icon

Ako prekonať panický strach z očkovania?

1. aug 2025

Dobrý deň, po prázdninách mám nastúpiť na externé štúdium na strednú školu a podmienka je očkovanie proti žltačke. Dám sa zaočkovať, ale mám z toho až panický strach ☹
Nie zo samotného pichnutia, toho sa vôbec nebojím, odber krvi zvládam úplne v pohode a toto sa ani nepichá do žily, bojím sa toho potom. Čo keď mi bude zle, v možných príznakoch po očkovaní je zvracanie, hnačka, teplota, dokonca zápal mozgových blán.
Stále musím myslieť na to, čo keď mi tá vakcína poškodí pečeň, srdce, obličky, úplne som z toho strachu hotová 😔 Ako to prekonať?
Asi u mňa tento strach vznikol z toho, koľko ľudí má teraz zdravotné problémy po "inom" očkovaní, chápete asi čo myslím.

Strana
z4
morpheuss
1. aug 2025
@ibatanecnica

@morpheuss pre mna za mna si do seba.napchaj co chces. Kazdy ma nastastie pravo sa rozhodnut slobodnw co sa.jeho zdravia tyka. A tymto je pre.mna diskusia ukoncena. Dobru noc

@ibatanecnica Ja si budem do seba pichať to, čo je vedecky podložené, že mi výrazne viac pomôže ako uškodí. Že ty neveríš medicíne a vede je tvoja vec... pre mňa za mňa si žer bylinky. Len pre informáciu, do roku cca 1800, polovica ľudí, čo sa narodili, sa nedožila 35. roku života. To je FAKT. A to si do seba nič nepichali, žrali len bio stravu... Teraz sa ľudia v EU dožívajú v priemere 80,9 rokov. To je FAKT. Takže rob si so svojím telom, čo chceš, ale prestaň šíriť paniku a sprostosti.

44janica44
1. aug 2025
@anonym_autor

@44janica44 Teraz som si prečítala príbalový leták Paralenu a máš úplnú pravdu, je to poriadny chemický bordel 🙈

@anonym_autorako každý iný liek. A aj tak si ho dáš keď budeš mať teplotu ..
A si predstav aký chemický kokteil by ti dali keby si sa neockovala a žltačku dostala?

martinmmartin
1. aug 2025
@anonym_autor

@martinmmartin Nemám to v pláne

@anonym_autor tak si to naplanuj

akbara77
1. aug 2025
@lilope

@morpheuss to, že tebe nič nie je, neznamená, že iní nemali po očkovaní proti covid- 19 komplikácie, trvalé následky, niektorí až smrť. Nie, nie sú to konšpirácie, je to fakt. Tvoj príspevok mi príde ako zosmiešňovanie zdravotných problémov a smrti iných po očkovaní, čo je viac ako úbohé.

@lilope a koľko.ludi.zomrelo po covide aj bez očkovania? Na čo? Na smrť.

autor
2. aug 2025
@martinmmartin

@anonym_autor tak si to naplanuj

@martinmmartin Nenaplánujem, nie je dôvod

ibatanecnica
2. aug 2025
@anonym_c50c2d

@anonym_5b6066 Toto nemusí nevyhnutne takto skončiť u každého človeka ktorý má hepatitídu.
Ja som ju prekonala minulý rok. Dva týždne som ani nevedela, že ju mám. Som mladá, 27r, štíhla, nepijem celý život, nefajčím, roky sa stravujem vegetariánsky, vegánsky, neberiem žiadne lieky, nie som očkovaná. Myslela som si, že mi je proste len zle a že to prejde. Až som raz z noci do rána ožltla. Na infekčnom boli zhrození z pečeňových testov. Povedali, že ak okamžite nezostanem v nemocnici tak si môžem podpísať papier, že som si vedomá rizika úmrtia. Zostala som. Odmietla som ale lieky, čiže som tam len bola doslova zatvorená v karanténe. Bola som presvedčená, že telo sa dá z mnohého vyliečiť aj pomocou stravy. Postila som sa ( dnes je už všeobecne uznávaná ozdravná sila pôstu na organizmus), dala som si z domu nosiť šťavu z mladého jačmeňa, jedla som chlorellu (detoxikuje pečeň) a keď som už na veľa niečo zjedla tak len surové ovocie a zeleninu nič iné. Do 5 dní ma pustili domov. A výsledky pečených testov? Nechápali ako sa za tých pár dní mohli tak radikálne zlepšiť keď som nemala žiadne lieky.
Do mesiaca bola moja pečeň ako nová ani stopa po nejakej hepatitíde.
A ešte perlička. Tie dva týždne čo som ani nevedela, že ju mám som sa stretávala s rodinou úplne normálne, nikto z nich proti nej nie je očkovaný, nedostala ju ani dcéra ktorá nemá žiadne očkovania, nedostal ju absolútne nikto z rodiny ani okolia ľudí s ktorými som bola hoci som už vtedy bola podľa všetkého infekčná ako sa všade o žltačke uvádza.
Tým len chcem povedať, že každé telo je iné a každé to zvláda inak. 🙂

@anonym_c50c2d moj znamy podobne. Len zrazu ozltol. Nechapal kde to dostal. A vsetko je OK nastastie

ibatanecnica
2. aug 2025
@morpheuss

@ibatanecnica Ja si budem do seba pichať to, čo je vedecky podložené, že mi výrazne viac pomôže ako uškodí. Že ty neveríš medicíne a vede je tvoja vec... pre mňa za mňa si žer bylinky. Len pre informáciu, do roku cca 1800, polovica ľudí, čo sa narodili, sa nedožila 35. roku života. To je FAKT. A to si do seba nič nepichali, žrali len bio stravu... Teraz sa ľudia v EU dožívajú v priemere 80,9 rokov. To je FAKT. Takže rob si so svojím telom, čo chceš, ale prestaň šíriť paniku a sprostosti.

@morpheuss tak ludia sa nedozivali vela aj kvoli mizernej hygiene.

morpheuss
2. aug 2025
@ibatanecnica

@morpheuss tak ludia sa nedozivali vela aj kvoli mizernej hygiene.

@ibatanecnica čiže nie vďaka vede sa dožívame 81 rokov, ale vďaka tomu, že sa umývame... zrejme do roku 1800 neexistovala voda...
v roku 1980 zomrelo celosvetovo skoro 4 milióny ľudí na osýpky, tiež sa asi zabudli umývať...

ibatanecnica
2. aug 2025
@morpheuss

@ibatanecnica čiže nie vďaka vede sa dožívame 81 rokov, ale vďaka tomu, že sa umývame... zrejme do roku 1800 neexistovala voda...
v roku 1980 zomrelo celosvetovo skoro 4 milióny ľudí na osýpky, tiež sa asi zabudli umývať...

@morpheuss jaj boze . Prestan chytat cloveka za slovicka a vytahovat z.kontextu. treba rozmyslat. Ale.niekedy ma.clovek klapky na ociach.

morpheuss
2. aug 2025
@ibatanecnica

@morpheuss jaj boze . Prestan chytat cloveka za slovicka a vytahovat z.kontextu. treba rozmyslat. Ale.niekedy ma.clovek klapky na ociach.

@ibatanecnica ja vyťahujem z kontextu, keď ti citujem fakty, na ktoré ty ani nie si schopná reagovať? Ešte raz... 4 milióny ľudí zomrelo v roku 1980 na osýpky. Vďaka vakcínam to bolo v roku 2020 pod 200 tisíc... pritom počet ľudí na zemeguli za 40 rokov vzrástol minimálne o 50 percent. A ja vyťahujem z kontextu, keď ty zhodíš vysokú mortalitu pred rokom 1800 na HYGIENU?????

ibatanecnica
2. aug 2025
@morpheuss

@ibatanecnica ja vyťahujem z kontextu, keď ti citujem fakty, na ktoré ty ani nie si schopná reagovať? Ešte raz... 4 milióny ľudí zomrelo v roku 1980 na osýpky. Vďaka vakcínam to bolo v roku 2020 pod 200 tisíc... pritom počet ľudí na zemeguli za 40 rokov vzrástol minimálne o 50 percent. A ja vyťahujem z kontextu, keď ty zhodíš vysokú mortalitu pred rokom 1800 na HYGIENU?????

@morpheuss nikde som.nezhkdika umrtie ludi len na hygienu. Citanie s porozumenim ti tiez chyba

betulinka1
2. aug 2025
@anonym_autor

@betulinka1 To nie je nutné, ja sa nebojím samotného úkonu - pichnutia, ja sa bojím, čo mi spraví tá látka v tele

@anonym_autor nic ti ta latka nespravi iba ta ochráni. Mas vsetky očkovania a ziadne reakcie si nemala, nebudes mat ani so žltačky. Horsie by si mala, ak by si dostala tu žltačku. Nechod chora na ockovanie a ani pred menzesom, ked mas oslabenú imunitu. Chod po, ked mas telo vo forme.

myrra81
2. aug 2025

@anonym_autor daj si urobit test na protilatky, mozes sa ockovaniu vyhnut

autor
3. aug 2025
@betulinka1

@anonym_autor nic ti ta latka nespravi iba ta ochráni. Mas vsetky očkovania a ziadne reakcie si nemala, nebudes mat ani so žltačky. Horsie by si mala, ak by si dostala tu žltačku. Nechod chora na ockovanie a ani pred menzesom, ked mas oslabenú imunitu. Chod po, ked mas telo vo forme.

@betulinka1 Oslabená imunita je pri očkovaní problém?

autor
3. aug 2025
@myrra81

@anonym_autor daj si urobit test na protilatky, mozes sa ockovaniu vyhnut

@myrra81 Ďakujem za nápad, spýtam sa obvodnej, či mi to spraví

betulinka1
3. aug 2025
@anonym_autor

@betulinka1 Oslabená imunita je pri očkovaní problém?

@anonym_autor nie som zdravotne vzdelaný clovek ale podla mna vtedy by mohla byt reakcia. Ja som ani maleho nedala zaočkovať, ak bol chory alebo po chorobe. Detsky lekar so mnou suhlasil. Vzdy sme počkali, ked bol fit. Ockovat som dala aj tuberkulózu hoci nie je povinna. Cize nie som proti ockovaniu ak je telíčko zdrave. Podla mna sa zaockovat daj, v tu spravnu dobu.

autor
3. aug 2025
@betulinka1

@anonym_autor nie som zdravotne vzdelaný clovek ale podla mna vtedy by mohla byt reakcia. Ja som ani maleho nedala zaočkovať, ak bol chory alebo po chorobe. Detsky lekar so mnou suhlasil. Vzdy sme počkali, ked bol fit. Ockovat som dala aj tuberkulózu hoci nie je povinna. Cize nie som proti ockovaniu ak je telíčko zdrave. Podla mna sa zaockovat daj, v tu spravnu dobu.

@betulinka1 Chápem a ďakujem za názor, vážim si ho ❤️

kiki68
3. aug 2025
@anonym_autor

@myrra81 Ďakujem za nápad, spýtam sa obvodnej, či mi to spraví

@anonym_autor a kde by ziskala protilatky? Jedine aktivne prekonanou infekciou a tam je naopak riziko, ze z napr prekonanej B bude dalsi raz C. To je risky business. Zvlast ked uz ma oslabenu imunitu. Plus inkubacna doba pri B a C je 6 mes. Cize velmi dlho. To si nema clovek sancu pamatat, ze prisiel napr ked je zdravotnik do kontaktu s nejakou mini kvapkou krvi pred 6 mes. Hepatitis nie je ako HIV, ma to vysoky nakazlivost. Ludia si naivne myslia, ze ide o chorobu fetakov a slapiek

Strana
z4