Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@sardinka336 tak evidentne ten pribalak nevies predychat.🙂 uz budem len rata tvoje prispevky na temu letacik..ale reagovat nebudem..maj sa.za namahu mi to nestoji..uz toot je viac ako som chcela pisat..ale dakujem za vysoko plodnu debatu..
@sardinka336 karta u lekara mi je len na to, ze musim doniest do skoly/do roboty papier PN.😀 uz roky takto fungujeme...
@beton a?
@kaja73 nie, ja len neviem predýchať tu logiku, ze ,,prečitajte si pribalový leták kym očkujete,, lebo tolko neziaducich učinkov by tam podla laika byt nemalo....tak ja som ti odpisala, ze si pozri pribalaky iných liekov, ktoré sa bezne uzivaju...su dlhé ako hajzláky....skratka pribalový leták nemoze byt merítkov pozitív, negatív. Pa pa...
@sardinka336 si sa pytala, ze naco chodia ludia k lekarovi, ked nic nechcu brat atd. tak len vysvetlenie. system je tak nastaveny.
@kaja73 jasne, ja som sa zase len spytala, lebo mna teda zarazila ta meningitida... zapal mozgovych blan moze byt komplikaciou aj zapalu stredneho ucha, zapal mozgu kludne aj beznych kiahni, keby sme sli do dosledkov, takmer hociakej virusovej alebo bakterialnej infekcie, ktorej priebeh sa zvrhne, takze ano, znie to sice hrozivo, ze to niekto uvedie v pribalovom letaku a ze to teoreticky moze niekto schytat, ale moze to schytat aj uplne inou formou.
@beton neviem či by som sa tým velmi chválila, že chodiš len pre PNky......prevencia je zaklad pri mnohých ochoreniach, ale ty ju teda nepotrebuješ kedze k lekarom nechodiš.
My sme ockovalo mmr v 16m. A zatiaľ je od toho 4t.a reakcia našťastie ziadna
@sardinka336 prevenciu zvladame aj bez lekara :o)) vsetko je o zivotnom style. tolkokrat som sa popalila, ze uz neverim. ale kazdy nech robi podla svedomia a rozumu, ja som zatial na tejto urovni, tak robim, ako najlepsie viem. ako hadam kazda z nas, mamiciek.
@beton hm...ani zivotny štyl ta nezachrani pred rakovinou, vysokym tlakom a cholesterolom...kolko ludi ,,zije zdravo,, resp. si myslí ze ,,zije zdravo,, tu v BA za chrbtom Slovnaftu, či ty pri ,,véesžetke,, a bum do roka su v drevenom spacáku. ...,,zivotný štýl,, nenahradí sono orgánov, ster z krčka maternice, mamograf prsnikov ani občasné vyšetrenie krvi, tlaku...neviem čo sa na tychto veciach ,,dá popáliť,,.
A napisať, ze prevenciu zvladam aj bez lekara a potom pisat niečo o rozume....hmmm....a ešte to aj niekto lajkne....
@sardinka336 neries, to je bezny jav toto, neockovanie ide v ruka v ruke s alternativnym zivotnym stylom, lebo ten sam o sebe staci, lekarov netreba, prevenciu netreba, chcem vidiet potom takehoto cloveka, ako sedi na prijme s dietatom na chirurgii so zapalom slepeho creva a polemizuje s lekarom o tom, ci to nie je mozne liecit konzervativne podavanim homeopatik v 15 minutovych intervaloch alebo podavanim vysokych davok vitaminu C alebo riesi mozne negativne ucinky liekov, ktore mu podaju v priprave pred operaciou a po operacii... ano, mozno je to prehnane, ale je takto to je, nikoho nepotrebujeme, kym nejde o zivot, potom je dobra aj ta trapna 112ka alebo pohotovost na Kramaroch a nepredchadza tomu siahodlha diskusia na koniku o tom, ako vybrat pediatra, ktory nenuti do povinneho ockovania...
@peter952 az na to, ty diletant, ze spojitost medzi mmr a autism nikdy nebola preukazana. Cize dokazne bremeno bolo unesene. Je na antivaxeroch, aby uniesli to svoje a to, ze to spojitost ma.
Wakefieldova studia bola kompletne popreta, slo mu len o osobny prospech. Dostuduj si fakty ty.
Opakujem, si diletant. Nic viac. A skusaj si tam svoje deti, ktore tvojim hovadinam uveria.
@sardinka336 nastuduj si mamograf a potom ma uz nebudes odsudzovat. ostatne veci beriem. ale v ramci moznosti, da sa :o))
@peter952 mne je uplne jedno kam sa blizi doba. Ja nenavidim pesudopravdy a ohlupovanie ludi, co tu predvadzas. Uplne je to az divne ako vystupujes. Ako nejaky fanatik, co sa ide potentovat, len aby mu vsetci uverili. Nik tu na fore tak brutalne nepresadzuje svoje nazory ako ty.
Ani vedec nevystupuje s takou istotou ako ty! A ten na rozdiel od teba bue co hovori! Ty konspirator.
@peter952 ano nemal vyvinutu imunitu a to ci vakcina alebo obycajna chripka by ho poskodila tiez.precitajte si viac o autizme a potom o nom piste.inac neponukol by ste sa hajit mojho syna na sude,keby sme dali pediatra,farmatika na sud?mate tolko argumentov,dokazov a studyii okolo vakcin a ich poskodzovania zdravia.niekedy ked citam vase prispevky a aky ste ohladom toho akcny iste by ste to vyhrali.inac vas r9dicia tiez nedali zaockovat?
@peter952 ps. Kto berie do uvahy Elekovu, s tym si nemam fakt co povedat. 😀 Toto bola moja posledna sprava.
@peter952 Ja sa len chcem opytat a nechcem pritom vrtat, pretoze to v podstate zaujima aj mna. Rozpravala som sa s jednym uz 74 rocnym detskym lekarom a ten mi povedal, ze aj v minulosti bolo epileptickych a autistickych deti, len sa o tom Tolko nehovorilo a zatvarali sa do ustavov a pod. Nie som ani odbornik, ani nemam nastudovane Tolko ako vy, len ma to fakt zaujima. PRoste tato veta od neho sa mi nejako vryla do pamate na temu ockovania. Potom uz iba na margo toho povedal, ze teraz je toho mozno aj viac, ale ze je to aj dobou, v ktorej sa zije. Cize asi technologiu mal na mysli. Znama ma chlapceka, ktoremu dala zakladne ockovanie ale Hexy ..... MMR este nie a uz asi ani neda .... a aj tak uz ma officialnu nalepku autista. Mamicka od zaciatku nechcela priznat, ze dieta nevnima a zaostava a hodila knizku vyvinu bokom. Ze proste kazde dieta je ine a bola spokojna a presvedcena v tom, ze napreduje v poriadku. Co sa tyka hrubej motoriky ano to siel ok, ale mentalne nie. Jednoducho si nechcela zakladat na nejakych tabulkach. Ale bohuzial ked bol starsi bolo to viditelnejsie viac.

My sme mali vcera 10. den po ockovani a maly mal zvysenu teplotu. Inak tuto noc sme boli hore od 22:30 do 5:00 rana, prehadzoval sa, plakal, vobec sa mu nedalo spinkat. Dala som aj Nurofen, ci ho nebolia zubky, ale nepomohlo 😐 Mali spinka vacsinou zle v noci, ale tato bola najhorsia odkedy sa narodil. Neviem, ci to mam pripisovat MMR, ale dufam, ze tato noc uz bude lepsia.