Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
@zuzkaanicka Pointa bola povodne taká, že je rozdiel, keď niekto povie "v poslednom čase umrelo xxx ľudí na xxx", ako keď sa povie "za posledných 30 rokov umrelo xxx ľudí na xxx". to už nie je tak bulvárne príťažlivé 😉
A čo sa týka formulácie "za posledných 10 rokov" - tak to si vybav s pani doktorkou, autorkou článku, ja som to nepísala.
@nae asi si nepochopila, co som sa pytala ... ja som sa pytala, ze o co Ti ide, ked pises o detoch, ktore umreli a este ani nemohli byt ockovane? ... je to dovod tvrdit, ze vlastne ockovanie je zbytocne, alebo co si tym chcela povedat? ... asi si necitala poriadne ten moj prispevok 😉
@zuzkaanicka O čo mi ide - príspevok z dneška 14:23, posledných 5 riadkov odspodu.
kto chce aktualne informacie o rizikach ockovania - popripade info okolo prebiehajucej reklamnej kampane ohladom osypok - info najde tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
urobte vsetko preto, aby prve ockovanie dostalo vase dieta az v +-80tke

@adsumus mozno by sa dalo aj za poslednych 40 😉 ... a mozno nie ... len dalo by sa aj za poslednych 10 rokov napisat ... to by uz mozno tak nevonalo 😝