Ako prekonať panický strach z očkovania?
Dobrý deň, po prázdninách mám nastúpiť na externé štúdium na strednú školu a podmienka je očkovanie proti žltačke. Dám sa zaočkovať, ale mám z toho až panický strach ☹
Nie zo samotného pichnutia, toho sa vôbec nebojím, odber krvi zvládam úplne v pohode a toto sa ani nepichá do žily, bojím sa toho potom. Čo keď mi bude zle, v možných príznakoch po očkovaní je zvracanie, hnačka, teplota, dokonca zápal mozgových blán.
Stále musím myslieť na to, čo keď mi tá vakcína poškodí pečeň, srdce, obličky, úplne som z toho strachu hotová 😔 Ako to prekonať?
Asi u mňa tento strach vznikol z toho, koľko ľudí má teraz zdravotné problémy po "inom" očkovaní, chápete asi čo myslím.
Keď je podmienka očkovanie, asi to bude zdravotnícka škola. Si si istá, že je to škola (a práca) vhodná pre teba? Zdravotník, ktorý neverí medicíne je ako kuchár čo sa bojí sporáka...
@januska12323 Mám iba povinné detské očkovania a som "husákove" dieťa
@anonym_autor tak si rovno obcerstvi aj tetanus
@lilope
@ibatanecnica
Zasa som sa stretol v debate s popieračkami vedy? Viete čo? Ja už mám sivé vlasy.. a zlyháva mi pamäť. Ani vták mi už nestjí ako kedysi... (kecám, stojí stále parádne)... jediné racionálne vysvetlenie je, že je to kvôli očkovaniu
@morpheuss ty vedec mas nastudovane aj to ake a kolko pokut dostali farm.firmy za falsovanie vysledkov? Ci len to sa papagajuje co sa hodi.
@anonym_autor tak si rovno obcerstvi aj tetanus
@martinmmartin Nemám to v pláne
Keď je podmienka očkovanie, asi to bude zdravotnícka škola. Si si istá, že je to škola (a práca) vhodná pre teba? Zdravotník, ktorý neverí medicíne je ako kuchár čo sa bojí sporáka...
@anonym_14a860 vies co ? Je nas vela zdravotnikov ktori nie sme ockovani. Nejde o to ze bybclovek neveril vede. Staci mat otvorene oci a vidis co robi farma loby
Sucitim s tebou, vidis okolo seba nasledky fajzerovania (Cekan, Virtsik, Smucler, Migal....) a keby si vedela, kolki antivax suchli do vacku, aby to mudr strekol do umyvadla... Chodil taky citat po fb, nepoznam nikoho, kto lutuje, ze sa nedal a poznam vela, co trpko olutovali... 🍀
Furt musíte riešiť koldokola ten Covid? Náhodou som poznala takých, čo ľutovali, že sa neockovali. Minulý čas nie je náhoda. Nepoznám nikoho, kto mal nejaké ťažké následky po vakcíne, poznám plno takých, ktorí mali po covide. Nie je to jedno tomu, kto očkovaný nie je? A myslím si, že opatrenia boli síce prísne, ale obchádzali sa, ako sa len dalo, netvarme sa, že nie. Ak niekto kvôli neockovaniu stratil zamestnanie, tak to bolo absolútne svinstvo. Zatváranie ľudí v karanténe v Gabčíkove a následne vymáhanie faktúr za "jedlo" bolo tiež nehorazne. Že sa proti opatreniam nedalo nijako brániť, či už administratívnou alebo súdnou cestou, je tiež jedno nešťastie. BTW, doteraz to nemáme zákonom ošetrené. Doteraz. Ale toto neserie nikoho.
Autorka, toť článok pre teba: https://mynovezamky.sme.sk/c/23525213/hygienici...
V Moldave nad Bodvou je to už roky v jednom kuse. Kamoška tam býva, všetky tri deti ma očkované, musí, lebo ináč by nezvládli ani na stenu Lidla, nie že nejaké ihrisko.. majú jedno akože VIP ihrisko, kde nepúšťajú neprispôsobivých, zvyšok mesta im už patrí. Úprimne, ja aj v Košiciach si stokrát rozmyslím, na ktorý spoj MHD nastúpim, a ktorý radšej vynecham. Detské ihriská detto. Odpadky vyhadzujem do kontajnerov pomaly len v jednorazových rukaviciach. Nie je to sranda. Tak ako predpokladám budúci zdravotník! si zváž riziká, či sa ti oplatí riskovať, alebo nie. O Tom, že z takéhoto prostredia môžeš byť potom prenáša aj ty, ani nehovorím. Chápem strach a rešpekt, ale... Viete, tak všeobecne, nemyslím ani toto konkrétne očkovanie, je ľahké sa báť viac očkovania, ako tých chorôb, kým máme kolektívnu imunitu. Takto sa ľahko vyskakuje a bije sa do pŕs, že ja nie, ja som nedala, ja nedám ani za svet. Kým máme kolektívnu imunitu.
@morpheuss popieranie vedy? Vyššie som napísala, že samotní vedci potvrdili vedľajšie účinky od ľahkých až po smrť. Ak to k tebe ešte nedošlo, lebo máš slabý internet, tak sa ozvi keď sa k tomu dostaneš. Strašné vôbec komunikovať a osobou čo apriori odmieta diskutovať o zisteniach iných. Jednoducho som popierač vedy. Hej, tej vedy, ktorá sama tvrdí, čo píšem. Nonsens títo veriaci. Jedna veta pre teba: ani veda nie je neomylná a práve na základe omylov vedy napredujeme. Skús sa nad tým zamyslieť.
@lilope toto nema zmysek. Toto mas akofanaticky veriaci clovek. Mozes hovorit poikazovat ale pokial to nebude v TV v hlavnych spravach, pravda to urcite nie je. A vies co? Je mi to aj jedno. Nech si pchaju do seba co chcu. Ich zdravie.
@martinmmartin Nemám to v pláne
@anonym_autor tetanus uz ani ja.
Furt musíte riešiť koldokola ten Covid? Náhodou som poznala takých, čo ľutovali, že sa neockovali. Minulý čas nie je náhoda. Nepoznám nikoho, kto mal nejaké ťažké následky po vakcíne, poznám plno takých, ktorí mali po covide. Nie je to jedno tomu, kto očkovaný nie je? A myslím si, že opatrenia boli síce prísne, ale obchádzali sa, ako sa len dalo, netvarme sa, že nie. Ak niekto kvôli neockovaniu stratil zamestnanie, tak to bolo absolútne svinstvo. Zatváranie ľudí v karanténe v Gabčíkove a následne vymáhanie faktúr za "jedlo" bolo tiež nehorazne. Že sa proti opatreniam nedalo nijako brániť, či už administratívnou alebo súdnou cestou, je tiež jedno nešťastie. BTW, doteraz to nemáme zákonom ošetrené. Doteraz. Ale toto neserie nikoho.
Autorka, toť článok pre teba: https://mynovezamky.sme.sk/c/23525213/hygienici...
V Moldave nad Bodvou je to už roky v jednom kuse. Kamoška tam býva, všetky tri deti ma očkované, musí, lebo ináč by nezvládli ani na stenu Lidla, nie že nejaké ihrisko.. majú jedno akože VIP ihrisko, kde nepúšťajú neprispôsobivých, zvyšok mesta im už patrí. Úprimne, ja aj v Košiciach si stokrát rozmyslím, na ktorý spoj MHD nastúpim, a ktorý radšej vynecham. Detské ihriská detto. Odpadky vyhadzujem do kontajnerov pomaly len v jednorazových rukaviciach. Nie je to sranda. Tak ako predpokladám budúci zdravotník! si zváž riziká, či sa ti oplatí riskovať, alebo nie. O Tom, že z takéhoto prostredia môžeš byť potom prenáša aj ty, ani nehovorím. Chápem strach a rešpekt, ale... Viete, tak všeobecne, nemyslím ani toto konkrétne očkovanie, je ľahké sa báť viac očkovania, ako tých chorôb, kým máme kolektívnu imunitu. Takto sa ľahko vyskakuje a bije sa do pŕs, že ja nie, ja som nedala, ja nedám ani za svet. Kým máme kolektívnu imunitu.
@oblecenie99 ononten strach niekedy ''zabija'' viac nez choroby. Treba sa chranit ale.nie to zase prehanat.
@anonym_autor ahoj ja nastupujem tiez na zš a tiez som bola uz na prve ockovanie a teraz 11,8 idem po druhu davku a absolutne mi nic nebolo, iba trocha bolest pri vpichu, ja mam aj tetanovku a aj covid ockovania, mala som byt do 2r mrtva a zijem bez nasledkov, no mozno ma zajtra zrazi auto 😅
@ewwe je dobre, že to berieš takto z humorom, nech ti zdravie dlho slúži. Veľa ľudí v mojom okolí také šťastie nemalo. Aj včera sme boli na pohrebe ☹
@ewwe je dobre, že to berieš takto z humorom, nech ti zdravie dlho slúži. Veľa ľudí v mojom okolí také šťastie nemalo. Aj včera sme boli na pohrebe ☹
@anonym_207a1f to mi je luto.
Ľuďjá otupjévjajú 😁
Ty prosím do zdravotníctva vôbec nechoď lebo vďaka takým ako ty sa vracajú choroby, ktoré práve očkovanie dávno vytlačilo z tejto krajiny. Čo sa očkovania proti Covidu týka, nepoznám nikoho komu by očkovanie uškodilo (okrem bežných dočasných prejavov). Zato poznám kopu ľudí ktorí očkovanie odmietli, a dnes už nie sú. Len v širšej rodine mám také prípady niekoľko
Ľuďjá otupjévjajú 😁
Ty prosím do zdravotníctva vôbec nechoď lebo vďaka takým ako ty sa vracajú choroby, ktoré práve očkovanie dávno vytlačilo z tejto krajiny. Čo sa očkovania proti Covidu týka, nepoznám nikoho komu by očkovanie uškodilo (okrem bežných dočasných prejavov). Zato poznám kopu ľudí ktorí očkovanie odmietli, a dnes už nie sú. Len v širšej rodine mám také prípady niekoľko
@yosi 🙈
@anonym_14a860 Je to zdravotnícka škola a áno, som si istá, že táto škola a práca sú pre mňa vhodné. Ja som nepovedala, že sa očkovať nedám, ani že neverím medecíne
@morpheuss ty vedec mas nastudovane aj to ake a kolko pokut dostali farm.firmy za falsovanie vysledkov? Ci len to sa papagajuje co sa hodi.
@ibatanecnica keď vypisuješ takéto drísty, mohla by si aspoň nalinkovať svoje zdroje, lebo neviem o žiadnom falšovaní výsledkov o vakcínach... podľa ľudí ako si ty som mal už dávno zmutovať na papriku, tak už sa neviem dočkať, kedy sa to stane
@ibatanecnica keď vypisuješ takéto drísty, mohla by si aspoň nalinkovať svoje zdroje, lebo neviem o žiadnom falšovaní výsledkov o vakcínach... podľa ľudí ako si ty som mal už dávno zmutovať na papriku, tak už sa neviem dočkať, kedy sa to stane
@morpheuss zdrojov je kvantum. Kto ma zaujem si vyhlada.
@ibatanecnica klasika... čiže ako vždy nedáš žiaden zdroj, len babské konšpiračné reči. Vieš, že týmto somarinám veríš, to je tvoja vec. Mne je to fuk, či sa ty dáš zaočkovať, či nie.. ale keď už to šíriš do sveta, tak dávaj aspoň faktami podložené argumenty, len chápem, že je to ťažké, keďže tie neexistujú.
@ibatanecnica Zdrojov je veľa. Ide skôr o to, či sú relevantné a dôveryhodné
@anonym_autor ty si mňa nepochopila :D ja som povedala, že skôr zomrieš na to že ťa zrazí auto alebo budeš mať následky z toho, že ťa zrazilo auto ako to že si sa bola očkovať a teraz ti odchádzajú obličky či iné orgány :D
@procrastique to nikdy nevies. Moj sused skoncit leziaci po ockovani proti chripke. Teraz je na invalidnom. Zostali mu vazne nasledky. A aka bola pravdepoosnost ze sa mu nieco stane? Miziva. A predsa. Takze ak ma niekto obavy, uplne to chapem.
@ibatanecnica klasika... čiže ako vždy nedáš žiaden zdroj, len babské konšpiračné reči. Vieš, že týmto somarinám veríš, to je tvoja vec. Mne je to fuk, či sa ty dáš zaočkovať, či nie.. ale keď už to šíriš do sveta, tak dávaj aspoň faktami podložené argumenty, len chápem, že je to ťažké, keďže tie neexistujú.
@morpheuss ja nesirim.nic. pisem realne ''skusenosti''. Ty sa vrhaj nezhlavo do coho chces. Ja si svoje zdravie vazim.
@anonym_autor Skus sa dohodnut so sestričkou ci ti to za maly priplatok nemoze pichnut doma.
@ibatanecnica Zdrojov je veľa. Ide skôr o to, či sú relevantné a dôveryhodné
@yosi no urcite nie su.... ze? A ani skusenosti nie su ...
@anonym_autor Skus sa dohodnut so sestričkou ci ti to za maly priplatok nemoze pichnut doma.
@betulinka1 To nie je nutné, ja sa nebojím samotného úkonu - pichnutia, ja sa bojím, čo mi spraví tá látka v tele
@morpheuss ja nesirim.nic. pisem realne ''skusenosti''. Ty sa vrhaj nezhlavo do coho chces. Ja si svoje zdravie vazim.
@ibatanecnica a moje skúsenosti nie sú reálne??? a skúsenosti miliónov ľudí, ktorým vakcíny zachránili život nie sú reálne? Na osýpky zomrelo celosvetovo v roku 1980 3,8 milióna ľudí. V roku 2020 to bolo len 160 tisíc... Vďaka vakcínam... to nie sú reálne skúsenosti??? Tu máš zdroj, ty expertka:
https://en.wikipedia.org/wiki/Measles
Očkovanie ako každý liek moze mať vedľajšie účinky... Ale dostat tu chorobu je 1000x horšie.
Keď si prečítaš nežiaduce účinky paralenu tiež si ho nikdy nedáš? V nežiadúcich účinkoch su žltačka, zlyhanie pečene, poruchy krvotvorby....
Keby sa človek bal všetkych nežiadúcich účinkov sa lieči Max čajom a nedá si ani sprej do nosa.
@ibatanecnica a moje skúsenosti nie sú reálne??? a skúsenosti miliónov ľudí, ktorým vakcíny zachránili život nie sú reálne? Na osýpky zomrelo celosvetovo v roku 1980 3,8 milióna ľudí. V roku 2020 to bolo len 160 tisíc... Vďaka vakcínam... to nie sú reálne skúsenosti??? Tu máš zdroj, ty expertka:
https://en.wikipedia.org/wiki/Measles
@morpheuss pre mna za mna si do seba.napchaj co chces. Kazdy ma nastastie pravo sa rozhodnut slobodnw co sa.jeho zdravia tyka. A tymto je pre.mna diskusia ukoncena. Dobru noc
Moja známa prekonala hepatitídu 2x, skončila na infekčnom bola pozorovaná dlhé roky na hepatológii. Nakoniec jej prepukla z toho cirhóza pečene. Nikdy nepila alkohol, je štíhla, stravovala sa striedmo a zdravo. Lieky nebrala žiadne, až potom na tlak... pečeň zničená zo žltačky. Chceš takto skončiť?
@anonym_5b6066 Toto nemusí nevyhnutne takto skončiť u každého človeka ktorý má hepatitídu.
Ja som ju prekonala minulý rok. Dva týždne som ani nevedela, že ju mám. Som mladá, 27r, štíhla, nepijem celý život, nefajčím, roky sa stravujem vegetariánsky, vegánsky, neberiem žiadne lieky, nie som očkovaná. Myslela som si, že mi je proste len zle a že to prejde. Až som raz z noci do rána ožltla. Na infekčnom boli zhrození z pečeňových testov. Povedali, že ak okamžite nezostanem v nemocnici tak si môžem podpísať papier, že som si vedomá rizika úmrtia. Zostala som. Odmietla som ale lieky, čiže som tam len bola doslova zatvorená v karanténe. Bola som presvedčená, že telo sa dá z mnohého vyliečiť aj pomocou stravy. Postila som sa ( dnes je už všeobecne uznávaná ozdravná sila pôstu na organizmus), dala som si z domu nosiť šťavu z mladého jačmeňa, jedla som chlorellu (detoxikuje pečeň) a keď som už na veľa niečo zjedla tak len surové ovocie a zeleninu nič iné. Do 5 dní ma pustili domov. A výsledky pečených testov? Nechápali ako sa za tých pár dní mohli tak radikálne zlepšiť keď som nemala žiadne lieky.
Do mesiaca bola moja pečeň ako nová ani stopa po nejakej hepatitíde.
A ešte perlička. Tie dva týždne čo som ani nevedela, že ju mám som sa stretávala s rodinou úplne normálne, nikto z nich proti nej nie je očkovaný, nedostala ju ani dcéra ktorá nemá žiadne očkovania, nedostal ju absolútne nikto z rodiny ani okolia ľudí s ktorými som bola hoci som už vtedy bola podľa všetkého infekčná ako sa všade o žltačke uvádza.
Tým len chcem povedať, že každé telo je iné a každé to zvláda inak. 🙂
Očkovanie ako každý liek moze mať vedľajšie účinky... Ale dostat tu chorobu je 1000x horšie.
Keď si prečítaš nežiaduce účinky paralenu tiež si ho nikdy nedáš? V nežiadúcich účinkoch su žltačka, zlyhanie pečene, poruchy krvotvorby....
Keby sa človek bal všetkych nežiadúcich účinkov sa lieči Max čajom a nedá si ani sprej do nosa.
@44janica44 Teraz som si prečítala príbalový leták Paralenu a máš úplnú pravdu, je to poriadny chemický bordel 🙈

@anonym_autor keď ideš do zdravotníctva stretneš sa s takými baktériami, vírusmi, že to očkovanie je najmenej toho sa nebojís?
Mať takýto strach nie je dobrá psychika
@anonym_5f7b18 Nie nebojím, viem, že v nemocnici stretnem všeličo