Ako reagovali pediatri na odmietnutie očkovania?
Čudovali sa? alebo vás zastrašovali? či len nemo prikývlli?
@kittykat22 daj link, pozriem.
@lauritka vnímam to celé inak, ako ty. Ostatne očkovanie nie je 100% ochrana, aj ockovany clovek moze ochorieť na to, na co bol ockovany. Imunita ani zďaleka nestojí a nepadá na ockovani. Takze nie, nebojím sa, ze moje dieta, alebo ja chytíme infekčnú chorobu. Pokojne môžeme chytiť ktorúkoľvek inu z tých, ktore sa neockuju. A ?
Prítomnosť protilátok jednoducho nie je žiadna záruka, hladkého a bezproblémového prejdenia choroby.
Vyjadrenie pani Betakovej ma nezaujíma. Je to jej osobný názor, prieskumom nepotvrdeny. Ako som uz vyssie naznačila NU sa nezapisujú aj ked su mierne, takze staticky prieskum ak by bol, bol aj tak nepresný. Takze vsetko to stojí a padá na vode nepresných údajov a postulatov. To je moj názor, ktory ti nevnucujem. Mne je v zasade jedno čomu sa kto rozhodol veriť. Je to každého osobna vec a kazdy clovek ma právo mat vlastný názor - co rešpektujem.
Pozri myslim, ze plytvas energiou. Nepresviedčam nikoho a nemam rada ak niekto presviedča mna. Lebo je to úplne zbytočne.
Inak neviem preco sem pletieš ľudových liečiteľov. Ja s nimi nic nemam. To ako kto ma pochybnosti ohľadom očkovania je zarytý homeopat, navštevujúci samanov z lesa, objímajúci stromy s minimálnym vzdelaním ? OMG. Pekne.
@lauritka https://uloz.to/hledej?q=vaxxed tu si to pozri - je to v tej druhej casti niekde. Podla mna ten dokument je zvlastny - diskutabilny ci je nieco pravda alebo nie. Niesom jeho zastanca ani odporca. Ale je fakt ze tam sa senator pytal ci su testovane a netestovane vzorky deti - a ten zastupca vakcinacnej spolocnosti neodpovedal - pretoze to fakt neexistuje. Neverila som vlastnym ociam. Pretoze viem ze lieky sa musia testovat - velm prisne.
Inak dokument je zaujimavy ako pokaslali prvu MMR vakcinu a po ockovani mali deti myslim meningitidu. Totalny skandal. Pozri si to mozno cele. Su tam celkom zaujimave niektore veci.
Inak je to cele o MMR vakcine - hexa vakcina tam vobec nie je spomenuta a nikdy na nu ziadny dokument nebol.
@tutu_1 inak hovorkyna uradu zdravotnictva tvrdi, že NU hlasene su. citujem čo pisali . ešte toto pozri. 100% nie je nič s tym suhlasim. ale to nie je pri ničom.
"Medzi najčastejšie nežiaduce účinky po povinnom očkovaní patrili vlani tzv. očakávané reakcie. Celkovo sa do konca augusta zaznamenalo 42 postvakcinačných reakcií, z toho 22 celkových a 20 lokálnych. "Úmrtie v súvislosti s očkovaním hlásené nebolo," povedala pre TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Zuzana Drobová.
K najčastejšie hláseným lokálnym reakciám patrili podľa jej slov reakcie v mieste vpichu ako opuch, začervenanie a bolestivosť. "Z celkových reakcií išlo najčastejšie o zvýšenú telesnú teplotu alebo horúčku. K závažnejším reakciám patrila horúčka a kŕče," priblížila. Hospitalizácia bola potrebná v štyroch prípadoch.
Vedľajšie nežiaduce účinky trvajú podľa epidemiologičky Márie Štefkovičovej zvyčajne pár hodín až dva dni a bez následkov vymiznú. "Medzi najčastejšie patrí teplota, bolesť na mieste po pichnutí, deti sú podráždené a plačú, miesto očkovania opuchne, začervená. Teplota obvykle nepresiahne 38,5 stupňa Celzia," vysvetlila.
Ide o malé reakcie, ktoré sa pripisujú odpovedi imunitného systému na podanie očkovacej látky. "Ich výskyt je relatívne vysoký. Postihuje okolo 30 percent očkovaných detí," doplnila s tým, že nie sú nebezpečné. Len zriedkavo teplota vystúpi nad 39 stupňov, dieťa je plačlivé, miesto vpichu je začervenané a opuch je väčší, ako zvyčajne býva po očkovaní. Vtedy odborníčka odporúča kontaktovať lekára.
Druhou skupinou sú alergické reakcie na niektorú zo zložiek vakcíny. "Tie sa v stopových množstvách vyskytujú vo vakcínach a u alergikov môžu vyvolať nepriaznivú reakciu - alergiu. Technológia výroby umožňuje v súčasnom období vyrábať vysoko čistené vakcíny, preto sa riziko alergickej reakcie výrazne znížilo," uviedla Štefkovičová.
Treťou skupinou sú závažné vedľajšie nežiaduce účinky, sú raritne zriedkavé, postihujú spravidla nervový systém. "Vzhľadom na to, že očkovanie má chrániť a nie spôsobovať zdravotné problémy, sú všetky vedľajšie nežiaduce účinky sledované, hlásené a vyhodnocované. Sledovanie u nás vykonáva Štátny ústav pre kontrolu liečiv. U každého závažného nežiaduceho účinku sa zhodnotí, či bola vakcína správne podaná, či je reakcia naozaj z očkovacej látky, alebo ide len o náhodnú časovú zhodu. V prípade potreby sa z výsledkov vyvodia dôsledky," zhrnula Štefkovičová.
Niektorí rodičia z obavy pred nežiaducimi účinkami povinné očkovanie svojich detí odmietajú. Vedci z Ústavu experimentálnej psychológie Slovenskej akadémie vied nedávno zmapovali, čo všetko ovplyvňuje rodičov pri rozhodovaní o tejto otázke. Ukázalo sa, že sa často odvolávajú na názory blízkych alebo významných osôb zo svojho okolia a príbehy o očkovaní, zmeny sú aj vo vnímaní lekárskej autority. Rodičia si majú uvedomovať potrebu udržania kolektívnej imunity, majú však obavy o zdravie najmä svojich detí. "
@tutu_1 predstav si budem ta oslovovat ak uznam za potrebne...si na verejnom fore a neviem ,kde sme si my nieco vysvetlili ,kedze av nevysvetluje nic alebo uraza alebo povie ...neoslovujte ma...ovladas priznaky zapalu dolor ,rubor ,tumor....a kedze anatoxin aj ked inaktivovany je silna kava ,organizmus nan prudsie reaguje a tvori protilatky....nechcem si ani len predstavit ,co sposobi samotne ochor.
@aristka a Tvoje svedomie je kde ? Hm ? Byt tebou sa svedomím neohanam. Byt platený za proockovacia lobby a robiť lobistický prostitútku tiez nie je bohviečo, doba je tazka a hypotéku platiť treba, ze ? (Nuž aky požičaj, taký vráť) Ako sorry ale viackrát som ta žiadala aby si sa ku mne nevyjadrovala. Este to skus zopárkrát a budem nahlasovať tak ako po ostatne razy. Vies, ze ja to v tvojom pripade spravím veľmi rada.
Ci mi deti podakuju, alebo nie, opäť nie je tvoja starosť tak ako moje svedomie a čokoľvek co sa tyka mojej rodiny mojich rozhodnutí a môjho života. Myslim, ze máš co riešiť vo svojom tak si urob poriadky tam a mne DAJ POKOJ.
btw, mna neplati nikto 😝, len ma znepokojuje kam to všetko smeruje..
@lauritka Jasne, rozumiem. Kazdy ma právo spraviť si vlastný názor. Moj syn zatiaľ ockovany je. Jedine o co ide mne, ako rodičovi, je aby sa OL robili co najbezpečnejšie, aby sa robili nezmanipulovane a presne štatistiky. To by mna osobne a verím, ze aj väčšinu pochybujucich rodičov potešilo najviac.
@aristka si nahlasená. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Skus si uvedomiť vo svojej hlave, ze nikto nie je povinný zdieľať Tvoje myšlienkové prúdy. A skus popracovať na rešpekte k názoru druhých ludi. A ak je pravda, ze si zdravotník, skus doma cvičiť empatiu. Neprikazujem odporúčam, a úprimne mi ta je ľúto. Si chudák clovek.
@peter952 ale ved na stranke slobodavockovani prezentujete, že je to na zapade dobrovolne, že aj v usa sa da v pohode odmietnut...takže je to len na báze dobrovolnosti. Ovela viac lieciv sa spotrebuje na bezne choroby, alebo aj zavaznejsie, aj tie, na ktore sa ockuje a inde sa este vyskytuju....tisice neziaducich ucinkov mozno maju, ale kolko z nich je realne zavaznych? moja dcera mala tiez, ale teda sto raz lepsie, ako napr. cierny kasel. Na velke percento tych NU staci octanova mast. Neviem preco ste sa zamerali na takú strašnú kampaň proti očkovaniu, a za bod č. 1 dávate zisky.......vieš koľko sa ročne tankuje nafty? za kolko sa predáva ropa? to sú zisky....vakcíny tvoria len zlomok zo ziskov farmácií a poviem ti úprimne, som rada, že máme na trhu toľko liekov a nie len jeden penicilín ako voľakedy. a k tym zalobam - nemozes zazalovať ani vyrobcu benzinu a nafty, ked havarujes predsa.....to je raj tiež...keby ste vy odbornici radsej venovali svoju energiu napríklad na zákaz ženskej obriezky, bolo by to užitočnejšie. Ale z toho by ste nič nemali, alebo by k vám tu na koňovi nezhliadalo milion mamičiek ako ku GURUom (a to asi hladi ego,že?) prečo nezachraňuješ veleryby, nenahovaraš ľudí, aby nejazdili na autách a nepropaguješ kone? možno by to na tomto konskom fóre tiež malo taký úspech. Podla mna si dost paranoidný.

@lauritka hmm ale toto je trosku vymysel co hovori "ktoré patria k najdôkladnejšie testovaným prípravkom" pretoze vakciny nikdy testovane neboli v tom zmysle ze by bola vzorka testovanych a netestovanych deti - aspon u MMR podla toho dokumentu vaxed a urcite je to pravda lebo tam bola nejaka otazka senatora na vyrobcov vakcin. Takze Mudra v tomto trosku keca a podraza sama sebe nohy.