icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

adsumus
13. júl 2017

táto tema má byť pre rodičov ake mali reakcie na mmr vakcínu, nie na širenie antivaxerských bludov, ktorým už hádam ani desaťročne dieťa neverí.

majinka81
13. júl 2017

@teegreen Prepac ja som sa pytala jeho.Preco odpovedas za neho?

sabaa
13. júl 2017

@maznacik007
Dobry den. Viem ze je to davno ale chcem sa spytat ako ste dopadli po tom ockovani dalej. Moj syn ma presne tieto iste priznaky momentalne. Dakujem

ubka
13. júl 2017

@katka0210 my sme po MMR vakcíne skončili na pohotovosti, malá sa celá neskutočne vysypala, ekzém až v očiach, puchla nám doslava pred očami- hned jej museli pichať hydrokortizón, 2 týždne úplne prestala rozprávať (čo predtým v kuse už rozprávala), celé noci plakala a to sme predtým spali celú noc, nevážila ani 8 kil, ked po niekoľkých dňoch sa nám podarilo do nej dostať 5 lyžičiek krémika, sme plakali, nechodila..3 roky nás dávala dokopy doktorka na kožnom v svidníku. A odvtedy nám stále pribúdajú alergie, už je alergická takmer na všetko.. Ja som vtedy bola v 8. mesiaci a to druhé dieťa som tam takmer na záchode na pohotovosti porodila z toho všetkého....
Na pohotovsti nám lekár povedal: "viete primárne Vám nikto nepotvrdí, že je to reakcia po očkovaní, ale asi vieme svoje, že?"
Pediatrička? To všetko kvitne teraz to bude alergiou asi..zaujímavé, že do očkovania žiadne alergické prejavy nemala..

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
dai
13. júl 2017

@majinka81 oni su podla mna 1 osoba.... vies ono hlavny problem problem je ze vacsina chorob sa zacina prejavovat az ked dieta ziskava nejaku osobnost - niektore pozornejsie mamky si vela vsimnu uz pred mmr ockovanim, tie nepozornejsie to zhodia na ockovanie kedze to je presne v case kedy sa osobnost prejavovat zacne... Mnohe hlavne v teme o autizme to aj priznavaju ze znaky pozorovali od narodenia, ine potrebuju vinnika☹

vidis co ti tu pisu - alergie... ako ja beriem ze ockovat by sa nemalo dieta s oslabenou imunitou lebo tak ako akakolvek nakaza aj ockovanie moze vyvolat chorobu na ktoru je silna predispozicia... ked tu pisu ludia ze ich deti maju alergie, z coho ich mali moji spoluziaci a ich rodicia ockovani uplne inymi latkami, pripadne neockovani?
ja aj moje deti sme ockovani a nikto nema alergie ani ziadne ine problemy, moja kamoska neockoje a jej dieta ma asi vsetko co ta len napadnut moze - teda , nie je to autista ale do roka 2x v nemocnici ( raz skoro zomrel na rotavirusy ), nenormalny alergik - ona stale hudie svoje, ze keby bol ockovany tak je to este horsie, to preco dostal vsetky tie choroby uz vysvetlit nevie - tam sa odvolava na civilizacne choroby☹ proste dovod sa najde ( a nie, jasne ze to nie je genetika )

aristka
13. júl 2017

@peter952 tak Falšikova zaluje mesto ,ze nic nerobia zo skladkou a jej exmanzel ma lymfomy ako nasledok ocka a ty to mas z ocka ,inak si pisal ,ze si hiv pozit .takze logicky si imunodeficientny ...neviem ako rodina ,ale ta skladka ,ktora vraj obdahuje 400toxickych prvkov ti pri dome nevadi...

aristka
13. júl 2017

@peter952 flasik to ma ako nasledok zo skladky ...opravujem .

majinka81
13. júl 2017

@peter952 Ahoj peter je mi luto, že máte následky, ale vieš tým že stále sa v tejto teme bude podporovat iba negativizmus sa nič nedosiahne.Myslím, že väčšina rodičov si uvedomuje a vie že očkovanie môže aj nemusí spôsobit nejaké následky.Vieš, chápem ťa, že si nahnevaný a frustrovaný z celého systému, ale tí ktorí chcu očkovať budú a tí čo nechcú nebudú. Myslím, že ich nejako neovplyvníš.
To je celé čo som ti chcela povedať.

nikulka79
13. júl 2017

@teegreen on nema autisticke dieta,zatial doteraz mi neposlal ziaden kontakt na osobu,ktora ma na papieri potvrdene ze dieta ostalo postihnute po vakcine ,to ja mozem na rozdiel od neho mu dat kontakt na mamicku,ktora nema dieta ockovane a je autik.niesom za ani proti ockovaniu ale ked niekto posadnuto vsade vypisuje ze vakcinna sposobuje postihnutie tak nech ma aj dokaz.mohlo by vela ludi ho skor podporit v nazore keby skor pisal,ze u dietata s nevyvinutou imunitou poskodzuje imunitu ockovanie a nastavaju pridruzene ochorenia.na to by skor aj vedel zohnat dokazy tu na sk a nie niekde tam za vodou

nikulka79
13. júl 2017

@ubka dobry.mate uz spravene testy na imunitu?my mame po ockovani poskodenu imunitu a nevytvorenu imunitnu bunku co nav dosledku udrelo na cns

nikulka79
13. júl 2017

@dai pekne a spravne napisane no okrem toho autizmu.nas drobcek bol ukazkove dieta a ja podla pediatricky velka puntickarka.nas mal prve nu po hexe v 4mesiacoch no a dorazila nam imunitu mmrka,uraz hlavky a neprimerany pristup v jasliach,ked mi ho nechali 2hodiny priputaneho v kociku na slnku skvarit a potom zato ze nechcel sadnut do detskej stolicky tak bez tekutin a jedla.spadol nam do deliria a doteraz mali sme ho problem v aute priputat.co sa tyka autizmu deti s mentalnou retardaciou sa uz s autizmom narodili ale bez mr maju pridruzene choroby,alebo uraz,stres..ktory jednoducho psych.nezvladli alebo maju poskodeny cns

teegreen
Odpoveď bola odstránená
angelina1003
13. júl 2017

ja som sa tiez ockovala na hpv ako pubertacka ked to prislo ze waaaau teraz sa da chranit a bum po kazdom ockovani vysoke horucky, imunita na nule,take hnisave hrdlo co sa musi rozrezat aby to malo kadial vytiect som do toho casu ani nevidela. dva roky som sa dostavala zo vsetkeho a este mi aj na gynekologii povedali ze mozem byt rada ze som vobec mohla mat dieta.a co ti to kto potvrdi....nikdy ti toto neda niekto oficialne na papier lebo ak by dal sa koze vzdat aj svojej kariery.....takto zial je...a to teraz nejdem polemizovat ani vysvetlovat.....kde sa tocia peniaze tam sa toci vsetko.....ja som do toho casu co som spravila osudovu chybu a dala sa zaockovat bola relativne ok ale potom nastal kolotoc chorob co aom o nich ani nepocula takze ziadna nahoda....tak isto poznam aj deti...v podstate nepoznam v okoli ockovane dieta co by bolo tip top zdrave....nebavime sa o soplikoch.....ale mne osobne je jedno nevh ai kazdy robi co chce moje deti to niesu ale nech sa nenadava a nerobi z ludi co proste neockuju pomalinly zlocinci...ked bude mat doma niekto postihnute dieta po ockovani tak isto bude nan sa ako aj ked bude mat akekolvek ine dieta ine problemy takze tato.polemika je uplne zbytocna....ale to ako sa doktori stavaju k neziaducim ucinkom po ockovani je uz na plac....po mmr sa vyhovat na slnko ako sme zazili v rodine je uz naozaj na plac.....

adsumus
13. júl 2017

@angelina1003 hnisave hrdlo si mala z očkovania?

peter952
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
13. júl 2017

@teegreen som prekvapena tvojou odpovedou, ty zastankyna neockovania tak ako peter ste zastancami neockovania ...u nas nastalo poskodenie imunitneho systemu dosledku vdaka virusom a nedostatocne vytvorenej bunky.maleho organizmus sa nedokazal branit virusom ,ktore dostal ako prve v hexe

adsumus
13. júl 2017

@peter952 ty tu šíriš akurát tak klamstva. averím že ako hiv pozitívny si neprestal užívať lieky od lekárov, lebo inak sa zastavíš sám.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. júl 2017

@angelina1003 no kedze si mala hnisave hrdlo a rozrezane ,urcite treba napisat co ti vykultivovali ,pretoze ak si nachytala zlateho staf.,nepomoze ti nielen dobra imunita ,ale ani svatena voda ...nehovoriac o tezistenciach na atb nielen na tohto bacila ,ale aj ineho a ked mam bacila v tele a doluju ma atb ,asi telo nebudem trapit tehu ..ci ...no co ti vykultivovali ,pochval sa ....

aristka
13. júl 2017

@adsumus tu si z nas fakt uz robia cistu prdel ,na tieto diagnozy bez udania dovodu tj.bacila ,ktory zjavne neragoval na atb ,zvalime na hpv virus na krcok maternice ....dany nick zjavne nenapado ,ale urcite bola info ,ze bacil je rezistentny ....a rezistencie su obrovsky problem a budu ....a ludia nam uz zomieraju pre neucinnost atb a mrsu ...

adsumus
14. júl 2017

@aristka nuž ak má niekto zápal hrdla z očkovania, tak k tomu sa už nedá asi nič doplniť. už sme tu mali mikrocefálie z očkovania, homosexualitu, ploche nohy, skulenie, niekedy ludia neznalí príčin upalovali bosorky, teraz uplauju očkovanie, posunuli sme sa. 😔

majinka81
14. júl 2017

@peter952 Ano možno ovplyvníš, že tí čo chcu očkovat a kuknú do tejto témy tak budú v strese, ale ak sú presvedčení tak očkovat dajú. Tí čo očkovanie nechcú tému ani nepotrebujú proste neočkujú lebo sú v tom presvedčení alebo ich presvedčilo niečo iné. Dajme tomu ako ty máš svoj názor a nepotrebuješ sa radit či očkovat alebo nie, máš v tom jasno.

amyqce
14. júl 2017

Ahojte.
Pridavam skusenosti s MMR vakcinou, pri prvej dcere sme boli proti, vlastne z donutenia sme ju absolvovali, mame o tom tolko nastudovane, ze ma nepresvedci nikto, ze je to OK. No ale kedze predchadzajuce ockovania mala v pohode, neziaduce ucinky ako z ucebnice, tak sme do toho isli a modlili sa 🙂 . Akurat sme dodrzali tyzdennu karantenu pred a po MMR pri oboch detoch. Prva dcera mala po 10 dnoch, ako z ucebnice, zvysenu teplotu, inak absolutne nic. Tak sme dali zaockovat aj druhu, dnes je 10ty den, opat zvysena teplota, ale uz dva dni mi mala strasne place, akoby ju hlava bolela, opuchala, dnes som jej uz dala Panadol, pretoze tak neskutocne plakala, ze sa to nedalo uz vydrzat. Ma s tymto niekto skusenosti? Urcite nas odbiju, ze ockovanie to uz vobec nie je. Tak sa spytam na nazory mamiciek. Dufam, ze to prejde a nic horsie nebude. Dcera je predcasna a od narodenia chyta vsetko mozne, co sa len da... ja by som tu MMR nepodcenovala.

adsumus
14. júl 2017

@amyqce neuvažovala si zavolať alebo zájsť k lekárke nech ti dieťa pozrie, že čo sa deje? opuch hlavy to by som sa nevypytovala na nete, ale riešila okamžite.

amyqce
14. júl 2017

@adsumus samozrejme, ze idem. ci je tu niekto kto to mal taketo v suvise s mmr. lebo niekto tu pise ze len do 3 dni sa moze nieco prejavit, niekto tyzden, niekto 10 dni... niekto dokonca dlhsie po tom. ja im dam, odbit nas ze to urcite nie z mmr.

adsumus
14. júl 2017

@amyqce ty už vieš dopredu, čo ti povie lekárka, je piatok, idete hádam na pohotovosť?