icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

peter952
Odpoveď bola odstránená
sensen12
22. jan 2017

v lete mi pride znama z usa,ked nala pat rokov bola u nas na slovensku a jej rodicia jej tu nic nefovolili jest,vsetko len prevarene,ze nie je ocjovsna,jedla u bas nanavsteve vatenu kukuricu,teraz oride,uz ma 30 rokoc,takze ja sa jej riadne povypytujem,ze ci a ajo bola chora za cele detstco,preco nebola zaocko,a ci a sko sa ockuje v usa,rovbo priamo od nej buddm mat ibfo,lebo vtedy v 94 ked bola u nas,tak,tak vraveli jej rodicua,ze v usa sa neockuje a ze vsetko si musia platit a drahe ako slak,tak chcem vedet,co ona na to

sensen12
22. jan 2017

a co sa tyka nahlasovania ,tak dr nenahlasuju vsetko,JA som bola raz pripad,ze mna mali nahlasit a dr ma nenahlasila,to si s nou este vybavim

adsumus
22. jan 2017

@peter952 dakuejm za upozornenie, ja som si pozrela ten dokumnet, studia bola falošná, znova azas antivax bububu bez dokazov, kdesičosi, ludia sa chytajú a potom zistia, že sa nič nedeje, iektorí si to nevedia priznať. takže ano ak antivax dodá solidne dokazy, že očkovanie sposobuje všetky možne choroby, neočkujem, inak ano.

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 to, že ťa nenahlásila konkretne neznamená, že nenahlasila počet neočkovaných v jej obvode. myslíš ale asi svoje dieťa.

sensen12
22. jan 2017

@adsumus nie,nema to nic s ockovanim,ina choroba ktoru ma povinnost dr nahlasit a nenahlasila,a pritom je to v zakone!!!! a nie je to obvodna dr!!! vravim ina choroba a v zakone,a dr,ze to sa nemusi hlasit,no vsak ja jej este zavolam,ze preco tam nie som,v statistikach

aristka
22. jan 2017

@sensen12 ak myslis pohlavne choroby ,veru tie sa hlasit nemusia ..dr.musi pac.len upozornit ,ze nesmie chorobu sirit tj.partneri musia byt upozorneni o dg.lebo inak ma pac.za sirenie trestnopravnu zodpovednost ,ale hlasit ako kedysi a pri pohl.chorobach ,tu doslovne menovite sa nemusi ...

sensen12
22. jan 2017

@aristka ale musi,pozri si z

sensen12
22. jan 2017

@aristka ale musi,poslem ti zakony,muuusiii

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 bavíme sa o očkovaní, načo tu ťaháš pohlavne choroby?

sensen12
22. jan 2017

@adsumus ze kaslu na vsetko,navo by hlasili ockovanie ked nehlasia ine veci,povinne zo zakona !!!!!!http://www.epis.sk/SystemHlasenia/PohlavnePreno... tu najdi tie zakony,ale najdem to a zaslem ti paragraf!!!

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 mna by vcelku zaujímalo ako si ty došla k tomu, že ťa kto? nenahlásil. ale k teme každoročne prebieha kontrola očkovania vo všetkých ambulanciach pediatrov.

http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnoteni...

peter952
Odpoveď bola odstránená
sensen12
22. jan 2017

@adsumus však som si to overila a zavolala som si na epis.sk a nie som tam

sensen12
22. jan 2017

@adsumus plus som sa opýtala dr, že či ma nahlásila a ona ani nevie trubka, že to má nahlasovať, to ju mám nahlásiť ja teraz, že nenahlasuje?

sensen12
22. jan 2017

@adsumus ináč jej budem volať a sa jej to rovno opýtam, a hľadám ten zákon, ak chvíľu počkáš, rovno ti pošlem oficiálnu stránku a veru, keď ma naštve ju nahlásim, že ako to, že ma nenahlásila

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 kludne ju nahlás, máš ako občan povinnosť podielať sa na dodržiavaní zákonov. ten zákon ma zaujíma, aj o ake ochorenie išlo, či o to hpv, čo si písala v inej diskusii. ale ak sa to nenahlasuje menovite, tak ti ťažko mohli povedať, či ťa nahlásila.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. jan 2017

@peter952 tot asi pred rokom som čítala vyýzvu pre zdravotníkov na soc. sieti, či očkuju svoje deti, tisíce a tisíce zdravotníkov reagovalo za pár dní, že ano, tak nechajme a uvidíme, čo bude.

peter952
Odpoveď bola odstránená
sensen12
22. jan 2017

@adsumus píšu sa iniciály ale vravím ti, moja dr o tom nevie, žeby to mala nahlasovať, tvrdila mi,že to sa nenahlasuje, stále to hľadám, ale neboj nájdem to

sensen12
22. jan 2017

@adsumus Príloha č. 5 k zákonu č. 355/2007 Z. z.
Zoznam povinne hlásených prenosných ochorení, podozrení na ochorenia a nosičstiev choroboplodných mikroorganizmov
Skupina A – Ochorenie a podozrenie na ochorenie hlásené ihneď (telefonicky, faxom, elektronicky, osobne, poslom):
detská obrna, SARS, variola, hemorhagické horúčky, osýpky, vtáčia chrípka, syndrómy neznámej etiológie pre infekčnú etiológiu s pozitívnou epidemiologickou anamnézou
Skupina B – Ochorenie a podozrenie na ochorenie hlásené do 24 hodín:
akútna chabá paréza, botulizmus, brušný týfus a paratýfus (vrátane novozisteného nosičstva), cholera, šigelóza, diftéria, bakteriálna meningitída a encefalitída, mumps, pertussis, rubeola, tetanus, besnota, kontakt a ohrozenie besnotou, hepatitída typu A (VHA), VHB, VHC, VHE, tuberkulóza, škvrnitý týfus, návratná horúčka, mor, legionelóza, akútne hnačkové ochorenia a otravy potravinami (kampylobakterióza, salmonelóza a iné)
Skupina C – Ochorenia hlásené do 48 hodín: nozokomiálne infekcie, svrab, varicela, herpes zoster
Skupina D – Ochorenia hlásené pozitívnym laboratórnym výsledkom:
I. Všetky ochorenia skupín A a B a ďalej
II. Sexuálne prenosné ochorenia: AIDS, nosičstvo HIV, gonokokové infekcie, infekcie spôsobené chlamýdiami,
lymphagranuloma venereum, syfilis, trichomoniáza

sensen12
22. jan 2017

@adsumus presne ti vyberám toto ešte raz:, keby si to tam nezbadala :
II. Sexuálne prenosné ochorenia: AIDS, nosičstvo HIV, gonokokové infekcie, infekcie spôsobené chlamýdiami,

JE TO POVINNE HLÁSENÉ ZO ZÁKONA!!! Takže čo? Udám ju teraz? Alebo čo?

sensen12
22. jan 2017

rozklikni a skoro uplne dole,v prilohach najdes ten zakon

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 hpv tam nie je, možno sa mýliš vo svojom aktivizme ale kludne ju nahlás aspon sa to vyjasní. a ak možeš k okčovaniu poprosím ta. trošku to tu spamuješ mimo temy.

sensen12
22. jan 2017

@adsumus nie ani som HPV nemyslela,previtaj si tie choroby,jedmu z nich MALA NAHLASIT,nespamujem,len dokaxujem,ze nehlasia co maju zo zakona,prevo by mali hladit ocko,ked nehlasia ine zavazne!!!!! ochorenia

adsumus
22. jan 2017

@sensen12 ak ta tvoja lekárka nenahlásila, nevieme aka lekárka, ani čo nenahlásila, ani nevieme, či to vobec mala hlásiť a či ťa nenahlásila, ani o tom nevieš, kedže menovite sa nehlási, neviem, čo tým dokazuješ, mne nič, akýsi chaos, prepáč. ak chceš sťažuj sa na urade, , opakujem, čo som písala, prebieha kontrola očkovania na ambulanciach pediatra, takže je tam možnosť si veci overiť, nevnímam ako nespolahlivý udaj.

sensen12
22. jan 2017

@adsumus ja ti píšem jasne ten zákon a tie choroby, nevidíš ich či čo? jednu chorobu z tých spomenutých mala nahlásiť, čo je na tom nepochopiteľné. nenahlásila ma, lebo tam nie sú uvedené moje iniciálky, volala som si na ten úrad, tak asi viem, čo mi dr stanovila, ešte raz opakujem si prečítaj tie choroby ešte raz, jednu z nich mala nahlásiť!!! veď je to v zákone

sensen12
22. jan 2017

@adsumus AIDS, nosičstvo HIV, gonokokové infekcie, infekcie spôsobené chlamýdiami,