icon

Čaká nás prvé očkovanie

denisel
10. jún 2015

Ahoj mamicky, ako ste zvladli prve 3mesacne ockovanie?? Kamaratka mi poradila dat uz pred ockovanim cipok, mate s tym skusenosti?? A ake obklady ste davali drobcom?? Ako to znasali?? Velmi sa zajtrajska obavam :(

sasa1983
29. júl 2015

@maciatkolulu
@adsumus urobila som chybu,priznala som si to,ano. Tak sa tu nehadajme, kvoli mojej chybe hlavne nie. Aj ja asi potrebujem kavu, len maly spi a bojim sa sa pohnut,lebo aj cisty ultrazvuk ho vie zobudit.

adsumus
29. júl 2015

@maciatkolulu ty si písala, že načo sa vzrušovať nad vecami, ktoré niekto píše anonymne na nete a napriek tomu si raegovala na sasenu, takže aj ty sa vzrušuješ nad vecami, čo píšu iní na nete.

lucinecka_11111
30. júl 2015

Ahojte,aj my mame ockovanie za sebou, v lekarni mi dali gel na teplomer rektalny - dubovu koru a na dezinfekciu teplomera dettol 0.2% chcem sa opytat c9 ste pouzivali vy? Niesom si ista ci ta dubova kora je vhodná pre 3 mesacne babo. Dakujem za radu

aristka
30. júl 2015

@lucinecka_11111 tvoje dieta ma hemoroidy 😀 ,teplomer ti staci namocit do vody a dat do ritky alebo obycajnu vazelinu a sup do ritky

lucinecka_11111
2. aug 2015

to mi dali v lekarni :D nakoniec som dala do olivoveho oleja, čo mám z lekárne 🙂

odm3
13. aug 2015

Pre tých čo čítajú tieto búrlivé diskusie a nechcú v globále riešiť tento problém, len sa nevedia rozhodnúť či dať dieťa zaočkovať – skúste sa zamyslieť ako ja – posúďte svoj konkrétny prípad:
Úvaha: Nežiadúce účinky nie sú pravdepodobne spôsobené samotnou vakcínou, ale nesprávnou imunitnou odpoveďou na ňu. Postihujú teda deti s dovtedy nerozpoznanou poruchou vrodenej alebo získanej imunity. Porucha imunity sa prejaví po vakcíne na ktorú imunitný systém neadekvátne reaguje.
1. vrodená imunita – v našej rodine nie sú žiadne reakcie na očkovanie, dokonca ani alergie, autoimunitné choroby ba ani nádory – teda moje dieťa má výbornú vrodenú imunitu
2. získaná imunita – žijeme na dedine, chováme psíka aj mačičku, nie som posadnutá umývaním rúk a keď dojčaťu spadne na zem hračka nebežím ju umyť ale dám mu ju do ruky aj keď viem že ju bude cumlať. – teda moje dieťa má výbornú získanú imunitu.
Prečo by teda moje dieťa nezvládlo primerane zareagovať na vakcíny? Načo sa trápiť rozoberaním tých niekoľkých miroorganizmov proti ktorým sa očkuje, veď v prostredí je mnoho druhov patogénnych aj nepatogénnych mikroorganizmov, ale aj toxínov a kovov, ktoré môžu spôsobiť choroby alebo smrť - keby som sa mala každým zaoberať tak nerobím nič iné. U nás je rozhodnuté – ide sa na očkovanie.
Ak sa vo vašej rodine vyskytujú choroby ako poruchy imunity, alergie, autoimunitné choroby – zvýšte opatrnosť - informujte pediatra, dajte urobiť imunologické vyšetrenie a pod.

lenka54321happy
30. nov 2017

Moje babatko malo prve ockovanie pred par dnami...
Plakal asi minutu a potom vyzeral v poriadku...
Po asi 3-5min zrazu ochabol, zbledol, ako keby odpadol...bolo to hrozne...ja som zacala plakat a panikarit ze co s nim je...Sestricka A Dr taktiez nevedeli...
Zevraj sa s tym nikdy nestretli....☹(
Trvalo to asi 1-2min, ach hrozne...on dychal ale nereagoval, nehybal sa
Neprajem nikomu zazit...
Potom zrazu sa vyvracal (vyvratil sirup na rotavirus) a uz zacinal byt pomaly v poriadku...
Nikto mi nevie povedat co to bolo a bojim sa dalsieho ockovania ☹(

adsumus
30. nov 2017

@lenka54321happy tvoje dieťatko pravdepodobne utrpelo šok, niektoré deti tak reaguju na stres. oznámila si tuto skotočnosť ako nežiaduci učinok?

kbeata
20. dec 2017

@adsumus co sa jej vypytujes??posli rovno link na hlasenie NU!to maju zas suplovat takych znalych vaxerov ako ty na soc.sieti antivaxeri??
nevidis ze je to mlada mamina co o ockovani asi nic nevie?a kto ochrani taketo deti?ona sa len boji ale zrejme nic nevie s tym urobit a ty velkodusne sa jej opytas ci to oznamila😒,naco si tu na tomto koni,zacni pomahat aj tym ze uvedies aj druhu stranku ockovaniu
vzdy je lepsie vediet obe misky vahy,tak je to aspon v dnesnej dobe najviac pripustne,v mene tych deti

aristka
Odpoveď bola odstránená
lenka54321happy
20. dec 2017

Ked sa vam taketo nieco udeje, myslite na ine veci, ako na nahlasovanie NU....
Pre mna najdolezitejsie bolo, samozrejme sledovat babatko ci je ok, ale aj vediet, ci to niekto zazil, co to bolo, preco, opakovalo sa? Atd atd
A az POTOM, ked som sa ukludnila a mala v tom trosku jasnejsie, som mohla zmyslat nad nahlasovanim....

adsumus
21. dec 2017

@kbeata nie je druhá stránka očkovania, su len antivax klamstvá a potom veda a ta je krištálovo jasná, očkovanie deti chráni pred chorobami. 😉

kbeata
21. dec 2017

@adsumus a NU je co teda?vedlajsi produkt ockovania?
veda-krystalovo jasna,este ze mas pred sviatkami zmysel pre vtip,ocenujem🙂

kbeata
21. dec 2017

@adsumus a to ockovanie ktore chrani,to 5-mesacne dieta co po ockovani za dva dni zomrelo,to si ukoncis vetu smajlikom?
v tomto pripade bezcitnosti ta neospravedlnuje

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
21. dec 2017

@kbeata no pitevny nalez som nikde nevydela ...ty ano ,kludne nas informuj.

kbeata
Odpoveď bola odstránená
kbeata
Odpoveď bola odstránená
aristka
21. dec 2017

@kbeata no capni sem ,s cim mas problem ...

kbeata
Odpoveď bola odstránená
aristka
Odpoveď bola odstránená
adsumus
21. dec 2017

@kbeata ešte raz opakujem nie je druhá stránka očkovania, su len antivax bludy a veda, krištálovo jasná, očkovanie deti nezabíja ale chráni. a ak mi nadávaš do idiotov, tvoj vizitka, nie som ani zdaleka, som mamina ktorá neverí zufalým klastvám antivaxerov.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. dec 2017

@evittam niekedy možno napíšem o mojej skusenosti s antivax komediálny románik. nech je z čoho vychádzať.

teegreen
Odpoveď bola odstránená