icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

adsumus
1. máj 2017

@peter952 Máš to tam vysvetlené.

The basic reproductive number R0 in the Merseyside outbreak can be determined from R0=R/(1-I), where I is the prevalence of protected individuals in the population. Assuming that prevalence of protected individuals was at least equal to 81–87% (85–92% vaccination coverage (V) x 95% vaccine effectiveness (VE)) the value of R0 necessary to generate the outbreak was 6.2–9.5, only slightly lower than in the pre-vaccination era. The lowest value is obtained taking into account a vaccination coverage of V=85% (two doses of measles-mumps-rubella (MMR) vaccine at five years) and vaccine effectiveness of E=95%: R0=R/(1-I)=R/(1-VE)=1.2/(1-0.8075)=6.2. The highest value is obtained taking into acount a vaccination coverage of 92% (first dose of MMR at 24 months) and 95% vaccine effectiveness: R0=1.2/(1-0.874)=9.5.

tinushka13
2. máj 2017

@peter952 Peter ja sa spýtam jedno.. ako veľmi záleží na koeficiente.. %.. číselkách?? chceš mi povedať že toto je teraz tak podstatné? Toto číslo ovplyvňuje tvoje rozhodnutie o tom či očkuješ a či nie? toto je tvoj problém?? mať tvoje problémy..

o ničom inom netočíš, len tvoj koeficient. Prídeš mi ako pribrzdený vysokoškolský matematik , ktorý práve prišiel na to že existuje :nejaký vzorec" a teraz sa toho nevieš pustiť a budeš tu týždeň vypisovať o tvojich koeficientoch. Halo, prebuď sa, sús vkročiť do života. opusti knihy. Choď sa radšej venovať deťom, lebo toto je len strata času v pneprospech tvojich detí.

hankaop
2. máj 2017

@tinushka13 na to,ze pise,ze to robi iba preto,ze je zodpovedny rodic, travi priliz vela casu pri pocitaci riesenim cipovin. Myslim,ze keby ho venoval detom naozaj, mali by z toho vacsi uzitok.
..len by som tie deti nebrala moc do kolektivu v tejto dobe. A tiez na miesta s vysokym vyskytom kliestov...

tinushka13
2. máj 2017

@hankaop myslím, že pán Peter bude mať skôr asi nejaky komplex .. a zjavne tu si ho rieši nudnými otázkami stále dokola. nič viac nevie o očkovaní len niečo čo prečítal o koeficinte. takto to vyzer zaujímavo a premúdrelo ako písať o pokakaných plienkach...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
2. máj 2017

@peter952 ty mas tie deti u starych rodicov uz nejaky ten mesiacik ...inak cisla si si nastudoval a co tak closyridie tetani a v akych hovienkach sa nachadzaju ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
hankaop
2. máj 2017

@peter952 neviem,ci vies,co znamena "priemerne" v statistickom vyzname

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. máj 2017

@teegreen a prečo by nemala byť bezpečná? lebo peter sa rozhodol, že desiatky rokov trvajuci vedecký vyskum je len kopa hnoja?

Napríklad nedávno vedci zistili, že deti v Afrike, Indii a Pakistane ak sa očkuju mmr, maju nižší vyskyt zápalu pluc a hnačky, čo je aj logicke, pretože ochorenie na osypky znižuje na dlhší čas imunitu, tak su deti viac náchylne na choroby, a pritomínam, že hnačka a zápal pluc su hlavne príčiny umrtia afrockých detí. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28076428

Takže teraz všetci hodíme tieto fakty za hlavu a budeme si vtlkať ničim nepodložene hypotezy antivaxu, lebo jemu sa nepáči koeficient, že sa použil na plne neočkovanu populáciu, on by použil asi na plne očkovanu a vyšlo by mu že v tomto príapde vobec netreba očkovať. 😀 presne to čo chce, ale ked dieťa ochorie na hepatitídu a bude potrebovať transplant pečene kvoli rakovine tak tej mamine tieto petrove nezmysly budu už figu platne a ani je neprispeje na liečbu.

aristka
3. máj 2017

@peter952 vazne ,len v tych...

aristka
3. máj 2017

@teegreen ma asi take vedomosti ako ty ...ty nevies ,ze polio je virus a petko ,ze clostridie su napr v konskych hovienkach ....takze ,co bolo vobec v tych gliovych bunkach napadnutych CA ...urobila to mrtva noha virusu ....

aristka
3. máj 2017

Niektorym fakt chyba kusok sebareflexie

hankaop
3. máj 2017

@teegreen kedze skupina je o tom,ake malo dieta reakcie,dovolim si pisat

Dnes mal 15mesacny syn ockovanie MMRV. Najsilnejsia reakcia vraj bude na ten 8-9 den. Ockovanie zvladol bez placu,zatial citil iba prevenar.

hankaop
3. máj 2017

Ako som uz pisala davnejsie, dcerka (teraz 3r3m) zvladla mmrv bez nejakej reakcie,vsimam,ze syn je sice menej citlivy na bolest,ale pri prevenare mal opuch,ktory po tyzdni zmizol. Tak,uvidime. Zatial mu oci nepohasli a tvrdohlavy je stale rovnako

tinushka13
3. máj 2017

@peter952 Sklamem ta.. matika a fyzika mi cudzie nie su napriek tomu ze som zena ci matka na materskej. to ze sa tu neohanam dookola stale vzorcami neznamena ze nemam znalosti. Co sa tyka cisiel a vyplaty.. ako si zariadis tak mas. a to mozes potom cakat aj na paske. k tomu tolko.

@teegreen Neviem kde si vzala to ze 99% ludi kasle na negativne nasledky ockovania. Ja si mylim ze kazdy jeden rodic ked sa rozhoduje tak si minimalne precita pre a proti. Takze tu by som velmi prehodnotila toto tvrdenie. Ja sosobne som si nastudovala co detom davam ake su rizika a pod.

a k danej teme.. mam dve deti. obe maju vsetky povinne ockovania a bez akychkolvek nasledkov ci problmov. Ani raz zvysena teplota, ci nejake zacervenane vpichy, uzlinky, svrbenie.. nic. Ak by som mala tretie, ockovanie dam tak ci onak.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
babatkoo
4. máj 2017

2.5. - 8 den po, 37.5 teplota cely den, poobede vysyp celeho tela, syn sa stazoval na bolest v oblastiach vysypu. Vyjazdovy lekar mu dal dithiaden + medrol, pre ustup koznej alergickej reakcie.
3.5. - 9 den po, kozna skostatovala ze ide o virusovy vysyp, ktory ,,spal" v synovi pred podanim MMR. Nejde o vysyp typicky po vakcine MMR. Syn od 18stej hodiny ma horucku 39.2 😖

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
4. máj 2017

@teegreen Ale,ale. Si asi nepocula najnovsi vyrok p.Kristufkovej,ze lekar plne prebera zodpovednosť za ockovanie.😀😀😀
Ale to je v poriadku takto verejne zavádzať slušných ľudí. Ved media znesu.

aristka
4. máj 2017

@teegreen znova sa pytam co bolo v tych gliovych bunkach zvrhnutych na Ca ...obec nechapem co je na mojich prispevkoch a otazkach neslusne ...jedine ,ze mas problem s odpovedou ...
@babatkoo takto moje dieta vyzeralo pred mesacom a to je o dost starsie ,neslo ani o siestu chorobu ani o piatu a ani o alerg.vyrazku ,ta vyzera trochu inak a bolo to sprevadzane tiez zvys.teplotou ...zaver tie nejaka viroza ...inak uz par mamiciek tu na mk takto vyhadzane deti dalo ,tiez z takym zaverom dr....nam to preslo a bol pokoj.

hankaop
4. máj 2017

@babatkoo MMR sa ockuje zivymi bunkami. Toto nemozu byt osypky??
Ja som sa ale takto vyhadzovala na tvari po striekanom ovoci, takze zaver, ze (alergicka) reakcia sa mi zda spravny.
Mne to, co vam kozna povedala, pride ako blbost :/ ved uz ked je to virusovy vysyp, aj vsetky tie ockovane choroby su virusy. Kontaktovala by som štátny úrad pre kontrolu liečiv a nahlásila mu reakciu. Aj ked to môže byť bežná reakcia, tváriť sa, že je čistou náhodou a iba podľa toho, ako to vyzerá, bez poslania vzoriek na rozbor, je na škodu veci

tinushka13
4. máj 2017

@teegreen tvoj problem je. ze mate negativnu skusenost. neviem sa pozriet triezvo na ockovanie a neckovanie. ja sa na to pozeram z kazdej strany rovnako a kazdemu davam sancu na jeho nazor a rozhodnutie. ty si zaujata. tvoja vec. Nikto ti to neberie.
Poviem ti toľko. tu u nás je jeden Dr. ktory podporuje neockovanie a vies aky stylom? vezme z lekarne vakcinu.. strhni stitok, dietatu zalozi "ockovaci preukaz" nalepi stitok a vakcina ide do kosa. Myslis ze toto je spravne? rodicia nedostanu pokutut pretze su evidovany ako ockujuci. dieta nema ockovanie ale tvarime sa ze ma. Ak dieta "nieco" chyti.. pozeraju na to ze je ockovany a k liecbe sa pristupuje inak ako keby vedeli ze nie je. o com je toto? o biznise.
99% lekarov sa k ockovaniu vyjadri. pochybujem ze ty si mala tu cest sa so vsetkymi stretnut a byt pri ockovani. verim tomu ze kazdy jeden rodic je zodpovedny a precita si co najviac a informuje sa u svojho lekara. neverim ze je rodic ktory by prisiel a povedal ze ved pichnite ked je povinne....

hankaop
4. máj 2017

Nám včera lekárka presne povedala, že reakcia príde na ten 8-9 deň, nech sa nečudujeme, že to tak neskoro a nech si neplánujeme neviem aký výlet, lebo to bude akurát víkend.
Časovo to sedí presne na váš prípad. Tú vašu kožnú by som poslala dakam.

Aspoň vidno, akú šarapatu dokáže s telom narobiť už oslabený vírus, o to radšej som, že sme očkovali :/

hankaop
4. máj 2017

@tinushka13 :O nebláznite, to vážne :O to je dement, veď keď to dieťa dostane nejakú chorobu, ani s ňou nebudú rátať, lebo je na ňu očkované, veď tým strašne ohrozuje to dieťa

prečo ho nenahlásite??

tinushka13
4. máj 2017

@hankaop dotyčný Dr. bol viac krát hlasený aj za iné veci. ale zrejme niekto za ním stojí..

mareen1
4. máj 2017

@babatkoo Mohla by to byt reakcia na komponent ruzienky...