Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?
Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?
@fidka79
@inula01
@prevenar Tu je svedectvo matky ktorej dieťa bolo poctivio očkované a vystavené nebezpečiu úmrtia , cukrovky, rakoviny a smrti ako NÚ po očkovaní a predstavte si že protilátky kdesi zmizli.
Tak jsem dnes volala na Natálčiny výsledky protilátek po očkování.Po 3dávkách hexavakcíny a 3dávkách Prevenaru má jen minimální množství protilátek proti tetanu,na zbytek nemocí z uvedených očkování nemá vůbec žádné protilátky.Takže otázka,je očkování účinné?Proč dětem necháme apikovat očkování a k tomu spoustu sra+ek,které obsahuje vakcína,když v těle zbudou jen ty sra+ky.Kdyby měla protilátky,tak další(poslední) dávku nepotřebuje a kdyby je neměla,tak poslední dávku taky nepotřebuje,protože očkování je neúčinné,takže je to jasné.....
Takže mňa by zaujímalo len toľko, ktorá tu čo má dieťa očkované má vôbec zistené či jeho dieťa má aspoň protilátky ak nič iné ktoré samozrejme nezabránia a neochránia proti chorobám proti ktorým sa očkuje.....................................................................Potom môžete čosi propagovať a odporúčať až to budete mať od odborníka na papieri že vášmu dieťaťu toto všetko zaručuje. Potom dajte naňho kontakt pre ostatné starostlivé mamičky. 😉
@inula01 pridam k tvojim poziadavkam moj nazor
😉 .
1. Nedala by som ani monovakciny. sme prisposobeni na zivot s bakteriami a virusmi. mame ich okolo seba stovky, tisice, takze by sme sa museli davat ockovat na uplne vsetko, keby som sa bala bakterii. tie su podla mna skor dar, a su v nas prospech, ako v neprospech. zdravy imunitny system sa s nimi vysporiada a kedze nezijeme ako za vojny, epidemie hrozia len malo. keby aj vypukla epidemia, neverim, ze by ockovani jedinci znasali priznaky choroby lepsie ako neockovani. skor naopak. neverim ucinkom ockovania a nase telo jednoducho nie je schopne donekonecna prijimat chemiu priamo do krvneho obehu. viac si mozete precitat aj v majovom mesacniku DIETA. nadherne je to tam vysvetlene.
2. aj keby vakcina obsahovala len fyziologicky roztok a nejaku tu bakteriu, nikdy by som nedovolila, aby ju pichli mojmu dietatu.
3. ani 2rocne dieta nie je este pripravene prijat tolko toxinov.
4. nikto nikdy nebude robit tieto vysetrenia, pretoze ciel je uplne iny. flakaju pobycajne preventivne prehliadky a nie este vysetrovat dieta pred ockovanim. ved je to predsa preventivna ochrana!
😝
5. SUKL nekontroluje nic, stacia im papiere vyrobcu, ktory odporuca uzivanie lieku, alebo vakciny.
6. aj keby NU vznikli a posudzovali sa, preonacia to na uplne inu pricinu.
7. vakciny nebude nikto nikdy testovat. kto by si dal do testu svoje dieta? nijako inak nedokazu ucinok/neucinok a NU vakcin.
8. kedze ide o "prevenciu", malo by byt slobodne rozhodnutie automaticke a nie povinne!
To je moj nazor na celu masineriu okolo ockovania. cim dalej, tym viac sa utvrdzujem v mojom okoli, ako ockovanie vplyva negativne na priebeh choroby, rozne zmutovane bakterie, virusy, telo sa nedokaze branit proti beznym infekciam a pod. tolko leukemie u deti, co je za poslednych 10rokov tu este nebolo. zaujimavy je fakt, ze vzdy prepukne u deticiek vo veku 2-3-5rokov, cize tesne po ockovani, pripadne v blizkej dobe. kazdy nech si utvori svoj nazor, o tom je zivot. rozhodujeme vsak za tento zivot iba nasim rozumom!
Baby, mam Emla znecitlivujuce naplaste. Na SVK ich nedostat, keby niekto chcel jedna stala 6e, mam dva kusy, nepouzili sme, skoda ich.
Rada by som sa vyjadrila k téme očkovanie. Síce som veterinárka, ale myslím, že budem mať k tomu čo povedať. Dokým sa u nás nezaviedlo očkovanie proti parvoviróze a psinke, tak polovica všetkých narodených šteniat uhynula za príznakov urputnej krvavej hnačky, prípadne kŕčov po týždňoch pomalého umierania. Akonáhle sa presadilo očkovanie proti týmto chorobám, tak zrazu akoby uťal, prípadov psinky a parvovirózy je minimum. Aj to ochorejú len neočkované zvieratá. Keď som aj mala prípady s podozrením na napr. na parvovirózu u očkovaných zvierat, tak po odobratí vzoriek na dokázanie prítomnosti parvovírusu, výsledok vyšiel negatívne, len to dané ochorenie malo podobný priebeh ako parvoviróza. Čo sa týka možnosti poškodenia zdravia po očkovaní, tak si myslím, že je minimálne. Aj pri prirodzenom nakazení organizmu nejakou infekciou sa si môže telo vytvoriť protilátky, ktoré poškodzujú aj vlastné tkanivá a môžu spôsobiť napr. cukrovku alebo poškodenie štítnej žľazy, takisto ako aj pri očkovaní.
@bibio Ahoj ja som tu uplne novy.moj pohlad je možno dosť radikalny ale myslim si že dava zmysel.cela zapadoeurpska spoločnost žije na dlh čo je proti prirode,všetky inštitucie ktore zabespečuju chod systemu existuju nad ramec toho čo je
prirodzene a dlhodobo udržatelne.pričina je v samotnej podstate materialistickeho svetonazoru a sposobu myslenia ktore funguje asi takto vzrušenie z predstavy o možnom splneni si niečoho popudzuje človeka konat všetko pre splnenie.niektore ciele sa možu prekryvat aj s prirodzenymi vyzvami života avšak nie je v popredi prirodzenosť a princip priťažlivosti ale snaha dominovať a ovladať.Ak vnutorne nespochybnime cely materialisticky prisup k životu a nezačneme sa chovať inač bohužial budeme podporovať princip ktory robi z ludi zlodejov klamarov a vrahov ktory s usmevom v obleku rozkazuju svojim psom aby ničili životy bezbranných. 😉
Ja sa strasne cudujem,ze vas este bavi sa o tom hadat,diskutovat,presviedcat niekoho o svojej pravde.. Vlastne je to smiesne.. Ked raz niekto chce ockovat-ZAOCKUJE. Ked nechce-ODMIETNE A ZAPLATI POKUTU.. Neockujucich ockujuci nepresvedcia. A naopak. Ste fakt divni ludia. Moj nazor mi urcite nevezme reakcia z modreho konika. Toto je take relaxacne citanie,ale urcite by som sa tu s nikym nehadala. Nikdy. O nicom..
Btw neockujem ;) pekny vecer
ahojte dali ste deti ockovat a ako ano tak co ste si len vybrali ake choroby ?
Ahojte maminy, ak mate za sebou ockovanie, poradte. Mam skoro 3 mesacnu dcerku, lekarka ma upozornila na moznost vyberu 10 alebo 13tky rozsirenej proti pneumokokom a na rotavirusy ako doplnkovu. Dat? Nedat? Podla coho ste sa rozhodovali? Vdaka
1) lekarka ta pochopitelne zabudla upozornit na tretiu - dost podstatnu moznost nedat vobec. totizto , o tom ci bude , alebo nebude ockovane tvoje dieta rozhodujes TY a nesies za to aj zodpovednost - k comu sa zavazujes podpisanim informovaneho suhlasu. bez tohto tvojho suhlasu nikto nemoze tvoje dieta ockovat.
2) tak o niecom tak dolezitom sa snad nebudes rozhodovat na zaklade ankety na MK ? 😲
3) mala by si sa rozhodnut na zaklade informacii , ktore si sama nastudujes z dostupnych zdrojov. cim menej su tieto zdroje zatazene farma-loby , tym lepsie pre teba.
4) v pripade ,ze ta zaujimaju rizika ockovania a otazky preco tisice ludi na SK prestali ockovat svoje deti , odpovede najdes v skupine > https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
5) drzim palce v rozhodovani 🙂
@lenka1989
@reni1512
Moja dcérka má povinné očkovania, + kliešťovku, keďže veľa chodíme do prírody, nezastihli ju ešte pneumokoky, ale keby som sa rozhodovala, zvolila by som 13kmeňovku. Rotavírusy som bola rozhodnutá dať, no pediatrička ma odhovorila, resp. doporučila mi nedať ich očkovať vzhľadom na to, že poznala zdravotný stav malej, celkovú starostlivosť a to, aké "prkotiny" som riešila🙂 takže sa vyjadrila, že dehydratácia v jej prípade nehrozí. Môžem povedať, že až na jeden jednodňový problém, nemala nikdy žiaden problé🙂 Nechytila dokonca ani odo mňa, čo nevoľnosť u mňa trvala 2 dni a fakt ma to vyšťavilo. Najlepšie je to riešiť indivindi, s dr. , ak to nie je iba formálne.
Aby som nezabudla, tu si môžete vymeniť skúsenosti aj v tejto problematike nie len s neočko maminkami:
https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/
Inak, ak by bola pravda o tom, že pediatri majú vehementný záujem na očkovaní iba preto, že z každej vakcíny majú veľkú províziu, nechápem potom, prečo ma naša pedina odhohovárala aj od rotavírusov a aj od kliešťovky, na ktorej som aj napriek jej neodporúčaniu, že či chodíme tak veľmi do prírody, či to neustriehnem a pod., trvala a ona to rešpektovala 😉
co si mysliet o mamicke co sa cuduje ze jej dieta dostalo norovirus ked bolo ockovane proti rotavirusu😀..tak takuto perlu som citala v casopise typu Mama a Ja...
@kvieta vies pochopit nieco take ,ze lekar dostane od poistovne min 6e za kazdu pichnutu vakcinu ? tak si to spocitaj .
kolko moze mat taky lekar deti ? 1000 - 2000 ? viac ako 2000? x kolko je vakcin od 0-10r zivota x 6eur = ??? ako kde , ale uz len toto je rozhodne lepsie ako hrdzavym drotom do oka , ze . ^^
zas citas selektivne , ako mas v oblube, takze nic nove . 😀 o platbach z poistovni a teda zisku som pisal niekolko krat (a nie len ja) ..snad v kazdom fore ohladom ockovania , az sa mi nechce verit ,ze si to mohla prehliadnut . ^^
jo, takze uz vidim lekarov , ako masovo protestuju proti povinnemu ockovaniu 😀 ..kedze z toho skutocne nemaju chudackovia absolutne nic . lekari su radi tomuto systemu a velmi pekne z neho tazia ..hlavne ked vieme , ze ako jednoducho svojim detom mozu zapisat vakcinky a pekne ich hodit rovno do smetia . z cudzieho predsa krv netecie , tak co .
@prevenar Keďže čítam s porozumením textu, vyrozumela som, že ma prirovnávaš k fašistom. Toto beriem ako urážku najhrubšieho zrna. Tvoja arogancia nepozná hraníc. Ty by si bol asi najspokojnejší v anarchii. Sú ľudia, ktorí nedokážu prijať žiadne spoločenské pravidlá, normy, to tiež viem. A musela som Ťa niečím veľmi na...štvať, keď si ma takto počastoval - fašistka a burina - bolo mi cťou 😉
Ak máš nejaké informácie, ktoré smerujú k tomu, že lekári berú úplatky od fafi, je Tvojou povinnosťou nahlásiť to príslušným úradom.
Každý lekársky úkon je platený, pokiaľ viem.
Čo sa týka očkovania Tvojho psa, dúfam, že Tvoje vyjadrenie bude čítajúcim mamičkám stačiť na to, aby pochopili, kde až siaha Tvoj egoizmus a fanatizmus.
@kvieta
no. co este mas ku mne 😀 ?? kludne sa vykecaj , kazdeho to velmi zaujima co napises 🙂
hahaha, jaaaj kvietocka moja , ludia to ale citaju ! a aj pochopili ..a aj sa podla toho zariadili 😀 vid vas pocet uzivatelov z pred niekolkych dni 666 (to cislo som ti vsimol nahodou ..inak dobre vystihovalo vasu skupinu 😀 ) ..a dnesny pocet uzivatelov 660. akurat ,ze tym "fanatikom" za tu dobu stupol pocet cca o 15 ..lebo ludia CHAPU velmi dobre. bam bam bam .
co spravis, ked jedneho dna zistis,ze okolo teba su uz len "fanatici" ? odides do ciny ? alebo zvolis koreu ? ..zial , este aj v rusku mas dobrovolne ockovanie 😅 😝
a kazdeho koho zaujima pravda o vakcinacii , o tom ake jedy idete pichnut svojim detickam, pozyvam do nasej skupiny, kde najdu informacie , ktore potrebuju https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
pekny vikend ti zelam 😵
@prevenar Previ, veľmi nemachruj s číslami, pretože veľa ešte neznamená úspech. A si spokojný s úrovňou príspevkov vo vašej skupine? To tľapkanie po pleci Ti riadne dvíha ego, však? To Ti asi veľmi v živote chýbalo, konečne si si našiel priestor, kde sa môžeš vyšantiť a ešte si zato aj obdivovaný 😀
Ty ma vieš stále pobaviť, ďakujem 😉 Prajem pekný víkend, vezmi psa na prechádzku napr. 😎
Diskusia o všetkom, čo sa týka očkovania, očkujúci, neočkujúci, ešte nerozhodnutí:

Ja som si to dala do prekladača a nič také mi nepreložilo 😕 😕 😕 😕, ako uviedol pán prevenar. Mám chybný google? Alebo zle rozpoznalo jazyk? Prosím vás, IT-éčkári, v tomto mi určite budete vedieť fundovane odpovedať. Prečo sa nezhoduje preložený text z prekladača s prekladom uja prevenara?