icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

tanka33
10. jún 2016

5rocne ockovanie..mam dvojicky,syncek ma strasne zapalenu ruku,celu spuchnutu pravu stranu,2den trochu zvysena teplota..ale ta ruka je strasne,ako na tej fotke co tam uz dievcata posielali,a dcerka mala vysoke teploty..skoro 40..mam dost..ako ste nakoniec mamicky dopadli..fakt mam strach..

adsumus
10. jún 2016

nemaj strach, máš dieťa chránené pred smrtelnými chorobami.

adamindo2
5. júl 2016

Caute ideme sa dat ockovat na 6 rocnu aj sombola rozhodnuta ze dam ockovat ale cim dalej sa dozvedam a citam co sa deje mam velke obavy. Neviem co urobit musim sa aj s doktorkou porozpavat ale obavam sa ze sa asi tomu nevyhneme ale ak mate niekto skusenost zeste deti zaockovat nedali mali ste niake behacky po socialke a po doktoroch preco sa nedalo dieta ockovat?

fibica
21. aug 2016

Syn teploty, potom vkuse chory, 6 krat do roka antibiotika, v skolke max tyzden.

tonjadabik2
22. aug 2016

takto..syn od narodenia len dvakrat ockovany.. vdaka druhej ockovacej latke sa rozbehol tak silny ekzem..astma,alergie..ze ma 6 a doteraz nieje ockovany.. trapili sme nespali.. maly sa trapil.. som zasadne proti ockovaniu.. na rok pojde doskoly a chcu ho zaockovat..ale ja to oddialujem ako sa len da..bohuzial pre nich.. v ockovacich latkach je hlinik ktory telicko neprime..a kopec virusov ktore sa rozbehnu alebo nerozbehnu..a ak dieta nema imunitu..neodporucam. ani nas alergolog neodporuca ale maly maly ma ist do skoly a tak vraj musi..ale maly ma tolko alergii a yle vysledky..a aj tak ho chcu ockovat. ja som zasadne proti! poradi mi niekto???

lalinko2010
22. aug 2016

my sme mali očkovanie minulý týždeň utorok a všetko OK.
malý má alergiu na mačky, trávy a obilniny a alergologička vraj očkovanie s tým nič nemá a nevidí v tom problém.
takže má všetky povinné očkovania.

eternityz
22. aug 2016

eternityz
22. aug 2016

@eternityz pardon, akurat pozeram, ze ak ok, nekomentovat. sorry

kristinka86
22. aug 2016

@tonjadabik2 Informáciu o očkovaní síce škôlky musia povinne žiadať po novom, ale nemôžu na základe toho neprijať dieťa, ak nie je očkované. 😉

dvnz
22. aug 2016

My sme boli pred 2 tyzdnami rano dostal do nozicky opuch a horucka poobede az do druheho dna v noci 39 , paralen sirup, na druhy den uz len zvysena a potom vsetko tak ako predtym 🙂

lucinkas3
22. aug 2016

Zienky, ktore ste pisali, ze uz neockujete alebo ockovat nebudete... Dostalo vase dieta niektoru z tych chorob, proti ktorym neboli ockovanie? Je vela prispevkov z 2012 roku,preto sa pytam ci ste sa stretli z ochorenim a ako ste ho pripadne zvladli. Dakujem

evittam
22. aug 2016

@tonjadabik2 Kto ho chce zaočkovať? Proste nechceš a hotovo - nič viac nič menej a nech sa všetci ostatní stavajú aj na hlavu.....

evittam
22. aug 2016

@lucinkas3 Zatiaľ ani jednu chorobu, na ktorú sa očkuje nemali. A len pre tvoju informáciu - žiadna vakcína ti nezaručí, že tvoje dieťa danú chorobu proti ktorej je tá vakcína nedostane a tiež ani nezaručí lepší priebeh tej choroby - čiže ak dáš aj zaočkovať tak tú chorobu môže dostať rovnako ako aj keď zaočkovať nedáš.

lucinkas3
22. aug 2016

Vsak ja nejdem ockovat,len sa pytam 🙂 9 z 10 deti ktore ochoreju su ockovane... poznam 🙂

evittam
22. aug 2016

@kristinka86 To nie je po novom - v smerniciach a vo vyhláške to majú škôlky už od roku 2006 alebo 2007, že by mal byť "status očkovania" v prihláške uvedený, ale nikto to neriešil - až teraz v poslednom roku-dvoch, nakoľko sa zvýšil počet rodičov čo neočkujú tak dostali škôlky z ministerstva upozornenie aby to v prihláškach žiadali uviesť. A áno v tom máš pravdu - to, že dieťa nie je očkované nesmie byť dôvod na neprijatie do škôlky, školy - je to len vec informatívneho charakteru. 😉

zuzu1122
22. aug 2016

@evittam problém je ale v tom, že keď škôlka nebude chcieť dieťa prijať pretože nieje očkované, vedenie si už niečo vymyslí. Poznáš to, kto chce psa biť, palicu si nájde. Som zvedavá, ako to dopadne, my budeme škôlku riešiť budúci rok a v čechách je už tuším zavedené, že ktoré dieťa nieje očkované, tak ho nepríjmu. Mám obavy, že to príde aj sem.

evittam
22. aug 2016

@zuzu1122 Áno to máš pravdu - moja čerstvá skúsenosť z tohto roku, keď sme podávali prihlášku tak v jednej škôlke si hneď riaditeľka všimla, že je malá neočkovaná a ma na to upozornila, tak som jej jasne a dôsledne vysvetlila, že to nesmie byť dôvod na neprijatie - čo komentovala tak, že dostali vyhlášku a smernicu a "bla-bla" a že teda sa so mnou nejde hádať ale.....no a za 5 minút ako som odišla mi volala, že tú smernicu našla a hlboko sa mi ospravedlňovala, že som mala pravdu - no comment. V druhej škôlke si to riaditeľka ani nevšimla. Ale de facto ju nevzali ani do jednej - u nás je problém s miestami a ak dieťa nemá 3 roky do 31.8. v daný rok tak smola-väčšinou-takže až budúci rok - a to už máme isté v tej druhej škôlke a sme aj radi - chodil tam aj starší syn. Čo sa týka škôlok v ČR - áno tam už je v zákone, že ak je dieťa neočkované tak ho nevezmú - byrokracia a svinstvo a obmedzovanie ľudskej slobody. Ako povedal môj chlap - nech sa dajú vypchať ak to príde aj sem tak budem doma a hotovo! Len je pekný paradox, že napríklad 5-ročné neočkované dieťa v škôlke vadí a nevezmú ho ale už 6-ročné neočkované v škole je v pohode - no výsmech riadny. 😉

dominikav123
22. aug 2016

Naša ma zatiaľ iba prvé očkovanie a mala teplotu 37,5 prvý den inak nic. Mame v okolí 4 deti vo veku 6 mesiacov až jeden a pol roka, všetky su očkovanie a žiadnemu nic nie je ani nebolo.

zuzu1122
22. aug 2016

@evittam no, takže sa môžem "tešiť" na budúci rok...

gabi32
22. aug 2016

Mala bola ockovana v 3mesiaci vakcinami Hexa a Prevenar. 5den po ockovani zacala ocka vyvracat do hora a nohy a ruky mala v krci.bola hospitalizovana na jiske s podozrenim na epi zachvat.eeg hlavicky ho vylucilo.potom hospitalizovana na neurologii,vsetky vysetrenia v poriadku,diagnoza ze ma daky tik alebo tonicke paroxyzmalne pohyby oci a ze z toho vyrastie.

sarianah
23. aug 2016

@fibica ..my presne to isté..stále horúčky 40-ky, non-stop chorý, 2 týždne doma, týždeň v skôlke z toho 2 dni chorý..chytil všetko čo mohol..mala som pocit, že bol najviac choré dieťa v triede..a to bol kojený do 20.tich mesiacov a ukážkovo papal (samozrejme všetko čo do babätkovského jedálnička patrí, žiadne hlúposti). Mala som pocit, že tie všetky očkovania úplne zabili účinky kojenia a zdravej, vyváženej stravy, nehovoriac o tom, že pred rokom nám zistili podozrenie na aspergerov syndróm..:(. Druhý už nieje očkovaný, resp. má len prvú dávku Hexy a ďalšie už nedostane..

veronikax
23. aug 2016

My sme po prvych ockovaniach mali teploty... nechutenstvo ... hrozny plac :/ Nozicky dcerku velmi boleli... a vysypala sa neskutocne. Dr. to nebrala ako NU .... ze take veci sa stavaju a je to normalne. Aj ked v pribalovom letaku to je napisane ako NU . To ze sa to stava neznamena ze to NU nie je preboha .... nepochopim.
Potom nastal cas na MMR .... nespala som 2 tyzdne .. pokial som sa konecne rozhodla... ze ziadne MMR nebude ... kedze mame aj predispoziciu na Sclerosis multiplex a manzel je alergik. Nasledoval poriadny slovny utok zo strany Dr.... vyhrazky a ine somariny ... .. a mensia hadka s Dr /len z jej strany/ . Takze sme ju zmenili ... Moje argumenty nebrala vobec do uvahy .... a boli to padne argumenty. Nevadi .... ma o 3 eura mesacne menej 🙂
Buduci rok nas caka preockovanie na tie prve ockovania.... ODMIETAM ... 🙂 a pri druhemu babatku ... nebudu ziadne ockovania... uz sa mi nechce riskovat ...
DRZIM PALCE ... aby boli vsetky deticky zdrave 🙂 ci ockovane .. ci neockovane 🙂

zuzu1122
23. aug 2016

@veronikax krasne napísaný ten záver 🙂

veronikax
23. aug 2016

@zuzu1122 dakujem 🙂 .... kiez by to tak aj bolo 🙂) same zdrave deturence 🙂)

veronikax
23. aug 2016

Este ma nieco napadlo.
Hrozia nam roznymi pokutami a neprijatim deti do skoliek ci taborov.
No akonahle zaplatite uradu pokutu / usli zisk/ ... uz vam daju pokoj. Uz sa nestaraju .. uz im nevadi ze nemate zaockovane dieta.
Takze .... ide tu o zdravie dietata? Alebo len o peniaze ?

zuzu1122
23. aug 2016

@veronikax na to netreba mat vysoku skolu aby si clovek vedel zratat dva a dva a dal si odpoved na tuto otazku 🙂

evittam
23. aug 2016

@veronikax Dobrá otázka - a ešte aj to - ako som to už písala - 5-ročné neočkované dieťa je v škôlke problém ale 6-ročné v škole je už v poriadku - celé je to len o byrokracii a obmedzovaní ľudskej slobody. A tí čo tvrdia, že o kolektívnej imunite tak klamú a majú pekné klapky na očiach - nakoľko kolektívna imunita neexistuje. 😉

zuzu1122
23. aug 2016

@veronikax no a z coho by potom zili nasi pani doktori a farma firmy keby sme mali len zdrave deticky... hoc verim ze je to vrucne prianie kazdeho rodica

perinka88
24. aug 2016

@tonjadabik2 ked to alergolog neodporuca tak trvaj na tom nech to da na papier!!! potom pokutu nemozu vymahat.... to ci das dieta zaockovat je vec LEN a LEN rodicov nikoho ineho nech sa vyhrazaju pokutami, takym a onakym neprijatim co na Svk zatial nieje zakon tak ziadna panika a keby aj bol tak radsej dieta ucim sama doma.nez by som don pichla to svinstvi len aby oni zarobili..a v parkoch a na detskych ihriskach neockovane deti nikomu nevadia (az na par vysinutych mamiciek co by ockovali este aj proti prdom.ja mam zdrave dieta a nieje ockovane, nieto este aby som chore alebo alergicke dala ockovat, ved to by som si potom mohla hlavu buchat dokonca zivota..

elisvic
24. aug 2016

@perinka88 moja rec, svokra ma vybetonovane nadvorie, prechadza sa z kuchyne do spalne, a da sa ockovat aby nedostala nahodou kliesta 😀