Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
Neočkári si tie ochorenia predstavuju ako bezne kiahne...pride mi to tak. Ze ved to musi kazdy prezit...
@sardinka336 ja som prave pisala vyssie,ze ono ani tie kiahne nemusi dieta prejst hladko
Kazdopádne uz vidim ako neočkári v pohodééé idu na sviatky k rodine na Moravu či kde je to ohnisko nakazy...že ved ,,to je v pohodeee,,. Ale to si nepriznaju samozrejme. No ,,dzim ja,, von s malou...
@sardinka336 ja som sem zamotala kiahne? @nikulka79 tu hovori o kiahnach ako o prisernej chorobe.
Moje neocko dieta ma sice alergie,ale od narodenia,bez rodicovskej preddispozicie, pokial by lekari robili dobre svoju pracu,nemusela byt na tom tak ako nakoniec bola,ale to je mimoocko. Pokial je na diete,jej telo odolava beznym chorobam bez atb,takze sa nemam na co stazovat.
A k tomu, ze v sucasnosti vypilu aj marhu.... vies co,na to sa da napisat len tolko, ze ti zelam aby si sa ty o take dieta nemusela starat a vypiplavat ho 👶
@sardinka336 na druhej strane hygiena, dostatocna strava, teple, suche a ciste byvanie, vzdelani rodicia, dostupna zdravotna starostlivost, zakazana detska praca atd... kedysi to boli deti co sa rodili pocas vojny, alebo v povojnovom obdobi, alebo este predtym?
ake sracky dovazame?
@senta_sofia prosim ta bud konkretna, co take nam z toho, co dychame, pijeme a jeme skodi natolkol, ze povazujes dnesnu generaciu deti za tak poskodenu, ze ich imunita si nedokaze poradit s chorobami ako su ovcie kiahne? lebo osobne si myslim, ze vsetko je testovane, kontrolovane, vsade su stanovene nejake hranice, co a v akom mnozstve je pre nas bezpecne... mas vedomost o niecom, co je mimo normy a takto ublizuje nasemu genofondu a nasej imunite? mlandravost je o nedostatku sportu a pohybovej aktivity. to ale kazdy jeden z nas moze a dokaze sam ovplyvnit.
takisto co sa tyka umelych oplodneni a pokroku v medicine, snad chces povedat, ze umele oplodnenie nepriaznivo vplyva na imunitny system?
@sardinka336
@senta_sofia "dnesne deti sa uz rodia casto mlandravym rodicom...."
Toto je taká pravda, že až. Naozaj nemám v úmysle nikoho urážať, ale každý druhý AV točí to isté a to "mojej kamarátky/známej/FeraKoňaBrataPsa/ malo následky po očkovaní. To je pre nich dostatočný argument. Že iným sa stalo (aj keď to nemajú dôkazom podchytené), tak ani oni nebudú - pre istotu. Povedzte mi preboha, kde ľudia tak zhlúpli.
Alebo dojímavé príbehy detí, ktorým sa dačo stalo po očkovaní + videá k tomu, ako bolo dieťatko zdravé pred očkovaním a bľaboce, behá a neviem čo a video potom. Potom sa na obe videá pozrie odborník a sfleku povie, že to "vraj zdravé" dieťa na videu pred očkovaním už javilo známky choroby, motorika, výraz tváre, tackanie, atď atď. Lenže javilo známky, ktoré laikovi unikajú, lebo ich nemá odkiaľ vedieť. A čím je dieťa staršie, tým viac sa to prejavuje, ale samozrejme, očkovanie môže za všetko.
To, čo povedal jeden starý genetik na prednáške na VŠ je ťažko zabudnúť. Že čo sa čudujeme. Dnes rodia ženské, ktoré by pred 30 rokmi boli babky. Že ženské telo je top na dieťa v 20tke. Že sú ženy proste STARÉ. Že každé 5 dieťa je zo skúmavky. Viete si vy vôbec predstaviť, ako násilne a umelo vzniklo? Všetky, ale kompletne všetky zákony prírody obchádzame, hráme sa na všemocných. Stačí malá ranka pipetou pri oplodňovaní a vy viete, aké to môže maž následky? Ako prebehne bunkové delenie?! Rodičia zvaľujú vinu na všetko okolo, len nie na seba, pritom odhadom v 70 % majú genetický problém práve oni! Dnes prežívajú deti narodené v 25 týždni tehotenstva, ktoré by v minulosti nemali šancu. Základom ale stále je, že čoraz viac detí sa rodí starým rodičom (35+), ktorých bunky už niesú ako zamladi. Bohužiaľ. Tak je koreň problému.
To len ľudia zatvárajú oči pred faktami a majú tendencie nepriznať si chybu a zvaliť ju na všetko okolo.
@sirinka ty si nadhodila recnicku otazku, ze preco je tolko alergikov a koziarov, ked si reagovala na iny prispevok... Ja tvrdim, ze je to znacne aj kvoli tomuto a myslim, ze okrem teba nepopiera nikto, ze nic z toho, co som vymenovala nie je take, ako ked sme boli detmi my alebo nasi stari rodicia a ze sa to prirodzene niekde neprejavilo. Zvysok su uz tvoje dohady, nikde som nenapisala, ze ide o generaciu poskodenych deti. Skus sa zamysliet len nad tym, preco vznikol pojem civilizacne choroby a co vsetko tam spada a co vsetko su faktory, ktore sa podielaju na ich vzniku. A co sa tyka umeleho oplodnenia, sama medicina priznava, ze nevie, co vsetko so sebou tato forma reprodukcie este prinesie a zohladnuje sa aj tento faktor, ked sa riesi zdravotny stav dietata, ci ide o dieta pocate prirodzene alebo umelo, takisto ako ci bolo narodene riadne v termine alebo predcasne. A tu vobec nejde o to, ci si ich imunita dokaze poradit s kiahnami...
Mýty a fakty k osýpkam : http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/measles/p...
@senta_sofia nie, to nebola recnicka otazka, je to vec, ktora ma skutocne zaujima a dost casto nad tym rozmyslam, preco je to tak a civilizacne ochorenia nam rapidne stupaju a zaroven sa presuvaju stale do nizsieho veku.
pojem civilizacne ochorenie znamena, ze ide o velmi rozsirene ochorenie a zaroven ide o ochorenie, ktore byva castpou pricinou umrtia.
takze opat sa ta opytam, preco si myslis, ze ked je nieco schvalene, otestovane a oficialne povolene ako zdraviu neskodne, respektive v istej davke zdraviu neskodne, tak podla teba naopak, je to jednou z pricin rozvoja civilizacnych ochoreni?
sme vyspely svet, krajiny na vrchole rozvoja a skodime si tak banalne? vzduchom a jedlom?
@sirinka testovane, kontrolovane je to v medziach ktore sme si urcilo ludstvo. Starsia dcera je alergik,robia jej zle okrem mlieka a vajec vsetky chemizmy v potravinach. Cize,ak zeleninu a ovocie tak bio,ak je to bio aj tak pestovane v znecistenej zemi ma hned reakciu, maso od lokalnych chovatelov, nie z obchodu,hydina ziadna,sunku,parky vyrabame doma,ziadne rychlosoli, farbiva,stabilizatory,lieky jej robia zle vsetky,ako tak toleruje ambrobene, ked je uz velmi zle, inak cibulovy sirup,cesnak, vincentka...dieta je to sialena, ale je zdrava, ak sa rodinou prezenie napr brusna chripka tak ja som odpalena den,manzel 2 a oni si par krat stiplavo prdne, chripky detto. Pre lekarov nepochopitelny pripad, pri stave v ktorom bola 1.rok svojho zivota by mala byt chora stale. Od 1,5roka je v detskom kolektive a pohoda 😃 V kazdom suste do seba cpeme chemiu, aj ked len v malom mnozstve, bez liekov uz neprezijeme ani lahku nadchu, ockujeme vsetko co sa da, ale aj tie vakciny su v podstate chemicky koktejl. Zabudli sme na prirodu, tak co chceme?
@sirinka nemyslim si, ze si skodime banalne, vsetko je to len prirodzeny dosledok ludskej cinnosti a to, ze su na nieco stanovene normy a limity neznamena, ze tieto su neskodne. Neustale sa hovori o znizovani emisii CO2, sklenikovych plynov, rizikach odlesnovania velkych ploch dazdovych pralesov a ich vplyvu na kvalitu ovzdusia, mame tu koniec koncov smogove spravodajstvo, co informuje o koncentracii znecistujucich latok v ovzdusi, nemalou mierou sa na tom podiela priemyselna vyroba. Rozlicne ziarenia, uz ani to slnko nie je to, co byvalo, ozonova diera, z mobilnych telefonov, mikrovlniek a neviem coho vsetkeho. Co sa tyka potravin, volakedy si isla do obchodu, kupila cestvy chlieb a mlieko v sklenej flasi, ktore vydrzalo max. 2 dni, dneska mas balene pecivo, dopekane mrazene pecivo, mlieko UHT osetrene, prevazne v tetrapakoch, velke mnozstvo balenych potravin s rozlicnymi konzervantmi a Eckami, sladene a sytene vody v plastovych obaloch, ktorych nezavadnost sa z hladiska skladovania spochybnuje tiez, najst mineralku v sklenej flasi je takmer umenie. Ovocie a zeleninu si si volakedy kupila len na trhu, aj to bolo od miestnych pestovatelov z oblasti, v ktorej zijes, ak neratam banany a mandarinky pred Vianocami, na ktore sa stala fronta. Netreba zabudnut na geneticky modifikovane plodiny, mnozstvo postrekov, pesticidov a hnojiv, na ktore su tiez mimochodom normy, len bohuzial na to, co to jablko natiahne do seba, tecuca voda nepomoze. Mozem ti povedat, ze uz ani doma v zahrade pomaly nedopestujes jablko bez toho, aby si tu jablon postriekala, lebo je milion skodcov. Rovnako tu mame zvierata slachtene vylucne na maso, sliepky na vajcia, o podmienkach v chovoch pomlcim, tu uz len tiez keby som porovnala s minulostou, ludia si chovali bud doma alebo bolo maso zase od masiarov a z tunajsich chovov a chovalo sa trosku inak, nikto nesypal kravam kostnu mucku a kurencom antibiotika. Nebolo tolko restauracnych zariadeni a fastfoodov a kvalita podavanych jedal bola tiez trosku niekde inde, vrcholom fastfoodu bol volakedy parok v rozku, aj to bol parok a nie len prifarbena muka vymodelovana do tvaru parku a langos, co ti s nim nikto nerozbil hlavu, ked si ho nezjedla do 5 minut za tepla, lebo bol smazeny zmrazeny. A este som zabudla na stres a a ty si nacrtla nedostatok pohybu, nejdem zachadzat do liekov, cigariet, alkoholu, drog, a to je len fakt to, co mi v tomto momente napadlo, je toho velmi vela a ja si nedovolim pochybovat o tom, ze sa toto vsetko neprejavilo vobec nikde.
Co sa tyka konkretnych noriem, myslim, ze tie nie je problem dohladat, kedze EU ma regulovane takmer vsetko, aj velkost uhoriek a tvar vajec, na druhej strane tazko by som sa dopatrala k normam, ake boli za byvaleho rezimu, takze asi tazko by sa to porovnavalo.
A k tym civilizacnym ochoreniam, ano, su rozsirene a hlavne tie srdcovo-cievne vedu k umrtiam, ale skus si preklikat aj co sa uvadza ako priciny ich vzniku.
@jvlo neboj, priroda to vyselektuje, ked sa uz tou prirodou tak ohanas. Slabý jedinci vzdy išli ,,het,,. Bez chemie (napr. lieky) budeš mat sice zivot ,,čistý,, ale kratky...to je fakt...cibula, cesnak - skratka fytoterapia ma svoje limity. Pri osýpkach, rubeole, zašktre alebo tetanuse ti velmi nepomoze cesnak ani Vincentka.
@senta_sofia presne tak a to je na tom smutne, ze to v skutocnosti je velmi banalne, ze sme si sami na vine, ze veci, ktore nam mali povodne prospievat, nam v konecnom dosledku skodia. ja si akurat, zrejme na rozdiel od teba, myslim, ze aj to ockovanie prispieva svojou kvapkou k vzniku problemov, tiez je to len koktejl roznych chemickych latok a vsetci vieme, ze nie uplne neskodnych, aj ked vsetko v ramci normy. a ked sa to nazbiera z generacie na generaciu....
@sardinka336 "Bez chemie (napr. lieky) budeš mat sice zivot ,,čistý,, ale kratky...to je fakt"
tento "fakt" vies ako dolozit? tiez ma to celkom zaujima
A ešte by som dodala, ze povazovat za ,,zdrave dieta,, to, ktore musi byt na bio eko strave, prisnej diete, nemoze nič ,,chemicke,, lebo inak ma ,,rozvrat organizmu,, na nete zhánat špeciálne mlieko na predpis Neocate lebo inak nema čo pit.....tak to je skor na zasmiatie tvrdit ze ,,moje dieta je zdrave,,. No nie, nie je zdrave. Aspon ja si takto zdrave dieta nepredstavujem vy ano?
@sirinka ja netvrdim,ze neprispieva,ale je len dalsou kvapkou v mori popri tomto vsetkom, najma preto,ze vacsina z tych veci uvedenych vyssie nie je kvantifikovatelna,co sa tyka vplyvu na zdravie konkretneho jedinca. A tazko to dokazovat aj v pripade ockovania, prave preto,ze nikto nevie, do akej miery je aj to mozno naoko zdrave dieta skutocne zdrave.
@sirinka ...x ludi keby nemali nastavenu tu hnusnu chemicku liečbu, tak su uz v drevených spacakoch! čo tu chceš k tomu ake študie? Liek im predlzil zivot, skvalitnil zivot...mozu zit plnohodnotne vdaka tomu, ze su na liečbe. Co na tom nevieš pochopit?
@sardinka336 mas pravdu priroda si nas sama vyselektuje. Ja sa ale v prvom rade spolieham na silu imunitneho systemu, ked bude dcera v ohrozeni zivota,tak tie lieky dostane,aj ked sa z nich vyhadze a bude hnackovat,alebo opuchne. Pre mna su lieky posledna moznost, nie prva. Ludstvo je tu uz velmi dlho a my sa teraz tvarime,ze sme objavili ameriku....
@sardinka336 mozno ma alergie a speci mlieko, ale nesedim s nou u lekara kazdy mesiac s chripkou,zelenymi soplami, hnackami a podobnymi chutovkami. Necpem do nej ATB a ine lieky ktore rozvracaju imunitny system, ci mi budes tvrdit,ze to nie je pravda? Ano, s alergiou sa narodila, ale ostatne ju v pohode obchadza. A ze je len ciste potraviny? A co je na tom zle? To ze jej a aj nam taku stravu zabezpecujeme je len vyhoda, ci mi chces nahovorit, ze nam ta strava skodi a nie je pre nas prospesna? To je na smiech...
@sardinka336 to je len tvoj nazor, nie fakt, co mas k tomu dalej? musela by si byt velmi konkretna a ist velmi do hlbky. lebo nebyt chemie, mat cisty zivot, mozno by ani x ludi netrpelo ochoreniami, ktore su nuteni leicit si dalsou chemiou, ktora ma zase dalsie a dalsie vedlajsie ucinky a si v zacarovanom kruhu... proste tvoje tvrdenie tak, ako si ho napisala stoji na vode, nie je to ziaden fakt. x ludi dokonca na nasledky liecby chemickymi liekmi umiera skor, ako ich zahubi samotne ochorenie a to je tiez fakt, ale do spravy sa napise zlyhanie organov a dopocutia priatelia.
@sardinka336 a samozrejme, to neplati pre vsetkych pausalne, tak ako si to napisala, kedze nie vsetci ludia su nuteni uzivat dlhodobo lieky, aj ked uznavam, trend sa rapidne zhorsuje.
@sirinka prosím ta ty mas ake tvrdenia ze to tak nie je? Cukrovkari podla teba maju odlozit inzuliny? Schizofrenici maju odlozit psychofarmaká a radšej trpiet bludmi? To je ten fakt, ze liečba funguje a títo ludia ziju, ziju plnohodnotne a mozu sa začlenit do spoločnosti. To uz je tvoj problém ze to nechceš pochopit, zjavne si nikdy netrpela vaznou chorobou pre ktoru si nemohla plnohodnotne zit. Alebo ano? Zial, nie vzdy pomozu bylinky a čajiky a zmena stravy. Chemii sa v tomto zivote a na tejto planete velmi nevyhnes, to by si musela ist zit kdesi na Island alebo neviem kde do hor, všetko si pestovat, vyrabat....inak nemas sancu sa chemii vyhnut 100%.
..to ako ta Anita Petek či ako sa volala...najprv plkala o tom ako si za choroby si mozeme sami a ako si telo privolá len chorobu vtedy kedy ju ,,potrebuje,, a v 51 rokoch išla do ,,dreveneho spacaku,, skrz rakovinu...asi si ju sama privolala a potrebovala ju. Bravo...
som matka dvoch deti (5 rocnej dcery a 2,5 rocneho syna) obidvaja maju zakladne povinne ockovanie a znasali ich uplne super. ani som nevedela, ze sme boli na nejakom ockovani a tak to bolo aj po ockovani MMR, reakcie ziadne vsetko prebehlo ako malo
@sardinka336 tak este raz "Bez chemie (napr. lieky) budeš mat sice zivot ,,čistý,, ale kratky...to je fakt"
toto je veta, ktoru si napisala. prepac, ja som netusila, ze kym sa tu bavime o tom, ze sa niekto snazi vyhybat u svojich deti co najviac roznej chemii z okolia, ty zatial mas na mysli diabetikov a psychickych chorych jedincov, alebo (a to dufam, ze sa mylim) si presvedcena, ze uz od utleho veku takymito ochoreniami trpi vacsina nasho obyvatelstva?
chorobam treba predchadzat a u civilizacnych ochoreni je jediny mozny sposob nas zivotny styl. nie je to 100% zaruka, ale momentalne, je to nasa jedina sanca.
pozri si clanocek, nasla som narychlo, nepise sa tam nic o tom, ze by dlhy a spokojny zivot ludom zabezpecovali prave lieciky urcene na liecbu chronickych ochoreni
https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/2758...
@sirinka si predstav, ze sme mali na škole 2 deti diabetikov v 6 rokoch - bez inzulinu by neprezili nie? Astma to maju bezne aj malé deti, nosia si ,,chemicke,, spreje, alergie, ekzemy detto...rozne neuroticke poruchy su u detí ,,bezné,, a ako si pisala civilizačne ochorenia ako vysoky cholesterol, tlak...to maju uz aj 30tnici. Takze kludne sa moze vyhybat kolko vladze ale na 100% sa chemii skratka tu na Slovensku nevyhneme, nejaku toleranciu musime mat. Dlhy a spokojny zivot zavisi aj od genetiky. Mame doma dva take priapady. Mužova babka ma skoro 90 rokov, lieky na srdce berie snad od kedy ju poznám, na cievy berie lieky a neviem ešte kolko pilul denne a je tu aj vdaka tým liekom predpokladam. Nikdy sa nestravovala nejako extra zdravo v zmysle bio, eko. Je teda kludne mozné ze práve vdaka tomu ze uzíva chemické lieky si zivot o nejaky ten ročik predlzi...lieky nezabezpečia dlhy a spokojny zivot ale mozu tomu spokojnemu zivotu vyrazne napomoct.
@sardinka336 a tak ma napadlo, vedela by si mi pripadne ty odporucit nejaku tu chemiu? ja by som fakt chcela dlho zit a tak na margo toho tvojho vyjadrenia...ty nieco uzivas? ja by som si davala preventivne, cosi na tlak, na cholesterol, obcas zajdeme do "kupelov" na chemosku, vies, tak preventivne... co si o tom teda myslis? a aby som samozrejme nezabudla, dame si spolu aj nieco proti depresiam, na hlavu, ci??? o kolko cca mi to predlzi zivot?
och.....
@sirinka to by si chcela vediet čo??? 😀
Ja neodporúčam chemiu ako prevenciu, ja som za lieky, ak ich človek potrebuje a nie je inej pomoci, tam kde ma fytoterapia svoje limity atd.
@sardinka336 vsimni si ten rozdiel .
"lieky nezabezpečia dlhy a spokojny zivot ale mozu tomu spokojnemu zivotu vyrazne napomoct."
"Bez chemie (napr. lieky) budeš mat sice zivot ,,čistý,, ale kratky...to je fakt"
dakujem, ze si to napisala a uviedla tak na pravu mieru svoje chybne tvrdenie.

@senta_sofia presne tak, uz samotný genofond rodičov je ,,na houby,, rodičia uz su alergici a neviem aky ,,ici,,.Zchranuju sa deti, ktoré by prirodzene neprezili ....vypiplaju aj ,,marhu,,. Sak samozrejme o tom to je ta medicina. Jej neočkovane dieta ma alergiu asi na BKM alebo čo čo ma v populacii dost ludi, s očkovaním to nič nema.