Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@jeannna nebola si v lete na nejakych liekoch ,kedze sa to s tebou vlecie vysse roka alebo celkovo stavom...inak aj ja som jeden rok mala zihlavku po jahodach ,na dalsi nic....nejak neriesim ,kedze aj v dazdi nam z neba pada bordel a rastlinky vsetko nasiaknu ...a minule leto bola tak strasne zla smogova situacia ,ze aj ten co nebol alergik mal prejav alergie ...
@evittam ci klame alebo n ma pravo na svoj nazor a co sa tyka vas nemate co tu pisat ked nemate deti zaockovane .ak viem citat ci aj medzi riadkami tak tu je zadana tema ake boli reakcie po zaockovani mmrkou a myslim,ze tiez neni korektne s vasej strany niekoho urazat,vysmievat sa pokial ho osobne nepoznate a tiez podla mna tu nepatri vypisovat nejake dohady okolo vyskumov nejakych americkych lekarov ohladom ockovania a toto iste idem aj adminke napisat.myslim,ze ste bola upozornena
@nikulka79 O com to pisete? Ake dohady? Ja som tu nic take nepisala. A je rozdiel nazor a klamstvo o niekom inom. A mozem byt v diskusii akej chcem. Toto je verejne forum ak ste si nevsimla. A co sa tyka ockovania mojich deti uz som sa vyjadrila. A kde mam co hladat alebo nie nechajte laskavo na mna a starajte sa sama o seba. A nikoho som tu neurazila.
Vy ste tu prisli niekoho koho nepoznate a neviete o nom tiez nic obhajovat lebo sa vam pacia jeho nazory...
evittam
@mircalla Tak v tom máš pravdu. Môj neočkovaný syn má za mesiac 7 rokov a nikdy nebol nejak chorý a za posledné dva roky vôbec - ak nerátam pár soplov 😉 . A ročná dcérka ešte vôbec nič. 😉
19. dec 2014 o 15:34 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ako-zmiernit-nasledky-ockovania/
@adsumus myslim ze evittam poznaju aj na inych strankach a zdielaju ten isty nazor.pise vsade kde sa jej co hodi.a evittam nedrzim stranu nikomu len sa mi nepaci ked niekto pise o tom co raz ma a raz nema skusenost a co sa tyka dohadou ockovania,autizmu a inych tazkych chorob,ktore nemaju prebadane a dokumentovane ze to sposobila na sto percent vakcina to tiez sem nepatri.iba ak by ste na to sami vedecky prisli no tak potom sup dajte do vyskumneho strediska nech vyvinu liek.tak pomozete vela ludom a hlavne nam......co sme si dali dieta zaockovat
@nikulka79 Ty sa konecne uvedom co pises. A neociernuj ma laskavo. Ja to nerobim. Ja pisem len pravdu a skutocnost. A to,ze som raz nedopisala dve pismenka som uz vysvetlila. Ja nemam preco klamat a vymyslat si. A ty si myslis,ze je normalne aby si toto niekto dohladaval roky dozadu len aby na niekoho "kydal" a klamal o nom...
A kde ja pisem nieco o autizme a nejake dohady?! Takze si najdi niekoho ineho na koho budes reagovať ako reagujes. Ja som ti slusne odpovedala. Nikde nikoho nezavadzam a ani neklamem.
@nikulka79
Práve o riziká v očkovaní ide, tak ako nikto nevie na 100 % potvrdiť, že to je z očkovania, nikto to na 100% nevie ani vyvrátiť a o tom to celé je.
Ak my mamičky nebudeme tlačiť na výrobcov, aby akýkoľvek výrobok i vakcína bol bezpečný, potom im to bude šumafuk, či sú tam nejaké vedľajšie účinky alebo nie sú, či výrobok je zdraviu nebezpečný alebo nie je.
V prvom rade aj lekári musia byť dôslední a akýkoľvek náznak prejavu vedľajšieho účinku akejkoľvek vakcíny musia hlásiť, je to ich povinnosť a toto sa nerobí - sú to papierovačky, ktoré veľa lekárov pri množstve práce odmieta robiť, takže štatistiky sú na dve veci...
Celý problém začína už v tehotenstve, nedostatočná výživa, potraviny plné pesticídov.
I keď sa chce mamička zdravo stravovať, každú chvíľu na ňu vybehne informácia aký sajrajt kde našli v ako bio produkte.
A to nehovorím o množstve ATB, ktoré sme ako malé deti zbytočne dostali.
Naozaj si myslíte, že je to zanedbateľná vec.
A čo tak sa pozrieť na Epigenetiku...
Aj pre túto "drobnosť" stojí za veľkú pozornosť venovať sa téme - schopnosť bábätka popasovať sa v dnešnej dobe s terajšími vakcínami a zatvárať pred touto skutočnosťou oči a zľahčovať danú situáciu je neprípustné.
Médiá šíria rôzne i nepravdivé informácie a snažia sa ľudí zastrašovať, a preto je veľmi ťažké zistiť, kde je pravda, ale ak tu nie je 100% istota, že dieťa bude po očko ok, musíme rešpektovať rozhodnutia rodičov a nie pokutovať, ak by štát prevzal zodpovednosť za prípadné poškodenia je to o inom, pre mňa by to znamenalo, že za svojimi tvrdeniami si stoja a sú pravdivé, v opačnom prípade, to vnímam ako zavádzanie.
@daduska3 vedlajsie ucinky moze nahlasit hocikto,cize ak ma rodic pocit,ze lekar si tuto povinnost nesplnil,moze nahlasit aj sam,cize mozno v ramci osvety
http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/hlaseni...
A netreba zabudat na fakt, ze vela deti nie je v sucasnosti pocatych prirodzene a tiez je to taka pandorina skrinka,ze sa nevie, co vsetko s tymto sposobom reprodukcie moze ist ruka v ruke a dalsia vec je, ze sa rodia deti v takych stadiach tehotenstva, v ktorych by v minulosti neprezili, plus kadejake ich poporodne komplikacie, atd.
A ked sa k tomu prida voda,poda,ovzdusie,rozlicne ziarenia,strava a zivotny styl ako taky, vychadza mi to rovnako ako tebe 🙂
@senta_sofia
Mamička, ktorá má čo robiť s dieťatkom, u ktorého sa prejavia vedľajšie účinky, asi ťažko bude venovať pozornosť hláseniu, je to povinnosťou lekára, hlavne jemu by malo ísť o štatistiky...tá mamička už čas späť nevráti...
Očkovanie je rizikové, no tak ako píšeš, problém je aj životný štýl, strava...to čo kedysi obsahovalo 1 jablko, dnes 20 kg...proste podvýživa na bunkovej úrovni...celé je to zle, zle , zle...
@daduska3 samozrejme, tuto povinnost by si mal plnit lekar, ale kedze sa tu casto spochybnuje, ze to nie je v ich zaujme, tak je vhodne, aby tuto povinnost rodicia suplovali, inak neviem, ako dokazat, ze vakciny bezpecne nie su... A osobne, ked vidim, ze mamicky maju cas rozoberat domnele neziaduce ucinky tu na fore, tak ich vyplnenie jedneho tlaciva na internete rozhodne nezabije.
@senta_sofia
V hlbokej podstate máš pravdu, ale x-krát mamičky zneistí samotná lekárka...
Nič to však nemení na veci, že vedľajšie účinky v letáčiku ku vakcíne sú, pred očkovaním si ich treba naštudovať, konzultovať s lekárkou a v prípade, že sa vyskytnú netreba to ututlať, pokiaľ tomu nevenuje patrične pozornosť lekárka, treba hľadať iných odborníkov, nie však na MK.

@teegreen Presne. Alergia je druha vec, ktoru zistujem po mojom poslednom ockovani. Cely zivot som mohla jest jahody a posledne leto som mala taku reakciu ze az ....