icon

Ako zistím, že zaočkované dieťa naozaj získalo imunitu?

improvizacia
3. máj 2014

Mam plne zaockovane dieta - 4roky. Je mozne nejakym jednorazovym odberom zistit ci vobec ziskalo imunitu na jednotlive choroby, proti ktorym sa v SR ockuje?

moniciak
3. máj 2014

Nie je to síce odpoveď na tvoju otázku, ale podľa mňa si zbytočne robíš ťažkú hlavu, mňa by nikdy nenapadlo niečo také, načo trápiť dieťa odbermi len tak zo zvedavosti?

simsalabim
4. máj 2014

Ano, da sa to. Jedna moja dcera reagovala problematicky na ockovanie (niektore vakciny jej dalej uz ani nepovolili) a tento rok sa imunologicka chysta robit specialne odbery (tetanus cierny kasel zaskrt), aby sa zistilo, ci ma este protilatky a podla toho budu dalej postupovat (v specialnej ambulancii pre problematicke ockovanie). Ale ci ti tie odbery urobia bez indikacie len tak na poziadanie veru neviem.

saska.t
4. máj 2014

nezistis,testy Stoja velmi Vela penazi a ak si ich nezaplatis sama,bez indikacii ti ich len tak neurobia....okrem ineho ockovanie nezarucuje imunitu voci danym chorobam,dieta ich moze tak ci tak chytit,takze nevidim dovod skumat to 😉

kaja73
4. máj 2014

ci ma imunitu a dane choroby nedostane, nezistis ziadnym odbenom.
Maximalne zistis- za slusny poplatok -ci ma dieta protilatky a akej hodnoty ich ma......ale aj ked protilatky mat bude ,zial to neznamena ze chorobu nechyti....na tom ci clovek ochorie sa podpisuje nielen uroven protilatok na danu,konkretnu chorobu-hlavne ak su tie protilatky ziskane umelym zasahom cloveka-,ale aj celkovy zdravotny stav cloveka....a ten je casto dolezitejsi.....

lyzzy
4. máj 2014

A keby si aj zistila ze nema tak co?.....isla by si reklamovat? 😀