icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

jvlo
13. apr 2017

@endysa nasledky sa nedaju predpokladat. Pohybuje sa to v rozmezi nic-tazke postihnutie,smrt.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
13. apr 2017

@endysa mi mame zastavene ockovanie kym sa nevytvori imunita.maly sme tu problem s hepatitidou no chvala bohu o.k

nikulka79
13. apr 2017

@endysa staci.ale musite najprv lekarke povedat ze date dieta zaockovat po imun.testoch.jednoducho ze chcete si byzt ista ci drobec je na to pripraveny

senta_sofia
13. apr 2017

@jvlo uz ked uvadzas taketo informacie, aspon by si mohla kvantifikovat pravdepodobnost, neviem, naco je dobre toto plasenie. Hlavne ze sa tu bude neustale moralizovat o tom,aby sa kazdy rozhodoval sam a ohadzovat sa zodpovednostou.
Kazdopadne je mi to asi jedno, v neockovacej teme uz admin premazal pol diskusie, antivaxerske prispevky ostali nedotknute, tak zrejme ide o cielenu manipulaciu,ocakavam,ze to dorazi aj sem.

endysa
Odpoveď bola odstránená
jvlo
13. apr 2017

@senta_sofia
@endysa pravdepodobnosti udava vyrobca v pribalovom letaku

adsumus
13. apr 2017

@endysa deti sa testuju a nežiaduce učinky sa preveruju, mmr je jedna z najbezpečenjších vakcín a najostrejšie sledovana, ak by čokolvek nebolo s nou v poriadku na stole by už dávno boli dokazy, antivaxeri žiadne nemaju, iba strašia ludí.

senta_sofia
13. apr 2017

@jvlo ja o tom viem, len ci o tom vie ta,ktorej si uvedene rozmedzie uviedla a reagovala s vytrestenymi ocami

nikulka79
13. apr 2017

@jvlo ja sa neposmievam matkam ktore sa rozhodli deti neockovat ja sa pozastavujem nad tym aky je tu kazdy premudreli v imunologii,farmacii a genetika.to ci to ma moja cela rodina nielen moje deti zdedene to iste vieme vsetci lepsie a mozem sa len zasmiat ked ma niekto ide presviedcat ze to mame z ockovania.myslim ze ja s mojou rodinou dobre pozname nas chorobopis a genetiku a nebude ma tu niekto presviedcat ze 40rokov zijem v nevedomosti co mi je a mojim pribuznym.jedno vase drobca neni zaockovane a ma tu istu chorobu ako to starsie tak sama musite vydiet ze to nebolo sposobene ockovanim

endysa
Odpoveď bola odstránená
jvlo
13. apr 2017

@senta_sofia plasenie? Ak je pribalovy letak vydavany vyrobcom strasenim,tak ja uz neviem. Pribalovy letak by mal dat matke k.dizpozicii lekar. Nie len letaciky o prospesnosti

nikulka79
13. apr 2017

@endysa nie moj je zaockovany no mal problem ze stale soplikal a vrtal si do nosteka az do krvy,tak som mu dala spravit u pediatra testy vysli vysoke hodnoty tak sme isli k imunologicke.ta mu spravila testy a ona dala podnet o pozastaveni ockovania

adsumus
13. apr 2017

@jvlo a kde sa v letáku píše, že mmr sposobuje autizmus, cukrovku, astmu, ekzemy...? nikde

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@endysa asi mal alergicku reakciu, drobec?

jvlo
13. apr 2017

@nikulka79 omyl ani jedno moje dieta nie je ockovane. Jedno ma uznanu kontraindikaciu druhe este nie. Nikto ta tu o nicom nepresviedca, ved su to tvoje deti a tvoj zivot. Len je zarazajuca ta tvoja istota, co to isto nespodobilo.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
13. apr 2017

@jvlo no pretoze mame jedneho nezaockovaneho v rodine a je aj tak chory.neda sa vsetko zvalovat na vakciny.dostanem chripku a poviem ze to mam zato lebo som zobrala paralen na bolest hlavy?nebudem hladat dovod ako sa skoro vyliecit ale jednoducho zavediem proti paralenovu kampan?dobre viete ze to neni o vakcine ale imunite,dobre viete ze aj imunita je geneticky spojena,preto rodicia ktori maju alergie...mi si mali najprv zistit ci je vhodne ockovat alebo pockat a to ze vobec nedat zaockovat to je uz vec etiky a spravneho uvazenia rodica.moj bol zaockovany a keby mal imunitu o.k tak popravde by som iste tuto stranku ani nenavstivila

nikulka79
13. apr 2017

@endysa nie nenatrafila mi sme ju zmenili ta prva tvrdila ze som precitlivena a ze maly to na nas hra no a tato je nas anjel len skoda ze uz by mala ist do dochodku.je to velky rozdiel ako pracuje dlhorocny pediater a pediater ktory vidi skor financie skor ako zdravotny stav pacienta

senta_sofia
13. apr 2017

@jvlo pozri sa, co si napisala a pozri sa, aka bola reakcia. To, co uvadzas dalej, moj problem nie je. Nie kazdy ma nastudovanu celu imunologiu ako ty a musi ti byt jasne, ze sa nebavis s clovekom, ktory ma rovnake vedomosti. Pre toto ja tvrdim, ze tato debata vobec nepatri do ruk ludom, patri do ruk odbornikom a bohuzial vacsinu z tych veci, ktore si uviedla, su dohady. Je mi luto, ze mas zdravotne problemy s detmi, nechcem sa v tom rypat, lebo su to osobne informacie, ktore na verejne forum nepatria, ale mozno prave kvoli tej "trapnej" medicine by tu tie tvoje deti par desatroci dozadu neboli. Uz som sa ta raz pytala, ale neodpovedala si mi, na margo toho, ze su neockovane, cim si vysvetlujes to, ze su alergici a maju zdravotne problemy. Naozaj, nechcem byt utocna, ani neosobna, ale mna toto zovseobecnovanie neskutocne vytaca. Takze nemusis sa chytat za slovicka, ak som ta v niecom urazila, nie zamerne, lebo ozaj neviem presne pozadie, na druhej strane isto vies aj sama, ze nie vsetko je to vzdy len o ockovani a podla mna nie je hanba, ak to clovek prizna, aj ked neockuje.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
13. apr 2017

@endysa lekar vam nikdy nepovie ze pocka.musite sama.v zahranici tyzden pred ockovanim sa mera teplota,pozoruje sa ci dieta nekasle,nesmrka a ked do tyzdna niesu tieto priznaky tak sa zaockuje

senta_sofia
13. apr 2017

@endysa ja si ta pamatam z inej diskusie, viem o tej reakcii. A na tu vetu, ci sa da verit lekarom, ti poviem len jedno a sprav si nazor aky chces. Matka, ktora neockuje, lebo ako som si tu precitala, nie je naivna a hlupa a nacitala si dostatok informacii, na zaklade ktorych nadobudla dojem, ze je schopna posudit vsetky suvislosti, ktore sa ockovania, imunologie a genetiky tykaju, dieta zaockovat neda, lebo podla nej lekar nie je dostatocne informovany. Ale ta ista matka, ked ma dieta 39,5 tri dni po sebe, uteka k tomu istemu hlupemu lekarovi s hnisavou anginou a odnasa si od neho antibiotika, koniec koncov tiez s mnozstvom neziaducich ucinkov, to uz problem nie je. Som zvedava, ci tiez s nim pocas vysetrenia dietata polemizuje o tom, ci sa to neda liecit len vysokymi davkami vitaminu C. Rovnako ako na prijme na chirurgii, kde cakas s deckom so zapalom slepeho creva zrejme nepolemizujes o tom, ze narkoza moze mat neziaduce ucinky, tak radsej pockas a risknes, ci decko dostane otravu krvi z toho, ked mu ten slepak praskne.
Je to vsetko nafuknute do obludnych rozmerov, nehovorim, ze je taka kazda matka, ani kazdy lekar, ale trochu pokory by neuskodilo.
A ci si to chces priznat alebo nie, v porovnani s tebou tvojim deckam pribudlo len ockovanie na hepatitidu B, hemofilove infekcie a pneumokoky, aj to zavisi, ake stare deti mas a odbudlo ockovanie na TBC. Tak sa skus zamysliet nad tym, preco si tu ty a zijes, preco je tu x tvojich rovesnikov a ci tu nie su aj ine faktory, ktore sa mozu podielat na nasom zdravotnom stave a zdravotnom stave nasich deti. Je to nadlho a ja uz stracam totalne chut tu pisat, lebo aj tak sa to zmaze, pretoze niekomu ocividne znacne vyhovuje manipulovat ludi.

jvlo
13. apr 2017

@senta_sofia myslim,ze som ti odpovedala na kazdu tvoju otazku doteraz. Kde pisem dohady? Moje deti to maju asi geneticke, asi...ale to je lekarsky odhad...genetika nic nepotvrdila. O svojich detoch pisem, pretoze ak v ich problemoch najde nikto problemy svojho dietata, s ktorymi mu lekari nevedia pomoct, tak to ma zmysel. Ale to som tu uz pisala. Nikde netvrdim, ze ocko moze za vsetko, ved si precitaj co som pisala.Ale fakt je ten,ze na SR je hlasenych mizive % NU oproti pocetnosti udavanej vyrobcom vakciny, ze v SR neexistuje system odskodnenia deti,ktore mali NU, ze kontraindikaciou nie je predispozia...ze rodicia maju pravo vidiet pribalovy letak...ze aj lekarov si treba vyberat a neverit kazdemu...

endysa
Odpoveď bola odstránená