Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
... a co tu riesite ??? staci precitat pribalovy letak mmr vakciny a vsetky neziaduce ucinky su tam uvedene, je az smiesne, ze tu idu ludia tvrdit, ze mmr nema ziadne neziaduce ucinky,ked sam vyrobca ich tam uvadza :D ... v dnesnej dobe maju ludia neziaduce-alergicke reakcie aj na pel z kvetov, tak je jasne, ze budu ludia co maju neziaduce reakcie na vakciny, ci ine lieky, kozmetiku, potraviny atd.... je na kazdom cloveku ake riziko je ochotny podstupit, a akemu je ochotny vystavit svoje dieta .... kazdy ma pravo na svoj nazor 🙂
@anickadusicka13 podla petra tu by ludia nemali alergicke reakcie na pel,ani potraviny,keby neboli ockovani 😉 tu uz davno nejde o mozne neziaduce ucinky MMR vakciny, ktore ako si vystizne podotkla, su uvedene 🙂
@senta_sofia a mozno ma Peter pravdu.... ako sa vyvijaju lieky proti alergiam??? tak ze potkanom pichnu hlinik a hned na to bilekovinu na ktoru chcu aby si potkan vytvoril alergiu, napr, mliecna, vajecna bliekovina atd ... a potom ich "liecia" a to je fakt.... toto nemoze nikto popriet,lebo tak to "robia" a druha vec je, ze vo vakcinach je toho hlinika tiez dost, samozrejma okrem inych chemickych latok, co je tiez holy fakt .... a ked scitas hlinik zo vsetkych vakcin, ktore diata do dvoch rokov dostane, a rozpocitas to na vahu dietata, ziskas zaujimave cislo, a ked dieta je uz "poskodene" napr zlou zivotospravou matky pocas tehotenstva, antikoncepciu, fajcenim, alebo,ked je pocate mimotelovo, a matka premedikovana, aby stimulovala vajicka, tak potom sa nie je comu cudovat, ze niektore deti po ockovani maju "zle" rekacie, a su ockovanim poskodene , napr v USA maju aj fond na to, kde vyplacaju odskodne detom s poskodenim po vakcinacii ... a predpokladam, ze im tie peniaze nevyplacaju len tak , ze si to vymysleli. a navyse mmr vakcina je ziva vakcina, a nevytvara protilatky na cely zivot, skor odsuva tieto chorby do vysieho veku,kedy uz mozu skoncit s komplikaciami, napr nedavne pripady mumpsu, a vsetci boli zaockovani aj preockovani ,a nato vraveli, ze je to "iny" virus mumpsu, len nechpem aky ??? ked sa celosvetovo vyraba len jeden druh :D tak naco to ockuju ??? kazdy nech si zvazi co a ako, nasledky si nesie kazdy sam za seba a za svoje dieta.
@anickadusicka13 len upozorním, že vedci a lekári po celom svete sledovali podrobne čii očkovanie zvyšuje riziko alergie a nezvyšuje. teraz chudák rodič neočkuje lebo sa bojí alergie a pritom rizikove faktory su inde a dieťa nechránene, chcelo by to dokázať taketo tvrdenie. tiež poznám dieťa ktore je komplet neočkované a je alergicke na všetko možne.
@katyt uprimne, ty si videla niekedy potvrdenie lekara, ze poskodenie zdravia bolo sposobene ockovanim? ja som videla len vysledky imunoalergickych vysetreni, kde lekar na zaklade stavu imunity zhodnotil, ze ockovat neodporuca. Je to zradne tak z medicinskeho hladiska, kedze vyskum ide stale dopredu, ako aj z pravneho hladiska, takze si to nikto nezoberie na triko. Si zober statika, prides za nim, Fero, tu mas 100ku, daj mi gulaty stempel na tento papier, idem robit strechu, Fero da stempel, na dom sa da super betonova tazka skridla a na dome sa objavi prasklina a sadne pol domu? Koho to bola chyba? Myslis, ze niektory pediater ma v case, ked ide ockovat dieta k dispozicii imunitne vysetrenie a geneticke vysetrenia, aby mal cisty stit, aby sa vylucili mozne predispozicie dietata k urcitym ochoreniam a aby sa dokazalo posudit, ked sa nieco vyskytne, ze ano, tak toto urcite sposobilo ockovanie dietata? Si zober, ze ani u surodencov casto nie su rovnake reakcie a to ide o velmi podobne DNA, casto je jeden surodenec scasti ockovany, druhy nie, su ockovani obaja alebo ani jeden a nie u kazdeho je rovnaky priebeh, ci uz ochoreni alebo komplikacii. A preto sa nikdy nikto nepodpise pod takyto papier, pretoze kazdy pripad treba posudzovat velmi individualne so zretelom na vsetky okolnosti. Antiockovaci pripisuju kazdu chorobu ockovaniu, tvrdia, ze za vsetkym je farmamafia, ktorej ide o to, aby bola populacia co najchorlavejsia. Co ked je to naopak? Co ked mozno prave antivax podporuje farmamafia, pretoze su si vedomi toho, ze cim viac bude populacia zranitelnejsia, tym vyssie je riziko sirenia epidemii, ktore bude potrebne riesit a liecit a potecu z toho ovela vacsie zisky, ako z nejakej vakciny... A co tak tolko sklonovane biologicke zbrane, co ked si mozno tymto sposobom niekto dlazdi cestu k oslabeniu imunity obyvatelstva? Ano, zachadzam uz do absurdit, ale bohuzial, to, co si precitame na internete alebo to, co nam podsuvaju media, je tiez len nejaky uhol pohladu a niecia pravda. Ja osobne zijem v realnom svete, nie vo svete paranoje, kde sa budem na kazdom rohu triast, ze mi chce niekto ublizit tymto a tymto...
@anickadusicka13 ja netvrdim, ze peter nemoze mat pravdu a netvrdim, ani ze ju mam ja, akurat si nedovolim so 100% istotou ako on tvrdit to, ze ockovanie moze za vsetko zle a zvysok je v podstate napisany vyssie 😉
@adsumus ja teba upozornim, ze hlinik je toxicka latka, navyse, ked je podana injekcne do svalu a teda dostava sa do krvneho obehu, telo ho nevie vylucit, a tak ho uklada a v pripade deti, ked nie je este vybudovana bariera madzi krvnym obehom a mozgom, tak sa pekne hlinik dostane aj do vyvijajuceho sa mozgu, a to je tiez fakt .... dalsi fakt je, ze autizmus ma podobne priznaky a ko otrava tazkymi kovami .... a neviem preco by mal byt rodic, co neockuje, chudak, ked boli studie robene odbornikami, ktore potvrdzuju, ze neockovane deti su zdravsie ako ockovane 🙂 .... chudaci su skor deti, ktore su ockovane, hlava nehlava, podla neakeho ockovacieho kalendara, aj ked nie su uplne fit, len aby poistovna zaplatila vcas pediatrovi vykon, a nie su zistovane niake indikacie, ze ci dieta by nemohlo mat neziaduce ucinky, a ci mu tento invazivny lekarsky zakrok nemoze skor uskodit ako pomoct .... ale od toho je rodic ... bez jeho suhlasu nemozu vykonat niaky lekarsky zakrok, ci vystrenie ... ja som za zvazenie pre a proti, a za to, aby rodicia boli informovani, aj o neziaducich ucinkoch, aby poli povinni si precitat pribalovy letak vakciny pred ockovanim, a aby sa dieta pred ockovanim, dokladne vysetrilo, ako moze lekar vediet z pohladu, ci nie je v inkubacnej dobe neakej infekcnej choroby, ktora spolu s ockovanim, moze sposobit velke skody na organizme dieta .... moj pohlad na vec 🙂 pekny den
@anickadusicka13 bariera je prítomna od narodenia hliník je tiež prítomný od narodenia aj skor, všetci máme v tele hliník. takže mame mozgy zanesene hliníkom asi podla teba tie studie ktore potvrdzuju, že neočkovane deti su zdravšie možem poprosiť.
@adsumus moj stary otec mal tuberkulozu a po nom sme cela rodina zdedili respiracne chorobi a alergiu,lekari tvrdili ze alergia neni nakazliva no a moj manzel ju ma uz tiez.doteraz mi to svokra vykrikuje ked je s nim zle.ked som cakala dceru imunologicka povedala ze ju bude mat dieta tiez.este nebola ockovana a lezali sme uz v nemocnici koli duseniu.je to vsetko o tom ako ma dieta vyvinutu imunitu a nie o tom ze to sposobi vakcina ta len moze dopomoct k chorobe tak aby vysla choroba von .moja dcera bola ockovana a nema autizmus,v rakusku neni povinne ockovanie a su tu tiez autisticke deti na kazdom kroku,tiez sa vravi ze paralen poskodzuje cns dietata,kolko ste uz cipkov podali dietatu?
@senta_sofia veľmi zaujímavý názor, z tohto pohľadu by ma to teda nenapadlo. Ale neviem či by zrovna neočkovaní jedinci boli tými oslabenými, ja to beriem skôr naopak, že oslabení sú tí očkovaní, pretože u nich skôr hrozí, že sa z toľkých chemikálií ktoré sa im nahromadia v tele vytvoria kadejaké ochorenia. A keby aj vypukla nejaká epidémia osýpok, tak na tom by farma firmy veľa nezarobili, pretože osýpky spôsobuje vírus a na osýpky nie sú žiadne lieky, tak ako pri všetkých vírusových ochoreniach nezaberajú antibiotiká, treba ich len vyležať. Mohli by jedine zarobiť na ľudoch s komplikáciami, ale takisto nie toľko čo zarobia za predané vakcíny a poškodenia nimi vzniknuté. Ja nerozumiem tomu prečo sú osýpky takou strašnou hrozbou, keď v minulosti to bolo bežné detské ochorenie a prekonalo ho veľa ľudí. Aj moja mama prekonala osýpky a žije, nemá žiadne následky. Jasné, že komplikácie sa môžu vyskytnúť, ale tie sú možné pri každom jednom ochorení. Aj pri chrípke môže mať človek komplikácie a dá sa na ňu aj zomrieť, hlavne pokiaľ má človek oslabený organizmus, preto sú ohrozené najviac deti a starí ľudia. Na Slovensku sa začalo očkovať proti osýpkam až od roku 1969 čo nie je až tak dávno a tí skôr narodení nie sú zaočkovaní. Tí nie sú žiadnou hrozbou? Alebo my čo sme boli očkovaní už dávno nie sme chránení, pretože očkovanie Ti nezaručí doživotnú imunitu, tú získaš len prekonaním ochorenia. A prečo teda my nie sme povinný sa dať preočkovať? My nepredstavujeme žiadnu hrozbu pre deti?
@adsumus ja som to myslela tak, že oslabení v tom zmysle, že na nás zarába farma mafia. Veď sa pozri koľko je dnes rakoviny, kadejakých autoimunitných ochorení a kadečo iné. Veď ďalší zdroj najväčších príjmov pre farma firmy okrem očkovania sú ľudia s rakovinou, zarába sa na chemoterapii, pretože to je dnes jediný uznaný liek na rakovinu aj keď ich existuje niekoľko, ale to už nejdem rozpisovať, to je úplne iná téma.
@adsumus moj nurofen nemoze.co sa tyka lekarov.ked som hlasila reakcie tak to pediater ani do karty nenapisal,ked som prosila pomoc lekara cez internet odpovedal poradte sa s lekarom,ked som za lekarom bola znova tak som dostala odpoved ze som velmi na maleho upeta a precitlivena.vsetky vysetrenia som si dala robit na vlastne triko aby som niekam dospela.co sa tyka mudrlantov ohladom vakcin...jednemu som pisala,napisala diagnozu,ake ma symptomi a ci mi vie nieco poradit,pomoct...odpoved som dostala ze sa mam poradit s lekarom.tak o com tu vlastne pisete?ste rozhorceny ohladom ockovania ale iste su aj vase deti zaockovane,vy tiez a cela rodina.ten hlinik je aj vo vas.ja mozem pisat len ake mam fakti ja a co pomaha mojmu dietatu a mozem len odporucit s mojej skusenosti dat najprv imun.testy spravit a potom ockovat.ak nastane reakcia podat magnezium.myslim,ze ked ste tak dobre informovana okolo cns,vakcin tak viete preco
@katyt a tak osypky ma osobne az tak nevzrusuju, su aj vacsie chutovky... Ale v zasade riziko epidemie je rizikom same o sebe, si zober uz len ta spominana chripka, preco sa zatvaraju skoly, skolky, zakazuju sa navstevy v nemocniciach? Tu by sa tiez dalo povedat, ze sak pohoda, nech je co najviac ludi chorych, budu z toho prasule, preda sa viac paralenu a theraflu, ti menej stastni si to odlezia s nejakymi komplikaciami, ti este menej stastni si to odlezia uz navzdy... Epidemia vzdy istym sposobom paralyzuje spolocnost, vacsi napor na zdravotnicke zariadenia, menej pracujucich, si to premietni v globale na modele rodiny, kde skoli chripka matku, otca aj deti, ako to tam super tyzden vypada 😉
Ono ani prekonanim ochorenia nemusis ziskat celozivotnu imunitu, u dospelych sa odporuca spravit test na pritomnost protilatok, preockovava sa cierny kasel, tetanus a zaskrt, povinnost stanovena je, problem je, ze vseobecni lekari to nemaju sancu ustriehnut, stretavam sa s tym, ze ti poriadkumilovnejsi to ako tak sleduju a ked sa tam clovek zjavi, ockuju.
A k tej rakovine a dalsim ochoreniam, existuje take oznacenie, ze civilizacne choroby, skus si pozriet nieco k tomu, vysoky podiel na ich vzniku ma hlavne to, ako zijeme a kde zijeme, ono vela z tychto ochoreni bolo aj v minulosti, len sa o tom menej hovorilo, ludia casto nesli ani k lekarovi, nevykonavali sa pitvy, diagnostika a celkovo pristrojove vybavenie bolo niekde inde, cize neda sa to zvalit vsetko na ockovanie.
@adsumus nie byvame sami.alergiu nema ma nevyvinutu imunit.bunku.maly nema alergiu ale mi ostatny ano koli slabej imunite.myslim ze co sa tyka imunity tak viete ze nikto ju nema stalu a ked je oslabena tak organizmus nema dobry obrany schopnost voci virusom,bakteriam...ked sa nechrani tak vznika napr.alergia.ked sa alerg nelieci vznika astma,ked sa nelieci chripka tak sa uklada na srdce,pluca...a to je len neprelezana chripka ktora vas potrapi 3dni
@adsumus podla mna alternativa v tomto momentalne tazi z toho najviac a mimoriadne jej tento stav vyhovuje 🙂
@nikulka79 ja viem, tiež som tak skoro dostala astmu, mesiac som sa nevdela vyliečiť zo zápalu,lebo som podcenovala liečbu a potom zastavy dychu, takže som skončila na injekciách a lekári ma upozornovali, že z toho može by ť astma, no ale pubertiak, teraz to už beriem zodpovedne.
@senta_sofia tak ja o tom nepochybujem, modus operandi: vystrašiť a popredať.
@senta_sofia len ta alternatíva neberie za svoje rady ziadnu zodpovednost a peniaze berie rovnako ako ta ,,farma mafia,,. Aku zodpovednost za svoje rady ma Tuharsky a Filo? Na stranke jasne upozornuju ze ,,všetko čo uvadzaju tak len na svoje vlastne riziko,,...to je alibizmus čo?
Citujem týchto ,,hrdinov,, zo stranky sloboda v očkovani:
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody.
Cize ziadnu zodpovednost Filo ani Tuharsky NEPREBERÁ za to čo šíri internetom ....zatial čo vas pediater alebo neviem ktory lekar len čo vam zle poradi a nebodaj poškodi zdravie tak uz ma na krku úrad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou....
@sardinka336 hej,hlavne ze vykrikuju,aby stat prevzal zodpovednost za poskodenie zdravia inych a odskodnoval "obete"... A na lekarov cihaju za kazde sebamensie pochybenie, ja sa ani necudujem, ze su potom velmi opatrni vo vyjadreniach.
Ved si zaregistrovala,Filo povedal,ze on to uvadza kvoli tomu,ze medicina ide neustale dopredu... Nechavaju si zadne vratka
@sardinka336 vcera sa na markiza filla pytali na tuto jeho klauzulu ,ze preco neprebera zodpovednost za svoje prispevky ,jeho odpoved bola....,,v medicine nie je nic iste"....takze on sa vrta v medicine a nie je si isty svojjim nazorom...to je vtip storocia ...
@senta_sofia medicina ide neustale dopredu....ale oni objavili len vitamín C.
Tak ked ,,pochoreju,, neočkovaní, ktorí sa na ich radu nedali očkovat tak potom nech si u Fila a Tuharskeho kompenzuju ,,straty,,.
@aristka medicina je exaktná veda, riadi sa faktami a nie domnienkami, pocitmi, ,,tušákmi,, ako alternatívna medicina...
Ja som sa Tuharskeho x krat pytala čo teda odporuca, ako sa chranit pred týmito ochoreniami okrem očkovania...odpoved som nikdy ziadnu nedostala. Aha, pardon...vitamín C, ruška na usta, umyvanie ruk....no ruská ruleta je ,,šuvix,,.
@aristka Na druhej strane tym scasti priznal,ze ani to,co tvrdia oni,nemusi byt iste,kedze ci chce alebo nechce,je to sucast mediciny... Aj ked si myslim,ze keby sa slo do dosledkov, asi by ho takato klauzula neuchranila pred zalobou, raz vystupuju ako obcianske zdruzenie, su v podstate pravnickou osobou, uz bol prijaty aj zakon o trestnopravnej zodpovednosti pravnickych osob,musim dostudovat 😀

@bobana297 co internet, ale konika 😀 podla mna by sa mal zacat pisat novy letopocet, roky pred MK a po MK 🙂