icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

sassannka
14. máj 2017

@teegreen Nerozum je v prvom rade zdieľať takýto sugestívny a zavádzajuci článok. Švédi žiadne očkovanie nezakázali, majú štátny program podobný nášmu s tým rozdielom, že u nich nie je očkovanie povinné, ale odporučené (tak ako aj v iných škandinávskych krajinách)

teegreen
Odpoveď bola odstránená
sassannka
14. máj 2017

@teegreen Môj pohľad na vec? 😝 Nie, to je fakt. Článok vzbudzuje dojem, že vo Švédsku zakázali očkovanie, čo nie je pravda, naďalej je odporúčané. Článok bol vytvorený za účelom propagácie anti-vax kampaní a pre tento účel zmanipulovaný. Stále máš pocit, že si voľná v myšlienkach, ale nie si, nechvaš so sebou účelovo manipulovať. Rozhoduj sa podľa faktov, nie blbostí zle interpretovaných. Googluj. Aj po švédsky, translator preloží.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
14. máj 2017

@sassannka tak tak,Svedi maju velmi vysoku zaockovanost deti, udavaju 97%

hankaop
14. máj 2017

@teegreen naco tu spamujete? milion krat (sme) tu rozoberali, ze ano, rodicia by mali byt ti, co rozhodnu, ze ci dieta ma alebo nema byt zaockovane, s tym suhlasi naozaj skoro kazdy aspon trosku pricetny clovek. Uz tie antivaxerske reci si prosim nechajte pre skupiny, ktore sa tomu venuju a nevyvolavajte tu zbytocne konflikty ZASA

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. máj 2017

@teegreen prečo by ju malo trápiť, že dala deti očkúvať? 😅

teegreen
Odpoveď bola odstránená
synda11
18. máj 2017

@evittam ja som jedno z nich,,,zaocovana ako dieta som bola,,,a aj tak som ho dostala v takej miere ze som 3 tyzdne bola zavreta na samotke na infekcnom..brala som 3x denne injekcie do svalu tusim pendepon uz si to moc nepamatam..takze tak 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
hankaop
19. máj 2017
peter952
Odpoveď bola odstránená
sassannka
20. máj 2017

Tiež mám jeden:

teegreen
Odpoveď bola odstránená
tin007
20. máj 2017

@sassannka A co ma spolocne mozgova obrna a zrusenie povinneho ockovania?

candii
20. máj 2017

@sassannka nic v zlom ale v parlamente ma Kotleba jedine normalne a racionalne uvazovanie ✌

adsumus
20. máj 2017

už by sa ten náš slovenský antivax mohol konečne naučiť čo to, základy chorob, nevedia nič skoro, len dezinformácie a beru do ruk životy našich detí. 😠 😠😠

Mozgová obrna

Detská mozgová obrna (DMO) bola popísaná už v roku 1859, kedy anglický ortopéd poukázal na to, že choroba je spôsobená v dôsledku poškodenia mozgu, aj keď sú mentálne funkcie zachované. Nie je chorobou dedičnú ani prenosnú.

Faktory pôsobiace po pôrode

Infekcie dieťaťa prekonaná v priebehu prvého roka - čierny kašeľ, zápaly mozgu a mozgových blán, zápaly stredného ucha, hnisavé infekcie kože...

http://www.symptomy.sk/choroby/mozgova-obrna

evittam
20. máj 2017

Co ma DMO spolocne s ockovanim....
A nikto iny neberie do ruk zivoty nasich deti a nase zivoty-len my sami, teda ak sme samozrejme svojpravni. Tie nekonecne "dristy" ako za to, že niekto neockuje/ockuje moze niekto iny a nie on osobne su uz fakt trapne....

adsumus
20. máj 2017

ak by to tak bolo, debata nie je, niekto ohrozuje vlastne dieťa smrtelnou chorobou, lebo si myslí, že protilátky su zbytočne, to je jeho vec, ale jeho vec nie je, ak to jeho choré dieťa nakazí aj iných, preto su tu hlasy proti antivax a vždy budú.

@candii normálne a racionálne uvažujuci človek nevystaví detí chorobám, bez ochrany. a takto to vyzerá so všetkým, čo táto strana presadzuje, populizmus a žiadne riešenia.

candii
20. máj 2017

@adsumus ved ale nezakazuje ockovanie. Ale ma pravdu v niecom..

evittam
20. máj 2017

Ochoriet a nakazit druhe dieta moze ci uz ockovane alebo neockovane dieta aj tou smrtelnou chorobou. Ja som zodpovedna sama za seba a za svoje deti.

adsumus
20. máj 2017

@candii má pravdu v čom?

napríklad ja cítim zodpovednosť aj za ludí okolo mna, preto sme aj očkovaní, aby sme zbytočne nenakazili niekoho a aby nezomrel, mna by to mrzelo. nieže mrzelo, niesla by som velmizle ak by som niekomu zbytočne kvoli klamstvám zabila dieťa.

candii
20. máj 2017

@adsumus ma pravdu v tom ze stat nenesie zodpovednost za pripadne NU.. ale ak rodic odmietbe toto riziko akceptovat ma platit pokutu.. kto odskodni dieta trebars s celozivotnymi nasledkami?

evittam
20. máj 2017

Hmm, zaujimave. A ak by ockovane dieta nakazilo ine (ne)ockovane dieta smrtelnou chorobou to uz by asi bolo v poriadku ak by jedno z nich zomrelo. A odpustme si "omacky" typu "...ved sme ockovali a urobili sme vsetko preto aby dieta chorobu nedostalo, tak je to v poriadku.."

evittam
20. máj 2017

@candii Skus sa spytat pani Kristufkovej. Ta naposledy "zapotila",ze lekar nesie plnu zodpovednost za ockovanie dietata.😀

candii
20. máj 2017

@evittam haha 😂 tak to ano ktovie potom preco u pediatricky za kazdym podpisujeme do zdrav. karty plnu zodpovednost

adsumus
20. máj 2017

@candii ja som za, nech štát odškodnuje, ale všetkých a za všetky stavy, ktoré sa vyskytnu po použití liekov, užiješ liek a dostanše vyrážku, stát nech odškodní a ked toto padne lebo to nebude ekonomicky unosne odškodnovať každeho za všetko čo sa stane po užití lieku, tak budu naše zdravie riešiť alternatívci a tí tiež nech nás odškodnuju, užila som homeo, vitamíc c....všetky tie sračky, ktoré predávaju...dostala som vyražku, poprosím peniažky, suhla? takže pýtam sa kotlebu, či nás budu odškodnovať za všetky následky po liekoch alebo nie, lebo inak je to len populizmus, získať hlasy tých, čo sa boja očkovania.

candii
20. máj 2017

@adsumus tak ale nejaky vysyp a dozivotne NU z ockovanie je si myslim rozdiel. Napr. moja suseda dostala z ockovania proti mozgovej obrne naozaj mozgovu obrnu a narodila sa ako zdrave dievcatko. Ako chapem zmysel ockovania, chapem aj riziko neockovania. Nie som proti neockovaniu ale podla mna by mali robit nejake vysetrenia ci to dieta smie byt ockovane aby nevznikol nejaky neziaduci ucinok, myslim keby sa toto zaviedlo rodicia by sa menej bali vakcin. Lebo naozaj to nemusi byt vo vakcine ale nejaky chybny gen alebo hocico ine. Vela lekarov to berie na lahku vahu a ockuju rad radom aj nie uplne zdrave deti. Keby trosku zodpovednejsie k tomu pristupovali zvysili by doveru. Kazdy rodic chce pre svoje dieta to najlepsie a nechce ho ohrozit.

soldi
20. máj 2017

@adsumus teba niekto núti užívať vitamín C pod hrozbou pokuty?
Keď chceš byť odskodnena