohodlie.....alebo sanca dostat ich je taka mala, az nie je....
jaj, a tvoja pripomienka, ze netreba sa bat pytat lekarov? tak nad tym som sa dobre nasmiala........lekar je podnikatela uz by sme si mali vsetci uvedomit, ze pre neho nase dieta nie je dieta, ale cislo, a cim castejsie sa toto cislo objavi v ambulancii, tym viac penazi naryzuije...naco by bolo lekarovi zdravy pacient? je tologicke, len treba popremyslat........ja mam nastastie vseobec. lekarku, ktora mi otvorene povedala, ze nech neockujem, a nemam sa coho bat......a takistio pediatricka mi povedala, ze jedine problemy, ktore moje dieta bude ako neockovane mat, budu legislativne, nie zdravotne......takze tak.....ale takych lekarov treba hladat....nazyvaju sa tiez LEKARI, CO MAJU SVEDOMIE a je ich ako safranu🙂

jarhal
26. feb 2013

dakujem za nazor....je mi luto ak mate zle skusenosti ale my sme presli vsetkymi povinnymi vakcinami..dufam ze sa usmievas...ale tak si nepamatam aby mali neziaduce ucinky...mozno boli nepokojni alebo mali zacervenanie ale tak tazke NU sme urcite nemali ani mat dufam nebudu ..syn ma 16 a dcera bude mat 15....
namysli si ze sme ockovaci fanatici...tiez som zvazovala ci ockovat svoju 12 -rocnu dceru proti rakovine krcka...
nebolo to automaticke.. chodila som si pre informacie do zdrav.poistovne. na net....aj nezavislych ludi som sa pytala na nazor...trvalo mi to dlho kym som sa rozhodla a nasporila 400eur
a nakoniec som sa rozpravala so svojou preiatelkou ..je to nasa pediatricka... aj ona ma dceru a tiez ma
nepresviedcala ale ties si dceru dala zaockovat...a nemysim ze je hlupa...a riskuje... a ma svedomie....
ale napriklad nedavame ockovat proti chripke....
ja som len napisala svoju skusenost a to je dobra....skusenost....
netvrdim ze za tie roky sa vykcinacia nezhorsila....jasne vela ludi o tom hovori ..a maminky maju obavy tak sa zacinaju zaujimat...my sme vtedy brali vakciny ako ochranu nikto sa nezaujimal o nu....a asi ani take neboli ako teraz...
ak by boli tak by sa matky urcite viac zaujimali o ocko....
neodsudzujem va s respektujem aj nazor opacnej strany..ale ak niekto napise ze je to hlupost ockovat a ani 1% uspechu to nema? a nemal skusenost s tou chorobou a vysmeje sa svagrine ze dala dieta ockovat a ochorelo? tak musim reagovat 😀

ssisska
26. feb 2013

Mne to pripada,ze vlada na Slovensku je uplne neschopna,pretoze tiez viem ,ze v Nemecku je ockovanie dobrovolne.Mam pocit ,ze ked Slovensko ,ktore pochadza z vychodnej Europy a celkovo staty z vychodu ,nemaju rovnake prava ako napr.Nemecko,Svajciarsko,Holadsko.Len preto ,ze je Slovensko chudobna krajina nemaju deti pravo na zivot a tiez pravo na dobrovolne ockovanie!?Nie su chranene proti systemu,nemaju svoje prava!Tak mi to fakt pripada!

jarhal
26. feb 2013

nasa vlada je naozaj neschopna..... stym s tebou suhlasim... velmi
vies kolko veci na slovensku oproti nemecku nefunguje? vysoka nezamestnanost ceny potravin ako v nemesku ale platy nie... ceny benzinu ? tiez ...
tak by sa dalo vyratavat dlho....
ockovanie je zanedbatelne...pretoze ak sa rozhodnes neockovat tak je to tvoja vec a nikto ta neprinuti... akurat ta moze lekar nahlasit a mozno ti vyrubia pokutu...

nae
Odpoveď bola odstránená
jarhal
Odpoveď bola odstránená