Ako zistím, že zaočkované dieťa naozaj získalo imunitu?
Mam plne zaockovane dieta - 4roky. Je mozne nejakym jednorazovym odberom zistit ci vobec ziskalo imunitu na jednotlive choroby, proti ktorym sa v SR ockuje?
Ano, da sa to. Jedna moja dcera reagovala problematicky na ockovanie (niektore vakciny jej dalej uz ani nepovolili) a tento rok sa imunologicka chysta robit specialne odbery (tetanus cierny kasel zaskrt), aby sa zistilo, ci ma este protilatky a podla toho budu dalej postupovat (v specialnej ambulancii pre problematicke ockovanie). Ale ci ti tie odbery urobia bez indikacie len tak na poziadanie veru neviem.
nezistis,testy Stoja velmi Vela penazi a ak si ich nezaplatis sama,bez indikacii ti ich len tak neurobia....okrem ineho ockovanie nezarucuje imunitu voci danym chorobam,dieta ich moze tak ci tak chytit,takze nevidim dovod skumat to 😉
ci ma imunitu a dane choroby nedostane, nezistis ziadnym odbenom.
Maximalne zistis- za slusny poplatok -ci ma dieta protilatky a akej hodnoty ich ma......ale aj ked protilatky mat bude ,zial to neznamena ze chorobu nechyti....na tom ci clovek ochorie sa podpisuje nielen uroven protilatok na danu,konkretnu chorobu-hlavne ak su tie protilatky ziskane umelym zasahom cloveka-,ale aj celkovy zdravotny stav cloveka....a ten je casto dolezitejsi.....
A keby si aj zistila ze nema tak co?.....isla by si reklamovat? 😀

Nie je to síce odpoveď na tvoju otázku, ale podľa mňa si zbytočne robíš ťažkú hlavu, mňa by nikdy nenapadlo niečo také, načo trápiť dieťa odbermi len tak zo zvedavosti?