Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@tinushka13 Tak jasne,ze toto vobec nie je správne a tiez nechapem tych rodicov,ze s tým suhlasia....
@hankaop Preco by s chorobou nemali "ratat"? Len preto,ze je ockovane? Vies, aj ockovane dieta moze dostat danú chorobu-bohuzial.
@tinushka13 no tak zrejme to robi lekar len pre odmietacov ockovania a asi nie zadarmo...ale musim suhlasit ze nech uz je okolo ockovania akekolvek halo tak jeho postup je trestuhodny..Ja hoc neockujem takto by som klamat nedokazala ze v karte je dieta vyhlasene za ockovane a pritom nieje...nuz ktovie aky je jeho zamer.mozno chce na klamstve presadit ze su vakciny neucinne..ked pride ozaj epidemia a akoze ockovane dieta schyta chorobu v plnom rozsahu,vyrobca bude mat na krku staznosti za neucinne vakciny..celkom dobra ryza by to bola pre rodicov bez chrbtovej kosti...
@aristka mal podobne vyrasky aj pred mesiacov, myslela som ze su potnicky. Pretoze to iste mal aj iny chlapcek v nasom okoli. Preslo to a vratilo sa po tom ockovani. Netusim teda co to bolo :( vtedy sme boli aj u detskej lekarky a ta mi tvrdila ze to je alergicka reakcia na jedlo. Takze som mu zaviedla setrnu dietu. A aj napriek tomu sa to po tomto ockovani znovu objavilo mnohonasobnym vysypom. Natieram mu to zarobenymi mastami od koznej a je to nastastie v lepsom staveod vcerajska. Vysyp je uz suchy a nesvrbi ho.
@evittam a preto,ze tak sa to robi. Dieta ochorie,lekar pozrie ockovaci preukaz a ide metodou pravdepodobnosti a vylucovania chorob. Pokial ma napisane,ze je ockovany na mumps,tak bude hladat inu chorobu, ktoru ma dieta s vacsou pravdepodobnostou a sedi do priznakov. Moze to zbytocne zdrzat liecbu, kym zisti,ze naozaj je to mumps,ale prejavil sa silno, pretoze dieta nebolo ockovane. Logika halooo.
@hankaop presne to ki povedala aj naša pediatricka. Aj očkované dieťa sa môže nakaziť,ale priebeh ochorenia je oveľa ľahší a skoro bez následkov. Mojej svokre zomrela 9 mesačná sestra na osypky....dostala z nich zápal mozgových blán a o 3 dni zomrela. ..... to nie je zo žiadnych stránok,ale zo života.
@hankaop ved práve,v 40 ,50 a 60 rokoch sú plné cintoríny detičiek. Aj môjmu otcovi zomrela ročná sestra,takže to ocko nebolo vymyslené zo srandy. Mam kamošky,ktorá má 7 ročne dieťa a teraz ide dávať mmr,čo je vystrašená....doteraz bola hrdinka. Chápem,že sa niektorí rodicia boja,ale nedať očkovať proti ničomu???? Ani tetanu a ani čiernemu kašlu ?? Ved čierny kašeľ.....sú hrdinky na nesprávnom mieste. Malé dieťa čierny kasel na 98% nezvládne..
@hankaop No pardón, slušne som sa vyjadrila a opýtala. Takže niekam posielaj niekoho iného. Ja som s tebou "husi nepásla". A to či bude mať niekto lepší priebeh ochorenia nemá nič spoločné s očkovaním. A logika - halóoooo - poznám dosť veľa detí, čo bolo očkovaných na ten "tvoj" mumps a napriek tomu ho dostali. Haloooo kde je tá tvoja základoškolská logika?! A mumps sa prejavuje dosť jasne......
@evittam prepáč,ale ty si na nejakých práškoch alebo co??? Istú dobu sledujem tvoje príspevky,nakolko si veľmi "inteligentne "reagovala aj na moje ale čo ty si za osobu??? Plná urážania ,dehonestovania a tie sprostosti a štýl akým ich píšeš. Ak si myslíš,že si zjedla múdrosť sveta tak ta sklamem.....nezjedla. @hankaop ti nenapísala nič zlého a ani osocujuceho.... si vulgárna a trápna. Je mi jedno co mi napíšeš,tvoja reakcia sa ma nijako nedotkne,pretože ja sa tak ako ty nespravam...
@monka338 A čo vulgárne a trapne som napísala ja? Koho som urazila? Kde? Slusne som reagovala a ona ma poslala niekam-tak som sa len branila. Nic viac a nic menej. Ale v poriadku. To ze mam iny nazor je vulgarizmus a oeocovanie. A nie,nemyslim si,ze som zjedla mudrost sveta-to nikto -asi som ta tiez sklamala.Ďakujem za reakciu.
@evittam prepáč, presne o tom hovorím....o štýle ako sa vyjadrujes. Ak s niekym nesúhlasí,da sa to aj inak.... Nechcem už útočiť na teba,nakolko ta nepoznám a v reále môžeš byť fajn baba..... ale trochu váž slová a neposilajl "niekam" stále niekoho,kto s tebou nesúhlasí. Ja som tiež písala príspevok v diskusii ... tuším to bola "dojcensky strajk" a poslal si ma do ....p....e len preto ze som mala inú skúsenosť. Odvtedy ta poznám a nehnevaj sa....ale ..
@monka338 Ja som ta niekedy poslala do p...? A ja som nikde nikoho nikam neposlala...Lepsie si prečítaj moje prispevky. Slusne som sa vyjadrila s uz som bola oznacena za nevzdelanu a len zo zakladoskolskym vzdelanim...A ani na práškoch a ani nevzdelana nie som ako sa ma tu niekto snazi zaradit kam nepatrím.
*som..
@evittam k tomu, ze sa mumps prejavuje dost jasne by som mala zopar vyhrad, zrejme aj preto sa jednoznacne potvrdzuje az na zaklade laboratornych vysetreni, btw. pozri si nieco o parotidach, podobne priznaky sposobuju virusy parainfluenzy, echovirusy, bakterialny zapal slinnych zliaz, Sjorgenov syndrom, atd.
Za seba poviem, ze som sa tunak s pani evitou tiez uz stretla dokonca v tejto skupine a nevidim dovod sa tvarit,ze je priestor na debatu na urovni. Jeden pokus stacil
@tinushka13 tiez taku poznam, vlastne, dve, lebo sa striedaju v jednej ambulancii a veselo neockuju a veselo nenahlasuju
Po poslednej diskusii s pani Hankou mam ten isty pocit co sa jej vyjadrovania tyka ako sa ona vyjadrila a nemam co dodat.
No tak u nas asi bez reakcie. Ockovany bol syn (16m) vakcinou MMRV (tetrapriorix) pred dvoma tyzdnami v stredu,tzn.dnes je to 18.den. Prvy den mal mierne zvysenu teplotu,nie horucku. Niektore dni viac spal,ale kto by nie,pri tom pocasi. Vysyp nebol,tak neviem,ci este pride ci co. Mal jednu cervenu bodku na lici,myslela som,ze to z jedla,tak ci to malo byt ono,neviem. Dcerka ockovana pred dvoma rokmi takou istou vakcinou mala tiez hladky priebeh,bez vysypu,ale ak si dobre pamatam,bola uplakanejsia a prvy vecer mala teplotu

@tinushka13 ja ani neviem, ako na to reagovat :/
mozno je problem aj v dokazani toho, ako to robi, museli by ho pristihnut pri cine alebo by museli ist svedcit rodicia, ktorym takto (ne)zaockoval dieta. To by sa stalo asi jedine, kebyze to dieta naozaj ochorie na nejake svinstvo a zostanu mu nasledky :/
Ale toto je este horsie, ako verzia, ze rodicia odmietaju ockovat, pretoze zaockovanost je tym padom nizsia, ako je uvadzane, tym padom je vacsie riziko epidemie. ..zasa raz som rada, ze som dala zaockovat deti :/