Čo nasleduje po odmietnutí očkovania mumps, rubeola a osýpky?
chcem o tom zistiť viac síce nás to čaká až o pol roka ale všade sú len samé zle reacie na toto očkovanie dakujem
Prekonala som vsetky tieto ochorenia uplne v pohode, vtedy sa na ne totiz este neockovalo...a prekonali to aj vsetci moji rovesnici a nikto nemal ziadne komplikacie 🙂 Toto ockovanie ja osobne povazujem za uplne zbytocne..ani jedno z tych ochoreni nie je smrtelne, ani nijak zvlast nebezpecne a tie komplikacie, ktorymi sa tu niektori tak radi ohanaju su ovela zriedkavejsie nez casto fatalne neziaduce ucinky po ockovani.
Ak odmietnes ockovanie, lekar ta pravdepodone nahlasi RUVZ, ti si ta predvolaju,mozno dostanes pokutu...a to je vse...inak uz nic 🙂 🙂 A jasne, tvoje dieta tieto ochorenia pravdepodobne prekona, ako ine bezne detske choroby
Ak chces o tom viac, najdes tu: https://www.modrykonik.sk/group/1799/
My sme nemali žiadnu reakciu na tuto vakcinu ani nikdo koho poznam a to ratam deti na desiatky 🙂 som rada že je dcerka voči tymto chorobam zaočkovana a vlastne voči všetkemu čo sme zaočkovať dali,momentalne straši v Bratislave meningokok,u nas na Kramaroch je hospitalizovany chlapcek a všetci co s nim prisli do kontaktu beru ťažke antibiotika,naša dcerka je od minuleho roka zaočkovana aj proti tomuto ochoreniu a som za to velmi vdačna.
ja ti odporúčam jedno ,ak čítaš niečo negatívne pozri si ,či nie je v skupine nesúhlas s očkovaním ,keďže len odtiaľ sa dozvieš negatíva a všetky choroby sveta pripisujú očku ,či rakovina ,homosexualita ,atop.ekzém,autizmus a pod....a pritom ,sú to laici ,o klinike chorôb nič nevedia a tak isto zľahčujú následky chorôb ako je zápal mozgu ,zápal pankreasu ,bakteriálne infekcie ako komplikácie vírusových ochor.zápal faciálneho nervu ,zápal semeníkov ,či pri rubeole ,ktorá nie je vážne ,ale je vážne pre tehu ženy tj ich plody ,na to mysli ak budeš druhý krát tehu a nedáš očko a kvatum iných vecí ...treba si prelúskať stránky o očku ,či prvú tému očko a neočko ,či zodpovednosť ,aké argumenty ničím nepodložené ponúka av a aké proočko ,ako sú tam vysvetlené choroby .......inak najnovšie bumm meningitída v Ba ..vieš čo sa píše na stránke sloboda v očku ,ako reakcia na očko proti meningitíde ,že najlepšie je chorobu prekonať ,keďže prirodzeným prekonaním choroby sa buduje doživotná imunita a samozrejme prirodzená ,čo sa dočítaš na ich stránke .....akože vtip storočia ,človek ,ktorý dostane meningitídu bude rád ,že to prežije a nehovoriac o následkoch ,ktoré táto choroba má a nehovoriac u detí ,plus imunita doživotná sa nekoná ani po prirodzenej inf....plus mmr obsahuje oslabený vírus ,ktorý je aplikovaný do svalu a tam likvidovaný imunitou ,ktorá tvorí protilátky ,ak oslabený vírus vo svale má spôsobiť autizmus podľa antivakcinistov ,čo potom ak tu budú epidemky ,vírus silný priamo cez pľúca do krvičky ,veď to bude samí autista ,prečo ,ale v klinike chorôb nie je autizmus ako následok písaný....čo ti ja odporúčam komunikuj s odborníkmi a nie laikmi z mk .....a namiesto založenia novej témy ,si študuj tie ,ktoré tu existujú a na základe nich sa informuj u pediny a potom sa rozhoduj .....a ešte niečo za socíka ,či ako dieťa sme sa o chorobách určite nebavili ako píše dáma ,ktorá ti tu dala link na skupinu nesúhlasu ,keďže v tedy bola dieťa a jej výroky a príspevky nájdeš v prvej téme očko a neočko ...
v prvom rade zvaz pre a proti ...poriadne si nastuduj zlozenie vakciny , vedlajsie ucinky ......ak nevies ci dat alebo nedat ockovat mozes lekara poziadat o vysetrenia na ktore mas podla zakona narok /imunologicke , alergologicke a geneticke / taktiez si nastuduj priebeh ochorenia mumps-rubeola-osypky ...to ze je dieta ockovane neznamena, ze ochorenie nemoze dostat ..............neviem o tom aby sa robili detom vysetrenia na protilatky po ockovani a taktiez lekar sam od seba nerobi dietatu testy pred ockovanim ........niekedy staci, ze dieta chyti infekcne ochorenie kde je inkubacna doba niekolko dni ....v kombinacii s vakcinou to moze mat vazne nasledky
neviem,či máš chlapca,alebo dievča,len chcem upozorniť na mumps,viem,že osýpky vo veľa krajinách nechávajú deti prekonať,ako je to s rubeolov už neviem,je to dávno,čo som to študovala,ale mumps u chlapcov spôsobuje neplodnosť,prípad. v tom lepšom prípade problémy,ked budú chcieť mať dieťa.
Ahoj, my máme dcéru zaočkovanú úplne a neľutujeme. Zistili jej síce v 6 rokoch epilepsiu,zatiaľ bez strašných záchvatov ale sme dvaja dospelý ľudia a vieme, že za to žiadne očkovanie nemôže. Rubeola je veľmi nebezpečná čo sa týka tehotenstva a pod., osýpky už menej ale v prípade komplikácii možu mať veľmi ťažký priebeh so zápalom v nervovej sústave a pod., mumps neplodnosť neplodnosť a aj zápal tvárového nervu. Ako písali baby vyššie to, že je dieťa očkované neznamená, že chorobu nedostane, očkovanie len zmierni priebeh. V dnešnej dobe keď je veľká migrácia obyvateľstva sa aj tieto pre niekoho zabudnuté choroby znova a znova objavujú, východná Európa, Ázia prisťahovalci a pod.
Ahojte,
moja generacia vsetky tieto ochorenia prekonala, ja vacsinou subezne s bratmi a ziaden strasny priebeh sme nemali. Vsetci mame deti....
Problem s neplodnostou moze nastat, ked mums dostane chlapec v puberte, muz vo vyssom veku. Neviem, ake velke je tam riziko. Syna sme dali zaockovat, ale citala som niekde, mam pocit, ze v nejakom cisle casopisu Dieta alebo Mama a ja, ze prave nase zaokvane deti budu celit riziku, ze mumps dostanu v produktivnom veku, alebo sa budu musiet nechavat preockovavat stale. Imunita nie je trvala.
@sarinka2012 - tvoja dcera proti tomuto typu meningokoka, aky ma to dietatko v Bratislave zaockovana nie je. Skus si o tom nieco precitat, kym sa budes tesit, ako si to super spravila. Ockovanie proti meningokokovi typu B existuje len asi rok a v slovenskom ockovacom kalendari este nefiguruje a ani sa ho tam zatial nechystaju zaradit. Pritom je to ten najhorsi typ s najhorsim priebehom. Ze niekomu stacia taketo polo-pravdy a polo-informacie ma aj po rokoch fascinuje.
..netreba počúvať tety-mamičky nastred cestičkou vo vlasoch,v sukniciach po členky,sandáloch ako od Ježiša Krista,šatkou okolo krku,plátenou kabelou cez pleco a s obočím ako Leonid Brežnev.. 😀
ak odmietnes ockovanie, pediatricka ta poziada, aby si jej podpisala vyhlasenie o jeho odmietnuti. ci podpises alebo nie, bude ta hlasit na RUVZ podla miesta pobytu. predvolaju ta, daju ti pokutu (za jedno dieta to vyjde okolo 50 eur aj s trovami konania). odporucam vyhlasenie podpisat, na urad ist a pokutu zaplatit. budes to mat z krku a nemusis sa bat pripadnej exekucie, kedy by ta suma bola ovela vyssia 😉.
Lienka - este jedna vec - ak nedas ockovat dieta - je to na tebe, 60e ako pokuta nieje az taka palka......
Neskor ale mozes mat problem pri umiestneni dietata do predskolskeho zariadenia, mozu ti ho odmietnut .... Nieje to pravidlo, ale moze sa stat.....
@vinifred, hm....cesticku vo vlasoch nemam, nenosim sandale od jezisa, ani platenu kabelu a nemam ani neupravene obocie, ale satku si obcas k môjmu dress cod-u dam 🙂 a chodíme aj pravidelne k pediatrovi, byvame v krasnom historickom dome, mame doma sklokeramicky sporak, aj zachod si predstav! dokonca plavajucu podlahu a krasne okna. Ak posudzujes ludi podla oblecenia, tak si velmi jednoducha zena svojim zmyslanim. Poznam aj takých, co si opisala, byvaju ale v drevennych eko domoch a vyuzivaju solarnu energiu, su vystudovani inzinieri biochemie a NEOCKUJU. neposudzuj nikdy podla vzhladu, ten vela skryva. Ockovat - neockovat sa clovek nerozhodne podla vzhladu, ale podla vzdelania a informacii, ktore ma k dispozicii. A predstav si, ze par z takých ako si opisala, su aj lekari a su proti ockovaniu. A prave oni mi potvrdili, ze ockovanie MMR je jedno z najzbytocnejsich ockovani. Keby si sa ale mozno pred ockovanim aj nieco opytala a nie len vyhrnala rukavy detom, tak by si mozno pocula aj iny nazor. 😉
http://rizikaockovania.sk/dok.html pozri si toto ak mas cas
závisí od lekára, čo vás po odmietnutí čaká, či nahlásenie, vyhrážky alebo nič, ako to bolo u nás. nám dala lekárka pokoj, nerieši, nepýtala sa ani raz, nič nedávala podpisovať, ani nenahlásila. Držím palce, aby to tak bolo aj u vás! 😉
v súvislosti s tým sa čudujem, ako niektorí tvrdia, že lekár nahlasovať musí... pochybujem, že moja dcérka je ten pacient, kvôli ktorému by naša lekárka riskovala krk, preto si myslím, že nahlasovať nič nemusia a frekvencia kontrol z RUVZ asi tie nie je bohviečo, keďže nás ešte nikto neodhalil 😀 (paradoxne, v BB sídli úrad v tom istom areáli, ako naša doktorka)
v súvislosti s tým, čo sa deje v Blave. Už len táto skutočnosť bije do očí! Naháňajú nás očkovaním MMR proti bežným detským ochoreniam, je to povinné, ale proti meningokokom, čo osobne považujem za prúser, očkovanie povinné nie je? prečo? nehovoriac o tom, že proti tomu kmeňu, čo je v BA, sa ešte ani poriadne neočkuje. akože čo robila veda doteraz? alebo miera výskytu tejto choroby nie je pre farmafirmy dostatočne zaujímavá. pokojne mi to niekto vysvetlite 😉
Ja som bola predvolana na urad (Tn), kde mi vysvetlili pre a proti. Povedali, ze pokutu nezvyknu davat, ale ak niekto "zhora" 🙂 zaveli, tak mi poslu pozdrav... Je to uz rok a nic neprislo. Syn ma dva a pol roka, kedze sa mu doteraz neprejavila ziadna alergia, imunitu ma v poriadku, som sa rozhodla dat ho zaockovat Mmr-kou. Mam strach, ale zaroven, nechcem aby bolo moje dieta vystavene niektorej z tych chorob. Budem len dufat, ze to nebude mat vedlajsie ucinky... Prave som si prezrela moj ockovaci preukaz a tiez mam tych vakcin pozehnane v sebe ( mam 31) myslim, ze ste na tom podobne... pekny den vsetkym 🙂
Určite treba očkovať, mne mumps v destve spôsobil neplodnost, bohužial tvrvalu.

moznost chytenia ochoreni mumps, rubeola a osypky.. moj syn na to ziadnu zlu reakciu nemal, tak isto ziadne dieta v rodine a to ich mame dost /12 deti/.. pred tym ako sa rozhodnes neockovat - co je samozrejme na tebe, skus si precitat aj to, ake maju tieto ochorenia rizika a nasledky.. /osypky napr. maju aj poosypkovu panencefalitidu, na tu mnoho antivax zabuda/