Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
Myslím,že všichni už si přečetli informce ohledně SMA - nikdo,ani já nemohu s jistotou říci, že očkování vyvolalo u dcerky SMA(jsem realistická a o chorobě jsem informována) nicméně fakt,že po očkování se dcerka velmi horšila je 100% - zde je jasná souvislost a neorologické potíže do prvního očkování neměla, zvedala hlavičku,sahala na hračky atd. Nemám v úmyslu zde obhajovat moje přesvědčení, nýbrž upozornit na fakt, že adjuvanty jsou neurotixiké, což bylo vidět na první pohled!!
Nech sa paci, beseda o povinnom ockovani vcera v Dubravke: http://nezavisla.blogspot.sk/2014/02/beseda-o-p...
Este raz beseda o ockovani (6.2. s MUDr. Simovicovou, p. Vranskou, prof. Glasom a p. Tuharskym), tato je na stiahnutie, obsahuje aj prezentaciu p. Tuharskeho http://ulozto.sk/x789rWSA/dubravkaba-6-2-2014-p...
Hľadám pediatričku v Žiline, ktorá zastáva názor, neočkovať. Ďakujem.
Ja neviem ci som uz ja nie normalna, ale tieto prispevky o tom ako radsej neockovat mi pride akoby som citala prispevky nejakej sekty.. (Bez urazky). Ja by som len chcela vediet kolko mamin, ktore nedali zaockovat svoje deti same nie su zaockovane..
Velmi zaujimavy clanok http://pouzar.blog.respekt.ihned.cz/c1-61704170...
Odporucam aj kliknut na spominanu prezentaciu. Pamatam si, ako ten pan diskutoval na webe s viacerými ludmi a bol jeden z mala, ktory priznal, ze pri prvotných vypoctoch urobil chybu (pocital s hmotnostou cca 75 kg chlapa, miesto 4-5 kg dietata)
Veľmi zaujímavý článok o očkovaní a ako funguje, aj o ľudoch, ktorí ho odmietajú a aké dôvody ich k tomu vedú.
http://europan.blog.pravda.sk/2014/02/05/par-sl...
Opäť niekto múdry vie lepšie ako my, prečo odmietame očkovať. 🙂 Som za zodpovednosť.Ale na oboch stranách!
http://bydleni.idnes.cz/detsky-pokojicek-0eo-/r...
To je des, koľko postihnutých detí pribúda vďaka očkovaniu.
Inak, ak bude niekto oponovať, že to nie je z očkovania - existuje množstvo prípadov, že po Hexe sa zastaví psycho-motorický vývoj dieťaťa, stále sa to opakuje dokola, ten istý scénar, sama také dieťa poznám, malo však viac šťastia, po pol roku sa opäť nakoplo, aj u neho lekárka popierala, čo bolo každému zjavné, takže žiadne nahlasovanie, veď to nebolo z očkovania. Hahaha. Aj trulo vidí, že dieťa sa o 100 % zmení po očkovaní. Nevidí, len ten, kto nechce vidieť.
@monika111111 No ja mám z toho už teraz des, či zaočkovať môjho synčeka...od narodenia je mierne hypotonický, ale vďaka Vojtovke je na tom super, má 7 mesiacov a zatiaľ teda sa nič nedeje.. Jedna moja spolu rodička v pôrodnici mi hovorila, že jej synček po očkovaní dostal DMO...a jednej kamošky dcéra zoslabla- hypotonia- tiež začali cvičiť Vojtovku, má 16 mesiacov a takmer vôbec nechodí.
@monika111111 zial... tie postihnutia su aj bez ockovania.....
Vďaka ockovaniu hlava- nehlava je ich podstatne viac. :(
@lucka011 ja zase naopak by som bola zvedava kolke z tych co propaguju ockovanie su preockovane. Podla vyrobcu sa treba preockovavat kazdych cca 10rokov. Za nas rozhodovali nasi rodicia tak ako my rozhodujeme za nase deti. Zrovnavat to ze nas ako nemluvnata zaockovali s tym ze ked sme dospeli, na zaklade nazorov lekarov a svojich nazorov nedame zaockovat svoje deti za ktore sme zodpovedni sa mi zda uplne mimo logiku. Asi ako povedat ze no, pekne, ked sme boli deti, azbestocementove strechy nam boli dost dobre, a odrazu sa tu ohaname v pripade nasich deti nejakou rakovinou. To je presne ten isty pristup. Ked sme byvali v dome s azbestovym kominom, strechou, obkladom na plavarni, asi sme nemali moznost o tom rozhodnut. Dnes sa uz vie ze je azbest zac, tak si ho predsa nedam do obyvacky ci detskej za radiator lebo ja som tak vyrastala v dobe kedy sa o skodlivosti nevedelo. Ale zase naopak, ked je mamicka tak velmi presvedcena o potrebe ockovania, sama sa ma dat preockovat, nie preto ze ona bola zaockovana ako dieta, co to s tym ma, ale preto ze dava ockovat svoje dieta.
@sissmiss veď áno, aj to je pravda. Ja som nenapísala, že keď nedajú maminy zaočkovať svoje deti, že je to niečo hrôzostrašné, to je každej osobná vec. Ja som napísala svoj názor len na to, že všetky choroby sveta sa tu zvalujú na očkovanie. Popritom si myslím (len môj názor), že minimum chorôb spôsobilo očkovanie, alebo skôr len prejavilo to ochorenie čo už v dieťati bolo. Proste to sa mi nepáči. Možno keby sa to týkalo mňa, možno zmením názor, ale to čítanie o tom ako tu niekto niekoho hucká proti očkovaniu.. otras..
Ja si myslím, že keď sa niekto opýta na názor či očkovať alebo nie, tak by sa malo radšej odpísať, že je to na ich uvážení, rozhodnutí, ako tu vypisovať o tom ako dieťa bude postihnuté alebo aj umrie...
Proti diskusii,ktoré si založili maminy, ktorým ostali choré deti, to neriešim, nech si medzi sebou píšu, ale pri každej inej, kde sa spomenie očkovanie vypisovať hrôzostrašné následky a strašiť tým ostatných, to sa mi nepáči.. Proste ako keď chodievali nemenovaní, klopali na dvere a presiedčali o ich viere...
(nechcem sa s nikým tu dohadovať, ani presviedčať, ani hádať, je nie som z tých, len proste som mala alebo mám takýto pocit.. ) 🙂 🙂
@lucka011 ja nie som clenkou ziadnej skupiny, ziadneho tabora, neuznavam ziadneho vodcu, tak ako ignorujem niektore nicky ktore su za, tak aj niektore ktore su proti ockovaniu. Na teba som reagovala preto, lebo je uplne nelogicke dat do rovnatka ked si ty zaockovana vo veku par mesiacov, nemas pravo odopriet ockovanie svojim detom. To proste postrada logiku.
Tiez mi vadi to strasenie, na oboch stranach, nemam rada rozosievanie nenavisti. Ale na takych uz nereagujem, druhych ludi nezmenim.
@sissmiss tak si to nepochopila tak ako som to myslela. Ja som nikde nenapisala, ze ako moze zaockovana mamina odopriet ockovanie svojmu dietatu. Ale ze kolko mamin je tiez zaockovanych a zrazu su proti ockovaniu. A teraz nejde o to, kolko v tych injekciach bolo predtym a kolko teraz... Mne je uplne jedno, ci si svoje deti zaockovat daju, alebo nie, kazda osoba tu je hadam svojpravna, ale o to, ze prave z takychto rozsirenych sprav o tom ake je to skodlive usudili, ze je to to najhorsie co mozu urobit..

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... spinálna svalová atrofia...