Odmietnutie očkovania

miushik765
17. dec 2016

Ma niekto skusenosť s odmietnutim povinneho očkovania? Ako postupovať. Ďakujem

tutu_1
17. dec 2016

Ja by som neodmietala očkovanie, skor by som požiadala o odklad. Ak odmietnes posunu ta na RÚVZ a odtiaľ ti pride predvolanie aj s pokutou. Ta moze byt do cca 300 aj nieco €. Co konkrétne a preco nechceš ockovat ak sa mozem spýtať ?

miushik765
autor
17. dec 2016

@tutu_1 O pokute viem a rada ju zaplatím. Môj syn sice ma reflux ale odkedy ho očkovali vracia viac a vo vacson mnozstve, budi sa zo sna z obrovskym plačom pričom toto nikdy nerobil. Stačil mi prečitať si jeden članok a rozhodla som sa ďalej neočkovať. Negativne vplyvy prevyšuju tie pozitivne. Vyrusi napadaju nervovy system a môžu trvalo poškodiť zdravie. Navyše tieto virusi sa ziskavaju z infikovanich zvierat a pri ich vyrobe sa použiva napr. Formaldehyd...preočkovať ho už nedam a ďalšie ak budem mať nebude očkované vôbec. Veď len v prvych 2 vakcinach čo davaju je 21 virusou!!! Do tak maleho telička čo je podla mňa alarmujuce je to bbrutalny biznis farmaceutickych firiem ktory nemienim podporovať za to riziko mi to nestoji!

vierinka99
17. dec 2016

Pridaj sa do skupiny..Nesuhlas s povinnym ockovanim a vyzika ockovania
tam sa dozvies viac
a co sa tyka pokuty, zalezi len na dr.ci ta nahlasi alebo nie..vacsinou chce od teba aby si podpisala papier ze odmietas ockovat aby bol on chraneny..ja mam taku skusenost ze sme boli uz u 4 dr. Kvoli stahovaniu a ziaden nas nenahlasil deti nie su a nebudu ockovane vobec

vierinka99
17. dec 2016

Malo tam byt a *rizika

miushik765
autor
17. dec 2016

@vierinka99 Ďakujem za info pridam sa

janinah
17. dec 2016

Tvoje dieťa vyrastie a je vysoko pravdepodobné,že bude chcieť cestovať..a nielen za roh,ale trebárs do tretieho sveta.A tam treba sa pred cestou zaočkovať..a ono nainfikované tvojim názorom sa zachová ako? bude riskovať,že dostane ,žltú zimnicu,týfus či inú pliagu?....že predbieham dobu? no ,neviem, mám dcéru cestovateľku a viem ako zodpovedne sa v tomto správa...v podstate mi je tvoje dieťa ukradnuté,len také veci si treba dobre premyslieť

ukulela
17. dec 2016

@janinah nema vyznam. precitala clanok a nazor je jasny ,,, :( nespochybnujem spojitost stavu dietata s ockovanim, ale sposob riesenia.
u nas je teraz v okoli zltacka ... a zrazu ockuju aj velki antivax. kdeze su tie zasady?

miushik765
autor
18. dec 2016

@janinah Ak sa bude chcieť zaočkovať kôli trebars ceste niekam do cudziny tak to urobi určite mu v tom brániť nebudem. Skôr nechcem vystavovať tak male babätku takemu naporu na jeho cely imunitmy a nervovy system ktorym očkovanie podla môjho nazoru je. Kdežto dospeli človek sa v zasade s takymito vecami vysporiadava lahsie ako telo 3m babätka. To je môj názor.

tutu_1
18. dec 2016

@ukulela no kedže patrím k rodičom co selektívne ockuje hneď ti to aj vysvetlím. Napr.moj syn nema vsetky očkovania lebo z posledného mal nepeknú reakciu. Napriek tomu keď mal úraz s otvorenou ranou dala som mu pichnúť tetanus. Teraz ze preco ? Napriek tomu, ze tetanus nie je až take ľahké dostať, je problem ho zdiagnostikovať. V neskoršom štádiu je uz neliecitelny a je smrteľný. Tomu sa hovorí, ze riziko z vakcíny (ešte k tomu z monovakciny) je nižšie ako nediagnostikovany tetanus. Teraz ze preco by som dieťa nedala ockovat ako malé prote hepatitíde B. Jednak v tehotenstve matku niekoľkokrát testujú ci nema okrem hepatitíde aj AIDS a iné veci ak si dobre pamätám, a jednak preto, lebo sa prenáša pohlavným stykom a slinami. No nech mi niekto povie kde sa dojča moze takto takazit ???? To je ako keby si šla na lyže a Horska služba ti povie ze na svahu si môžeš zlomiť nohu, tak ti ju preventívne zlomia, pekne rovno, aby sa ti krásne zrástla.
Ale ak by som bola v rizikovej spádovej oblasti prehodnocovala by som. Uvazovala co je pre mna väčšie riziko. Vždy by sa k očkovaniu malo pristupovať individuálne v závislosti od zváženia rizík, lebo očkovanie nie je tiez bez rizík. A domnievam sa ze je psia povinnosť každého zodpovedného rodiča nie len nakracat ako ovca k lekárke ale si aj nieco o chorobách a vakcinach zistit a zvážiť vsetky pre a proti. Nie len hlucho papagajovat co počul v TV, kdesi z iných úst a podobne.

evittam
18. dec 2016

@miushik765 Ahoj. My sme odmietli preočkovanie staršieho syna v 5.roku a dcérka nie je očkovaná vôbec. Bola som na pohovore na RUVZ, super sme si pokecali, spísali zápisnicu, zaplatila som blokovú pokutu 25Eur za obe deti a išli sme domov. Lekárka je povinná nahlásiť minimálne, že má neočkujúcich rodičov. Z RUVZ chodia raz ročne na kontrolu - ak natrafia na tvoju kartu, tak ťa predvolajú-hotovo. A lekárke nemusíš nič podpisovať - nech si to podpíše sama aj so sestričkou.😉

zlte_kuriatko
18. dec 2016

My sme odmietli vakcinu mmr co sa ockuje v 15mesiacoch. Dr mi dala podpisat papier,aby bola kryta,ze s ockovanim nesuhlasim.. a hotovo. Dcera ma 4.5roka teraz a nic sa nedeje..ani pokutu sme neplatili nic.. raz nam prisiel papier z uradu,ze ak chceme mozme si s nimi dohodnut stretnutie a porozpravat sa o nasledkoch neockovania..naco sme sa vybodli.

evittam
18. dec 2016

@zlte_kuriatko Nič také ale podpisovať nemusíš - to je len výmysel lekárky. Ak to podpíšeš tak vlastne priznáš, že si sa dopustila priestupku.😉 Ale v tvojom prípade je to už jedno - už je to premlčané, už ti ani nemôžu dať pokutu.

cottonwomen
18. dec 2016

@evittam ty nie si lekarka, vsak?

zlte_kuriatko
18. dec 2016

@evittam ja viem,ze som nemusela..ale ako dr. Je dobra chodila som k nej aj ja od narodenia. Nechcela som sa s nou hadat,lebo inac som s nou spokojna..este sa ma par krat spytala ci som si to nerozmyslela,vypocula si 5minutovy monolog ako riskujem a vec vyriesena ☺ jednej znamej napriklad jej dr povedala,ze ak neda ockovat tak nema co hladat v jej ambulancii..to je pristup!

robin30
18. dec 2016

@miushik765 pozri si blog @prevenar najdes tam vsetko co potrebujes a ak ti nieco nebude jasne napis mu odpovie ti isto rad😉

evittam
18. dec 2016

@cottonwomen Nie. A?

evittam
18. dec 2016

@zlte_kuriatko No,to je fakt "uzasny" pristup. Ale od takej lekarky by som radsej odisla....😉

tutu_1
18. dec 2016

@cottonwomen a co keď nie je lekárka ? Ohľadom MMR uz v CR bolo zasadnutie kedže sa objavili informacie o nebezpečnosti tejto vakcíny, resp. o tom ze spôsobuje autizmus. Bola by som zvedavá koľko našich lekárov uz ma tuto informáciu a oboznamuje s ňou aj rodičov. Evittam je len dobre informovaný rodič.

zlte_kuriatko
18. dec 2016

@evittam neviem ako to nakoniec dopadlo uz si napamatam. Ja by som tiez od takej odisla. Vsak je to slobodna volba rodica

prevenar
18. dec 2016

@miushik765 rovno ti odporucim skupinu - cez 3000 clenov , uz nikdy nebudes sama 🙂 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ prebehni si oznacene prispevky, je tam vsetko .

tama321
18. dec 2016

Ahoj, ja som odmietla očkovanie proti pneumokokom. Aspon. Dcerka mala už 3 roky a chorá bola len raz, takže u nej by bolo očkovanie zbytočné, ak teda niekomu vôbec pomôže. A už nechápem ked sa niekto dobrovolne očkuje proti rota vírusom, chrípke napr.

relaxx11
7. mar 2021

@zlte_kuriatko ahoj napíšeš mi prosím vecne prečo ste ju odmietli?ďakujem

zlte_kuriatko
8. mar 2021

@relaxx11 ahoj casto bola chora vlastne v kuse rinitidy sinusitidy tracheitidy pneumonie no co si len spomenies co sa dych.ciest tyka vsetko mala. Diagnoza sekundarna imunodeficiencia nez.ucinok z ockovania.

alana1
18. jún 2021

@zlte_kuriatko to naozaj? aj moj starsi syn ma vsetky ockovania a ked bol mensi vkuse bol chory...dokonca ked mal 9 r mal zapal pluc a k tomu ako bonus zapal zil...no proste ako keby to ockovanie proti nicomu nechranilo...lebo aj zapal stredneho ucha mal, salmonelozu a ine take cudne veci, co som ja osobne v zivote nemala....

lucinka609
Autor odpoveď zmazal
Zobraz