Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?
Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.
PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať
a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo
Baby mam strach, tie vakciny co uvadzate, sa este aj teraz davaju a su povinne,? ako je to s ich odmietnutim, neviem si ani len predstavit, ako tu vy pisete, ze ste mali zdrave deticky a potom tootoo.... to kde sme ?
ahoky žienky!
pridám sa aj ja. hoci neviem, či na 100per. naše príznaky spôsobilo očkovanie, z odstupom času si však myslím, že áno. dcéra (2006) v 11mes po očkovaní dostala egzém. po celom tele mala malé červené suché škvrny. dokt. nakázala zmeniť prací prášok. po krémiku to zmizlo. 15mes. po očkovaní dostala hnačky a zvracanie. a ktomu nechutenstvo. stav trval cca 3dni. dyagnóza ... črevná chrípka. ok, ale to nechutenstvo pretrváva do dnes a to už má 8,5 roka. v 23mes. horúčky ( 40 znížila som ich nurofénom, no za dve hodiny boli späť ) bez kašla či soplíkov. dostali sme ATB no ani po troch dňoch sa stav nezlepšil. na pohotovosti nás poslali do nemocnice. po prvej dávke ATB do žili, malá ofialovela a dostala kŕče. za pár min. to zmizlo. no keď sa to zopakovalo aj po tretí krát, zavolala som sestričku ... dušovala sa, že to nemôže byť z ATB, no ja som vedela, že je. no napriek ich presvečeňju, jej ATB vymenili. ani tie však nezabrali. malá mala stále vysoké horúčky. robili jej zábaly a boh vie čo ešte. cca 3 deň, sa jej stav zlepšil. po piatich nás poslali domov z tým, že malá prekonala inf. zápal obličiek. kde tú infekciu dostala?
keď mala 2,5 roka, našla som jej klieštara. hneď som ho vybrala a miesto dezinfikovala. kliešť nebol vôbec nasatý, no napriek tomu sa jej miesto do 7dní zapálilo. diag. borelióza. ( podla odborníkov táto choroba vzniká až po 24 hodinách nevybratého kliešťa) tak sa znovu pýtam, ako to je možné, že moje dieťa ju dostalo hneď po zachytení?
na infekčné sme chodili nasledujúce tri roky. no už viac sa jej hodnoty v krvi nezvíšili. dnes sme len sledovaný
o pár mes. sa malá začala sťažovať na bolesti hlavy a chrbtu. dokt. mala podozrenie na zápal mozgových blán ... znovu hospitalizácia. ATB ... po 5dňoch už sme boli doma. diag. natiahnutý krčný sval.
odvtedy je vďaka bohu všetko v poriadku ... až na to nechutenstvo. ale aj tak sa zamýšľam nad tým, čo toto všetko spôsobilo.
môj príbeh je iní ako vaše ale aj tak ... nespôsobilo to očkovanie?
ťažko povedať, veď každý píše, že doktory to nespojujú z očkovaním. no my sme matky. my vieme, čo a kedy sa deje z našimi deťmi. aj keď bojujeme z veternými mlynmi, verím, že raz zvíťazíme.
mamičkám z ťažkými zdr. problémami detičiek prajem veľa síl a hlavne skoré uzdravenie 😀
My to iste, co simmi80, hnisajuci krater na ramienku, ako mnoho deti sme boli udajne hipotonicki, ale co je teda nieco, doktorka mi malu zaockovala tyzden po prelieceni vaginitidy, ktoru liecila len naslepo a mali sme ju napokon 3 mesiace - uz mi to nikto neveril, ani rodina ani lekari... napokon mi jeden sukromny lekar gynekolog dieta vyliecil (byvaly primar, sam bol prekvapeny kolko hnisu v posve 2-rocneho dieteta nasiel a ja som mala spravu z detskej genek., ze je OK) a povedal, co mne uz len zapadlo do mozaiky - bol to vraj problem imunity.
Ockovanie je dnes udajne nastroj na kontrolu populacie, ja tomu verim:
Je mi z toho nanic :(
Takže hypotonia je bežná po očkovaní. No super zistenie. Mali sme ju,je mi z toho ťažko...Pravdou je,že neurológ nemá nudzu o pacientov. Koľko maličkých babatiek tam bolo... Z čoho asi...
Ahojte baby potrebujem radu, viac nazorov,maly v troch ročkoch dostal rakovinu ci to bola odozva na očkovanie alebo nebola ťažko povedat vela ohlasov je na to ,ešte ako keby nestačilo boli sme aj v telke malemu zle diagnostikovali diagnozu namiesto rakoviy lymfatickych uzlin burkitov lymfom s metastazami v pplucach maly v utorok bude mat 5ročkov, a chcu očkovat čo urobit???
my sme mali reakciu, prehybanie do luku zacalo s placom, mostiky stale, otrasne noci, kazdu chvilu hore, plac, krik, zazivanie zle, nakoniec vyrazili flaky cervene... dieta predtym prespalo celu noc, teraz je stale hore s placom... neda sa upokojit, nevie zaspat, tazko strasne...po prvom ockovani mala take akoby zachvaty placu, neklud, preslo to, po druhom zacalo toto..moje dieta nikdy viac ziadnu vakcinu neuvidi.
no vies co, spravila som si nick, pretoze si nejak mimo misu a pleties hrusky s jablkami...temu ktoru si nasla - vtedy neslo o ockovanie, ziadne vtedy nemala, islo tam o narocne obdobie, dieta malo koliky, boli katastrofalne, zle sme to znasali, ale tak, klasice koliky, ktore presli... vtedy ockovana nebola, ockovanie prislo ked mala asi 3 a pol mes.. a tie kolikove tazkosti boli davno uz vtedy ta tam... viem co pisem a hlavne viem, co si myslim, viem co vidim na svojom dietati. nikdy do nej ten humus, uz nedam. papa.
Teda zeny, je mi z toho smutno:/, ja medicinske veci vnimam uz25r., (2 deti), druhe sa mi narodilo predcasne a podla diagnozy DMO, vedela som co moze nasledovat a robila som vsetko preto aby som svojmu dietku pomohla, doslovne postavit sa na nohy. Podaril sa to, a v roku zacala sa stavat na nozky....lenze posunute ockovania nas pockali a myslim, ked spatne spajam priblizne casy, ze po ockovani sa opat vyvoj nejako zastavil a ostalo nam spickovanie ( chodenie len po spickach). Navravam si, ze je to dobre ak to je, zaroven vnimam aj ine predcasne narodene deti, ktore su uplne v poriadku bez poruch ucenia, hyperaktivity...A casy ockovania ked davam dokopy, sa mi javi, ze ako zacala chodit, dostupovala na celu plosku a potom zrazu iba spickovanie :/. Tiez sa nam stalo, ze sme dostali "nejaky ekzem", chceli su ju nechat na pozorovani v nemocnici, coz som nedovolila a potom to ustalo, tak isto po ockovani sme ochoreli na horne dychacie cesty a dnes viem, ze to nemalo daleko od priznakov cierneho kasla, ked som spavala po sediacky v naruci s dietatom opretym na hrudi, lebo keby som ju polozila vodorovne sa mi zacne dusit. V istej zivotnej situacii som sa dostala k metode, ktoru nebudem spominat, lebo by ma zmazali a rozhasenu imunitu som preliecovala. A ked sme sa ukazali u lekarky, tak iba pre predpisanie dermalneho mlieka ( vyuziva cela rodina :D ), pani dr. sa nas pytala, ze kde sme boli, ked k nej nechodime....no nebolo treba, lebo imunita je super. Potom sme mali preockovat 3 kombinaciou a o dalsich par rokov dalsie preockovanie. Kedze som v priebehu casu ziskala velky prehlad, odmietla som. A sme uplne v pohode. 🙂. Ked pridu vnucata do rodiny, silno sa budeme zamyslat nad vakcinami, co su povinne. Nepovinne ani neriesim. To strasenie je velmi manipulativne a fakty velmiu vypovedne, len treba hladat viacere zdroje a spravit si vlastny nazor. Mozno casom na Modreho konika dam profil profesionala s alternativnou metodou, ktoru mam odskusanu na vlasnej rodine a co je dolezite, posunula moju dceru dalej.
Bcg - zahnisana rana, 2x cistena na plucnom. Prevracanie oci, grimasy ustami...
1. Hexa + prevenar - na siedmy den epilepticke zachvaty, skoncili sme v nemocnici.. liecba, zachvaty prestali.
2. Hexa + prevenar - hned v ten den opat zachvaty, lieky, diazepam... potom sa mu este objavili tiky hlavickou, opat nasadene.dalsie lieky.
Viac ockovani nedostal, prestali sme byt ovce a zacali studovat, davat suvislosti dokopy......
Druhy syn uz samozrejme nie je vobec ockovany...
nas syncek mal po prvom ockovani (este bolo aj TBC) uzliny na hlavicke za uskami velke ako hrasky asi 3 mesiace. Po druhej davke hexavykciny dostal atopicky ekzem. Bojovali sme s nim rok a pol no este teraz ma citlivu pokozku, sem tam sa mu objavi cerveny suchy fliacik. odvtedy nema a uz ani nebude mat dalsie ockovania.
MY sme sa boli očkovať teraz v utorok a malej vobec nič nebolo... dalšie bude za 6 týždnou 🙂 🙂
Nikdy sme po ockovani ziadne vedlajsie ucinky nemali. po ockovani 5rocnych do ruky bola ruka 2 dni mierne zapalena a opuchnute, co je bezne, ale inak nikdy nic.
V roku 2008 dcera dostala 3.Hexu ked mala 10 mesiacov. Prevenar vtedy nebol povinny tak ho nedostala vobec. Po tej hexe sme prestali kojit este v ten vecer a v tu noc dostala febrilne krce...ale teplota len 37,3 cize to asi ani febrilne neboli ale epilepticke. Na dalsi den znova krce pri 37,3 a skoncili sme na neurologii. Po neuspesnom vysadzovani liekov po troch rokov klasika epi zachvat...neprajem nikomu zazit ani v najhorsom sne.....znova lieky. Teraz po 6.rokoch vysadzame znova lieky a to budem trpnut ci jej ten valproat nebude chybat a epilepsia sa nevrati. Na EEG ma od sameho zaciatku vsetko ciste. A to ju este chceli pod dozorom na Kramaroch preockovat znova v 6.rokoch. NEDALI SME. Nakoniec som lekarke ukazala brozuru o ockovani ktoru ma v cakarni. Tam je doslova o hexe napisane ze ak uz raz bol napadnuty nervovy system uz ju viac nesmie dostat. Az som sa cudovala ze to tam napisali. Odvtedy mame pokoj od ockovacieho natlaku a uz nic neockujeme.
podotykam, ze pneumokoky nema ani jedno dieta pichnute a su zdravi...takisto rotaviry.
Ahojte mamičky. Po druhej Hexavakcíne sme začali bojovať s atopickým ekzémom. Tretiu dávku sme dali tiež i keď som o nej nebola úplne presvedčená, ale ekzém sa stále zhoršoval a ja som strávila more hodín štúdiom kníh o očkovaní. A záver? Neočkujeme! Dcérka bude mať čoskoro 3 roky. Ekzém sa nám podarilo dostať pod kontrolu na 90% úpravou stravy. Imunitu máme stále zníženú a liečim si ju po svojom. Držím Vám palce, aby ste to všetko zvládli s trpezlivosťou a láskou. Sú to ťažké chvíle, ale čo nespravíme pre naše detičky....
Ockovanie MMR.na 8. den zdurenie lymfat uzlin na hlave a za uchom.ba dalsi den hnacka,teplota,zacervenanie lycka ako pri rubeole,ktore vsak do niekolkych hodin zmyzlo a nastal vysyp po celom tele pretrvavajuci cca tyzden.ja som od neho nieco chytila(pravdepodobne mumps aj ked som ockovana).opuchli mi slinne zlazy a uzliny pod sankou a krcna mandla.bolelo to. Detoxikujeme tinkturami a zda sa mi to lepsie.Len maly je este hyperaktivnejsi ako bol a je strasne nervovy,agresivny,srdity.uz som z toho na nervy.
Toto bolo nase.posledne ockovanie. Uz viac nebudeme ockovat. Bola som blba,ze som vobec zacala.
Caute ... moja sestra pred 12 rokmi bola preočkovaná v 6-tich rokoch vakcínou DTaP-IPV a 2 týždne na to dostala trombocytopéniu (znížený počet krvnýh doštičiek). Mala modrinky po celom telíčku, drobné petechie a miestami aj veľké modriny (vyzerala akoby sme u doma týrali). Hneď bola prevezená do nemocnice v Prešove. Lekári mali obavy či nejde o leukémiu, ale mali sme šťastie v nešťastí, a toto podozrenie sa vyvrátilo. Vďaka Pán Božkovi sa z toho dostala, aj keď bola dlho kontrolovaná. A samozrejme, tá choroba bola idiopatická, čo znamená že nevedia príčinu, čo sa týka vlastne všetkých chorôb, ktoré vznikli očkovaním a lekári pred nimi zatvárajú oči, čo je dosť úbohé ... :(
Máme teraz 4-mesačného synčeka a dlho som s tým bojovala a študovala o vakcínach, a nakoniec sme nedali očkovať. Je na každom rodičovi, aby zvážil prínos verzus riziká očkovania ... my s manželom sme zvážili tie riziká, a osobne si myslím, že je lepšie, ak dieťa získa prirodzenú imunitu na dané ochorenie, ako mu do malého telíčka pichať cudzorodé látky a prípadne poškodiť zdravie na doživotie ... nikoho nepresviedčam, ani nikoho neodsudzujem, je to len môj názor 🙂
Nás lekárka zahlásila, čiže momentálne čakáme, čo bude ďalej ... maximálne zaplatíme pokutu, čo mi za zdravie môjho dieťaťa stojí, ale hlavne mi ide o pravdu, a tým je, že OČKOVANIE je len a len BIZNIS, so zdravím dieťaťa nemá nič spoločné!!! Žijeme v civilizovanom svete, máme vynikajúce životné podmienky, hygienu, stravu a pod., čiže tie choroby proti ktorým sa očkuje, sa už u nás nevyskytujú a ani nebudú ... V mnohých vyspelejších krajinách sa neočkuje a žiadne epidémie tam nie sú. Snažia sa nás len zastrašiť!!!
Reakcia po 1. ockovani Prevenar+Hexa - hnacky cca 8 dni, neskutocne nafukovanie a zastavene vetry, nechutenstvo trvajuce 1 a pol mesiaca...podla MUDr. to uuuurcite NEBOLA reakcia na ockovanie a odporucal masaz bruska (?!?!).
Reakcia po 2. ockovani Prevenar+Hexa - hnacky trvajuce tyzden, nafukovanie pokracuje, v noci sa budi kazdu 1/2 - 1 hodinu pretoze sa nevie vyprdkat, nic nam na to nezabera, ani "babske" recepty, absolutne odmieta mlieko (krmim ju len v spanku, skusali sme aj zmenu mlieka a nic)...reakcia MUDr. - on vraj nepil mlieko od 5. mesiaca a je tu, asi jej uz proste nechuti...
Az do ockovania nemala dcerka ziaden problem, prespala celu noc a bola riadny papkac...
Takze: NEOCKUJEME, nenecham si trovit dieta...MENIME LEKARA, neskutocne arogantny a ignorantsky pristup...
...a ja si trieskam hlavu aka som bola hlupa a ze som vôbec dovolila, aby mi moje dieta zaockovali!!!
Milí rodičia, mohla by som Vás poprosiť o vyplnenie daného dotazníka na stále diskutovanú tému, a to "Informovanosť rodičov a ich postoje k očkovaniu detí" a vyjadrenie svojho názoru. Dotazník je ANONYMNÝ. Údaje z dotazníka budú použité výhradne vo výskumnej časti mojej bakalárskej práce. Dotazník je zameraný na DETI DO 6 ROKOV (vrátane).
V prípade záujmu o vyplnenie kliknite tu:
A prave pre toto secko ani za svet nedam mmr,ta nas totiz o chvilku caka...dakujem bohu,ze tie tri hexy+prevenar sme zvladli ,az na horucky,strasneho placu a pri tretej davke obmedzena pohyblivost,ako tak dobre.
to su strasne pribehy :( my sme obisli este celkom dobre.....po 3davke hexa + prevenar sa na druhy den cely hrozne vyhadzal, trvalo to cele leto, nakoniec sme na alergo zistili, ze mu ocko spustilo histaminovu intoleranciu.....takze byva vyhadzany hocikedy z hocijakej potraviny, aj ked davame pozor, ale uz to aspon nie je take hrozne, len ho to vtedy strasne svrbi, rozskriabe si pokozku az do krvi...samozrejme znizena imunita a vkuse upchaty nostek....dalsie ocko nema, ja sa uz bojim a lutujem, ze sme ho takto otravili :(
Sme nieco vyse 2 tyzdnov po druhom ockovani (hexa a pneumokoky). Mala mi od ockovania omnoho horsie spava. Pred druhym ockovanim sa budila 2-3 krat za noc len na jedenie, nakojila som ju, hned zaspala. Teraz sa budi aj medzi kojenim, resp krici zo sna, lebo oci ma zavrete ale place, krici,kope nohami, utisit sa da len na rukach, alebo ju musime zobudit, aby sa prebrala a potom sa ukludni. Niekedy sme hore kazdu hodinu, niekedy vydrzi spat aj dve hodiny, ale doteraz take stavy nemavala. Inak cez den je uz ako predtym,ale tie noci su tazke. Bojim sa, co spravi tretia davka, nakolko v nemeckom pribalovom letaku som sa docitala, ze na posilovacie davky hexavakciny byvaju horsie reakcie ako na prvu, u nas bola prva relativne v pohode v porovnani s druhou davkou, tak neviem co cakat od tretej a zvazujem ci ju vobec dat.
Musim prispieť aj ja ..az mi je do placu po prečítaní všetkých príspevkov :(
Dcérka bola na 6.mesiacov ockovana a o cca 6 týždňov dostala vysoké horúčky . Nemohla som ich nijako znížiť o 3h mala nazad 41C chudatko malinké kolko liekov muslea pobrať:((( no a v nemocnici jej nevedeli prist na to co jej je a to uz mala horúčky 2 tyzdne.bolo to nieco strašne strašne trpela no nejedla nepila a velmi plakala. Ten pocit bezmocnosti neprajem zažiť nijakemu rodičovi;((( .....nakoniec jej diagnostikovali velmi výnimočný Kaeasakiho syndróm !! Som presvedcena ze to bolo z očkovania ak ked som doteraz bola za očkovanie ........Selinka ma teraz 2 Rocky a stale musi byt kontrolovaná
Pridavam aj ja skusenost s ockovani.moja prva dcera zakladne ockovania absolvovala vsetky nikdy som ani len nepomyslela ze sa moze nieco stat prve ockovania zvladla napriek horuckam ukazkovo.prislo MMR ockovanie po tomto ockovani sa jej zdurili uzliny na krku vo velkosti 1cm.utekali sme na pohotovost.oznamila som im ze dieta bolo pred 3hodinami zaockovane na to mi odpivedali ze to nema nic spolocne s ockovanim mam davat octanove obklady a cakat do rana.v tom som hned utekala ba kramare robili jej sono chvala bohu dopadlo to dobre. dnes ma 5rockov a uzliny do konca zivota.neustale pri chorobe ich musim sledovat a ak sa zduria na 2cm.musime utekat..dalsie dieta som odmietla ockovat a teraz sa mi vyhrazaju pokutami a nevzatim dietata do skolky...☹ co mam teda robit...?
My mame reakciu na bcg vakcinu aj teraz po 3 a pol roku po podani. Ma drobne cervene vyrazky okolo vpichu, je ich vela a na tej istej ruke ma od jej roka velky pigmentovy flak, hned ako vybehli prve slnencne silne luce sa jej hned urobil, pripada mi to, ako ze sa nejake pozostatky z ockovacej latky upiekli v pokozke. no a po v case podania vakcini mala zltacku, ale doktorka na mna naliehala, aby som dala ockovat, aj ked mala len 2600 kg, a reakcia hnis v mieste vpichu mala este 2,3 mesiace potom. po hexe dostala horucku, kricala, potom ochorela, bola spava, zmenilo sa jej spravanie a uz mi potom vobec nepozerala do oci, neviem presne kolko, ale bolo to par mesiacov. teraz je dost chuda, ma 3,5 roka a ma 13 kg, pricom jej sestricka ma 7 mes. a ma 10 kg. takze starsia trpi nechutenstvom, je hyperaktivna, uplakana, proste ja vidim, ze sa zmenila. a nasa druha je uplne ina, ako slniecko. prva mala stale problemy s travenim, vela preplakanych noci, krv v stolici, proste vsetko zle, a teraz pri druhej je to krasne. tak sa modlim a dakujem.
nás našťastie zatiaľ neočkovali.... nedala som a ani nechcem, keď to tu tak čítam.... otrasné ako presviedčajú že očkovanie je dobréééééééééééé???!..................... neveríííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím po tomto už vôbec nie.
Po meningokokoch. Bolesti vzdychanie necikanie plac. V nemocnici musela spravit 5x klystir. Mal zapchu.n.u.vakciny je v pribal.letaku ktory mi nik precitat nedal. Na druhy den akutna bronchitida kasel ktory trva v podstate vkuse. Ma 7rokov. Chronicky zahlieneny. Nachylny na priedusky. Neockujeme.

Vsetkym prajem, ak sa to len trochu da, skore uzdravenie. Nie je tu skupina o nasledkoch neockovanie-mojho stryka zabudli preockovat proti detskej obrne a dostal ju. Po mnohych operaciach skoncil na vozicku, rukami hybal, dozil sa 40 rokov:((((
Kazda minca ma dve strany.