Chcete sa očkovať proti Covid-19?
Aký mate na toto nazor? Videla som na internete uz vselijake videa ako to sfalšovali ,aby to vyzeralo že im to tam akože pichli. Potom aj vselijake hoaxy. Potom jednej sestricke to tam vraj naozaj pichli a po 17 minutach odpadla. Uz neviem co je pravda a potom sa clovek nema bať...
A nie je vam aj trochu čudne,že zrazu pred očkovanim maju zrazu politici koronu? Zevraj ked mate koronu tak 90 dni vam nemozu pichnut tu vakcinu. Nie je to zvlaštne?
Bojim sa dat ist ockovat ak to bude zase dobrovolne nasilu... je to velmi narychlo vyvynuté..a bohvie ako vela z nas bude na to reagovat
@nika82 mna by tiez zaujmala presne tato informacia, lebo mam tak isto autoimunitny zapal stitnej zlazy. Su tam vypisane aj "chronicke ochorenia" a napr. sa liecim aj na glaukom. Chronicke ochorenie je aj senna nadcha a to ma uz kazdy druhy clovek. Neviem, ktore ochorenia.maju namysli. Resp. mozno to budu ludia, ktori maju to chronicke ochorenie vo vaznom stave. Ja to nijak vazne zatial nemam, takze podla mna, sa budem ockovat az niekedy v 4. faze.
@scorpionflower1 dik, mohli by to aj upresnit ... jedine co som nasla je len postup
Ako by mal vyzerať priebeh vakcinácie?
1. Výzva na registráciu,
2. Registrácia – záujemca o vakcináciu vyplní formulár na web stránke,
3. SMS notifikácia – potvrdenie registrácie,
4. Administratívny pracovník pridelí dátum, čas a miesto očkovania
podľa miesta prechodného bydliska,
5. SMS oznámenie o mieste, dátume a čase,
6. SMS upozornenie – 1 deň pred očkovaním,
7. AG test certifikát starý maximálne 24 hodín,
8. Pre COVID pozitívnych – zápis do IS COVID – SMS o 90 dní o možnej registrácii,
9. Dotazník o zdravotnom stave,
10. Prehliadka,
11. Evidencia pacientov, ktorí nemôžu byť očkovaní z dôvodu kontraindikácií,
12. Informovaný súhlas pre pacienta a poskytovateľa,
13. Vakcinácia,
14. Zápis o očkovaní do moje e-zdravie – názov vakcíny, vendor, dátum očkovania, šarža,
15. Zápis o očkovaní do eHealth,
16. Naplánovanie revakcinácie podľa typu vakcíny.
@november1111 a su ti ludia o tom informovani?
@eluveitie31 zial je to tak.
Pozeram, ze viaceri si myslite, ze Krcmery akoze potvrdil, ze vakciny su netestovne, ked ich nechcu davat detom a tehotnym zenam. Tak len informacne, pozrite si pribalove letaky kopy beznych liekov, ktore berieme bezne bez rozmyslania. Vacsina z nich sa nesmie v tehotenstve a u deti. Dovod? Ten isty, casto nie su vobec skodlive, ale nikto ich nebude testovat na detoch a tehotnych zenach, aby si to overil. Vyrobca radsej tam napise, nech to tehotne zeny a deti neberu a pravne je tym chraneny. Kazda zena, co bola v tehotenstve chora, zisti, ze takmer ziaden liek nemoze alebo sa teda pri lieku pise, ze moze len po konzultacii s lekarom, lebo neboli urobene testy.
To že sa 90 dní nemôžeš dať zaočkovať po prekonaní korony dáva zmysel, zostatky vírusu stále môžu byť už v tvojom tele prítomné a vtedy by očkovanie nemuselo byť účinné lebo na tú dobu sa telo naučilo proti vírusu bojovať ale po tej dobe sa znovu môžeš nakaziť a tým padom telo je vtedy pripravené na očkovanie keď zase musí AKOŽE bojovať s koronou čo robí vakcína, never všetkému na internete na FB som už bola už znechutená ako priatelia sa stále hádali a dávali o tom príspevky, je jedno či korona existuje alebo nie, riad sa aspoň tým najzákladnejším - nos rúško a chráň seba a iných ja som zastanca toho že nech je hocijako a ľudia si robia čo chcú jasa chránim... Všetci takýto dostávajú vírus lebo jeden tam príde nakazeny a pri cige rúška nemajú a potom to tak vyzerá ale tak je to všade či pošta, obchody... Hlavne zachovaj svoju hlavu a nestrácaj sa v hoaxoch po internete radšej si nájdi a zapni rozprávku ako ja 😅 všetko prejde, len vážne zachovaj pokoj, ja sa očkovať dám, nezabilo ma očkovanie proti kiahniam, tetanu neznici ma ani toto ani nikoho
@mogaa Ockovanie nezabezpeci neprenasanie ochorenia. Jeho cielom je podla vyrobcu zmiernit priebeh ochorenia. Takze je to politika, zdravotne je to bullshit. Totiz ockovany, ak ma miernejsie priznaky, nezalezie do postele a neostane doma na PN ale bude chodit do prace, medzi ludi, cestovat a nakazovat vsetkych. Z toho taktiez vyplyva ze ockovanie je cisto sebecky akt.
Tak. A teraz ma tu zozerte 😉 Akceptujem korektnu diskusiu s pouzitim faktov nie cudzich nazorov.
@skjatqo tak najprv chcem zdroj informacie, kde je napisane, ze ockovanie proti covidu nezabezpeci neprenasanie virusu. Ja som sa max. dozvedela, ze zatial to nie je iste, ale vyskumy firmy AstraZeneca naznacuju, ze je to prave naopak. Vyvoj vakcin a testovanie trvalo kratko, preto sa to este vediet na 100% neda. Prave preto odbornici upozornuju, ze ockovanie nie je spasa a bude treba dodrziavat opatrenia aj ked budu ludia zaockovani. Ja inak nechapem tvoj argument, ze je to akt sebectva. Akoze a co ocakavas? Ze sa ludia daju zaockovat, lebo chcu zachranit svet? Vsak v prvom rade chranim seba a svoju rodinu a tym chranim aj ostatnych. Aka by mala byt ina motivacia?
Ja nechápem, čo tu stále riešite. Ak niekto chce, nech sa očkovať dá. Ale nútiť iných (ak k tomu dôjde, podobne ako s testovaním prostredníctvom rôzneho vydierania) je nonsens. Predpokladám, že každý v tom má mať jasno.
@eluveitie31 Iste. Problem je v tom, ze nie kazdy je dostatocne informovany. Mozeme to brat aj tak, ze ved nech zo seba nechaju robit pokusne zvierata. Ja ponuknem informacie a nech si ich kazdy spracuje ako chce
@skjatqo to máš z kade ten blud, že očkovanie len zmierňuje priebeh ochorenia?
@marseillefan priamo od vyrobcu. Ked to najdem, dam linku.
Zatial tolko:
Can you still get infected, and infect others, if you get vaccinated?
Possibly. None of the vaccines tested so far have been 100 percent effective so some vaccinated people may still catch the coronavirus.
What’s more, neither the Pfizer nor the Moderna vaccine trials tested whether the vaccines prevent people from being infected with the virus. Those trials, instead, focused on whether people were shielded from developing disease symptoms. That means that it’s not clear whether vaccinated people could still develop asymptomatic infections — and thus still be able to spread the virus to others.
In both trials, some people who got the vaccine did get sick with COVID-19, but not as sick as those who got placebos. One vaccine recipient became severely ill in the Pfizer study compared with nine in the placebo group (SN: 11/18/20). No one who got the Moderna vaccine became severely ill, while 30 people who got the placebo developed severe disease (SN: 11/30/20).
@skjatqo Uz to, ze hovoria o efektivite vskcin ma urovni 90+% hovori o tom, ze cast vakcinovanych ludi moze byt chorych, ci uz so silnejsimi alebo slabsimi prejavmi. Zaroven treba povedat, ze aj zmiernenie symptomov je fajn, napr. predchadza hospitalizacii (co je aktualne najvacsi problem!!!). Efektivita vakcin je roznoroda, zavisi od roznych parametrov. Samotna vakcina, nezabrani, ze sa nenakazite!!! Ona vam pomoze efektivnejsie sa branit, ak sa nakazite. Jednoducho povedane, vakcina okolo vas nevytvori bublinu, cez ktoru sa kvapocky s virusom nedostanu. Ony sa bohuzial na sliznice dostanu, ALE virus uz bude pre telo znamy a uz telo disponuje protilatkami, cize zasiahne ovela skor, a nedovoli sa rapidne replikovat. Na rozdiel od nezavakcinovaneho jedinca, kde trva dlho kym telo zisti, ze ma docinenia s novym patogenom, a kym vyrobi protilatky (pouzije dostupne) tak medzicasom sa virus veselo mnozi (kedze ma vlastnost velmi efektivne sa dostat do bunky). Infekcnost je trochu problematickejsia, o tej sa nevie ani teraz nejako vela, opat jednoducho, nevie sa rigorozne stanovit, ako “silno” je nakazeny infekcny (ako velmi je svhopny virus roznasat). Velkost viralnej naloze, moze/nemusi byt indikator. Rovnako, zaockovany, ktori sa nakazi, moze byt infekcny, ALE je predpoklad, ze bude menej (resp. Nebude supersiritel) kedze sa zatial zda, ze vacsinu rozsirenia sposobuju supersiritelia. Zhrnute, aj ked sa clovek po vakcine nakazi, ale bude bez symptomov, tym padom nezatazi zdravotny system.
@skjatqo Áno, tie argumenty, čo si poskytla sú skutočne dobré, len si ich tak trošku prekrútila. Nikde sa totiž nepíše, že by cieľom očkovania bolo len zmierniť priebeh ochorenia. Ono je to napísané inak a to tak, že z tých štúdií je nejasné, či očkovaní ľudia môžu dostať vírus (a mať bezpríznakový priebeh), resp. či môžu vírus roznášať. Nehvorí sa tam nič o tom, že ho zaočkovaní roznášajú. Hovorí sa tam len to, že sa to neskúmalo. (zrejme kvôli tomu, že takýto výskum by bol náročnejší časovo aj finančne, ale to len tipujem). Takže pozor na silné vyjadrenia, keď nevieš pochopiť jednoduchý text v Angličtine...
@skjatqo Ešte dodám, že text, ktorý si citovala, pochádza z tohto článku: https://www.sciencenews.org/article/covid-19-co...
Kde sa mimochodom píše aj presný opak toho, čo sa ty snažíš tvrdiť. Takže vidno, že len selektívne vyberáš fakty, ktoré ako tak podporujú tvoje výmysly. Tu je tá dôležitá časť textu:
In a separate trial, AstraZeneca and the University of Oxford have reported that they found fewer asymptomatic cases among people who had gotten their vaccine than in a comparison group (SN: 11/23/20). That might suggest some protection against infection as well as illness.
@marseillefan Infekcnost zaockovanych ludi sa zda, sa bude riesit az neskor. S percentom zaockovanych, prevalencie nakazenych a nasledne hospitalizovanych sa bude dat dopicitat ako sa to sprava. Nebude to jednoduche pocitanie... No to chce cas.
@kittykat22 ty ovca, kde si prišla na to že Rusko má zdravotníctvo aká Bangladéš?!?! Keby Slovensko malo len 50% z toho čo Rusko.... To my sme na úrovni toho Bangladésu!
@scorpionflower1 “What I would settle for, and all of my colleagues would settle for, is the primary endpoint to prevent clinically recognizable disease,” he said. “And that’s what we hope happens, and if we do, that will go a long way to diffusing this very difficult crisis that we’re in.”
With reduced severe symptoms, the coronavirus would pose a lower threat as a pandemic. Then scientists could focus on developing a solution that would reach the full goal of preventing initial infection.
@skjatqo Ešte si nedáš pokoja?
"Preventing symptoms is a “primary endpoint” in the vaccine development process, Fauci said. Getting rid of the virus altogether is considered a “secondary endpoint.”
No áno, predstav si, že v situácii, keď máš plné nemocnice a nemáš prakticky žiaden liek a žiadnu vakcínu, by kľudne zobrali ("would settle for") aj to, že vakcína len zabráni chorobe. Druhým cieľom však je samozrejme zničiť ten vírus, čo máš v článku, z ktorého cituješ, jasne napísané.
Odporúčam si vypočuť 😉 https://www.amedi.sk/podujatia/ockovanie-proti-...
@sisa_s clovek ma aj RNA , treba si pozriet bunku
Necitala som vsetky komentare. Ja zvolim vyckavaciu taktiku a uvidim. Ale.ak by som sa chcela dat tak viac verim ruskej
@kittykat22 a slovenske je ake? Ved sme pomaly na urovni krajin tretieho sveta. Nic tu poriadne nefunguje.
Ludia zas a znova to pisem ze ake svinstvo to musi byt ked ani vyvojari nechcu niest za nasledky zodpovednost... a to ze ludia po celom svete hlasia vazne neziaduce ucinky len sa treba o to zaujmat a hladat si info... v tv to neni. Plus je to rRNA co zasahuje do genu cloveka a to co robi v tele je zatial neodskusane a nezname...

@scorpionflower1 V DSS sú klienti