Ako prekonať panický strach z očkovania?
Dobrý deň, po prázdninách mám nastúpiť na externé štúdium na strednú školu a podmienka je očkovanie proti žltačke. Dám sa zaočkovať, ale mám z toho až panický strach ☹
Nie zo samotného pichnutia, toho sa vôbec nebojím, odber krvi zvládam úplne v pohode a toto sa ani nepichá do žily, bojím sa toho potom. Čo keď mi bude zle, v možných príznakoch po očkovaní je zvracanie, hnačka, teplota, dokonca zápal mozgových blán.
Stále musím myslieť na to, čo keď mi tá vakcína poškodí pečeň, srdce, obličky, úplne som z toho strachu hotová 😔 Ako to prekonať?
Asi u mňa tento strach vznikol z toho, koľko ľudí má teraz zdravotné problémy po "inom" očkovaní, chápete asi čo myslím.
@morpheuss popieranie vedy? Vyššie som napísala, že samotní vedci potvrdili vedľajšie účinky od ľahkých až po smrť. Ak to k tebe ešte nedošlo, lebo máš slabý internet, tak sa ozvi keď sa k tomu dostaneš. Strašné vôbec komunikovať a osobou čo apriori odmieta diskutovať o zisteniach iných. Jednoducho som popierač vedy. Hej, tej vedy, ktorá sama tvrdí, čo píšem. Nonsens títo veriaci. Jedna veta pre teba: ani veda nie je neomylná a práve na základe omylov vedy napredujeme. Skús sa nad tým zamyslieť.
@lilope pri ktorej vakcíne? Astra Zeneca, ktorá sa už ani nepoužíva? Veď povedz... a aké sú vedľajšie účinky covidu, hepatitídy, a pod? Nie smrť? A nie minimálne tisícnásobne častejšia ako pri požití vakcíny? Ty si ani do auta nesadneš? Každý rok na EU cestách umrie cca 20 tisíc ľudí. Koľko je preukázaných prípadov úmrtia po vakcíne? Jednotky možno desiatky ľudí z miliónov... Koľko zomrelo na covid? Státisíce...
Niečo mi tu nesedí.🤔
Si husakove dieťa a až teraz ideš dorabat strednú? A ako chces s takouto labilnou psychikou robiť v zdravotníctve?
@doriiis A prepáč, ale ja labilnú psychiku naozaj nemám, ubezpečujem ťa, že som úplne ok
Moja známa prekonala hepatitídu 2x, skončila na infekčnom bola pozorovaná dlhé roky na hepatológii. Nakoniec jej prepukla z toho cirhóza pečene. Nikdy nepila alkohol, je štíhla, stravovala sa striedmo a zdravo. Lieky nebrala žiadne, až potom na tlak... pečeň zničená zo žltačky. Chceš takto skončiť?
@anonym_5b6066 ja si plne uvedomujem riziká nakazenia, aj to, že v nemocnici tá šanca je určite vyššia a určite sa očkovať dám, len neviem, ako prekonať strach ☹
@doriiis podľa mňa myslí to, že my narodení po roku 2000 máme očkovanie proti hepatitíde typu B už v detstve. Ja som na VŠ predkladala len potvrdenie o tomto očkovaní. Ale plánujem si najbližšie zistiť, či ešte mám protilátky keďže mnoho spolužiakov už nemá a prípadne sa preočkovať. Toľko k tomu veku. A súhlasím aj s druhou časťou odpovede, na takej škole sa naučíš aj odoberať krv a práca je potenciálne riziková keďže pracuješ s krvou iných ľudí a o iných záležitostiach nehovoriac. To očkovanie Ti viac pomôže ako uškodí. Môžeš pred ním upovedomiť lekára, čoho sa bojíš, možno bude ochotný vysvetliť a poradiť...
Ak si ideš dorábať strednú a následne budeš pracovať v nemocnici tak ver tomu, že ťa počas výkonu práce postretnú aj väčšie horory ako hnačka či grcavka :D
Plus sa treba držať štatistiky, šanca že by ťa čakali nejaké negatívne účinky je malá. Väčšia je, že keď pôjdeš na skúšku do školy, tak zemreš po ceste. Blbé ale je to tak.
chodila som na zdravotnú nedávno (externá nadstavba), bolo nás v triede 30 a NIKTO nemal žiadnu reakciu okrem trochu boľavej ruky, potom sme sa dali dobrovoľne ešte očkovať aj proti hep. A lebo sme mali epidémiu v Košiciach, neboj sa, dobre bude
Ak si ideš dorábať strednú a následne budeš pracovať v nemocnici tak ver tomu, že ťa počas výkonu práce postretnú aj väčšie horory ako hnačka či grcavka :D
Plus sa treba držať štatistiky, šanca že by ťa čakali nejaké negatívne účinky je malá. Väčšia je, že keď pôjdeš na skúšku do školy, tak zemreš po ceste. Blbé ale je to tak.
@procrastique Asi si ma úplne nepochopila, nevadí. Ja nemám problém s tým, keď mám hnačku, vracanie vírusového pôvodu a nevadí mi ani, keď to má niekto iný.
Bojím sa očkovania, nie samotného úkonu, ale prípadných následkov
@doriiis Nejdem si strednú školu dorábať, ja strednú školu s maturitou normálne v 18 rokoch mám, toto je externé pomaturitné štúdium. Neviem, čo ti na tom nesedí, ale veľa ľudí ide túto školu študovať aj vo vyššom veku
@anonym_autor pozri, ber to tak, ze tato vakcina je uz tu dlho. Clocek aj po ATB ma neziaduce ucinky, aj ked si clovek precita vedlajsie ucinky bezneho lieku na bolest , tak niekedy strach ho brat a nakoniec ho zoberie. Ved co to,. Iba liek.
Ja som po jedmych Atb mala take zle pecenove testy a take neziaduce ucinky , ze som myslela, ze zomriem.
A po ockpcami na zltacku mi nebolo uplne nic. Deti zaockovane ,a nic im nebolo. Ani naznak po ockovani.
Ti, ktori su proti ockovaniu budu ti pisat take pribehy, ze koniec... vsetky vakciny su zle....
Neboj, lebo si este nieco privolas. Ber to tak, ze pri praci ti to pomoze a je to len malicky pich
@kacena4 Bojím sa a? Niekto sa bojí zubára a radšej tam nejde celý život, niekto pavúka, niekto sa bojí šoférovať a ja sa bojím očkovania.
@anonym_autor nastuduj si, co sa stane, ak tu chorobu dostanes, ake mozne dosledky to bude mat. A ci ti povolanie za to stoji, dat sa "napichnut". Ak ano, tak nie je co riesit. Ak nie, tak sa neockuj a vyber ine povolanie, ktore toto nepodmienuje...🤨🤨🤨
@anonym_autor pozri, ber to tak, ze tato vakcina je uz tu dlho. Clocek aj po ATB ma neziaduce ucinky, aj ked si clovek precita vedlajsie ucinky bezneho lieku na bolest , tak niekedy strach ho brat a nakoniec ho zoberie. Ved co to,. Iba liek.
Ja som po jedmych Atb mala take zle pecenove testy a take neziaduce ucinky , ze som myslela, ze zomriem.
A po ockpcami na zltacku mi nebolo uplne nic. Deti zaockovane ,a nic im nebolo. Ani naznak po ockovani.
Ti, ktori su proti ockovaniu budu ti pisat take pribehy, ze koniec... vsetky vakciny su zle....
Neboj, lebo si este nieco privolas. Ber to tak, ze pri praci ti to pomoze a je to len malicky pich
@anonym_143e5a Ďakujem za povzbudenie ❤
@autorka zisti si, či vôbec očkovanie potrebuješ. Ak si mala v detstve 3 dávky, možno bude škole stačiť záznam o očkovaní alebo pretestovanie protilátok.
@autorka zisti si, či vôbec očkovanie potrebuješ. Ak si mala v detstve 3 dávky, možno bude škole stačiť záznam o očkovaní alebo pretestovanie protilátok.
@slniecko39 Nemala som určite toto očkovanie
@januska12323 Mám iba povinné detské očkovania a som "husákove" dieťa
@anonym_autor ahoj ja nastupujem tiez na zš a tiez som bola uz na prve ockovanie a teraz 11,8 idem po druhu davku a absolutne mi nic nebolo, iba trocha bolest pri vpichu, ja mam aj tetanovku a aj covid ockovania, mala som byt do 2r mrtva a zijem bez nasledkov, no mozno ma zajtra zrazi auto 😅
@slniecko39 Nemala som určite toto očkovanie
@anonym_autor zaujímavé, lebo od roku 1998 je na Slovensku povinné. Tak potom neostáva nič iné, ako vydržať. Určite to bude v poriadku 💪
@anonym_autor ahoj ja nastupujem tiez na zš a tiez som bola uz na prve ockovanie a teraz 11,8 idem po druhu davku a absolutne mi nic nebolo, iba trocha bolest pri vpichu, ja mam aj tetanovku a aj covid ockovania, mala som byt do 2r mrtva a zijem bez nasledkov, no mozno ma zajtra zrazi auto 😅
@ewwe Bolesť po vpichu mi nevadí, to neberiem vôbec ako nežiaduci účinok, skôr normálnu vec.
A zo smrti si žartíky nerob, ani zo svojej, aby sa ti to nevypomstilo...
@anonym_autor zaujímavé, lebo od roku 1998 je na Slovensku povinné. Tak potom neostáva nič iné, ako vydržať. Určite to bude v poriadku 💪
@slniecko39 Čo je na tom zaujímavé, veď som písala, že som husákove dieťa 🙂
@ewwe Bolesť po vpichu mi nevadí, to neberiem vôbec ako nežiaduci účinok, skôr normálnu vec.
A zo smrti si žartíky nerob, ani zo svojej, aby sa ti to nevypomstilo...
@anonym_autor ale no neber to tak vazne, nikto nevie kedy zomrie a ak mam zomriet zajtra, tak to tiez neovplyvnim
@procrastique Asi si ma úplne nepochopila, nevadí. Ja nemám problém s tým, keď mám hnačku, vracanie vírusového pôvodu a nevadí mi ani, keď to má niekto iný.
Bojím sa očkovania, nie samotného úkonu, ale prípadných následkov
@anonym_autor ty si mňa nepochopila :D ja som povedala, že skôr zomrieš na to že ťa zrazí auto alebo budeš mať následky z toho, že ťa zrazilo auto ako to že si sa bola očkovať a teraz ti odchádzajú obličky či iné orgány :D
@anonym_autor ale no neber to tak vazne, nikto nevie kedy zomrie a ak mam zomriet zajtra, tak to tiez neovplyvnim
@ewwe Ja viem že nie, nikto z nás to neovplyvní a všetci odídeme, ale...
@slniecko39 Čo je na tom zaujímavé, veď som písala, že som husákove dieťa 🙂
@anonym_autor 🤦♀️🤦♀️🤦♀️pardon, neprečítala som všetky komentáre. Už chápem teraz 😅
@anonym_autor 🤦♀️🤦♀️🤦♀️pardon, neprečítala som všetky komentáre. Už chápem teraz 😅
@slniecko39 V pohode 🙂
Tak bud budes ockovat, alebo nepojdes studovat. Je to nutne a ma to dovod. Nepoznam nikoho, co by na toto ocko mal reakciu. Muz ked isiel pracovat na zachranku tak dostal vsetko mozne povinne a nikto sa s nim ani v Rakusku nebavil. Proste jeho volba, chcel ist na medinu a robit civilku na zachranke a bolo. Hlavne to mal zadarmo, nie Ako keby ja musim platit od 40-600 eur za jedno ockovanie. Take su totiz ceny. Ze nieco stoji strasne vela
Drviva vacsina ludi nema ziadne NU po Engerixe. Zbytocna panika.
Drviva vacsina ludi nema ziadne NU po Engerixe. Zbytocna panika.
@anavixy Ďakujem 🙂
@anavixy Ďakujem 🙂
@anonym_autor keď ideš do zdravotníctva stretneš sa s takými baktériami, vírusmi, že to očkovanie je najmenej toho sa nebojís?
Mať takýto strach nie je dobrá psychika
Sucitim s tebou, vidis okolo seba nasledky fajzerovania (Cekan, Virtsik, Smucler, Migal....) a keby si vedela, kolki antivax suchli do vacku, aby to mudr strekol do umyvadla... Chodil taky citat po fb, nepoznam nikoho, kto lutuje, ze sa nedal a poznam vela, co trpko olutovali... 🍀
Sucitim s tebou, vidis okolo seba nasledky fajzerovania (Cekan, Virtsik, Smucler, Migal....) a keby si vedela, kolki antivax suchli do vacku, aby to mudr strekol do umyvadla... Chodil taky citat po fb, nepoznam nikoho, kto lutuje, ze sa nedal a poznam vela, co trpko olutovali... 🍀
@ahhola vakcína proti Covidu od Pfizer využíva technológiu mRNA a vakcína Engerix B proti HBV používa časť vírusu hepatitídy. Keďže fungujú na odlišnom princípe, nedá sa takto zovšeobecňovať.

Niečo mi tu nesedí.🤔
Si husakove dieťa a až teraz ideš dorabat strednú? A ako chces s takouto labilnou psychikou robiť v zdravotníctve?
@doriiis Nejdem si strednú školu dorábať, ja strednú školu s maturitou normálne v 18 rokoch mám, toto je externé pomaturitné štúdium. Neviem, čo ti na tom nesedí, ale veľa ľudí ide túto školu študovať aj vo vyššom veku