Aký máte postoj k očkovaniu?
Ahojte,
robim antropologicky vyskum o postojov rodicom k ockovaniu. Touto chcela by som Vas chcela poprosit o Vase nazory na povinne ockovanie na Slovensku. Zaroven by ste mi mohli aj napisat odkial ziskavate informacie o ockovani.
Dakujem pekne za pomoc
daniela 🙂
Som zásadne proti očkovaniu, mám na to množstvo dôvodov, len zopár z nich:
- existuje neskutočné množstvo odborníkov, ktorí nepovažujú očkovanie za dostatočne účinné a bezpečné, a aj keď pomaly a ešte potichu aj tu na Sk sú odborníci, ktorí sa ku nim pridávajú,
- množstvo škodlivých látok vo vakcíne a nezverejnenie stopových látok,
- veľa podobných, stále sa opakujúcich negatívnych skúseností rodičov,
- odmietanie NÚ lekármi, ich neochota nahlasovať ich,
- NÚ v mojom okolí, ....
Postoj k ockovaniu mam : Racionalny
Informacie cerpam: rozhodne nie z Modreho Konika

@danielaantropolog odporucam k vyskumu vytlacit si a analyzovat aj vsetky temy ktore sa tu uz k ockovaniu za posledne roky vyskytli ... je tam kopec kvalitneho materialu na analyzu.
S ockovanim a postojmi k nemu je to zvlastne .. zaujima ma to trosku odborne ale riesila som to skor ako rodic.
Od zastancu ockovania som si presla po prestudovani materialov k velmi rezervovanemu postoju a nakoniec moje dieta zatial nema jedno z ockovani, ostatne ma.
Najpv clovek narazi na hysteriu nekritickych panikarov, sarlatanov a fanusikov konspiracnych teorii .. avsak o krok dalej sa dostane k nedokonalosti tych systemov, ktore predtym povazoval na bezproblemovo fungujuce, kriticky vyhodnocuje dostupne data, zistuje ze v mnohych pripadoch mu oficialne miesta poskytnu ziadne alebo zavadzajuce informacie ... nakolko sa da verit hlasenym poctom neziaducich reakcii ked na vlastne oci vidite ze takyto pripad nie je hlaseny a citate o dalsich pripadoch ... preco sa oficialne tvrdi ze vsetko je ok, lebo boli robene studie o bezpecnosti ... ale kto uz sleduje tu populaciu po 5 - 10 - 15 rokoch ... a ako nadizajnovat spolahlivy vyskum ked vacsinu populacie mame zaockovanu a z etickych dovodov mame tiez ruky dost zviazane ... najviac ma dorazila relacia pod lampou o ockovani, kde sa oporca ockovania vyjadroval fundovanejsie a vedel lepsie argumentovat nez pani epidemiologicka ktora posobila ako uplna tava - nebola to velmi dobra reklama na ockovanie.