Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@peter952 normalne nanho tuknes... ty sa tu ohadzujes 14 rokov starou knihou,ale graf,ktory zachytava chorobnost 14 rokov pred zavedenim ockovania je pofiderny... Uz topis sam seba, sorry... A mimochodom, ten graf skvele zachytava este jednu vec, ockovanie nezafungovalo zo dna na den, ono to chvilku trvalo,kym zafungovala aj ta vami opovrhovana kolektivna imunita, tak isto, ako teraz este stale drzi ten stav, ze sa tu to ochorenie takmer nevyskutuje,hoci zaockovanost klesa a vy, hrdi antivaxeri sa bijete do prs,ved aha,neockujeme a nie je to tu. Len aby ste sa nedosmiali, ked to tu potom jedneho pekneho dna znenazdajky vyskoci, tak, ako to znenazdajky zmizlo.
@peter952 ty si dobry hoax, len ta este hoax.sk.nema v databaze... Tu je cely ten clanok, ale pisala to lekarla a este aj z ustavu epidemiologie lekarskej fakulty, takze to nebude mat isto bohvieaku doveryhodnost a spomina sa tam aj WHO a mapuje to bohuzial Europu, no USA, ale keby to predsa len niekoho zaujimalo.
Môj Paťko mal reakciu iba po prvom očkovaní - hexa plus prevenar, ale to iba preto, že som to dala dokopy, aj to "iba" 37,7 a inak po ďalších očkovaniach nemal nič.
@peter952
nezvyknem sa zapajat a do temach o ockovani duplom lebo mam ine priority ako si hladkat ego na nete...
ale ako to tu tak citam tak podla tvojich slov si precital pol univerzitnej kniznice a dokazes napisat vYrus????kanalYzacia....dovi dopo s mamickami co zeru kazde tvoje slovo.
grciam
a ta co tu pisala ze dieta jej skuli z ockovania....wtf???
@peter952 Kazachstan mas vysvetleny tu, totiz oni zacali masivne ockovat prave po vypuknuti tej epidemie v 2004 a vsimni si,ze v dalsich rokoch uz v tabulke nefiguruju...
https://www.unicef.org/media/media_25198.html
Inak, pani doktorka ta ma aj e-mail,kludne jej napis, istotne bude rada, ked si obohati svoje vedomosti. Bulharsko si vygoogli, WHO zverejnila suiverllance and outbreak report - The measles outbreak in Bulgaria 2009-2011, je to tak na 10 A4riek, skoda drat si prsty, aj tak to bude hoax
@teegreen samozrejme, vsetci lekari su svihnuti, dufam, ze ta nikdy nepostrehne napr. zapal slepeho creva, aby ta niektory z tych suflikantov nahodou nemusel operovat
@peter952 očkovanie choroby zastavilo pretože očkovanie su protilátky do tela a tie bjuju s nakazou, ked ich nemáš tvoj organizmus je v nevyhode, ale tebe to zbytočne píšem, koho tu označuješ ako trolov, sme matky s detmi, tak sa správaj slušne a s uctou, ty popierač aidsu a očkovania.
@adsumus neries prosim ta, ockovanie nefunguje,vedela by si mi povedat,preco nedostalo ockovane dieta kiahne, ked navstevovalo kolektiv, v ktorom postupne vsetky neockovane deti kiahne dostali? Ci malo stastie, ze bolo jedno z miliona?
@peter952 ano,to uz vsetci vieme, na cukrovku, astmu,alergiu, autizmus, atd ., ja sa pytam konkretne na tie kiahne, ale to mi trol plateny antivaxom nezodpovie. Ale uz ked si sa ozval, dufam, ze uz prikladas nejake tabulecky k tym tisicim pripadom, staci mi aj polovica.
@senta_sofia ja ti to poviem, lebo malo protilátky, ktoré vírus zlikvidovali skor ako sa rozmohol, skor ako stihol poškodiť dieťa. z toho isteho dovodu vychvaluje antivax tzv. prirodzenu imunitu, lebo protilátky chránia človeka pred ochorením, neumrie, nezostane poškodený. akurát že prirodzena imunita nie je až taka super ako to prezentuju, matka šťastna, že dievčatko prekona rubeolu, ale ani len netuší, že sa može znova nakaziť a že sa jej može narodiť chore dieťatko, pretože rubeolou sa da znova nakaziť, čierny kašešl si odkašles a tiež nemáš doživotnu imunitu, osyoky ti zničia imunitu, ktorá sa ti vybudovala pred tým, dieťa je znova nechránene napríklad proti kiahniam, tetanus žiada imunita po prekonaní sa možeš triasť znova a znova, čo si budeme vysvetlovať, my trolovia, podplatene osoby, ktoré su envedome a nevedia si vytvoriť vlastný názor a tak si kynožia vlastne deti, ktore sa ale nedaju verifikovať.