Dali ste dieťa zaočkovať proti rotavírusom?
ahojte mamicky kto dal svoje dietatko zaockovat proti rotavirusovej hnacke a aky mate na to ockovanie nozor ja naviem ci by bolo dobre svoje 2 mesacne dietatko dat alebo nedat zaockovat prosim napiste ake mate skusenosti a ci by ste svoje dieta dali zaockovat dakujem
My sme dali zaockovat, lebo mala je v jaslickach a nemali sme vobec ziadne vedlajsie ucinky, este tolko doplnim, akurat sme doma vsetci chori - rotavirus a mala je jedina co ho nedostala
Nedala a ani druhe nedam. Ani za nic.
nedala a toto jedine ockovanie lutujem, ze som nedala, myslim ze sme si mohli usetrit viacero problemov, ktore sme mali ked boli mensi
@lili777 my mame tiez cerstvu skusenost s dvoma rotavirusmi po sebe 🙂 dcerka ma 20 mes, v septembri sme rotavirus chytili u nasej lekarky. Dcerka vsetko vracala aj vodu aj caj aj materske mlieko aj sirup proti vracaniu...v ten den 7x. Na dalsi mala silne horucky ktore sme stale zrazali ale potvory boli okolo 40, raz dokonca 40,4 v konecniku. Na treti den sme sa radsej dali hospitalizovat, chcela som vediet co sa deje. Ale to sme uz ani nemuseli, uz mala len hnacky treti den a to bolo vsetko. Krvne testy potvrdili rotavirus. Dcerke dali infuziu kvoli doplneniu tekutin aj ked vlastne uz potom nevracala tak nebolo treba, ale uz ked sme tak boli, nieco jej museli dat 🙂 teda rotavirus trval presne 3 dni a dcerka bola fit.aj pekne papala, dietu nebolo treba akurat preferovala maso,ryzu a suche pecivo par dni. Potom za 2 tyzdne sme niesli kartu novej lekarke, kedze povodna sla do dochodku a tam sme vsetci traja chytili rotavirus.najprv zalahol ocko, jedna noc teploty a hnacka a bolo po, obden mama - ja som to mala 24 hod - teploty 38, 2x vracanie a 2xhnacka, obden dcerka znovu rano o stvrtej zacala vracat cca 5x opat vsetko aj mat mlieko, potom to ale pred obedom vyspala a bolo po tom, takze druhy krat to trvalo 6 hodin. Ockovani sme neboli. Kojim ju, materske mlieko obsahuje probiotika, aj preto bola rychlo fit. Imunitu si posilnila. Susedkin chlapcek bol ockovany, chytil to aj tak pred mesiacom, vela hnackoval, teplotoval, nevracal, trvalo to 2 tuzdne a bol dost oslabeny, na zaver dostal antibiotika kedze sa mu potom aj hrdlo zapalilo a silne kaslal.Susedks uz nekoji, davala probiotika. Moj zaver - neockovala by som, nie je zaruka ze to nedostane.
nedali, pretoze ta vakcina obsahuje protilatky len proti niektorym rotavirusom, nie vsetkym. Mali sme aj vracacky a hnacky okolo roka a par mesiacov, neviem teda, ci to bol nejaky z rotavirusov, ktore pokryva vakcina, ale nam osobne najviac pomohlo, ze bol stale kojeny.
Nedala som, je to očkovanie hop alebo trop. Ak aj dáš nikto ti nezaručí že tvoje dieťa rotavír nedostane. Je veľa kmeňov a očkuje sa len proti niektorím. Dala som len povinné 🙂
Dala som a neľutujem. Odkedy sa narodila sme to trikrát s mužom chytili. Grcali sme tri dni ako besni. Mala raz trošku grcla a hotovo. Jasné, že nemôžem na 100% tvrdiť, že to bolo vďaka očkovaniu, ale verím tomu.

nedala, dávam iba povinné očkovania...