icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

fullerenka
25. máj 2015

Mam dve deti, prvy 5 rokov, po narodeni krasne dieta, vsetko ok, potom absolvoval vsetky ockovania, ale mmr sme dali az v 3 rokoch, dovtedy mal caste bronchitidy... po ockovani znaky autizmu, zly spanok, skrekot, vykrikovanie, dyslalia... zoslabnute svalove napätie v nohach po 3. roku zivota, zakopavanie o vlastne nohy, ploche nozicky... dovtedy uplne zdrave dieta, doteraz plienkovane, poruchy reci, ze vraj zle vyvynuta sanka... ale nastastie autizmus nepotvrdeny, len hyperaktivita, negativizmus... po homeopatickej liecbe na precistenie organizmu vyrazne zlepsenie a imunoglukan takmer 2 roky...aj ked cakame na vysetrenie u neurologa a pedopsychiatra...
druhe dieta po narodeni uplne zdrave, prva davka hexa s prevenarom a dieta 40 teploty, 2 dni bez pohybu... dalsiu davku som odmietla, ale otec nastojil, takze nakoniec si presadil hexu, ale uz dopredu som davala homeopatika na nabudenie imunity... teploty nie tak vysoke a doteraz vsetko ok, pred mesiacom ockovana mmr, doteraz nie sme v poriadku, na 9 den zdurene uzliny za uchom, 40,1 teplota, nasadene ATB, nepokoj, neklud, neustaly plac v noci, budenie sa kazde 2 hodiny, kruhy pod ocami, dieta 3 tyzdne nevydrzalo chodit ani pol hodinu po svojich, nechutenstvo, zvracanie, momentalne stale kasel, zapalene hrdlo, 4 dni dozadu zase teploty nad 38... odtedy nie sme stale ok, je mi z celeho systemu na grc, lebo som ju nechcela dat na mmr zaockovat, ale "otecko", ktory nas vyhnal z jeho bytu, ked mala 8 mesiacov, len kvoli zvysenym nakladom na stravu a byvanie, ma neustale uhana po socialke a doktoroch ako nezodpovednu matku... dufam, ze to podobne ako pri synovi prejde a nebude mat malinka ziadne trvale nasledky ako starsi syn... som sa zaprisahala, ze moje deti uz viac ziadnu vakcinu neuvidia!!!

zuzikz87
27. máj 2015

1-2 hexa nepokoj placlovost agresivita nechutenstvo ktore trvalo okolo2 mesiacov
3 ockovanie 13.5 horucky cez 39 nemohla som sa ho chytit vsetko ho bolelo nevedel sa posadit chodit v noci krce do noziciek nasledna hospitalizacia v Piestanoch odtial nas vnoci posielali na Kramare detsku neurogiu podozrenia na zapal svalov nasledkom ktoreho by prestal chodit a vsetko by zabudlo.. Diky bohu nepotvrdilo sa. O mesiac mame ist na MMR ale ockovanie odmietneme..

dollynkaa
27. máj 2015

Uz mame 3hexy vzdy max zvysena teplota. 5mesiacov po 2hexe jej vyskocil atopicky ekzem.cize kedze to bolo az po 5m po ockp vobec to nepripisujem ockovaniu. Ekzem jej presiel ked som vysadila kravske mlieko. Ani po 3hexe sa znova neobjavil ekzem cize fakt nedavam tomu suvis. Drzim palce vsetkym ockujucim a aj tym co maju problemy po ocko. Ocividne velmi zavisi od imunity dietata.

syslik21
15. júl 2015

Maminky som zhrozená s toľkých smutných príbehov;( moja dcéra ma 10 mesiacov a mame zlatu doktorku,ktorá s očkovaním sa neponáhľa a dáva nam rok času na rozmyslenie,ci chceme ockovat. Mala je zlata šťastná a spokojná Bambuľka a modlim sa, aby to tak tak zostalo. kedze žijeme v CR kde je povinne očkovanie nie ako inde vo svete, tak ak sa rozhodneme neockovat hrozí nam 10.000 korún pokuta a nebude moct ist do škôlky plus dalších možných táborov. Je mi akurat smutno,ze ma rada deti a nebude moct sa s nimi hrať..

mariamatusko
17. júl 2015

Hrozne vedlajsie ucinky. ☹ Ake ockovania cakaju este mojho syna? Ma 4roky. Zatial sme vsak nikdy ziadne ved.ucinky nepostrehli.

martin_t
26. aug 2015

Naštěstí jsme chytili tu informační vlnu o tom, jaké je očkování svinstvo. Máme neočkovanou 2,5 letou holčičku, která je kromě 5. dětské nemoci a dvou rým NAPROSTO zdravá. Když si vzpomenu na svoje dětství, mnohočetné záněty středního ucha, angíny, chřipky, alergie na pyl až do dospělosti... totéž mi o svém dětství vyprávěla moje matka, která jako dítě téměř nevycházela z nemoci a ATB měla několikrát za sezonu, z čehož má teď rozpadlé zuby. Neočkujte, co k tomu víc říct.

luciameluchova
6. sep 2015

den po ockovani...

adalea
6. sep 2015

Preboha!! To sú hrôzostrašné príbehy, je mi s toho veľmi smutno a prajem všetkým detičkám a rodičom veľa síl a hlavne zdravia

jurinecka125
9. sep 2015

U nas po prvom ockovani bolo v piatich mesiacoch vyrazky po celom chrbatiku, teraz ideme na druhe dcerka bude mat o tyzden osem mesiacov, trochu sa bojim, ale bojim sa aj nedat zaockovat.

elisvic
16. okt 2015

Ahojte.
Mam tiez malu dcerku 4 mesiace. Mala by som ju dat ockovat ale nemozem, nejako mam z toho velmi zly pocit a po tychto pribehoch mi je z toho este horsie. Muz je zatial na mojej strane.
Rodina na mna tlaci, ze som zla matka ak ju ockovat nedam.
Ak ma zomriet tak potom radsej kvoli chorobe a nie kvoli vakcine, s domnenim ze som ju chcela ochranit pred chorobami a nakoniec zomrie alebo zostane ZTP! ako som sa tu vo Fore docitala.

Zijem vo Wiedni,tu nieje povinne ockovanie. ...ale, Detska lekarka robi tiez tlak na mna, ak ju nedam ockovat , tak si musim najst inu Lekarku. to by asi nebol Problem.
Solky a skoly ziadaju, väcsina z nich, Impfpass. Inak ju nemusia prijat.
Pri hladani som prisla na par Informacii o ockovani.
Je to sice v nemcine ale hadam to niekomu nieco pomoze.

www.impfkritik.de
www.impffrei.at
www.impfschaden.info Forum
www.impfschutzverband.de
Dr.med.Johann Loibner na You Tube : Wir impfen nicht! Velmi zaujmave.
Anita Petek-Dimmer na Google alebo You Tube: Sinn oder Unsinn von Impfungen., tiez zaujimava prednaska.
Statistiky , ktore sa robia o ockovani su nepresne.
Dakujem vsetkym mamickam za pribehy, pretoze vdaka nim sa mozem urcite inak rozhodnut a nemusim riskovat zivot mojho dietata.

s pozdravom Daniela

lavinis
16. okt 2015

len zvýšená teplota, inak nič

kibist
30. okt 2015

A čo tak poliat lekara benzinom a zapalit ho? Len tak preventivne, aby ochutnal na vlastnej koži ako sa citia nase deti!!!

freefamme
30. okt 2015

Pisu tu tusim len ti, ktori maju nejaky problem, ci uz s ockovanim suvisi, alebo nie - a to by mal rozhodnut lekar ci vedec. Deti byvaju chore, ked su male. Dobre sa to dava do suvisu s ockovanim, lebo to sa tiez robi, ked su deti male. Vola sa to vsak korelacia, nie kauzalita.

A moja odpoved na otazku: moje dve deti nemali na povinne ani nepovinne ockovanie ziadnu negativnu reakciu.

safranka
30. okt 2015

Mám známu, ktorá robila celý život na infekčnom, nastúpila tam v r. 1958 pred zavedením povinných očkovaní. Hovorila mi o tom, koľko detí im zomieralo na čierny kašeľ, krásnych mladých ľudí na tetanus, koľko detí ostalo zmrzačených po vírusovej obrne. Roky sa očkovalo a zabudlo sa. Strýko /1956/dostal ako dojča po prekonaní čierneho kašľa epilepsiu. Nikto z Vás, čo to hysterčíte ,podľa mňa nemáte vzdelanie na to, aby ste to relevantne posúdili. Ani ja nie. Preto ma irituje, že každý výkyv vo vývine a správaní dieťaťa pripisujete očkovaniu bez toho, aby ste danej problematike rozumeli. Prečo si každá žena, po narodení dieťaťa myslí, že je atestovaná vo všetkých medicínskych odboroch, je odborníčkou na pedagogiku, psychológiu, homeopatiu, všetky alternatívne medicíny a bielu mágiu k tomu? Spamätajte sa ženy, riešte tu napr. čo variť, ako potiahnuť tortu,kam na výlet. Ale očkovanie riešte výlučne s odborníkmi. V záujme zdravia dieťaťa.

zuzu1122
24. nov 2015

safranka Prosím ťa, najskôr si o tom niečo naštuduj, choď alebo si vypočuj prednášku a potom mudruj a buď taká láskavá a neurážaj tu matky akoby boli negramotné. 1. Ty nevieš čítať, že deti boli v poriadku a zmena nastala po očkovaní? Čo nevidíš tie fotky? To ti ako dôkaz nestačí? Názory ako máš ty úplne "zbožňujem". Keď sa môjmu dieťaťu po očkovaní nič nestalo tak je očkovanie úplne bezpečné. Problém je v tom, že aj keď matka príde k lekárke s nežiadúcimi účinkami, tá ju odbije že to určite nieje po očkovaní, pričom podľa 585/2008 Z.z.Vyhlášky Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky § 4 musí lekár nahlásiť podozrenie na nežiadúci účinok ŠÚKL a RÚVZ. 2. ty by si riešila čo variť na obed, keby tvoje dieťa malo vysokú teplotu, vyrážku, plakalo by atd? Takže buď taká láskavá a keď niekde budeš chcieť prispieť, prečítaj si aj začiatok. Zakladateľka tejto témy na začiatku uviedla, že prosí mamičky, ktorým sa nič nestalo aby to nekomentovali.

sophieeee
11. dec 2015

Ahojte je tu síce napisane ze tie mamicky resp. deti ktoré nemajú skúsenosti s ockovanim nemajú prispievať do témy no ja vám chcel len poďakovať. Práve som sa definitívne rozhodla ze nedam dcere ani jedno ockovanie. Doteraz som rozmyslala nad pre a proti a toto mi úplne stacilo. Je mi ľúto vašich deticiek hlavne tých ktoré umreli na nasledky ockovani..uz som začala chápať prečo je okolo ockovania také halo prečo sú tam pokuty a riziko ze deti nevezmu do skolky.. Je to svinske ze už malým bytostiam pichaju chemiu a narusaju im zdravie len aby potom zarabali na liecbe 😢 som znechutena kde to žijeme?!

anetkaadamko
16. dec 2015

Nechutenstvo, hnačka, ekzém, nočné budenie, kašeľ.....

sany_max
Odpoveď bola odstránená
darja12
29. feb 2016

odložili sme očkovanie do 1 roka veku dieťaťa

kat3ka0
2. mar 2016

Zdravím žienky, našli by ste si prosím čas a vyplnili by mi dotazník
o očkovaní?
Ďakujem 🙂

http://www.survio.com/survey/d/O1F8G8E6K7B1G8R1A

mamicka9
8. apr 2016

Ahojte, každý chce chrániť svoje bábatko najlepšie ako vie. Samozrejme má každý aj svoj uhol pohľadu. Ja som svoju dcéru zaočkovať dala, reakcia - večer teplota, trochu umrnčaná a viac spinká. Papká stále pekne, povedala by som že aj viac (kojím). Ako sa tu spomína, mnoho detí zaočkovať nedajú, pretože niektoré bábatká umreli na následky očkovania. No pokiaľ bábatko nemá narušenú imunitu, nie je nejako choré alebo tak, vtedy očkovanie neublíži (no reakcia sa samozrejme vyskytnúť môže ako napr horúčka ale myslím to tak, že nič čo ublíži s trvalými následkami...). To už je ale na posúdení lekára. Myslím že je to každého osobná vec, no ja sa viac bojím aby malej neublížila nejaká choroba. Tie očkovania nie sú pre srandu. Vymysleli sa preto, že sa na tie dané ochorenia vo veľkom zomieralo a práve vďaka očkovaniu tie ochorenia vymizli. Potom sa človek nemusí ani čudovať, prečo sa zrazu dopočuje že sa vyskytol čierny kašel a podobne.
A ak sa už proti niečomu očkujete, nedostanete to. Tá mamička čo tu písala ten príspevok ohladne pneumokokov. No, je ich niekolko druhov, je si teda istá že je to práve ten, proti ktorému dala svoje dieťa zaočkovať? To je ako s chrípkou. Poviete že ste sa dali očkovať a chytili ste ju. Ak ste teda ochoreli a boli ste u lekára, a ak vám predpísal antibiotiká určite to chrípka nie je, pretože to je vírusové ochorenie. Nie každá bolesť hrdla a horúčky znamená chrípku. A ako je už všeobecne známe, vírus veľmi často a rád mutuje, čiže má niekoľko podtypov a nemusí to byť práve ten, na ktorý ste sa dali očkovať.
No a nedá mi nereagovať na tie odkazy, ktoré sú zamerané proti očkovaniu. Zamerajte sa na valídne zdroje a nie stránky, na ktoré si môže napísať hocikto hocičo. Ak by som to šla skúmať do hĺbky, určite by som sa zamerala na nejaké štúdie, a valídne stránky napr svetoznáma WHO, CDC alebo PUBMED. S tým sme pracovali neustále aj v škole (verejné zdravotníctvo). Ja tu nikoho nechcem spochybňovať, pridávam len svoj názor, ako hocikto iný aby to bolo trošku vyrovnané, lebo teraz je taký trend proti očkovaniu. Samozrejme jeho následkom sa stane že sa vyskytujú choroby, ktorých sa už v minulosti ludia práve očkovaním zbavili. Možno keby práve mňa nedali zaočkovať, tak by som tu už kvôli nejakej blbej chorobe nesedela. Takže čo sa týka očkovania ja som určite za. No každý nech si robí ako uzná za vhodné - to nie je myslené ironicky, ani nijako inak, len je to každého osobná vec a ja sa nestariem :D

brankova
26. apr 2016

Po ockovani nespal cez den prvykrat v jeho zivote... Dalej...Zvysena teplota, hnacka, zapalene semenniky, vysyp na kozi, znizeny prijem mlieka, odmietanie prikrmov dva tyzdne, podrazdenost a nervozita, prestal blabotat... Uz je tomu nesiac...

peter952
Odpoveď bola odstránená
sarianah
28. apr 2016

Môj syn má 7 rokov, všetky očkovania, žiaľ .. po nástupe do škôlky bol sústavne chorý, chytil všetko čo sa dalo aj nedalo..teploty len 40-ky, všetky choroby sme prekonávali veľmi ťažko a zdĺhavo..podozrenie na Aspergerov syndróm..mal byť preočkovaný v 6-tich rokoch..odmietli sme a žiadnu vakcínu už nedostane..jeho imunita sa konečne ako tak dáva dokopy..
Mladší syn 22 mesiacov dostal len 1. dávku hexy, nechcela som, no lekárka využila naše váhanie a rýchlo ho zaočkovala..malý bol po očkovaní na druhý deň hrozne nepokojný, nespal, len plakal..bol z neho uzlík nervov..potom sa to našťastie ukľudnilo, ale ľutujem že to svinstvo dostali ako jeden, tak aj druhý..:(

eli3k
12. máj 2016

Po 1. davke hexa vakciny a prevenare mal syncek mierne zvysenu teplotu, 2. a 3. davka prvu noc mierny nepokoj, prebiehalo to viac-menej bezproblemovo. MMR v 15.mesiacoch na druhy den sa vysypal na chrbatiku, neskor aj na rukach, nozickach a brusku. A o dalsi tyzden sme mali ekzemy na nozickach. Vysev sa nam este uplne nestratil, ekzemy sme nastastie spacifikovali.

mms212
19. máj 2016

dva tyzdne po ockovani pozorujem na svojej pol rocnej dcere nechutenstvo, predtym vypila 180ml mlieka teraz ledva 100ml, nezaujima sa o hracky, prestala sa smiat a usmievat, z nicoho nic zacne plakat, v noci krasne spala, momentalne sa budi viackrat za noc, pozorujem regres vo vyvoji, prestala sa obracat na brusko, snazi sa ale nejde jej to, zacne plakat. predtym som mala problem udrzat ju na chrbatiku, stale sa mi pretacala na brusko. ci je to z ockovania neviem ale objavilo sa to dva tyzdne po.

meusicka
19. máj 2016

obe moje dvojicky po prvej hexe podanej v 5 mesiacoch prestali spat. dovtedy spali celu noc, budili sa len 1x na kojenie. po prvom ockovani uz neprespali noc, ani jednu , a to dodnes a maju takmer 4,5 roka. dostali este druhu hexu a to bolo vsetko. Dr. som oznamila ze deti nespia, ani cez den, ani v noci, zmietla nas zo stoly, vraj nemusia do dvoch rokov prespat noc. suvis s ockovanim odmietla , aj ked ta zmena nastala zo dna na den. zmenili sme lekarku, nakolko pri zisteni, ze uz nechceme dalej ockovat, sa nam nasa p. Dr. vyhrazala.

lubina
19. máj 2016

10 dni po 5-rocnom preockovavani sme skonciil na infúziách v nemocenici lebo dieta bolo dehydrovane....tvrdili mi, ze prechadza nejakou "virozkou" ale dcerke nic take nebolo, bola apaticka, nejedla a skoncila dehydrovana, dva dni na infúziách!!! odvtedy uz mam z ockovania strach.

andreja13
19. máj 2016

kazde dieta inak zvladala ockovanie, ale je to niekedy az smutne ako problemy moze ockovanie sposobit :(

alexandra3103
26. máj 2016

Je tu nejaka mamicka z okolia kosic,michaloviec,vranov,humenne,presov ktorej dieťatko malo problem pp ockovani? Ak ano prosim napis mi spravu dakujem