icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

teegreen
Odpoveď bola odstránená
anicka766
9. dec 2017

@peter952 super rada sa pridam....taketo strasenie matiek z ich strany je neuveritelne...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
9. dec 2017

A čo takto vrátiť sa k téme??? Názov diskusie znie jasne. Žiadne hypoteticky a môže ale reálne skúsenosti.
Moje deti nikdy nemali vážne nežiadúce účinky po očkovaní. Maximálne po hexe mierny opuch a zvýšená teplota dva - tri dni. Stredná mala hrčku ako hrášok dnu v stehienku po druhej dávke hexa asi dva mesiace aj zväčšenú uzlinku v slabine. Samé to odznelo, nič sa s tým nemalo robiť. Pediater bol informovaný.

aristka
9. dec 2017

@teegreen co tak zacat od seba a vencit sa vonku ,ked uz niekoho poucujes a furt tu mas nos strceny a okrem pisania mimo temu ,nic nevysvetlujes....napriklad ako ocko poskodi genetucku info a co to pre nas akoze znamena ,tvoja teoria a vysvetluj ....plus co potom stipance hmyzu a bakterie a virusy ,ktore denne dychame ,tie nam geneticku info nemenia ? A preco nie ,jedno ano...teda mrtvola ani v ocku a zive nie ,ci ako to je ?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
anicka766
10. dec 2017

@peter952 je to tak. :/

inguszz
10. dec 2017

@slimstar suhlasim

aristka
Odpoveď bola odstránená
tin007
11. dec 2017

Nieco k veci, z UVZ za r. 2016: Spolu bolo zo zdravotnej dokumentácie detí zistených 42 postvakcinačných reakcií, z toho 22 celkových reakcií a 20 lokálnych.

SUKL za r. 2016 - 66 zavaznych a 55 nezavaznych.

Moja otazka: kde zmizlo 79 hlasenych neziaducich ucinkov?

lenka54321happy
22. dec 2017

Nechapem, kolko prispevkov, ktore sa tykali ockovania, bolo v poslednych dnoch zmazanych adminom.....?!??
Ludia, ved si to neberte tak osobne!
Napisem nazor a bud sa niekomu paci, alebo nie...presviedcat druhych o svojej pravde vulgarnym sposobom alebo vysmievat, strapnovat druhych, len za to ze maju opacny nazor ako vy?
🙄

adsumus
22. dec 2017

@tin007 a to prečo sa nás rodičov pýtaš? pýtaj sa na mieste dotknutom, nie ludí, ktorí s tým nemáme nič spoločne.

mimka161
22. dec 2017

Idem k teme : 3x prevenar (3x max horucka do 39 trvajuca 1- 2 dni ) , MMR - 4 dni po kasel hlieny sople , 5-6 dni po cely zahlieneny , tyzden po horucky ktore vybehli az na 40 a trvali 4 dni . Nespavost , v noci sa trhal a plakal , nejedol , malo pil . Takze sama neviem a niesom rozhodnuta co robit ked raz bude druhe ci ocko ci neocko . Citam debaty nazory no rozhodnutie je namne a mm ..

moonlight1210
22. dec 2017

@lenka54321happy boli zmazane tie, co uz ani nesuviseli s ockovanim ako s osobnymi prestrelkami.

peter952
Odpoveď bola odstránená
mimka161
22. dec 2017

@peter952 ja som toto vsetko cim sme po mmr presli oznamila pediatricke a ona ze to nieje mozne aby to bolo z ocko ..hovorim ze tie horucky museli byt z toho a tvrdila si svoje nieje mozne .. tak som si nasla druhu

sono2
22. dec 2017

Žiadne. Malá má rok. Má zatiaľ všetky povinné očkovania začali keď mala mesiac.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
22. dec 2017

@adsumus Ked nevies na otazku, preco je rozdiel medzi hlasenymi neziaducimi ucinkami v SUKL a UVZ, odpovedat, tak naco pises. Mozno je tu niekto, kto pracuje v jednej alebo druhej institucii a da vysvetlenie.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
tin007
23. dec 2017

Ako som ti pisala v inej tebe; tebe na nos vesat nebudem ci som niekam pisala alebo nie. Mozno to tu cita niekto, kto pracuje v prislusnej organizacii a sam napise, preco su take rozdiely v poctoch hlaseni neziaducich ucinkov medzi SUKL a UVZ.

adsumus
23. dec 2017

@tin007 mna naozja, zaujíma prečo si neoslovila prísôušne miesta.

tin007
23. dec 2017

@adsumus Ked chces informacie a tak ta to zaujima, napis na SUKL a UVZ sama, naco vypisujes mne.

adsumus
23. dec 2017

@tin007 pretože ty sa dotazuješ, tak ma zaujíma, či si sa dotazovala aj tam, kde ti možu dať odpoved, ale asi nie.

tin007
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
tin007
23. dec 2017

Tema je o neziaducich ucinkoch ockovania - http://llp.cz/pripady/chlapec-ochrnuty-po-ockov...

Pripad ochrnutia dietata po ockovani Infanrixhexa a postoj kompetentnych k jeho pripadu.